Discutii libere/forum

Rog un sfat financiar (fost imobiliar)

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Rog un sfat financiar (fost imobiliar)

Mesajde bravetoy » 04 Dec 2007, 14:43

As ruga pe cei care sunt mai informati ca mine sa ma ajute cu o opinie:
detin un teren in voluntari, pe str tudor vladimirescu, visavis de politie. terenul are 2000mp si 36ml deschidere la strada. nu are nici o constructie pe el, deci este liber. m-a luat prin surprindere o persoana juridica (sa-i zicem asa) care insista sa i-l vand. eu in principiu nu aveam intentia de a vinde, insa se pare ca in conjunctura respectiva voi fi obligat la:
1. vanzare, sau
2. schimb teren
ce intrebari adresez celor care se pricep:
- cam ce pret ar avea mp in zona? (pe net am vazut de la 230 la 750...)
- cat de posibila este o expropriere pt acea persoana juridica? (nu o nominalizez, este din cele care ar avea posibilitatea sa mi-o traga cf legii 33/94), e vorba de constructia unui nou liceu, cica.
- in cazul ca mi se propune un schimb, la ce sa fiu atent?
orice opinii pertinente sunt binevenite pt ca trebuie sa iau rapid o decizie, maine merg la discutii preliminare si am sa vad cum arata si oferta respectiva, dupa care am sa revin.
daca mai trebuie sa furnizez detalii in vederea unui raspuns mai complet, le dau pe pm. multumesc!
Ultima oară modificat de bravetoy pe 11 Dec 2007, 13:25, modificat 1 dată în total.
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!
bravetoy
Gold Member

Maşina: Ex-Mondeo 2001 TDDI 115 hp, VW Passat 2006, 2.0T FSI, 200 HP Value Edition Granite Green

Mesajde Officer » 04 Dec 2007, 15:03

nu prea ai zis in ce stadiu esti cu procedura.. sa inteleg ca ai primit propunerea de expropiere si procesul-verbal ?

Normal oferta pe care ti-o vor face se bazeaza pe o expertiza. Ai legea 33 sa vezi exact pasii? Comisia de experti e constituita de Tribunal... asa ca nu stiu cum vor astia sa iti spuna maine ce si cum. Din pacate momentan sunt f prins la munca...poate discutam mai tarziu un pic.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde bravetoy » 04 Dec 2007, 15:13

nu am primit propunerea de expropriere, de fapt abia a aparut ideea. ma cheama, din cate inteleg, sa imi propuna o vanzare sau un schimb, dar ar trebui sa ne intelegem asa pt ca "ei nu doresc sa provoace disconfort nici uneia din parti". deci ma astept ca sub exprimarea asta sa se ascunda intentia de expropriere in cazul in care nu accept vanzarea sau schimbul si tin mortis sa pastrez terenul.
bravetoy
Gold Member

Maşina: Ex-Mondeo 2001 TDDI 115 hp, VW Passat 2006, 2.0T FSI, 200 HP Value Edition Granite Green

Mesajde Officer » 04 Dec 2007, 15:20

In principiu tu zici ca nu ai vrea sa vinzi. Ei vor sa evite procedura expropierii pt ca e mai complicat si dureaza mai mult decat o vanzare sau un schimb... Iti trimit pe mail legea 33.
Officer
Elodia

Mesajde gedan » 04 Dec 2007, 16:24

terenul tau are o deschidere f buna, nu te lasa ademenit cu oferte financiare.
un schimb in cel mai rau caz.
daca ai cadastru si intabulare pe numele tau, tu dictezi pretul.
Sierra 2.0i DOHC '92, K&N, Borla
Mondeo 2.0 TDCI '02 Ghia, 130HP, K&N
Nissan Primera 2.0l, 140HP, K&N
gedan
Gold Member

Maşina: Mondeo Tdci, 2002, 2.0l, 96KW, Ghia

Mesajde bravetoy » 04 Dec 2007, 18:46

pai n-as vrea sa vand deocamdata, dar nici nu as vrea sa o ia la vale procedura de expropriere si sa iau pe teren jumatate din cat face.
terenul a fost retrocedat anul asta in februarie, dupa 16 ani de procese si a durat mult pana am primit actele. cadastrul si intabularea nu le am inca, l-am declarat acolo la primarie la registru si i-am platit impozit, urma luna asta sa-i fac cadastrul. e vreo problema, ma pune chestia asta in dezavantaj?
bravetoy
Gold Member

Mesajde bravetoy » 05 Dec 2007, 22:03

am primit o oferta tentanta si se pare ca procedura de expropriere este mult prea lunga ca sa le convina - e vorba de niste fonduri care ar trebui cheltuite altfel se pierd - mai am deci o intrebare, pentru ca nu am mai facut vanzari/cumparari de terenuri pana acum: care sunt procedurile in astfel de cazuri? ce taxe se platesc si de catre cine? s-ar putea sa para aiurea intrebarea dar nici nu stiu unde sa citesc - poate daca mi-ati da niste niste link-uri ar fi utile. multumesc!
bravetoy
Gold Member

Mesajde metacarp » 06 Dec 2007, 01:51

ce ai avea tu de platit la vanzarea terenului ar fi:
2%, pentru proprietăţile cu o valoare de până în 200.000 lei
• 4.000 lei+1%, pentru proprietăţile cu o valoare de peste 200.000 lei
• 3%, pentru proprietăţile cu o valoare de până în 200.000 lei, deţinute mai puţin de 3 ani
• 6.000 lei+2%, pentru proprietăţile cu o valoare de peste 200.000 lei, deţinute mai puţin de 3 ani
In rest nu ai alte cheltuieli la vanzare , fiindca acestea sunt suportate de cumparator.
Mai intai ar trebui sa-ti intabulezi terenul , primul pas -contactezi un expert cadastral .
http://datingsidorsingel.com/
metacarp
Incepator

Maşina: BMW
VIN: WF0BXXWPRB6G41549

Mesajde bravetoy » 06 Dec 2007, 11:54

multumesc, avand in vedere ca e vorba de o suma mult mai mare de 200000 ron trebuie sa stiu ce e de plata si cum se face.
bravetoy
Gold Member

Mesajde bravetoy » 11 Dec 2007, 13:53

se pare ca tranzactia va avea loc. fiindca e vorba de o suma foarte mare, banii vor fi virati intr-un cont al meu (pe care trebuie sa-l deschid), v-as ruga pe cei care detineti expertiza in domeniu sa va exprimati opinia in legatura cu tipurile de depozite pe care le-as putea constitui, cu bancile cele mai "bune", cu strategia optima referitoare la caz. pentru a elimina alte variante, sunt interesat numai de depozite la termen - nu de obligatiuni, fonduri de investitii etc. la fel ca mai sus, daca mi-ati putea furniza ceva link-uri de citit as aprecia. am cautat cu google top dobanzi banci, de exemplu, si am ajuns la concluzia ca ceea ce este pe site nu e actualizat si va trebui sa o iau la picior pe la banci sa intreb. multumesc!
bravetoy
Gold Member

Mesajde badd0gg » 11 Dec 2007, 14:20

finzoom.ro - eu il folosesc pentru credite, are ofertele la zi ale bancilor inclusiv cu grafic de rambursare dar stiu ca are si oferte pt depozite.
bafta!
De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori?
badd0gg
Member

Maşina: Ford Focus 2003 1.8 TDDi 90CP

Mesajde Officer » 11 Dec 2007, 14:49

Presupun ca tranzactia se va face in lei. Trebuie sa stabiliti exact cand se vireaza banii. O sa faceti actele la notar, semnati contractul acolo, dar cand vireaza banii??

Ca sa evitati orice suspiciuni puteti deschide un cont escrow iar comisioanele acestui cont cad in sarcina cumparatorului. Apoi iti deschizi un cont curent sau de depozit la banca respectiva si se transfera din contul escrow in contul curent/depozit. Nu iti pot da informatii exacte despre dobanzile si comisioanele practicate de banci. Orienteaza-te ca tre bancile mari de retail: BT, B-P, BCR, BRD si vezi care practica cele mai mici comisioane.

Eu am lucrat la ING si pot spune ca au o oferta buna pt contul curent. Au dobanda apropiata la contul curent de cea la termen.
Officer
Elodia

Mesajde adispan » 11 Dec 2007, 15:49

incearca si la ALPHA BANK, depozitul cu dobinda progresiva

ps - plafonu de garantare al depozitelor bancare e numai de 20,000 euro ... nu zic ca ar mai da vreo banca faliment in viitoru apropiat, da' stii cum e ... in viata asta nu poti fi sigur 100% decit de 1 singur lucru: ca pe termen lung, toti vom fi morti
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde Officer » 11 Dec 2007, 16:13

pai de aia ziceam si eu de ING cu contul curent...
Officer
Elodia

Mesajde bravetoy » 11 Dec 2007, 16:16

multumesc tuturor, alte sfaturi sunt in continuare binevenite.
am incercat la ALPHA titulescu - mi-au propus 7,3 % si s-au dovedit a fi f neprofesionali, in sensul ca don'soara care m-a preluat habar nu avea care e plaf maxim garantat. a sunat pe cineva care i-a zis ca dobanda chiar si pentru purcoiul de bani pe care il depozitez este tot aia ca pt 2 mil rol... i-am sters de pe lista. raiffeisen sunt mult sub alte banci cu dobanzile iar la jupuit clientul sunt experti. am un credit la ei de care abia astept sa scap si dupa aia sa nu mai aud de ei.
si io ma gandeam la bcr, brd, bancpost. banca transilvania e de acelasi nivel sa inteleg?
alte intrebari: ce-i ala cont escrow (am mai vazut termenul, dar nefiindu-mi necesar...)? sigur ca am sa caut si eu pe net.
la care comisioane sa fiu atent - de retragere sau care?
ce sa fac sa evit chestia cu plafonul maxim asa mic?
va trebui sa merg la peste 30 de banci pt a avea suma intreaga garantata.
ma gandeam sa pun jumatate la brd jumatate la bcr si jumatate s-o ingrop in curte, nu spui unde. asta pt doua trei luni la termen dupa care sa fiu lamurit si sa alegalte banci sau eventual sa raman la astea. dar nu pierd f mult la transfer?
oare sa-i fac euro? cica isarescu a zis ca e bine sa tinem lei, dar intreb: cand a zis isarescu ca e bine sa tinem economiile in valuta?
am cautat acum si pe finzoom, rezultate faine ar fi pt procredit bank si credit europe bank. who the f**k are these? or fi niste arabi la japca? astia isi boteaza asa pompos biznisul.

va mai astept cu comments, thx
bravetoy
Gold Member

Mesajde badd0gg » 11 Dec 2007, 16:22

$1 scrie:$2a gandeam sa pun jumatate la brd jumatate la bcr si jumatate s-o ingrop in curte, nu spui unde.

tu vrei sa-ti sape cineva gradina gratis si nu stii la ce metode sa apelezi? :mrgreen:
De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori?
badd0gg
Member

Maşina: Ford Focus 2003 1.8 TDDi 90CP

Mesajde adispan » 11 Dec 2007, 16:25

credit europe = fostul finansbank
procredit = procredit :D

in fine, cam toate sunt o apa si un pamant, pune banii in 3-4 banci si asta e ...
adispan

Mesajde Officer » 11 Dec 2007, 16:28

Contul escrow este un cont al bancii prin care se realizeaza o plata conditionata de indeplinirea unor obiective. In cazul tau: se semneaza un contract escrow intre V, C si banca prin care se specifica asa: se deschide contul escrow la dispozitia bancii, C varsa banii in acel cont, V si C incheie actul de v/c la notar, C se prezinta cu contractul la banca iar banca elibereaza banii din contul escrow in contul vanzatorului. Acest tip de transfer e folosit des in cazurile astea ca al tau din cauza ca e o suma mare de bani si sa nu te astepti ca vor venii aia cu un sac de bani la notar :wink: De obicei bancile au toata procedura pusa la punct. BCR au sigur ca tocmai am facut eu pt un imobil de 11 mil de EUR.

Banii ii poti tine in depozite bancare (asa cum a zis adi, sunt garantate in plafonul de 20.000EUR) in lei SAU poti cumpara titluri de stat unde riscurile sunt considerate a fi cele mai mici SAU o parte ii bagi in banca, si o parte o reinvestesti in terenuri.
Officer
Elodia

Mesajde papi » 11 Dec 2007, 19:56

Officer care e faza cu plafonul de 20.000eur?ce inseamna asta?
Sunt un DOMN nu calc babe si nu conduc beat.
papi
Gold Member

Mesajde Officer » 11 Dec 2007, 20:21

daca ai un depozit bancar si da banca faliment iti iei banii inapoi in limita a 20 000 de euro..daca ai mai mult la aceeasi banca pierzi ce ai peste...
Officer
Elodia

Mesajde adispan » 11 Dec 2007, 20:38

$1 scrie:$2aca ai un depozit bancar si da banca faliment iti iei banii inapoi in limita a 20 000 de euro..daca ai mai mult la aceeasi banca pierzi ce ai peste...

nenenneneeee ... cei 20k iti sunt GARANTATI ... insa din lichidarea activelor bancii mai poti recupera si ceea ce depaseste .... binenteles, cu judecata, etc ...
adispan

Mesajde Officer » 11 Dec 2007, 20:46

hahahha cati cunosti tu care au reusit asa ceva?
Officer
Elodia

Mesajde adispan » 11 Dec 2007, 20:48

pai nu cunosc, penca avocatii e mina in mina cu infractorii :D (scuze de offtopic, da' nu mam putut abtine ...)
adispan

Mesajde Cornel001 » 11 Dec 2007, 21:05

Hahaha asta e pe sub centura....
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Alen » 12 Dec 2007, 01:28

$1 scrie:$2................................v-as ruga pe cei care detineti expertiza in domeniu sa va exprimati opinia in legatura cu tipurile de depozite pe care le-as putea constitui, cu bancile cele mai "bune", cu strategia optima referitoare la caz. pentru a elimina alte variante, sunt interesat numai de depozite la termen - nu de obligatiuni, fonduri de investitii etc. la fel ca mai sus, daca mi-ati putea furniza ceva link-uri de citit as aprecia. am cautat cu google top dobanzi banci, de exemplu, si am ajuns la concluzia ca ceea ce este pe site nu e actualizat si va trebui sa o iau la picior pe la banci sa intreb. multumesc!

doar contra cost, acum cand stim cu cine avem de-a face... :D :D 8)
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Mihai L » 12 Dec 2007, 03:28

$1 scrie:$2ai nu cunosc, penca avocatii e mina in mina cu infractorii :D (scuze de offtopic, da' nu mam putut abtine ...)

E sub centura, e adevarat... Dar si Officer stie el ceva, nu? :twisted:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde bravetoy » 12 Dec 2007, 13:17

asa cum m-a sfatuit Officer (thx!) am sa utilizez varianta cu cont escrow, pentru ca pe de alta parte ma gandesc ca aia or sa imi plateasca in echivalent ron la cursul bnr din ziua tranzactiei sau ce chichitze or mai inventa. cum cursul fluctueaza rezulta diferente de sute de milioane de rol la cateva zile distanta. vinerea am vazut ca scade, am sa pun data platii intr-o miercuri, de exemplu.
am gasit dobanzi bune si la brd si bancpost, ce ma mira este ca nu negociaza. mai intreb.
bravetoy
Gold Member

Mesajde Officer » 12 Dec 2007, 13:37

pai grabeste lucrurile... euro va tot scadea in decembrie... se dau salarii si prime, prin urmare angajatorii vor arunca multi euro in piata + ca mai vin si cei care muncesc afara si mai schimba si ei din euro in lei... te "avertizez" ca oricum EUR o sa creasca in ianuarie.. asa ca sa nu te oftici la momentul ala :P

PS normal ca stiu :twisted:
Officer
Elodia

Înapoi la Discutii libere/forum