La prima problema ar putea fi asa, uleiul din cutie in grosat peste masura, sau mai rau daca masina este luata la mana a doua un baiat destept (numit mecanic) a facut prostia sa puna Valvolina in cutie, uleiul asta se foloseste de regula la cutiile uzate care au jocuri si probleme, tocmai pt a le minimiza, dar cand vine vremea rece Valvolina chiar se intareste, lucru complet anormal si daunator cutiei, deoarece ii produce uzuri si mai mari presand sincroanele pe pinioane, caz destul de des intalnit, cand pleaca masina de pe loc nebagata in viteza

, sau intra foarte greu in viteza, altceva nu stiu ce ar putea fi, ca daca a intrat fara caraituri nu ar prea avea cum sa fie din pompa hidraulica a ambreiajului, cu toate ca nu se stie nici o data pana nu se uita cineva avizat la ea, sau din disc si placa (ca daca lipseste protectia aia de cauciuc de la ambreiaj ar putea intra "Glodu"

pe-a colo si sa inghetze.
De regula o cutie care nu are ulei vajaie exact ca la basculante.
O timonerie varza consta in felul urmator..... chestiile cele mai usoare pe care le face si e legat doar de levierul schimbatorului, se comporta ca un polonic in oala cu mamaliga, adik nu e ferm deloc, si are tendinta de a ramane in pozitia in care l-ai lasat, mai mult deatat daca problema e mai dezvoltata adica dusa si mai departe de levier, uzura la nuca inferioara, bucsa si toate arcurile de timonerie si chiar si rulementul care il are acolo sau cum s-o numi, incepe si nu-ti mai intra in viteze sau intra cu caraituri din cauza ca prinde sincroanele aiurea, sau itzi sare din viteza , la vreo plecare de pe loc in panta, cand ti-e lumea mai draga samd cam astea sunt problemele pe care le stiu eu ca le poate crea o timonerie vai de ea.
Bafta si succese maxime.