whiteshark - Sunt multi care fac softuri dar putini care le fac bune. Un soft fara dyno este egal cu zero pentru ca de foarte multe ori este nevoie de mai mult decat copy paste al unui soft facut general pentru orice 2.0 tdci. Exemplul meu este concret. Am avut soft de la un foarte cunoscut tunner si am scos 164 cp cu foarte mult fum. In plus de asta o pierdere de putere in plaja de 3000 rpm apoi isi revenea dar putin ca ajungeam la 4000 rpm cand se plafona. Dyno este crucial cand faci soft, daca nu faci dyno sa vezi exact cat ai scos, ce cuplu face la anumite turatii softul tau pe masina ca poate se intampla sa faca prea mare jos si sa strici multe, eu de exemplu aveam avans mare (motorina) si fumegam ca la balamuc si la 3000 rpm turbina se sufoca.
Multa lume cu cunostinte minime spre medii in domeniu, folosesc niste clisee si algoritmi care se potrivesc la multe masini turbo diesel si se considera softisit.

Sunt curios de valorile tale (25 cp si 60nm) pe ce sunt bazate, pur teoretic

nu funcioneaza asa.
Ca sa intelegi ce spun, am ajuns la Iasi pe la ora 11-12 si a stat Dragos pe masina mea pana la ora 17 pentru a face un soft, complet, fara fum sau vreo anomalie prezentata mai sus.
Referitor la ambreiaj, nu il protejez nici cum pentru ca in iarna cat masina mea sta pe dreapta il trimit la unguri sa il imbrace in kevlar sa rezinste 500 nm+, iar referitor la liniute, am mai repetat, nu sunt adeptul acestor lucruri dar am niste "clienti" care trebuiesc redusi la tacere, si nu ma refer la mircea, am eu altii cu alte marci. In plus de asta, masina o pregatesc pentru Campionatul national de Autoslalom din septembrie si cele doua etape de la Cetate si Bucovat.
Pentru tine o sa postez sapt viitoare in film cu plecare blana si fara fum, sau mai exact in limite obisnuite pentru o masina softata cu evacuare turboback & no cat.
Referitor la St de ce nu mi-am luat nu mai stau sa scriu, am scris mai sus.
Daca vrei putem sa le punem langa alta, chiar sunt curios cum stau pe langa alt 2.0 tdci (comparativ corect, aceeasi masina, acelasi motor)
In