Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Reguli forum

Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
Subiect închis

presiune ulei Fiesta

12 Noi 2007, 18:33

Salutare! Cina ma poate ajuta cu un sfat? Am o Fiesta 1.8 D din 1999, am avut pb cu motorul, manca ulei considerabil. L-am segmentat, schimbat pistoane (gata echipate Tarabussi), alezat bloc la cota 1, arbore, unghiuri, supape, chiuloasa, totul oka. Insa dupa ce l-am montat la loc nu mai am presiune de ulei, abia daca am 1 bar (masurat si la palier si la sonda). Am incercat sa amorsez pompa, cu aer comprimat pe la joja. Nimik. Am schimbat pompa (si filtrul!)! Nimik! Am verificat garnitura de chiuloasa, e ok, dopurile de pe bloc sunt oka, sorbul e oka si i-am schimbat si garnitura..Semeringurile (mai putin cel de la palier) schimbate...Uleiul folosit e Alpin 5W-30. Nu stiu ce sa ii mai fac!

12 Noi 2007, 19:23

Filtrul de ulei e ok!? Eu am patit asa cu un filtru, demuuullt... aveam LADA atunci!

13 Noi 2007, 03:04

Cu ce ai masurat? Din cate ne spui tu n-ar avea de ce sa nu faca presiune.Motorul are compresie buna? Verifica sonda eventual schimb-o...altceva nu stiu ce ar putea fi defect pe acolo.

13 Noi 2007, 12:50

am incercat si cu un alt filtru, desi si primul era nou (UFI), tot nimic!
Am masurat presiunea cu un manometru..normal..Iar compresia nu am masurat-o acum, nu am lasat motorul sa mearga prea mult,dar in legatura cu compresia ar trebui sa imi fac griji de ea atat timp cat am alezat motorul la cota I si pistoanele cu segmenti sunt noi?
Spunea cineva ca e pericol ca baietii de la atelier sa fii intrat peste cota la arbore...si sa schimb cuzinetii..:((
M-am gandit si la sonda, mai ales ca am infiletat-o cam fortat si cam mult...insa in primele 3-4 minute, pana se incalzeste uleiul, e oka, becul sta stins...Iar zgomotul motorului cu greu isi revine la normal, semn ca nu urca uleiul sus..
Subiect închis