Discutii libere/forum

Dilema

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Dilema

Mesajde Titus » 15 Dec 2007, 01:04

Am primit pe curier acasa o instiintare cum ca am fost surprins de un radar fix , nr de foto cu care se face proba etc , dar nu mi se spune acolo ce viteza am avut .

Am cum sa aflu aceasta viteza ?
Daca stie cineva ceva , orice sugestie e binevenita .
Titus
Ford Freak

Maşina: Mondeo 2005 330nm

Mesajde Officer » 15 Dec 2007, 05:32

pai din cate stiu eu trebuia sa primesti direct PV cu care te prezentai mumos la CEC... de instiintare cum ca i fi depasit viteza nu am auzit... poate ai depasit cu mai mult de 50km/h si te anunta sa te prezinti cu permisul in dinti la militie... :roll:
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Smiley » 15 Dec 2007, 14:07

cred ca ai primit instiintarea cum ca trebuie sa declari cine a condus masina atunci. nu ai cum sa afli viteza.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde toxicristi » 15 Dec 2007, 14:25

Pai daca are doar numarul si deci posesorul masinii, trebuie sa afle soferul care a condus masina in momentul in care s-a constat incalcarea legii. Procesul verbal ti-l da dupa ce afla pe numele cui sa il faca. Deci nu stiu cum se poate afla ce e scris in PV
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde bogdanv » 15 Dec 2007, 14:33

eu sint la al 5-lea pv de acest gen.
nu iti va spune nimeni cu ce viteza ai circulat decit daca ai pe cineva inside la dn1.
acum ai trei solutii:
- declari ca ai condus tu si peste o luna primesti PV cu amenda si cu tot ce trebuie;
- declari ca a condus bunicul tau care are carnet si primeste PV cu amenda acasa cu tot ce trebuie;
- declari ca nu stii cine a condus si atunci primesti amenda in valoare de 21 de puncte de amenda (890RON) si gata.

in situatia 3 sint eu cu toate cele 4 PV pe care le am de la DN 1 in acest moment. dar daca le adunam pe toate acum stateam pe bara.

cam toti colegii mei au procedat asa si nu acumuleaza puncte de penalizare. pentru noi este esential sa nu avem acumulari de acest gen caci mobilitatea noastra e vitala si atunci am decis ca firma plateste orice amenda pentru depasire de viteza.

la fel procedam si cu soferii nostrii. 890RON amenda de circulatie este nimic fata de un transport de materiale care nu s-ar face la un santier la timp din cauza ca am un sofer suspendat.

acum depinde de ce considerente ai tu la baza si ce stii ca ai facut. daca stii ca ai depasit viteza dar nu mai mult de 50 km/h si poti sa iti permiti 4-5 puncte atunci go4it! daca nu, atunci vezi variantele prezentate mai sus. bad luck, good luck!!!
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde Titus » 15 Dec 2007, 19:08

$1 scrie:$2u sint la al 5-lea pv de acest gen.
nu iti va spune nimeni cu ce viteza ai circulat decit daca ai pe cineva inside la dn1.
acum ai trei solutii:
- declari ca ai condus tu si peste o luna primesti PV cu amenda si cu tot ce trebuie;
- declari ca a condus bunicul tau care are carnet si primeste PV cu amenda acasa cu tot ce trebuie;
- declari ca nu stii cine a condus si atunci primesti amenda in valoare de 21 de puncte de amenda (890RON) si gata.

in situatia 3 sint eu cu toate cele 4 PV pe care le am de la DN 1 in acest moment. dar daca le adunam pe toate acum stateam pe bara.

cam toti colegii mei au procedat asa si nu acumuleaza puncte de penalizare. pentru noi este esential sa nu avem acumulari de acest gen caci mobilitatea noastra e vitala si atunci am decis ca firma plateste orice amenda pentru depasire de viteza.

la fel procedam si cu soferii nostrii. 890RON amenda de circulatie este nimic fata de un transport de materiale care nu s-ar face la un santier la timp din cauza ca am un sofer suspendat.

acum depinde de ce considerente ai tu la baza si ce stii ca ai facut. daca stii ca ai depasit viteza dar nu mai mult de 50 km/h si poti sa iti permiti 4-5 puncte atunci go4it! daca nu, atunci vezi variantele prezentate mai sus. bad luck, good luck!!!

multumesc ff mult , asta doream sa aflu
Titus
Ford Freak

Mesajde Extremero » 15 Dec 2007, 21:07

Vazand ca esti din Oradea, banuiesc ca te-au luat camerele dintre Turda si Cluj. Iar acolo sunt si limitari de 50 si de 70.
Eu asa as face:
- m-as interesa cat e limitarea in satul in care m-a luat radarul
- daca e 50 => as cauta un mos cu carnet si i-as da niste bani sa-si predea carnetul in locul meu.
- daca e 70 si nu as avea puncte, as da datele mele. Daca as avea peste 4 puncte, as apela la varianta anterioara :) (asta pt ca in general nu depasesc cu mai mult de 50km/h viteza legala in localitati)

@bogdanv
Varianta a 3-a nu o stiam.... daca e asa cum zici e ok.
Desi - cel putin teoretic - daca ai masina pe firma trebuie sa ai foaie de parcurs => deci in caz de proces ar putea sa-ti ceara documentul respectiv :)
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008| Jeep Cherokee [KJ] | 2.8 CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
[EX - Ford Focus ST170] | [EX - Ford Focus Futura | 1.8 Zetec 16v | 2003]
Extremero
Gold Member

Mesajde bogdanv » 15 Dec 2007, 21:32

$1 scrie:$2@bogdanv
Varianta a 3-a nu o stiam.... daca e asa cum zici e ok.
Desi - cel putin teoretic - daca ai masina pe firma trebuie sa ai foaie de parcurs => deci in caz de proces ar putea sa-ti ceara documentul respectiv :)

daca exista si daca s-a intocmit si daca nu trebuie sa vina sa faca control si sa gaseasca ca nu ai intocmit foi de parcurs, etc...
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

bogdanv

Mesajde Titus » 16 Dec 2007, 01:18

am gasit ca in Tureni (acolo a fost manevra) e viteza admisa 70 deci imi trimit cv-ul
Titus
Ford Freak

Mesajde Extremero » 16 Dec 2007, 01:40

Daca crezi ca ai avut peste 120, mai bine cauta un mos... :)
Daca ai avut intre 100 si 120, incasezi 6 puncte si vreo 180 lei daca platesti in 48ore.

La cat timp dupa "poza" ti-a venit hartia?
Intreb pt ca asociatul meu s-a dus glont Turda-CJ si la intoarcere m-a intrebat daca sunt cumva camere ca i s-a parut ca lumea mergea cam incet... :)
Asa ca verificam zilnic cu nerabdare cutia postala de la firma :)
Mitsubishi Outlander | 2.2 Instyle Navi | 2008| Jeep Cherokee [KJ] | 2.8 CRD | 2004 | Renault Super 5 | 1.4i | 1988
[EX - Ford Focus ST170] | [EX - Ford Focus Futura | 1.8 Zetec 16v | 2003]
Extremero
Gold Member

Mesajde Titus » 16 Dec 2007, 13:23

a venit hartia dupa 2 luni si 3 zile
Titus
Ford Freak

Mesajde Cornel001 » 16 Dec 2007, 16:29

Am impresia ca sunt niste limite legale intre data producerii si data la care poti fii instiintat sau constituit PV-ul... sau ceva de genu. Nu mai retin acum.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde danmatyas » 16 Dec 2007, 16:40

dar acel 890 lei nu se imparte la jumatate? in termen de 48 de ore de la insiintare?
VW Passat Sportline 2.0 tdi
danmatyas
1nsane Member

Maşina: VW Passat 2.0 TDI-140 CP Sportline Variant

Mesajde bogdanv » 17 Dec 2007, 01:53

$1 scrie:$2ar acel 890 lei nu se imparte la jumatate? in termen de 48 de ore de la insiintare?

nope.... :(
Imagine

bogdanv

Mesajde alecsutzu » 17 Dec 2007, 11:55

si eu am primit o instiintare din aceasta.....l`am prins la sinaia.....dar.....dar nu eram eu la volan...era mama! :P :) Eu am ramas cu punctele la locul lor! :P
http://www.casa-galbena.com

Cazare la cele mai mici preturi....
alecsutzu
Proud Fiesta Owner

Maşina: Fiesta 1.6TDCi 90CP

Mesajde mirceamc » 17 Dec 2007, 13:42

Apropo de aflat viteza: legal o afli daca ceri poza (ai dreptul), dar asta inseamna ca te mai taxeaza si pentru poza. Eu am luat o amenda pt parcare in loc nepermis si mi-au facut poza. Cand am primit hartia m-am dus la ei si am cerut poza. Mi-au spus ca pot sa o dea, dar trebuie sa platesc pt ea. Din nefericire nu mai stiu cat (oricum am zis ca nu merita).
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde Smiley » 17 Dec 2007, 13:42

$1 scrie:$2m impresia ca sunt niste limite legale intre data producerii si data la care poti fii instiintat sau constituit PV-ul... sau ceva de genu. Nu mai retin acum.

sunt:
-maxim 6 luni de la data producerii evenimentului pana cand este intocmit procesul verbal
-maxim 1 luna de la data intocmirii procesului verbal pana cand iti este adus la cunostiinta

nu sunt sigur, dar cred ca scrisoarea aia pentru determinarea celui ce conducea masina intrerupe primul termen.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Înapoi la Discutii libere/forum