Daca vreti senzatii tari, vedeti tractiune spate si cauciucuri de vara, cazul meu.
Oricum, eu recomand tuturor sa se duca intr-o parcare si sa se joace ca lumea cu masina, sa vada cand si cum derapeaza si cum se scoate din derapaj, sa nu ii ia cu nimic prin surprindere.
Chiar e grava treaba, si pentru oricine, daca nu stie sa tina o masina in derapaj(si chiar si atunci), pe tractiune spate cel putin cauciucurile de iarna sunt obligatorii. De la anul sigur imi pun, daca nu chiar din iarna asta.(deh, probleme financiare)
Oricum, tot soferul conteaza cel mai mult, joi m-a prins furtuna pe DN1 cand veneam spre Bucuresti, si desi masina mea si in treapta 4 la 50-60 la ora fugea de fund de n-avea treaba, am tinut-o pe drum, timp in care am vazut destui cazuti prin santuri. Nasol a fost ca in aceeasi zi mai devreme am urcat pana la Poiana Brasov(am plecat la drum prost echipat pentru ca citisem despre starea drumurilor si a vremii si chiar nu era nici o avertizare mai serioasa). Pana la jumatatea drumului spre poiana(am urcat din Rasnov) a fost numai ud, insa de la jumatate, cand nici nu prea mai aveam unde sa intorc a inceput un strat subtire de zapada, si nu ar fi fost nasol ca derapa, ci ca nici frana de motor nu mai era eficienta, si aia incepuse sa blocheze rotile chiar si sa faca spatele instabil. A fost o mica aventura, recunosc, dar m-a facut din nou sa imi dau seama ca niste cauciucuri de iarna pot sa faca toti banii.
La americani vad ca e nasol cu cutiile astea automate, ca au functia asta de "crawl" care nu le da voie sa incetineasca suficient de tare.(e cam cum merge socul la noi cu manuale, daca e rece motorul pleaca mult mai repede din ambreiaj)