de ews » 01 Mai 2017, 22:10
Aproape se face anul de cand n-am mai scris pe aici.
Din pacate Focusul are noi probleme. In ianuarie mergeam linistit spre Timisoara cand m-am trezit in fata cu unul care depasea in curba pe linie continua. Am mai apucat sa trag de volan si sa ies in decor. Masinile s-au atins pe laterala, ala a fugit. Mi-a sarit airbagul din scaun si m-a invinetit la mana un pic. In afara de airbag, oglinda sofer, geamul sofer amprentat si zgariat de oglinzile rupte, o anvelopa cu intariturile rupte, bara fata ciobita si zgarieturi cat cuprinde, masina a scapat. Tocmai ii facusem revizia si-i schimbasem compresorul de clima care murdarise totul cu ulei la inceputul lunii.
Politia l-a gasit pe autor, mi-am reparat masina pe asigurarea lui, dupa doua luni. Toate bune si frumoase, pana am deschis usa a doua oara: am ramas cu clanta in mana si cu partea cu butoanele de la geamuri in cablaj. Am constatat ca prinderea clantei e rupta si clanta total inutilizabila. Clanta inlocuitoare am cumparat-o de la dezmembrari (25 de lei).
Geamul de pe partea soferului a fost inlocuit cu unul Pilkington. Surpriza a fost ca dupa vreo 2-3 deschideri-inchideri (sau poate de la inceput dar nu am sesizat) geamul merge normal pana ajunge sus, unde loveste in cheder cu zgomot si apoi intra la locul lui. Am desfacut fata de usa, prilej cu care am constatat ca au rupt in doua locuri dublura fetei de usa ca sa aibe acces la macara.
Problema e ca nu imi dau seama ce anume e in neregula, dincolo de faptul ca geamul urca cu un soc, dar normal pana aproape de capatul de cursa, unde loveste in cheder apoi intra pe canalul superior si se inchide. Daca imping un pic cu mana de el pe final de cursa, se inchide normal. Ramane sa fac un test maine cu geamul vechi, pe care mi l-au lasat in portbagaj (or fi stiut ei ceva?) sa vad daca se comporta la fel. Daca nu, inseamna ca noul geam e deformat, desi nu ma astept la asemenea gherle de la Pilkington (am doua parbrize de la ei pe doua masini diferite si nu au fost diferente fata de cele OEM).
Daca face la fel si cu geamul vechi, chiar nu stiu ce poate fi.