Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
05 Dec 2007, 00:50
Fratilor am nevoie de ajutorul vostru urgent.
Cine imi poate spune norma de poluare pt aceasta masina:
Ford Focus C-Max Ghia 1600 TDCi 110CP, VIN: WFOMXXGCDM5U39332
Multumesc anticipat !!!
05 Dec 2007, 02:00
din pacate, numai dupa seria motorului poti afla norma de poluare. In Microcat nu e specificata (e o norma trecuta acolo, dar nu e identica cu normele Euro de la RAR).
05 Dec 2007, 02:36
Motorul asta de 1.6 cu 110CP, pe Focus vad ca apare cu DPF si euro4.
Oare o fi la fel si pe C-Max?
05 Dec 2007, 02:44
Uita-te in cartea de identitate a masinii, la numarul de omologare.............ultimele 2 caractere reprezinta norma de poluare, la euro 4 ar trebui sa se termine cu "E4" sau "X4"........
05 Dec 2007, 11:37
$1 scrie:$2otorul asta de 1.6 cu 110CP, pe Focus vad ca apare cu DPF si euro4.
si pe Focus sunt atat cu Euro 3 cat si cu Euro 4. Doar seria motorului iti poate spune sigur ce norma are. Sau brief-ul, daca vine dintr-o tara unde asemenea informatii sunt trecute in acte (germania, de exemplu)
@oliver46_wrc : cand cineva intreaba de norma de poluare, mai mult ca sigur il intereseaza pentru taxa de prima inmatriculare, ceea ce inseamna ca masina inca nu are talon sau CIV.
05 Dec 2007, 12:35
Codul VIN nu este utilizabil pentru aflarea normei de poluare(nivelul emisiilor).Aceasta poate fi citit pe placuta aflata pe stalpul fata dreapta.
Este poansonat pe casuta din staga jos.In principiu codurile sunt urmatoarele :
K Stage V
S 2000 EEC (Stage III)
V Stage IV + Diesel Particulate Filter (DPF)
7 Stage IV
Am spus , in principiu pentru , ca forul care decide este RAR-ul , aparand diferente fata de specificatiile de uzina.
05 Dec 2007, 12:49
Adriancar, nu ai dreptate in totalitate
Folosind VIN-ul poti afla din Microcat norma de poluare specificata de Ford.
Pentru VIN-ul ala MNicrocat-ul stie ce se vede in poza. Din experienta mea, norma 2000 EEC (EEC 7) poate sa insemne si euro 3, si euro 4, depinde de codul exact al motorului.
LE: eu tind sa cred ca este Euro 3, mai ales ca masina e din Franta. Am vazut Focus 2, 1.6 tdci, cu 2000EEC(EEC 7), din a 2-a jumatate a lui 2005, care la rar a iesit euro3. SI problema e destul de nasoala, ca astia din Franta nu trec in acte norma de poluare(asa cum fac germanii, de exemplu)
- Fişiere ataşate
-
- poluare.JPG
- (76.88 KiB) Descărcat de 744 ori
05 Dec 2007, 13:23
@Smiley
Corect.Din pacate exprimarea mea nu a fost cea mai fericita.Incercam de fapt sa ofer un mod de aflare a normei fara consultarea soft-urilor specifice(Microcat)
Pentru motorul in discutie :
Cod motor G8DA G8DB HHDA
Emission code level Stage III Stage IV + DPF Stage IV
Multumesc pentru rectificare !
05 Dec 2007, 15:42
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2otorul asta de 1.6 cu 110CP, pe Focus vad ca apare cu DPF si euro4.
si pe Focus sunt atat cu Euro 3 cat si cu Euro 4. Doar seria motorului iti poate spune sigur ce norma are. Sau brief-ul, daca vine dintr-o tara unde asemenea informatii sunt trecute in acte (germania, de exemplu)
@oliver46_wrc : cand cineva intreaba de norma de poluare, mai mult ca sigur il intereseaza pentru taxa de prima inmatriculare, ceea ce inseamna ca masina inca nu are talon sau CIV.
Greseala mea, nu am fost atent! Imi cer scuze......