Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

cum reconditionez jenti aliaj?

17 Noi 2007, 00:30

avand in vedere ca e iarna si am trecut la incaltaminte adecvata ma gandesc sa frec un pic la jentile de aliaj din dotare.intrebarea e cum as putea scoate zgarieturile si ciupiturile de pe jenti ca la primavara sa am adidasi ca noi de alergat?
Fişiere ataşate
HPIM1868.jpg
(88.32 KiB) Descărcat de 284 ori
HPIM1863.jpg
(104.45 KiB) Descărcat de 285 ori

17 Noi 2007, 06:50

te duci la o vulcanizare unde se roluiesc jante de aliaj

17 Noi 2007, 11:31

pai in ce consta roluirea aia?as vrea sa le fac eu in caldurica casei mele

17 Noi 2007, 12:02

$1 scrie:$2ai in ce consta roluirea aia?as vrea sa le fac eu in caldurica casei mele

:lol:

Pai iti cumperi un utilaj de roluire si gata... :lol: :lol: :lol:

17 Noi 2007, 12:37

uff.inca nu sa inteles ca eu habar n am cum se face si cum arata utilajul ala.

17 Noi 2007, 15:16

Copilasi vorbiti de lucruri diferite. Omu' vrea sa isi reconditionaze adidasii, adica sa scoata zgarieturile si ciupiturile lasate de borduri si vagauni. Roluirea inseamna indreptarea jantelor strambe.

Slobikop nu stiu ce sanse ai sa faci ce iti doresti. Nu pera sunt solutii sa scoti zgarieturile alea ca sunt prea adanci. Janta de aliaj nu e vopsita...e cel mult lacuita.

17 Noi 2007, 15:27

mersi nenea officeru'. asa e sunt lacuite.in prostia mea ma gandeamca ar fi o salutie sa ma bag cu vreo masina de gaurit cu cap din ala de perie sarma.(macar sa mai reduc zgarieturile)si apoi sa i dau un strat de vopsea +lac. nu ma pricep deloc cer sfaturi sa nu cumva sa fac vreo prostie.

17 Noi 2007, 16:03

le strici mai rau..vopseaua va sari si o sa arate jalnic..

17 Noi 2007, 17:49

Salut,sa incepem cu inceputul:
-cumperi o solutie de geamuri si niste foi de glasspapier cu granulatie f mica {2000},dai cu puf puf acolo unde ai probleme si freci cu glasp pana incep sa se "onduleze" zgarieturile,in acest timp mai dai cu puf puf.
-dupa ce ai rotunjit acele zgarieturi,cumperi un spray cu vopsea argintie,speciala pt jenti si un spray cu lac pt jenti.
-cureti bine janta cu apa si sapun apoi cu un degresant,apoi o usuci f bine si dai cu spray argintiu,dupa ce sa uscat vii si dai cu lac,apoi dupa ce sa uscat si lacul f bine{e bine sa le tii la caldura} iei puf puful si glassp si mai dai o tura ca sa egalizezi luciul.

Cam asa decurge procedura,vazuta la un vulcanizator priceput.

17 Noi 2007, 20:11

Eu nu am vazut cum se face dar am vazut la ceva vreme dupa operatiune cum arata, si nu arata deloc bine.

18 Noi 2007, 02:53

depinde daca a respectat cateva reguli de baza ,ca de exemplu degresarea si calitatea vopselei.

19 Noi 2007, 23:37

sunt unii care repara jante de aliaj in stare mult mai proasta decat ale tale si le fac sa arate ca noi
stiu 2 firme la Oradea ; de la una am primit o oferta pt repararea unor jante de Al pe 15 ( nu de Ford) la 240 lei toate 4
Răspunde