Subiecte in care nu s-a mai scris de 3 luni si subiecte inchise

Reguli forum

Daca cineva dintre cei care au subiect aici doreste mutarea acestuia in categoria Comercial, il rog sa ma anunte prin PM, E-MAIL sau printr-un mesaj aici.
In aceasta categorie nu se mai poate raspunde la subiecte.
Subiect închis

Cat costa o revizie la ford

31 Mar 2006, 23:11

As vrea sa achizitionez un nou ford focus sedan si as vrea sa stiu cam la ce pret se ridica primele revizii .

Masina este noua. Am inteles ca la 2500 km am o revizie gratuita , iar urmatoarea se va face la 15000 Km

Stie cineva ceva preturi?

01 Apr 2006, 02:25

Dealer-ul mi-a spus ca se invarte in jurul sumei de 700-800 RON.
Nu bag mana in foc pe suma asta

01 Apr 2006, 12:15

Destul de mult

La nissan primera , costa 400 RON si include uleiul si filtrul de ulei si aer.
Spun sigur ca eu am fost cu ea la 15000 km , la prima revizie.

01 Apr 2006, 23:13

Fritz are TDCI(diesel) la care revizia e mai scumpa decat la benzina(filtrele costa mai mult). primera ala era diesel?

15 Apr 2006, 15:54

Nu . Primera era pe benzina . motor de 1,6 .

Dealerul de la Ford a zis ca se invarte in jurul a 4-5 milioane . Nu stie cineva concret?

16 Apr 2006, 11:39

Se parea ca este prea grea intrebarea pentru forumisti.

Asta e. Scuze ca nu am intrebat banalitati.

16 Apr 2006, 12:12

Pentru motoarele de 1.6 pe benzina (100 si 115 CP) costurile sunt urmatoarele:
Cost piese (filtru aer, ulei, benzina si ulei motor 5 litri) = 69.52 EUR
Cost manopera = 104.5 RON
Valorile sunt fara TVA

Acum esti multumit?

17 Apr 2006, 14:07

Sunt in picioare cu capul plecat.

Multumesc pt raspuns.

cred ca voi deveni si eu un posesor de ford. AM facut deja comanda. Sa auzim de bine.

17 Apr 2006, 17:49

Pai stai putin ca nu scapi asa usor... Informatiile costa... :icon_lol:
Da-ne si noua ceva detalii: motor, echipare caroserie... alea, alea
Pai nu?
Glumeam. Fii binevenit oricum.

22 Apr 2006, 22:03

Salut tuturor, vi se pare normal o manopera de 104 euro+TVA pt o lucrare de 1 ora?? Parerea mea: hotie pe fata!! De aceea voi merge in Ungaria la revizii si service! Noroc ca stau la 7 km de granita!

22 Apr 2006, 22:05

scuze greseala de tipar 104 Ron+TVA

24 Apr 2006, 15:12

mie mi-a luat ~40 ron ca sa imi schimbe 2 becuri...asa ca nu ma mira..depinde acum si ce "lucrare" ti-au facut..la mine a durat cateva minute :icon_evil:

28 Apr 2006, 20:38

Salutari,
Azi am mers la Ford in Ungaria( binentele si cu alte treburi , nu doar pt service) sa intreb daca imi recunoaste garantia si cat costa o revizie: fiti atenti!!! Cu manopera, ulei Motorcraft 5w-30, filtru ulei, filtru benzina si aer 370RON!!!!! :cussing: Si la ei imi recunosc 3 ani de garantie, oricum nu tin eu masina 3 ani!! Apropo, la ei revizia la Focus se face la 20 mii.! Asa ca fratilor cum v-am spus ne fura pe fata!! Excrocii si nemernicii astia , au adaos de 200-300% la consumabile. Nu mai pun piciorul cat traesc la vreun service de la noi, iar din 2007 nu mai trebuie nici carte verde si cel mai apropiat service Ford de Satu Mare e la 45km, in Ungaria. Dar , din pacate asta e valabil doar pt cei din partea de vest a tarii, restu trebuie sa suporte obraznicia , hotia si marsavenia celor de la noi. Din pacate!!
Respecte

30 Apr 2006, 14:27

Ai dreptate

Am achizitionat un ford focus 2 , acum 1 sapt .

Dotare Trend UEFA , model sedan 4 usi.

Motor 1,6 , jante aliaj , AC, CD 6000 , Torpedou refrigerat :icon_mrgreen: , faruri ceata, pilot automat , etc.

Singura problema este ca inca nu am carte tehnica si nu stiu sa foloses functia follow me home :icon_redface:

30 Apr 2006, 17:19

Bravo omule... S-o stapinesti sanatos.
Vezi ca scrie in manual cum e cu "Follow me home":
citez... "Cand contactul este decuplat, puteti aprinde farurile (faza scurta), tragind maneta spre volan. Farurile se vor stinge automat, dupa 30 de secunde de la inchiderea ultimei usi"
Am citit pe undeva ca de fapt e vorba de faza lunga. Incearca si tu... Pentru mine chestia asta e cam nefolositoare.
Alte impresii?... Ce culoare?...
Vezi ca pe aici este si manualul utilizatorului in format PDF. Nici mie nu mi l-au dat odata cu masina. Dac nu-l gasesti ti-l trimit eu pe mail. Are vreo 6 MB.
Bafta.

01 Mai 2006, 10:32

Nu mi-au dat manual odata cu masina. Au spus ca o sa il primesc acasa in circa 30 de zile de la livrare dar inca nu a venit .
Nu am gasit manualul pentru ford focus 2 pe aici. Deci o sa te rog sa il pui pe email . officelaw2000@yahoo.com Mersi mult

01 Mai 2006, 10:38

in rest ce sa zic. am deja 1500 Km , si pana acum a mers impecabil. Ma incantat in mod deosebit suspensia independenta pe spate care ii confera stabilitate f buna.
In principal e ok desi cred ca se putea lucra mult mai mult la confort , dar din punct de vedere al spatiului interior.

Culoarea este panther black ca numai asta si inca 2 aveau cand am luat-o si nu am mai stat sa imi aduca culoare la comanda.

O sa ma duc cu ea la revizie la 2500 care am inteles ca ar fi moca.

Ce nu imi place , e faptul ca nu are aparatori de noroi la roti , si nici nu stiu daca se pot pune , pentru ca am impresia ca risti sa iti sara vopseaua daca mergi pe un drum cu chribrura , sau alte tampenii care se gasesc din plin pe drumurile noastre.

Si mai cred ca ford ar putea pune ca dotari si presuri in interior . Nu pot sa cred ca o masina noua nu vine cu presuri

01 Mai 2006, 13:21

Neaparat sa-ti cumperi originale deoarece se potrivesc manusa. Sper sa fi scos si pentru modelul tau. Eu mi-am luat pt Mondeo si sunt foarte multumit. Intre ele si tabla aripilor (vorbesc de cele de pe fatza) iti da o banda adeziva 3M (sa nu atace shortzul sau mizeria, vopseaua). Eu mi le-am pus singur si am dat de draq la cele din fatza. A trebuit sa ma lupt cu "oala" de protectie a aripilor, deoarece venea o portiune mica scoasa si apoi bagata dupa ce montai o clema. Cu patent, cu degete zdrelite, etc. Nu te mai bag in detalii ca si asa nu sunt aceleasi masini. Nu stiu cat e manopoera dar daca vezi ca e dificil sa o duci la ei pt montaj. Eu sunt departe de ei si dupa ce un "comertziant" de piese de masini din import mi-a cerut 5 milioane tot pentru cele originale nici nu m-am mai gandit la reprezentanta. Mi le-a adus (mai tarziu, dupa ce m-am interesat) reprezentantul de la TESTER pentru vreo 90 de Euro. Dar sunt faine. Pune-ti, ca dupa o iarna ai sa vezi grundul la praguri iar dupa a II-a tabla si rugina. Stii iarna cum polizeaza nisipul din materialul antiderapant si mizeria din timpul verii.
S-O STAPANESTI SANATOS !!!

17 Iun 2006, 01:15

Gaby, poti sa faci te rog o poza in detaliu cu prinderea de la tine de la aparatori?
Vreau sa montez si la mine pe Focus aparatori; pe drumurile noastre "dragi" nu acord viata lunga pragurilor. Cele ieftine (din targ/magazine) nu au cleme, doar suruburi. Din poza de de la threadul de Fiesta eu cred ca se pot folosi variantele ieftine + cleme manufacturate din tabla. Aparatorile au niste urechi de plastic care se pot mula pe tabla lasata de producator ca sprijin, astfel clema va strange doar plasticele pe tabla, fara sa-i aduca "atingere"...
Pentru cleme cred ca se poate folosi cu succes tabla de la o conserva, in cel mai rau caz, + suruburi corespunzatoare spatiului. La Focus, cel putin, gulerul de tabla este prezent si jos, ceea ce inseamna ca va sustine foarte bine aceasta prindere. Nu am vazut clemele originale, dar cred ca sunt dintr-o tabla mai groasa totusi.
Sunt curios unde au pus acea banda adeziva pentru protectie.

18 Iun 2006, 20:51

Da asta e problema, nu stiu cum vin la Focus. Eu sunt foarte multumit de ele. Au un plastic moale si asa ca nu trebuie sa-ti fie frica daca le mai agatzi. Eu le-am pus singur in vreo 3 - 4 ore. Ar fi trebuit sa dau jos aparatoarea, asa parea logic, desi in pliantul lor nu pomeneste de asa ceva. Mi-am zdrelit binior degetele, dar nu am dat jos nimic de pe masina. Doar rotile de pe spate. Dar dai cu o surubelnitza, trage cu patentul, ... am reusit in final. Exact ca in instructiuni au venit.
Nu stiu cat ar costa la reprezentanta sa le puna, dar daca ar fi undeva pe la un milion, si daca ma intrebai atunci, as fi preferat sa le pun la ei fara sa-mi bat capul. Mi-am cam rupt coloana in ziua aia. Dar am lucrat incontinu.
Pe langa faptul ca apara pragurile (alea 20-30 de cm de la roata care sunt cele mai solicitate), la mine e fain ca nu mai arunca rotile nimic pe masina. La rotile din fata cauciucul vine de la jumatatea lui in jos in "afara" caroseriei. De multe ori plecam de la spalatorie si numai de la apa ramasa pe cauciucuri (plus ce luau imediat de pa strada) imi aruncau mizerie pana la jumatatea portierei din fata. Total nasol, trebuia sa dau cu o sticla de apa pe portiere inainte de a o baga in garaj. Acum aparatorile pastreaza linia cauciucului pana jos, sub nivelul pragului.
Sunt originale Ford, de la mama lor. Made in Germany.
Au si astea ceva cleme. Dar ce cleme. Ce prindere. Nu te gandi la o treaba romanesca. Totul vine perfect. La milimetru.

CONCLUZIA ???

Se super-foarte-merita !!!

A, mai e si chestia estetica, carora le place. O face mai latareatza (masina). Parca o incarca, nu stiu cum sa zic, o face mai mare, mai robusta ... macar vizual, daca unora le pare o masina mititica, subtzire.

Bafta.

P.S. - Chiar trebuie sa fac si poze ?
Ultima oară modificat de Gaby pe 18 Iun 2006, 21:27, modificat de 2 ori în total.

18 Iun 2006, 21:17

Aoleu stai ca acum am vazut ca ai Wagon.

18 Iun 2006, 23:26

@guest
Si poate acum ca ai timp si Ford sa-ti faci si un user fiindca vom scoate posibilitatea de a posta ca Guest din motive de securitate
Cu Stima

19 Iun 2006, 01:02

Multumesc Gaby pentru efort. Cred ca ca le rezolv in regie proprie, nu e mare lucru cu acele cleme, iar daca mai pierzi cate o aparatoare nu ti se rupe sufletul... :icon_biggrin:
La cca 150.000 perechea... chilipir!
De la magazin imi spusesera sa inclin rotile, dar cred ca mai elegant este sa le dai jos, asa cum apare in poze. Si asa imi luasem un cric hidraulic de la Cora acum 4-5 luni, sa-l testez si pe el.
Maine le tiparesc si le studiez mai temeinic, dupa care ii dau lu' tata tema de cercetare... :icon_lol:
(se pricepe mult mai bine la "transpunerea" in realitate, deh, experienta - pentru Dacie cred ca avea mai multe dispozitive decat au vazut service-urile!!!)
Poza era interesanta mai mult ca sa vad cum e lipita acea banda...

19 Iun 2006, 01:39

Pai faza (operatiunea) cu banda adeziva incepe de la pagina "Pe fata - 2" foto 6 pana pe pagina "Pe fata - 3" foto 11. Nu am avut timp sa fac poze.
Banda e aratata la "Pe fata - 1" la litera "B". E lata, nu? Pai si aparatoarea e destul de groasa. Acopera toata marginea aripii, cum sa-i zic ca am uitat cum se cheama, "bosaj", parca ? Cred ca am scris o prostie. Mai tzaraneshte asa, "fustitza" aia de la marginea aripii. Ei, fiind tabla, desi vopsita, ca sa nu fie afectata de eventuala mizerie, sare de pe sosea, sau sa roada plasticul vopseaua, au pus acea banda 3M, care se aseamana foarte mult cu o banda adeziva de hartie, dar parca mai groasa si cu un lipici mult mai bun, mai puternic. In mare, poate fi inlocuita cu alt material dar sa nu se exfolieze de capul lui, pe interior si tu sa crezi ca inca il mai ai. Oricum se si obseva un pic. Dar si mie, mi-a placut ideea lor. Daca folosesti universale numai ai treaba cu banda adeziva deoarece alea nu "urca" si pe aripa. Ma rog, nu stiu cum arata ceea ce vrei tu sa pui.
Cat despre cleme ? Pai au o grosime de vreo 3 milimetri (cele notate cu literele F si C). Nu le poti indoi cu mana si mai sunt si otelite. Cele in care se prind suruburile sunt cele pe care le cunoastem cu totii, nimic neobisnuit (notate cu litera E). Pe alea groase le-am asezat pe pozitie si le-am bagat cu lovituri de ciocan. Nu mai au moarte.

Apropo, pe fata poti lucra lejer doar daca brachezi rotile la maxim, pe spate, in schimb, trebuiesc date jos.

Succes.

29 Iun 2006, 22:08

Salut! Tocmai am platit avansul pt un Mondeo nou nout. Sunt extrem de "excited". Pacat ca imi ajunge de-abia peste vreo 1 luna si jumatate. Legat de revizii...(care, intr-adevar sunt cam hotii la noi), oare nu merita in Bulgaria (pt cei care nu sunt din vestul tarii :icon_razz: ). Stie cineva cum e cu garantiile si tarifele in Bulgaria?? Ma cam doare sufletul cand ma gandesc cat o sa ma rupa intretinerea masinii.....dar macar mi-am facut damblaua si mi-am luat ce-mi placea....

Numai bine....!!!

30 Iun 2006, 01:19

@Gaby: Pozele cred ca sunt de la Focus 1 (apare si anul 2000 in documentatia postata); nu se potrivesc cu realitatea "mea". Pe fata am un singur surub si ala e mai sus decat ar fi trebuit montate aparatorile.
Nu se pot prinde zdravan fara sa dai o gaura ceva in tabla; daca le pui doar cleme, la orice ploaie apa aruncata de roata iti va smulge aparatoarea... :-(
M-am mai gandit (am cautat oferta si de la Augsburg) si cred ca dupa ce vin din concediu le comand la Augsburg (350 - originale in loc de 400 la BDT). Ambele sume includ montajul.
Asta este... Cu ocazia reviziei de 2500 am mai citit conditiile de garantie: este in mod clar exclusa rugina daca apare ca urmare a factorilor externi.
Pe de alta parte, la o masina de peste 600 milioane deja suma asta este infima. Avem drumuri proaste, dar nu Ford le face. Ma uitam ca pe Campia Libertatii (in zona asta stau) au asfaltat de cateva zile si azi am vazut cel putin 10-20 gauri astupate... Nu reusesc sa faca si ei o treaba ca lumea, asta e blestemul nostru.

daca tot e topicul asta...

18 Aug 2006, 13:34

Tocmai am facut revizia de 60,000 km.
Iata detaliile pentru cine e curios:
- executat de .... reprezentanta Ford Galati;
- piese procurate prin mijloace proprii: filtru ulei (18RON)+aer(25RON)+motorina(80RON)
- ulei achizitionat de la reprezentanta.. Valvoline 5w30 = 5,6 litri. (adica 6 litri platiti)
- spalat motor cu o... zeama ciudata :icon_redface: (20RON)

- timp pierdut: aprox 1 ora
- cost integral 380 RON, daca veneam cu uleiul meu, mai scuteam vreo 40-50 Ron.

Bineinteles ca piesele nu sunt Motorcraft :icon_mrgreen: , ci aduse pe comanda la un magazin din Braila. Daca e cineva interesat o sa revin cu producatorii lor...

Re: Cat costa o revizie la ford

25 Aug 2006, 13:57

$1 scrie:$2s vrea sa achizitionez un nou ford focus sedan si as vrea sa stiu cam la ce pret se ridica primele revizii .

Masina este noua. Am inteles ca la 2500 km am o revizie gratuita , iar urmatoarea se va face la 15000 Km

Stie cineva ceva preturi?

Revizie la 90000 la bdt m-a costat 7.5 mil

25 Aug 2006, 15:15

@danysg74: de ce nu i-ai bagat ARAL??? Stiu ca astia de la Mariano folosesc Valvoline, dar mi se pare mai bun ARAL 5W30
Eu am luat tot de la Frontal, si tot acolo mi-am facut schimbul. (Manopera....vreo 20RON, ca majoritatea filtrelor aveau manopera 0 daca le cumparai de la ei. :D)

26 Aug 2006, 10:08

@Madymax: no problemo.. mai vin revizii ! Data viitoare trec pe ARAL.
Subiect închis