UP!
De la ultimele mesaje am rezolvat cu apa in masina, am schimbat bujii, lichid frana.
Masina a primit si carlig de remorcare, precum si un set nou de anvelope de vara.
Alte probleme aparute au fost o ezitare (usor dat in nas) la turatii mici + eroare de EGR- rezolvat vara trecuta prin curatare EGR, clapeta acceleratie, IACV, senzor Tmap.
Au aparut si niste zgomote ciudate, partial din cauza clasicei probleme cu clapetele de admisie, partial din cauza unor zgomote pe care le suspectez ca provenind de la 1-2 tacheti de evacuare - astept livrarea unui stetoscop pentru confirmare, apoi scot capacul si masor toti tachetii.
Problema cu clapetele a fost rezolvata prin reconditionarea completa- inlocuit cu piese originale: clapete, bucse, garnituri, ocazie cu care s-a descoperit si un furtun de vacuum crapat + furtunul de apa de la termostat cam obosit, pe care le-am inlocuit de asemenea cu originale (impreuna cu 2l de antigel ce au necesitat completati ulterior).
Bonus: am aspirat peste tot in zona motorului si admisiei, si spalat (frecat si degresat + clatit/sters) toata galeria de admisie, capacul de la separatorul de ulei, gaurile de admisie de la blocul motor, pompa actuatorului tijei clapetelor (se apasa in salturi) si anticele urme de lichid de la pompa de servo veche.
Ce urmeaza sa-i mai fac:
-rezolvat si zgomotul ramas la motor
-polish faruri si stopuri+ folie transparenta
-detailing interior cum trebuie, cu clatire/extractie, ultima data i-am facut asta acum vreo 3 ani
-detailing exterior- daca e cineva mai priceput la polish pe aici il rog sa imi recomande o solutie 1 stage, sa mearga cat de cat rapid, nu-mi trebuie finisare de expozitie, ci doar o reducere de macar 70-80% a panzei de paianjen
-curatat cat de cat praful de sub capota
-becuri LED pentru frana/pozitie
-pus capac motor (a venit fara)
-reincarcat stingatorul expirat

Cheap, fast and reliable. Choose any two.