Discutii libere/forum

probleme cumparare e-bay

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde Cataaaa » 04 Dec 2007, 22:33

Cum pot comanda si eu ceva dupa ebay?
Sau cine a mai facut asta, si mi le poate comanda el, ofer comision :)
vreau sa cumpar acestea: http://cgi.ebay.de/Focus-2-ab-04-Klargl ... dZViewItem
FOCUS 1 1.8 150HP, WOLF
FOCUS 2 1.6 tdci 2007 90HP
FIESTA 1.25i 2008 75hp
MONDEO 2.0TDCI 116HP
Cataaaa
Member

Maşina: focus1, focus2, fiesta, mondeo

Mesajde fasconal » 04 Dec 2007, 23:00

@cataaaa: Nu livreaza in Romania.
fasconal
1nsane Member

Mesajde darkmic » 05 Dec 2007, 02:17

Daca e din UE - vine direct la oficiul postal de care apartii.
Pentru NON-UE se plateste vama+accize+TVA daca valoarea depaseste o anumita suma (60 usd parca).
Eu mi-am comandat si primit din UK semnalizatoare laterale fumurii (ce e drept , un singur set) si au fost trimise ca si scrisoare voluminoasa, avea bifat CADOU pe actele insotitoare si a venit direct la oficiul postal de care apartin. In schimb, la ce a fost trimis ca si colet, a trebuit sa il ridic de la oficiul postal unde se face si vama (pentru Bucuresti-persoane fizice este cel de pe Str. Virgiliu). Cum suma platita (un gps-blootooth) a fost mica, au desfacut coletul pentru a verifica ca ceea ce e pe hartie coincide cu ceea ce este in colet , mi l-au pus in brate si m-au trimis acasa ( Import din taiwan). In ceea ce priveste eventualele taxe , la pretul semnalizatoarelor mai adauga si transportul.. pe mine m-au dus semnalizatoarele indeva in apropiere de 50RON transport inclus. Cumparaturi tot de pe ebay, evident. Recomand paypal pentru plati, este rapid , usor, si majoritatea comerciantilor il accepta si prefera.
Prezidentul comitetului permanent, comitetului electoral, comitetului scolar, comitetului agricol si al altor comitete si comitii

Diagnoza IDS , reparatii si piese auto , asigurari RCA si CASCO .

Custom Automotive - un alt fel de service

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=33&t=102042
darkmic

Maşina: Ford Mondeo MK4 Hatch
VIN: WF0EXXGBBE8Yxxxxx

Mesajde OctavianC » 05 Dec 2007, 06:00

cine are nevoie de produse pot eu sa aduc. Intamplator vin singur in 14 dec si mai am putin loc in masina.....am alte comenzi de pe ebay de dus...dar trebuie miscat repede ca livratul de la vanzator la mine dureaza cateva zile

NU PLATITI PRIN TRANSFER BANCAR decat daca vedeti ca e power seller, etc. Se fac foarte multe fraude. Cea mai sigura metoda este Paypal care are si asigurare. Un vecin de-al meu si-a luat laptop de la un seller care a avut 40 de vanzari la activ....platit cu paypal 290 lire...si tzeapa. Nu raspunde, nimimc. L-a raportat la paypal si a castigat, dar asigurarea era doar de 150 lire deci a ramas in minus cu 150. In mod normal daca castigi paypal ia singur bani din contul hotului...dar cine vrea sa faca fraunda....ia banii si inchide.

SUnt cateva chestii la care trebuie sa fiti foarte atenti. Mai ales ca voi sunteti in afara tarii puteti fi tzepuiti. Cel mai sigur ebay dupa mine din europa e UK, e piata inchisa, nu prea livreaza in afara, si ei sunt destul de cinstiti...dar mai sunt si romani si polonezi.

Daca vreti sa ma pun sa enumar la ce sa aveti grija ziceti si scriu.
Volvo S60 2.4 D5 Gold

DEAD Ford Focus TDCI 2001
OctavianC
1nsane Member

Mesajde tzuckysor » 05 Dec 2007, 11:12

pe mine nu ma intereseaza feedback-urile lor fiindca mi-e greu sa cred ca o sa mai cumpar vreodata de la ei...
problema ar fi cum sa scap de beleaua asta...

Cu mandatul postal stie cineva cum sta treaba???cum trebuie procedat???
Cu Stima!
Adi.
tzuckysor
Gold Member

Maşina: focus 2008, 1.6 benzina, sedan

Mesajde verga_Cip » 05 Dec 2007, 13:43

Accepta doar mandat postal!?!? Te-ai scos....

Nicioadata sa nu spui nu...nu stii cand vei avea nevoie de ceva...peste ani...si ei au baze de date...
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde tzuckysor » 05 Dec 2007, 13:51

pai le accepta pe amandoua... in ce sens "m-am scos"??? oare s-or supara daca nu le raspund si nici nu le trimit banii? firma de la care cumpar este din UK...passion automotive
Cu Stima!
Adi.
tzuckysor
Gold Member

Mesajde fasconal » 05 Dec 2007, 13:57

@tzuckysor: Inca o data iti recomand sa le trimiti un mail in care sa te scuzi pentru "prostioara" facuta ( de a licita de trei ori ), pentru ca inteleg ca e vorba de acelasi vanzator.
Apoi iti recomand sa platesti un set.
Daca nu ai card bancar, solicita factura de la firma ( tot pe mail ), du-te la o banca, si plateste.
Va fi si un comision bancar dar scapi ca fatza curata.
fasconal
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 05 Dec 2007, 14:59

Te scuzi de pomana... multi scriu CLAR ca cei care nu platesc primesc negative feedback!! Nu e vina vanzatorului ca a fost "cascat" si a licitat de 3 ori la 3 produse...asta e.

cand am zis ca te-ai scos am vrut sa spun ca la mandat e ceva mai greu, intrucat trebuie sa vorbesti co posta romana daca pot duce un mandat in UK...ceea ce mi-e imi e greu. S-ar putea sa mearga cu money order (WU de exemplu...)

Vezi ca tu trebuie sa contactezi cumparatorul in cateva zile...altfel se considera ca nu il vrei si primesti negative feedback...
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde fasconal » 05 Dec 2007, 15:06

@verga-Cip: am intrat pe eBay.co.uk si am gasit firma cu pricina. Este specializata pe tuning.Au zeci de anunturi cu acelasi produs plus multe altele.
Sunt absolut convins ca daca le scrie o sa gaseasca intelegere din partea lor.
Ideea este sa plateasca un set.

Offtopic: am patit ceva asemanator, mi-am cerut scuze, m-au inteles. Am cumparat mai apoi ceva de la ei ( nu aceeasi ca in topic-ul colegului ) si acum suntem in "relatii" ( beneficiez si de dicount-uri )
fasconal
1nsane Member

Mesajde tzuckysor » 05 Dec 2007, 16:19

am vorbit cu ei si a ramas sa contactez ebay si totul se pare ca se va rezolva in cazul in care ebay ma ia in seama...
ceea ce nu stiu eu este daca imi iau negative feedback, inseamna ca tot voi plati ceva intr-un final, imi vine ceva acasa, vreo factura de intarziere, sau orice altceva pe care sa dau bani...eventual sa ma trezesc cu vreo "amenda" de rau platnic, sau doar nu voi mai putea folosi ebay???
Cu Stima!
Adi.
tzuckysor
Gold Member

Mesajde fasconal » 05 Dec 2007, 16:24

@tzuckysor: ai gresit, iti ceri scuze, incerci sa rezolvi problema.
Vrei sa tragi TZEAPA ? in cazul acesta imi pare rau ca mi-am pierdut timpul cu tine.
fasconal
1nsane Member

Mesajde tzuckysor » 05 Dec 2007, 16:32

nu vreau sa trag teapa...ca eu am vrut chestiile alea...dar as vrea sa stiu ce se poate intampla... fiindca prin paypal nu cred ca pot rezolva prea curand, iar prin mandat mi-e greu ca nu am timp....
Cu Stima!
Adi.
tzuckysor
Gold Member

Mesajde Danmarc » 05 Dec 2007, 16:34

1. Asa cum au zis antevorbitorii, cel mai elegant este sa contactezi vanzatorul si sa te scuzi fata de el. In marea majoritate a cazurilor, vei fi surprins sa constati ca ai de-a face cu oameni cu care te poti intelege fara nici un fel de probleme, chiar la modul elegant (cu mult diferit fata de ce se intampla de obicei in Romania); daca le si achiti una din cele 3 comenzi, lucrurile se vor rezolva fara probleme.
2. Cu riscul de a ma repeta, e bine sa retii ca, in momentul celor trei licitari ale tale, vanzatorul a si fost taxat de ebay cu 3 comisioane, asa ca are si el nevoie de confirmarea ta ca a fost o eroare. Deci, cu siguranta se va rezolva amiabil.
3. Daca deja ai card poti sa-ti faci cont paypal fara probleme. Va dura putin pana la confirmare (mai repede daca ai acces la contul electronic, mai greu daca se face prin extras de cont tiparit) dar, oricum, e chestie de zile si nu saptamani.
Ford Fiesta Comfort 1,25 (75CP)
Renault Laguna III Dynamique 2,0 (140CP)
Danmarc
Incepator

Mesajde OctavianC » 05 Dec 2007, 18:19

atata timp cat cumperi de la el mai mult ca sigur ca nu iei feedback negativ.
Volvo S60 2.4 D5 Gold

DEAD Ford Focus TDCI 2001
OctavianC
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 05 Dec 2007, 18:33

Se potrivesc la mondeo. Ca poate iti iau eu o pereche.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde tzuckysor » 05 Dec 2007, 18:39

in cazul in care le iau, o pereche e a ta...deap se potrivesc...astept acum raspuns de la ebay, si sper sa rezolv, fara a aduce daune nimenui...
@fasconal: sa stii ca nu TEPUIESC pe nimeni...am facut-o, acum o trag... sper sa nu inceapem sa renegam lumea pe motiv ca dorim si noi mai mute detalii..practic pentru asta sunt forumurile
Cu Stima!
Adi.
tzuckysor
Gold Member

Mesajde Danmarc » 05 Dec 2007, 20:16

Nu cred ca vreun forumist de aici a trait impresia ca vrei sa tepuiesti pe cineva; din contra, faptul ca ai deschis topicul si cauti o solutie dovedeste exact contrariul, ceea ce te onoreaza. Si sunt convins ca solutia se va gasi.
Repet, din experienta proprie: vei fi surprins de modul cum poti vorbi si colabora cu cei de pe ebay si cu vanzatorii din strainatate.
Daca se ridica feedback-ul negativ de catre ebay (in urma intelegerii amiabile), nu vei avea nici un fel de consecinte. Pe ei ii intereseaza cel mai mult confirmarea mutuala ca tranzactia nu s-a mai produs, astfel incat sa poata returna comisonul catre fostul vanzator.
Danmarc
Incepator

Mesajde bkraptor » 06 Dec 2007, 05:57

Eu am dat sa cumpar un produs de pe ebay.com, ca apoi sa aflu ca vanzatorul nu accepta paypal pentru "clienti internationali". Mi-au trimis mail cu 4 variante de plata:
$1 scrie:$2ear International Ebay Customers

Please send payment by following below instructions, We don't take paypal as advertised from International Customers

The Final bid is USD$73.58
The Shipping with Handling is USD$46.53
Total payment that you will be sending is USD$120.11

1) Credit Cards at https://www.moneybookers.com/app/?rid=1788053 ( Moneybookers.com is a trusted UK Company - Moneybookers is a money transmitter regulated under UK law. Our parent: Gatcombe Park Ventures Limited, London. UK

If you don't have account with them, please take a minute to complete the registration process
by clicking on above link. ( DO NOT SEND ESCROW )

After you applied for the account, please send it to payment@own4ever.com by Click on SEND MONEY at the top

2) We accept Western Union, Please send to below address and reply to us with MTCN Number and your Full Name and address information after the payment has been sent.

Payable to "ERICK WONG"

1685 H STREET, #636
BLAINE, WA
98230
USA

3) Money Order ( International Money Order )
We accept ONLY HSBC / Thomas Cook Money Order, Western Union Money Order, Money Gram Money Order

Payable to "ERICK WONG"

1685 H STREET, #636
BLAINE, WA
98230
USA

4) Bank to Bank Wire Transfer ( ADDTIONAL USD$25 BANK FEE On top of the TOTAL )

Please let us know if you are interest to pay by this method

Best Regards,

Ellen Tam
NewhomeGadgets ( Own4Ever.com ) USA Customer Service

Le-am trimis mail inapoi si le-am zis ca nu sunt dispus sa platesc cu altceva inafara de PayPal. Astept acum raspuns de la ei. Apropo, nu era licitatie, ci era chestie din aia cu "Buy now" (magazin cred).
Focus 2 Hatchback Trend CL2007 Duratec 1.6 100CP
Benzina FTW!
bkraptor
Gold Member

Maşina: Focus 2 Hatchback Trend CL2007 Duratec 1.6 100CP

Mesajde Danmarc » 06 Dec 2007, 10:51

$1 scrie:$2u am dat sa cumpar un produs de pe ebay.com, ca apoi sa aflu ca vanzatorul nu accepta paypal pentru "clienti internationali". Mi-au trimis mail cu 4 variante de plata:
$1 scrie:$2ear International Ebay Customers

1) Credit Cards at https://www.moneybookers.com/app/?rid=1788053 ( Moneybookers.com is a trusted UK Company - Moneybookers is a money transmitter regulated under UK law. Our parent: Gatcombe Park Ventures Limited, London. UK

Le-am trimis mail inapoi si le-am zis ca nu sunt dispus sa platesc cu altceva inafara de PayPal. Astept acum raspuns de la ei. Apropo, nu era licitatie, ci era chestie din aia cu "Buy now" (magazin cred).

Din cate stiu, moneybookers e tot un fel de paypal, cu aceleasi criterii de siguranta, iar contul la ei se face la fel. Ai pe site chiar si optiune in imba Romana.
Danmarc
Incepator

Mesajde fasconal » 06 Dec 2007, 10:59

Nu e vina lor ca nu ai citit inainte sa cumperi ce conditii de plata au.
Sa inteleg ca acum dai tu ultimatumuri ?
Sa nu ne miram cand vor restrange vanzarile catre Romania :!:
fasconal
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 06 Dec 2007, 11:14

$1 scrie:$2u e vina lor ca nu ai citit inainte sa cumperi ce conditii de plata au.
Sa inteleg ca acum dai tu ultimatumuri ?
Sa nu ne miram cand vor restrange vanzarile catre Romania :!:

Cat se poate de adevarat!!!
Conditiile licitatiilor sunt scrise clar. Licitezi DOAR DACA accepti conditiile.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde vlad1984 » 06 Dec 2007, 13:55

bkraptor, nu le trimite tu cerintele tale, vorbeste frumos cu ei si roaga-i sa accepte plata ta prin paypal, si astfel poti obtine intelegere. eu asa am patit, am cumparat cu buy now fara sa-mi dau seama ca nu accepta paypal, dar dupa cateva mailuri cu rugaminti am reusit sa-l conving, si am platit doar cu 1 EUR mai mult, singura lui cerinta (acel 1 EUR era pt transferul platii de pe contul lui de paypal in contul de banca, lucru normal dealtel). sa nu ne dam noi romanii mai smecheri, cand de fapt nu stim sa citim conditiile puse de vanzatori... mai ales ca de-abia s-a deschis ebay-ul pentru noi, dupa atatea scandaluri cu inselaciuni...
vlad1984
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo 2006 TDCi 115CP

Mesajde bkraptor » 06 Dec 2007, 17:17

Sincer n-am vrut sa fac o faza nasoala, dar ma asteptam la o confirmare ca sunt hotarat sa cumpar dupa ce apas pe butonul ala.

Motivul pentru care am fost reticent sa sar direct sa platesc printr-un alt serviciu este tocmai pentru ca stiu cate magarii se pot face. PayPal apartine de eBay asa ca am o oarecare siguranta, pe cand Moneybookers n-am idee ce e si in fata cui raspunde.

Am sa incerc sugestia ta, vlad1984.
Focus 2 Hatchback Trend CL2007 Duratec 1.6 100CP
Benzina FTW!
bkraptor
Gold Member

Maşina: Focus 2 Hatchback Trend CL2007 Duratec 1.6 100CP

Mesajde tzuckysor » 06 Dec 2007, 19:06

mie mi-au raspuns la mail si sunt pe cale sa o rezolv... par a colabora cu toti "cascatii"!!!
Cu Stima!
Adi.
tzuckysor
Gold Member

Mesajde tzuckysor » 10 Dec 2007, 13:20

problema s-a rezolvat...cum spunea cineva in posturile de mai sus, am fost placut surprins de promptitudinea si de comunicativitatea celor 2 parti implicate...data viitoare voi fi infinit mai atent, dar nu voi renunta la e-bay...recomand, si acum ma voi duce la sectiunea vanzari sa inchid topicul de acolo...
Cu Stima!
Adi.
tzuckysor
Gold Member

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum