Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
09 Feb 2015, 22:54
Astazi cand am deschis capota ca sa pun lichid de parbriz am observat ca buretele de sub capota este tot ros facut marunt si imprastiat pe motor. Nu am reusit sa scot tot buretele ca e ros foarte marunt si a intrat peste tot. Maine o sa incerc sa trec pe la service sa se uite cineva la ea poate au mai ros si altele.
Stie cineva cam cat costa buretele ala de sub capota care antifoneaza?
A mai patit cineva asa ceva??
10 Feb 2015, 07:59
la mine nu au mancat buretele. In schimb mi-au adus diferite lucruri care au cazut printre galeria de evacuare si rampa de injectie.
Unele lucruri s-au topit pe motor....
La primavara cand o da caldura o sa fac o spalare la motor si o sa dau cu solutie antirozatoare si poate o sa pun niste busuioc

am auzit ca fug soarecii de mirosul lui.
10 Feb 2015, 10:44
Mihai R a gasit un sobolan mort in spatiul dintre cutia de sigurante si baterie.
Eu credeam ca intra doar iarna ca e mai cald la motor dar se pare ca nu conteaza anotimpul. Intra si pisicile nu doar rozatoarele.
10 Feb 2015, 11:06
Am gresit locatia! E putin mai spre aripa.
Scuze!
10 Feb 2015, 12:13
Salut. Am venit acum de la bdt de la service. Mi-au desfacut capacul de pe motor si au aspirat toate bucatile de burete scose din capitonaj. Erau foarte multe inghesuite si in aripa unde incercau sa-si faca cuib probabil. Am comandat un nou capitonaj de antifonare care vine peste 7 zile. Mi-am cumparat si un aparat cu ultrasunete antisoareci sper sa fie bun la ceva. Provizoriu am lipit capacul ala de burete cu banda adeziva. De la service mi-au zis ca nu au ros nici un cablu.
Toata distractia a costat cam asa:
Manopera: 90 de lei
Capac antifonare: 340 lei
Aparat antisoareci: 94 lei + baterii
Banda adeziva textila: 17 lei
10 Feb 2015, 12:25
Pai si aparatul ala unde il lasi? Il bagi sub capota dupa ce parchezi masina?
Sper sa nu fie aceeasi "tehnologie" ca alea de la televizor (dar pentru locuinte) ca am niste colege la munca ce s-au tepuit cu asa ceva.
Ca si alea pentru caini sunt eficiente contra cainilor sanatosi...nu aia batrani si surzi!

Ai facut o cheltuiala mare pentru......nimic, mai mult ghinion.
10 Feb 2015, 12:27
Problema rozatoarelor este foarte costisitoare si enervanta la culme, in principal ca nu prea ai ce sa faci.
10 Feb 2015, 12:47
Da. Aparatul ala l-am pus sub capota si cica e cu ultrasunete functioneaza cu baterii. Am citit pe alte forumuri ca unii si-au scos de tot capacul de atifonare pentru ca isi fac cuib soarecii din el cum s-a intamplat si la mine. Asa e ghinion si nervi + timp pierdut.
10 Feb 2015, 12:55
am avut si eu astfel de probleme, dar nu atat de grave

. am gasit urma de sobolani sub capota, dar n-au ros nimic.
trebuie spalate cat mai bine zonele in care au lasat urme, apoi trebuie dat cu un spray bun care sa-i alunge. eu am folosit asta:
http://www.amazon.de/Einszett-Tsch%C3%B ... B001L79NL8 (cand am avut eu probleme se gasea si in romania, dar acum nu stiu daca mai e disponibil la noi).
10 Feb 2015, 13:15
Nici la ei nu se mai gaseste Smiley.
10 Feb 2015, 13:20
Eu sterg bine partea de sus a motorului si galeria de admisie (aspirat) si la cateva zile se vad iar urme. Asta de cand m-am mutat in Dr. Taberei. Cand am stat in Titan n-am vazut asa ceva. Probabil parchez eu masina in drumul lor spre "piata".
10 Feb 2015, 15:52
La un moment dat cind am ridicat capota, pe motor (capacul de cauciuc) statea un sobolan.
O solutie mai ieftina: o pisica (daca stati la curte). Cind mi-a fatat pisica locul favorit al pisoilor era in compartimentul motor.
10 Feb 2015, 22:02
Pai trebuie sa strangem cainii maidanezi din Bucuresti si sa lasam libere pisicile...

La cati caini sunt in Dr. Taberei, pisicile n-au nicio sansa.
10 Feb 2015, 22:51
Pai convingeti si voi pisicile sa umble in haita!
10 Feb 2015, 23:42
Pana nu demult aveam 6 caini la bloc (colentina) ... de cand cu "copilul mancat de maidanezi" au strans astia aproape toti cainii din zona ... am zis ca e si bine si rau ...nu mai gasesc toate rotile "marcate" , nu mai dorm sub masina mea , nu mai latra toata noaptea ... dar poate mai speriau vreun hot , vreun sobolan , vreo pisica ...etc.
Dupa "ERA" cateilor , a aparut un motan (ce se ascundea pana atunci la subsol) ...a prins tupeu si sare de pe o masina pe alta , el e BIG BOSS acum in parcare ... de curand motanul s-a insurat si si-a adus pisica la bloc ... sa nu va povestesc ce "matza galagioasa in pat" si-a tras ...am scapat de latrat si am dat de "vaicarelile" de pisici ... noptile iar sunt compromise .
Mai nou matza lui iubeste focusul meu , doar acolo sta sub el, nu stiu ce a vazut interesant la el ... sa privesc jumatatea goala a paharului ca poate sa strice ceva sau ca miroase a pisica ...sau cea plina ca se spune: "unde miroase a pisica nu calca soarecii/sobolanii" .
Deja pisicile isi formeaza brigada in locurile unde au disparut cainii , am observat asta pe la mai multe blocuri , nu e tocmai placut nici cu o haita de pisici !
@duke Aparatul antisoareci nu e bun de nimic , nu deranjeaza nici macar o furnica ... am folosit si am avut rabdare suficienta cu astfel de aparate ...sunt teapa , mare teapa . Daca poti sa il dai (inca) retur eu te sfatuiesc sa nu eziti ! In mod sigur o cursa sau o pisica buna sunt de neinlocuit.
11 Feb 2015, 08:40
Oricum o dai tot nu e bine...la noi!
Eu am avut probleme cu pisicile care intrau la motor si stateau acolo. Astea stau jos, pe puntea fata sau pe langa motor. Iar cainii (atunci cand erau cu gramada) imi sareau pe capota intr-o veselie. De acolo m-am ales cu "urme de laba" si pe capota si pe bara si aripa stanga fata. Nu puteau ajunge la ele, dar insistau!
11 Feb 2015, 09:00
La noi e ca in salbaticie, daca extermini un pradator gen caini, din spate se inalta altii cum sunt pisici, soareci

.
11 Feb 2015, 11:04
Salut. Cred ca aveti dreptate ca aparatul ala nu face nimic. Azi am gasit in cealalta aripa un cuib nou. Erau bagate in aripa dreapta bucatele mici de burete de culoare alba verde si roz. Nu au mai folosit burete de pe capacu ala de la antifonare. Nici nu vreau sa ma gandesc de unde era buretele asta de acum. Am fost la o spalatorie si am aspirat pana unde a intrat teava de la aspirator in aripa. Am spalat motorul cu carpa si cu o solutie tot de la spalatorie. Tin sa mentionez ca am pus ieri pe motor plicuri din alea cu otrava de care nici macar nu s-au atins. Am parcat masina acum la 3 strazi distanta. Eu chiar nu inteleg ziua fug si noaptea se intorc la cuib si imi rod diverse.
11 Feb 2015, 11:17
$1 scrie:$2n topul celor mai inteligente animale se claseaza sobolanul. Folosit deseori in laboratoare drept cobai, sobolanul este cunoscut pentru abilitatea sa de a descoperii scurtaturile, caile de scapare sau rutele ocolitoare spre hrana. In cultura chineza, sobolanul este venerat pentru iscusinta si capacitatea sa de adaptare. Si pe buna dreptate, sobolanii au reusit sa colonizeze fiecare continent de pe Pamant.
11 Feb 2015, 11:23
Vezi ca in aripile fata exista niste pungi negre cu ceva in ele, folosite probabil pentru antifonare. Se vad pe langa faruri.
11 Feb 2015, 11:25
Lasa ca asta nu e nimic ...un catel sau o pisica pe capota ... cum crezi ca e sa vezi un elefant deasupra plafonului tau ???
Eram la mare vara trecuta si am parcat fiesta sub un pom ... cand sa ma intorc de la plaja ce sa vezi , un elefant imens era aproape lipit de fiesta mea (usile stanga) , capul era peste plafon si facea miscari ce imi dadeau fiori cand lua frunze din pomul din dreapta cu trompa si se alimenta . Ceilalti ce promovau circul prin statiune erau deja la vreo 50m in fata ... se bazau ca e dresat elefantul si vine dupa ei ca un catelus .
Cand am vazut animalul de 5 metri cu trompa de 3 metri incalecat pe fiesta am ramas mut ... in secunda 2 am gandit circ, saracie , fara asigurari , nu cred ca aveau si autorizatie sa se plimbe cu elefantul pe carosabil ... tot in secunda 2 am zis ca daca il gadila antena de fiesta sau vreo musca deja nu mai face miscari milimetrice pe langa fiesta ci imi da dauna totala , o dauna pe care nu stiu daca o mai recuperez nici daca dau elefantul in judecata ... drept urmare am fugit la masina sa infrunt "bestia" ...la cateva secunde dupa ce am ajuns a plecat , a vazut ca nu il asteptau ceilalti sau l-am speriat eu , am ramas eu sa constat eventualele pagube ... trebuie sa recunosc ca era talentat si grijuliu , la cum dadea din cap si din trompa cand rupea frunze din copac si la cum isi oprea miscarile la 1cm de fiesta , pagubele au fost DOAR 2kg de bale pe plafon si vreo 30 de frunze mototolite . Se pare ca nu a atins deloc masina (uimitor la cum o calarea) , nu am gasit nici "amprente de elefant" si nici "urme de trompa" .
Si in ziua de azi regret MAXIM ca nu am avut puterea sa pozez/filmez scena ...eram prea panicat sa gonesc "bestia" ... si voi deja va panicati de la un soricel
11 Feb 2015, 11:25
Poate ar fi indicat sa duci o perioada masina intr-un garaj sau o curte care sa aiba in dotare o pisica.
11 Feb 2015, 11:34
Treci pe la mine ca iti dau eu pisica de la bloc ... oricum ii plac ei focusurile
11 Feb 2015, 11:42
Ca sa tragem o concluzie (avand in vedere si cele spuse de cip): Lasati soarecii sub capota, nu se stie cand dati peste vreun elefant si asa aveti cu ce sa-l speriati.
11 Feb 2015, 12:52
Duke eu cred ca soareci te urmaresc oriunde ai parca masina, poate ai farmece facute

)
11 Feb 2015, 14:40
Pungile alea negre din aripi la mine nu mai exista au fost facute bucatele mici de soareci. Acum inteleg de ce erau bucati mici de punga neagra printre bureti.
11 Feb 2015, 14:42
O sa ma duc sa sfiintesc masina poate se duc farmecele
11 Feb 2015, 15:58
Sfinteste-o cu niste pipi de pisica, poate sperii soarecii...
11 Feb 2015, 17:01
$1 scrie:$2........ Eu chiar nu inteleg ziua fug si noaptea se intorc la cuib si imi rod diverse.
pai e simplu. motorul e cald si noaptea se urca pe el si dorm prin zona. frigul din ultima perioada n-a ajutat deloc la rezolvarea problemei tale