Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Masini, piese, sisteme audio, totul e de vanzare.
Subiect închis

URGENT MONDEO MK3 2.2 TDCI ST/TITANIUM X 2005 - split

22 Iun 2014, 20:18

Mdaaa, interesant, nu stiam ca daca nu e pe numele tau platesti impozit in baza unui c-v. Poti sa faci din alea la toate chioscurile din Vitan. Si eu am vandut masina si am facut chiar si contract de vanzare-cumparare si nu a inregistrat-o noul proprietar la financiar.
La randul meu, am cumparat alta, tot cu contract de vanzare-cumparare si nu am inregistrat-o la financiar, e tot la financiarul fostului proprietar. Chestia asta se va rezolva in decembrie si la mine si la actualul proprietar al masinii mele. Pana atunci nu avea rost pentru ca totul era platit pe tot anul.
Probabil ca este mai bine cum ai facut tu ca macar poti sa demonstrezi ca este a ta.

Re: Vand URGENT MONDEO MK3 2.2 TDCI ST/TITANIUM X 2005

01 Iul 2014, 08:37

$1 scrie:$2daaa, interesant, nu stiam ca daca nu e pe numele tau platesti impozit in baza unui c-v. Poti sa faci din alea la toate chioscurile din Vitan. Si eu am vandut masina si am facut chiar si contract de vanzare-cumparare si nu a inregistrat-o noul proprietar la financiar.
La randul meu, am cumparat alta, tot cu contract de vanzare-cumparare si nu am inregistrat-o la financiar, e tot la financiarul fostului proprietar. Chestia asta se va rezolva in decembrie si la mine si la actualul proprietar al masinii mele. Pana atunci nu avea rost pentru ca totul era platit pe tot anul.
Probabil ca este mai bine cum ai facut tu ca macar poti sa demonstrezi ca este a ta.

Daca o inregstrai impozitul se recalcula si primeai o parte din bani inapoi.

02 Iul 2014, 06:20

exact....si s-ar putea sa primesti si amenda ca nu ai inregistrat-o in 30 zile.

04 Iul 2014, 07:13

$1 scrie:$2xact....si s-ar putea sa primesti si amenda ca nu ai inregistrat-o in 30 zile.

Daca o inregstrai impozitul se recalcula si primeai o parte din bani inapoi.[/quote]

Nu ma intereseaza recalcularea lor si nu aveam mare lucru de primit, probabil 90 de lei. Mai mult pierdeam timpul pe la cozi.
Iar amenda nu am cum sa primesc.

06 Iul 2014, 09:01

$1 scrie:$2...asa se cumpara masini...e masina mea...

Nu! Nu este masina ta! Nu esti trecut in actele masini deci nu esti propietar!
Ai facut CV si ai inregistrat-o la impozit,asta nu te face propietar! Conform legi in 30 zile de la CV esti obligat sa faci actele masinii!!!! Dac nu o inregistrai la impozit mai megea ceva facut...dar asa....
Cand te va prinde politia primesti amenda si ramaii fara talon!
Cand o vei vinde noul propietar va avea niste acte(talon/carte) pe un nume si acte financiar pe alt nume...ce crezi ca vor spune cei de la politie cand va vedea asta? Iti va face o invitatie urgenta !
Si tot vei plati amenda,in mod sigur! intereseaza-te si ai sa vezi ca de amenda nu scapi...

ps.
$1 scrie:$2ontractul de comodat nu are termen de valabilitate si imputerniceste proprietarul sa faca absolut orice

UTILIZATORUL, imputerniceste utilizatorul sa face urmatoarele...o mica mare diferenta

$1 scrie:$2ontractul de comodat auto sau împrumutul de folosinţă al unei maşini este un contract prin care o persoană, numită comodant, remite gratuit, spre folosinţă temporară sau, după caz, permanentă, unei alte persoane, numită comodatar, automobilul respectiv, cu obligaţia celei din urmă sa-l restituie în natură, în individualitatea sa.

Aşadar, prin contractul de comodat nu se transmite proprietatea autoturismului, ci doar folosinţa acestuia.

Contractul de comodat este reglementat şi definit de Art. 2146 al noului Cod civil.
Acte necesare

06 Iul 2014, 09:29

Ba da,este masina mea!!intereseaza-te mai bn si apoi vorbeste...politia iti da amenda in 30 de zile daca se scrie pe.talon instrainat catre noul cumparator...daca nu scrie nu e nici o problema...o am de un an de zile si m-a oprit politia de nenumarate ori si am iesit din tara de foarte multe ori...si nu a fost nici o problema....vrei sa fac poza la pasaport???!!!daca nu stii.nu mai comenta aiurea...contractul de comodat l-am facut suplimentar pentru a putea parasi tara..

07 Iul 2014, 17:57

Daca are contract de vânzare cumpărare , el este proprietarul mașinii, nu cine este in talon... Pai daca esti samsar , înseamnă ca te treci pe toate taloanele mașinilor pe care le-ai intermediat??? Mai studiază si legea "blondumondeo"...

08 Iul 2014, 16:03

@Offtopic.
$1 scrie:$2..contractul de comodat l-am facut pentru a iesi din tara...la vama se cere ca masina sa fie pe nunele tau in talon, iar daca nu e se solicitata procura/contract comodat...

Pentru cei care ies din tara cu masina neimatriculata pe numele lor, Politia / Vama NU solicita nici un fel de document gen procura sau contract.
Eu am iesit din tara luna trecuta cu masina pe numele altei persoane si in aprox 7.000 km (si multe tari) nu m-a intrebat nimeni de astfel de documente.
Atasez mai jos un raspuns oficial al Politiei de Frontiera catre o persoana care a solicitat un astfel de raspuns.

@Ontopic.
Spor la vanzare.

Stima.
Fişiere ataşate
Raspuns-oficial-Politia-de-frontiera.jpg

08 Iul 2014, 16:28

Ai incercat sa mergi in Turcia cu o masina care nu este pe numele tau? Eu zic ca nu poti.

08 Iul 2014, 17:22

Exact asta vroiam sa zic eu...pt tarila din UE nu este necesara aceasta procura...insa am fost in MD si in Turcia si mi-a fost solicitat contrctul de comodat.
Tocmai de asta am si spus ca acest contract de comodat iti confera drepturi depline asupra masinii...si cumparatorul nu trebuie sa achite timbrul de mediu impus de alesii nostri dragi...

14 Iul 2014, 09:36

E posibil sa fie adevarat si ce spuneti voi cu MD si TR. Eu vorbesc de UE .

19 Iul 2014, 08:40

My mistake! Un C-V te face propietar , un comodat FARA c-v te face doar utilizator, dar tu le ai pe ambele!

Legea veche:
$1 scrie:$2onform articolului 11 din OUG 195/2002, “(10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.”. Conform articolului 101, neindeplinirea acestor obligatii “constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni”. Practic, in cazul in care cumparatorul circula cu autoturismul dupa expirarea termenului de 30 de zile, acesta este pasibil de o amenda civila constand in 6-8 puncte de amenda (un punct de amenda fiind 70 de lei, la data redactarii acestui articol).

Noul cod rutier ,din ce am gasit pe net spune acum de 60 zile dar nu spune lege/articol
sursa:
http://www.click.ro/utile/auto/ai-luat- ... 60-de-zile
http://stirile.rol.ro/ai-luat-o-masina- ... 95810.html

$1 scrie:$2b]Cine isi cumpara masina sa si-o asume. Noul Cod Rutier ii scapa pe fostii proprietari de bataile de cap date de cei carora le vand autoturismele. Proiectul de lege prevede ca noul proprietar sa-si inmatriculeze masina in 60 de zile, altfel nu mai poate circula nici macar o zi in plus cu ea.

Noul Cod Rutier a fost aprobat, miercuri, de Guvern sub forma unui proiect de lege si transmis spre dezbatere Parlamentului. Acesta va intra in vigoare doar dupa ce va fi avizat si de catre parlamentari.

Noul Cod Rutier prevede nu numai pedepse drastice pentru soferii care incalca regulile de circulatie, ci si pentru cei care nu-si inmatriculeaza la timp masina. Cine isi vinde masina dupa intrarea in vigoare a noului cod este obligat sa anunte autoritatile in termen de 5 zile pentru inscrierea noului proprietar ca utilizator al autovehiculului. Noul posesor al masinii are 60 de zile la dispozitie pentru a o trece pe numele sau, altfel inmatricularea se suspenda automat.

In acest mod, toate serviciile de Inmatriculari vor avea o evidenta clara a proprietarilor de autoturisme si nu vor mai exista problemele cu care se confrunta de ani de zile vanzatorii. Acestia sunt pusi pe drumuri dupa ce se trezesc acasa cu amenzi grele pe care ar trebui sa le achite cei carora le-au luat autoturismele.

Next time cand te opreste un politist arata-i si talonul si CV facut anul trecut si ne spui ce iti transmite...

19 Iul 2014, 08:55

Prietene....vad ca te incapatanezi sa fii hater....tu nu intelegi ca e perfect legal acest mod de vanzare/cumparare???!!
Este conform legii intru-totul,m-a oprit politia in sinaia saptamana trecuta si nu a obiectat nimic,am iesit din tara...ce altceva mai vrei???!!!
Toti cei care au timbru de mediu neplatit asa vand masinile...chiar vrei sa-ti desenez?
Esti obligat sa o inmatriculezi atunci cand scrii pe ultima pagina a talonului "intrainat catre x",semnezi si datezi!!Numai atunci iti poate da politia amenda!!
Ti-au spus si colegii de forum mai sus,dar vad ca nu vrei sa intelegi...daca vrei sa polemizezi pe marginea acestui subiect te invit in alta parte ,nu pe topicul meu.
In loc sa citesti toate ineptiile pe net,mergi la biroul de inmatriculari la politie si la financiar si te vei convinge ca avem dreptate!!

21 Iul 2014, 21:21

Cine naibii a spus ca sunt actele ilegale??? Numai tu ai inteles asta!
Nu ai inteles si nici nu vrei sa intelegi,roaga pe cineva sa iti "traduca" urmatorul paragraf din lege:
$1 scrie:$2onform articolului 11 din OUG 195/2002, “(10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

Din moment ce exista un C-V s-a schimbat propietarul? Tu ce zici?

21 Iul 2014, 22:02

Prietene....ma plictisesti rau de tot...esti blond de-a binelea....tu nu intelegi ca nu e scris nimic pe talon???si ca nu te obliga nimeni???!!!mai lasa-ma odata in pace cu idioteniile tale!!samsarii cum vand si cumpara masini??se trec pe taloanele masinilor?sunt proprietari temporar la financiar si atat...
Am avut atatea masini pana acum si cunosc f bn reguliele...asa ca incheie odata subiectul ca nu ma mai obosesc sa-ti raspund la toate prostiile.
Subiect închis