patanie cu un mondeo
Intru direct in subiect, in continuarea discutiei incepute in sectiunea "intalniri" http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t= ... c&start=40:
Intai prezentare pe scurt accident si apoi chestiunile service si asigurare:
In 8 septembrie a.c, adica exact de ziua mea

Eram pe autostrada A2, pe la km 45, orele 21 cu vizibilitatea limitata de rigoare, intru intr-o curba (in sensul ca drumul e putin arcuit in zona respectiva) si, cand sa ies din curba (cu vreo 130 la ora), ce sa vezi: ditamai coloana de masini in fata mea si .. ZBANG !!!
Fusese un accident mortal mai in fata si traficul era blocat...
Ma proptesc in amaratul cu Solenza din fata mea, care la randul lui se propteste in Meganul din fata lui! Pusesem frana serioasa dar.. prea tarziu si prin urmare in momentul impactului inca mai aveam vreo 20 la ora, probabil.
Raniri si alte probleme de genul asta, nu, Doamne ajuta!
Dar totusi nasol moment... De altfel, coloana provocata de accidentul mortal din fata se prelungeste inca 5-6 km de la mine spre inapoi (din cate am auzit la stiri a doua zi) si se mai intampla inca vreo 2-3 caramboale ca al meu, din cauza semnalizarii 0 a evenimentului.
Ei bine, in urma nefericitului eveniment, mondeo al meu se dovedeste masina solida si functioneaza mai departe bine-merci desi partea frontala era botita destul de binisor. Busita binisor dar din fericire fara probleme la motor. Mai precis, bara fata botita, faruri, calandru duse, capota motor botita in fata, aripi stanga-dreapta botite in fata plus ceva repere de genul conducte, furtunele si altele, de inlocuit.
Masina e in service la FordCSD, a fost terminata reparatia pe 31oct dar nu am putut sa intru in posesia ei din cauza de probleme cu casco!
Mai precis, din 31 oct pana joia trecuta 8 nov mi se tot spune de la asigurari ca... nu are cine sa semneze si sa dea acceptul pe devizul de reparatii (!!!).
Masina e asigurata la ... FATA Asigurari despre care nu prea ati auzit nici unul din voi dar va spun eu ca e o divizie a Generali care se ocupa teoretic de asigurari agricole dar practic de mai multe.. Am ajuns la ei la recomandarea unei cunostinte de la un broker mare de asigurari care mi-a zis ca e companie serioasa si ca au service-uri agreata si fiind la inceput pe piata Ro, se misca mai bine..
Ei bine, revin, pana joia trecuta am stiut ca nu are cine sa semneze acceptul de plata dar vineri cei de la broker ma suna si ma anunta adevaratul motiv: cica reparatia masinii a costat.. 7000eur si, in conditile in care suma asigurata era de vreo 5400, eu aveam de plata diferenta.
Le-am zis: bai, voi vorbiti serios?, adica reparatia se face, eu nu sunt anuntat de nimic, toate bune si frumoasa iar la final, adica post factum, imi spuneti ca am de platit caruta de bani??!? ati inebunit?
Le-am zis: din pct meu de vedere, in toata povestea asta cineva a gresit: ori service-ul, ori FATA, nu mai intereseaza. Cert e ca cine a gresit trebuie sa plateasca.
Ei bine, in momentul de fata inca sunt in asteptare... Mi s-a spus de la broker-ul de asigurari ca se pare ca se rezolva (o sa plateasca FATA Asig diferenta de bani), ca urmeaza sa ia cineva decizia finala, sa aprobe chestia asta si.. gata!
Deci, astept si vorbesc la tel cu brokerul de cate 2-3 ori pe zi...
Dupa ce se rezolva chestia cu casco, o sa incerc sa ma lamuresc cum s-o fi ajuns la suma asta de 7000eur in conditiile in care masina cu totul a costat.. 6500 !!
Cam asta e deocamdata, daca aveti intrebari, nelamuriri, etc., nu ezitati...
In rest, numa' de bine!
Laur
1998 FORD MONDEO 1.8 GLX
berlina, 4 usi, benzina, 115cp
B-11-NXT
- green_mondeo
- Incepator