Salutare tuturor,
Deschid si eu aici topic pentru jucaria albastra pe care o am de vreo luna si ceva. Pe scurt despre ea ar fi ca e Titanium Premium cu Powershift,culoare Deep Impact Blue,Jante pe 17, toarce frumos pe diesel cu 150 de ponei, are si navigatie si pachet de iarna(deabia astept sa vad cum functioneaza cand vine gerul si ninsoarea) plus pachet de fumatori dar din fericire de cand am comandat-o si pana mi-a venit m-am lasat
Acum despre comportamentul masini. O sa compar cu fosta mea jucarie, o Kia Ceed 1.6 CRDI 90 caluti de care m-am bucurat vreo 4 ani. Domne trage mult mai bine fiara asta albastra, dar nu mi se pare ca ar sta mult mai bine pe drum. Adica la inceput chiar am crezut ca e varza pana mi-am dat seama ca baietii mi-au livrat-o cu 3 atmosfere in roti. Am mers la vulcanizare si am pus 2.3 cum arata pe usa soferului si tot nu pot sa inteleg cum zic toti ca Focusul este pe primu loc in clasa ei la stabilitate. Nu dati cu pietre, dar am dat o galagie de bani pe jucaria asta si nu ma asteptam sa fie asa...Poate nu e bine 2.3 si trebuie 2,1 si sa fie asa mare diferenta? Nu stiu ce sa zic.
Ma rog, din pacate din lipsa de timp si bani

nu am apucat sa merg foarte mult cu ea, am undeva la 1300 km. Imi place ca nu se simte viteza cum se simtea in CEED, adica mergeam spre Vadu pe A2 cu 140km/h si nu simteam. Este foarte bine insonorizata si scaunele par oleaca mai conformatbile decat cele de pe Ceed.
Cele 6 boxe se aud bine iar Sync 2 este "dragut". Nu pot pricepe cum au reusit sa puna un touchscreen rezistiv in anul 2015....apas uneori si de 3 ori sa preia comanda. Navigatia este buna dar e relativ dificil pana gasesti destinatia, 99% tot din cauza touchscreen-ului minunat Ce mi se mai pare aiurea e ce pot sa fac cu ditamai ecranul...adica nu pot instala aplicatii nu ma pot lega cu android auto sau apple carplay...Apreciez insa ca are bluetooth si ca merge binisor.
Cat despre powershift, ce pot sa zic decat sunt multumit? Mi se pare oleaca mai bun DSG-ul dar nici cu asta nu mi-e rusine. E uneori lenta cutia dar in general schimba corect si destul de rapid. Oricum este de 1000 de ori mai relaxant decat o cutie manuala. Sincer nu m-as mai intoarce la manuala decat daca as lua o masina sport

.
Consumul in Bucuresti este undeva la 9 si ceva iar la drum lung mi-a luat 6.5 cu tempomatul la 140-150km/h. O sa se mai lase sper ca 9,7 in Bucuresti nu mi se pare putin deloc...
Mi-am facut si casco la Asirom cu fransiza doar in caz de vandalism si la cateva ore dupa ce am fost sa dau banii si sa imi faca pozele, mi-a gasit masina zgariata cu cheia pe ambele portiere de pe partea stanga...M-am enervat si asta a fost. A doua zi plec la munca(zona promenada) gasesc loc de parcare chiar ok, cand ma intorc masina usor stearsa pe portiera dreapta...Acum cred ca o sa astept sa se mai stranga din astea si inainte sa se termine casco ma duc si le bag pe toate la vandalism dau 100 de euro cat e fransiza si aia e.
Daca aveti intrebari va stau la dispozitie