FORD KAmouflage - 2.0 zetec
La 2 ani de cand detin aceasta masina, am gasit intr-un final timp si hotararea sa deschid topic de prezentare pe acest forum.
In acesti doi ani am strans sute de poze, am schimbat zeci de piese, intr-un cuvant aceasta masina mi-a mancat banii si timpul. Acum despre masina.
La baza a fost un simplu ford ka ce avea un motor de 1.3 iar dupa ce o bujie a hotarat sa se dezintegreze in capul pistonului motorul a fost kaput si a fost inlocuit cu un 2.0 zetec (cod motor NGC- an 1998) de pe ford mondeo kombi (cu transmisie automata) ce este cunoscut sub numele de 2.0 zetec blacktop cu aproximativ 130cai.
Cutia este cea originala de 1.3 iar din discutiile cu alti posesori de Ka ce au facut aceasta swap de motor (2.0) rezista pana la aproape 250cp.
Masina este innmatriculata in talon ca autovehicul de competitie, este street legal , are rollcage, instinctoare, scaune sport, centuri in 6 puncte, panou central cu heblu, cam tot ceea ce tine de omologarea ei ca masina de cometitie.
Tinand cont de faptul ca este goala in interior, masina a devenit o turturea de aproximativ 800kg ce a scos la etapa de drag race de la Tulcea best time 15.5sec pe 402m, in conditii nu tocmai bune.
Suspensia este o coritura de reglabila cu compensatoare pe spate si Arcuri HR pe fata.
Multe,multe piese schimbate pe care le voi pune in postarile urmatoare.

Puteti urmari si pagina de Facebook a masinii aici: https://www.facebook.com/Ford-Ka-KAmouf ... 293864472/
-
Carmelo - Incepator
- Maşina: