Back in busines ! :)
Anul trecut prin Octombrie vroiam sa vand masina asta si sa-mi iau alta . Principalul motiv , cutia manuala ... nu prea mai imi place sa mestec la viteze , mai ales in oras . Asa cum s-a mai intamplat de doua ori pana acum , aveam cumparator , aveam diferenta pentru cealata masina , dar se pare ca masina asta nu vrea sa plece de la mine si pe deasupra are un aliat foarte puternic : Nevasta mea !
Cand aveam toate aranjamentele aproape gata , am deschis in familie discutia despre schimbarea masinii . M-am gandit ca daca o pun in fata faptului implinit o sa am scandal , asa ca am mers pe calea amiabila , fiind convins ca o "impachetez" si nu o sa comenteze decizia mea . Trebuie sa precizez ca sotia mea contribuie serios la bugetul casei si are masina de serviciu , conduce zilnic mai mult de cat mine si sa zicem ca are ceva cunostinte auto ... atat cat poate sa aibe o femeie .
Discutia a fost cam asa :
Iubire , am gasit o masina super-ok , la un pret excelent , x-ulescu vrea sa cumpere masina noastra , mai pun 4500 de euroi si o luam pe cealata . Hai sa-ti arat pozele

.
Vede pozele si inevitabil incep intrebarile :
- Din ce an este ?
- din 2011 , a noastra e 2007 !
- Ce motor are ?
- Diesel , de 2000
- Cat consuma ?
- pai ... cat Fordul , 5 -6 %
- Cati Km are ?
- 165.000 ...
- Cat Fordul nostru ? Ai inebunit ? De ce sa dam 4500 in plus ? Masina noastra ce are ?
- pai stai sa-ti explic iubire ... asta e VW Golf 6 brek , are trapa , are Xenon ... e Highline , adica varianta cea mai echipata si in plus , are cutie si automata !
- Aaaa , e din aia cu 2 pedale ?
- exact cu 2 pedale ... nu mai mesteci la viteze , e mai tanara ca a noastra , mai dotata , mai usor de condus ...
- Ahaaa ! Astea sunt motivele tale ? Acum nu vrei sa ma schimbi si pe mine cu una mai taranara , mai dotata , care sa-ti fxxta banii prin cluburi , pe botox si pe silicoane ? Vrei toate astea numai sa-ti plimbi tu curul la servici cu 2 pedale ?

SAH-MAT ! Nu ma asteptam la asta !!!
Aici s-a terminat discutia si s-au inecat toate argumentele mele ! Logica feminina a invins inca o data si am ramas cu Focusul si daca tot il mai tin , m-am abitionat sa o fac automata !
Glumesc , nu se pune problema unei astfel de modificari , dar exista un Dumnezeu si pentru barbati , Dumnezeu care mi-a ascultat rugile si la nici o luna distanta m-am trezit cu masina de serviciu care bineinteles ca are cutie automata si e o masina muuult mai buna , mai bine echipata si mai confortabila de cat cea pe care vroiam sa o cumpar ... a si era sa uit ... e si foarte noua si se reinoieste la 3 luni !
Tousi daca pastrez Focusul , am inceput sa-i fac tot ce a ramas nefacut si am intentionat in trecut , dar din diverse motive cum ar fi : lene , timp , chef , bani ... etc , nu am facut .
Am scos de la naftalina pragurie de ST si eleronul de la hayon , care zaceau aruncate intr-o magazie de la firma de vre-o doi ani , i-a cumparat niste jante frumoase pe 17" de la OZ si pneuri noi de vara Toyo .
Am pus pragurile , eleronul si bara cu prelungire de la pachetul Sport in masina si am dus-o direct la revopsit vopsit total , in culoarea originala , cu vopsea de calitate . Tot acolo vor fi montate si accesoriile mentionate mai sus . Masina va fi dezechipata si bibilita bine , sa iasa vopseaua ca la carte .
Unitatea cu navigatie - Made in China , luata prin Decembrie 2010 de la Muzica9 , a primit si ea un touchscreen nou , pentru ca cel vechi si-a dat duhul eroic , in rest functioneaza ireprosabil si sunt multumit de alegerea facuta .
Dupa faza asta cu vopsitul ... nu am dat termen limita , sper ca pana la finalul lunii sa fie gata , pentru ca la jumatatea lui Mai plec in concediul in care imi incarc bateriile : Turcia .
Dupa ce termin concediul am un proiect interesant pe care vreau sa-l fac cu masina asta , dar nu ma mai laud inainte sa fac ceva . Va arat dupa si imi asum criticile si laudele . Si eu sunt curios daca o sa-mi placa , dar pana nu o vad facuta nu vreau sa zic nimic .
Cert este ca masina asta va circula foarte putin de acum inainte si dupa banii pe care i-am pompat in ea + ce urmeaza , o sa mai ramana cu noi ceva timp . Daca trag linie la final , este posibil sa depasesc diferenta pe care puteam sa o platesc pe VW , dar ramane satisfactia ca pe asta am facut-o eu sa arate asa si nu voi avea nici probleme cu nevasta
Incerc sa atasez ceva poze cu jantele noi , inainte de vopsire , asta ca sa avem cu ce sa facem comparatia dupa .