Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

curatare smoala

08 Dec 2007, 20:30

cum se poate curata smoala fara sa atace vopseaua sau sa pateze geamul??? cineva mi-a recomandat motorina...

08 Dec 2007, 20:51

Foloseste cu incredere si fara retineri (de preferat cat mai repede dupa incident) Bineinteles dupa aceea speli cu sampon si clatesti.

08 Dec 2007, 23:58

dap am folosit si eu motorina ...chiar merge...cand m-am intors din Germania cu masina din semnatura in august erau niste lucrari de asfaltare de amploare pe autostrazi in Germania....smoala cat cuprinde pe toata masina si la viteze mari aruncata pana aproape de manerele usilor...praguri ...etc....nu mai am strop dar trebuie sa dai cu o carpa cu motorina lasi un pic sa-si faca efectul vreo 10 min asa se se dizolve smoala ...dar nu stiu acum cu frigu asta cum va fi....in fine....si dai apoi din nou....

09 Dec 2007, 00:27

Sa nu cumva sa dati cu benzina, ca se dizolva si se decoloreaza vopseaua !
Am patit eu la masina precedenta :oops:

09 Dec 2007, 00:31

Exista o "benzina" ( nu-i stiu numele exact, este un derivat al benzenului ) care se foloseste in sfera medicala, la indepartarea "urmelor" lasate de leucoplast.
Curata super bine, nu lasa urme, nu matuieste.
Cum se poate obtine...?
O ciocolata la o asistenta din spital...poate in farmacii ( nu stiu sigur )

09 Dec 2007, 01:55

Au mai fost topicuri pe tema asta, eu am folosit un spray unguresc din Carrefour (cca 10 RON) care curata super.

09 Dec 2007, 03:16

Sunt mai multe solutii, sprayuri etc....In carrefour, cora, mai peste tot gasesti... Si sunt mai bune decat motorina ;)

09 Dec 2007, 16:03

$1 scrie:$2u mai fost topicuri pe tema asta, eu am folosit un spray unguresc din Carrefour (cca 10 RON) care curata super.

e o suprafata destul de maricica...nu stiu daca face fata un singur spray...asa, motorina am destula de la masina de servici'

09 Dec 2007, 22:03

Daca esti fumator, da atacul la benzina usoara de la bricheta! Functioneste bine de tot. Totusi, incearca pe o portiune mai dosita (a caroseriei, evident) de dragul compatibilitatii.

09 Dec 2007, 23:54

Eu am folosit un spray de la Wurth - se numea curatitor industrial ...a mers perfect si pe smoala proaspata si pe smoala veche de app 1 an ..si nu decoloreaza vopseaua sau plasticele .. dar este cam scump....app curata si urmele de lipici de la decaluri .

10 Dec 2007, 12:43

$1 scrie:$2u am folosit un spray de la Wurth - se numea curatitor industrial ...a mers perfect si pe smoala proaspata si pe smoala veche de app 1 an ..si nu decoloreaza vopseaua sau plasticele .. dar este cam scump....app curata si urmele de lipici de la decaluri .

Pentru adezivul ramas dupa autocolante iti trebuie niste carpe si terpinol, face treaba, nu pateaza si nu ataca, si te costa 10 lei cu carpe cu tot! :D

12 Dec 2007, 20:37

Whitespirit sau cum se zice. Si el merge.

Re: curatare smoala

11 Feb 2008, 14:40

eu am patit la fel si mi-am curatat cu benzina la spalatorie

Re: curatare smoala

11 Mar 2011, 13:18

Am tot auzit de WD-40 impotriva petelor de smoala... Cat de recomandat/eficient e?
Răspunde