Cum stau cu service-ul, cum se comporta la achizitionarea masinii, la reparatiile in garantie
Răspunde

30 Dec 2006, 00:04

In Bucuresti sunt 4 dealeri ford: Romcar, BDT, Colina si Auto Ford. Romcar are preturile cele mai mici. Aceeasi masina (Focus Trend CL 2007 Hatchback), la Romcar 15145 euro iar la ceilalti 15384 euro. Dotarile sunt aceleasi. Banuiesc ca diferenta apare deoarece Colina si Auto Ford ofera ca bonus o alarma si covorase din diferenta de pret. Ca o paranteza observ ca unii dintre voi nu le-au primit! Am pus in practica sfatul lui Smiley si cu oferta de la Romcar, m-am prezentat la Colina. Dupa mirarile de rigoare gen "Nu se poate, e o greseala la ei", am obtinut un pret de 15100 dar fara nici un alt bonus (alarma, covorase, etc). La Auto Ford am obtinut 2% plus o alarma bonus. Asta inseamna 15080 euro plus o alarma. La BDT recunosc ca nu am fost. Am ramas la Auto Ford, am optat pentru masina din showroom si intr-o saptamana era in fata casei! Am fost multumit de prestatia celor de la Auto Ford, nu am avut nici un fel de probleme. Covorasele le-am cumparat contra sumei de 130RON de la ei. Reducerile le-au oferit destul de repede, banuiesc ca se poate obtine mai mult! Nu va sfiiti sa incercati!

08 Ian 2007, 10:55

$1 scrie:$2n Bucuresti sunt 4 dealeri ford: Romcar, BDT, Colina si Auto Ford. Romcar are preturile cele mai mici. Aceeasi masina (Focus Trend CL 2007 Hatchback), la Romcar 15145 euro iar la ceilalti 15384 euro. Dotarile sunt aceleasi. Banuiesc ca diferenta apare deoarece Colina si Auto Ford ofera ca bonus o alarma si covorase din diferenta de pret. Ca o paranteza observ ca unii dintre voi nu le-au primit! Am pus in practica sfatul lui Smiley si cu oferta de la Romcar, m-am prezentat la Colina. Dupa mirarile de rigoare gen "Nu se poate, e o greseala la ei", am obtinut un pret de 15100 dar fara nici un alt bonus (alarma, covorase, etc). La Auto Ford am obtinut 2% plus o alarma bonus. Asta inseamna 15080 euro plus o alarma. La BDT recunosc ca nu am fost. Am ramas la Auto Ford, am optat pentru masina din showroom si intr-o saptamana era in fata casei! Am fost multumit de prestatia celor de la Auto Ford, nu am avut nici un fel de probleme. Covorasele le-am cumparat contra sumei de 130RON de la ei. Reducerile le-au oferit destul de repede, banuiesc ca se poate obtine mai mult! Nu va sfiiti sa incercati!

1 saptamana pentru masina din showroom? mi se pare mult! de ce a durat asa mult? acte? scoaterea pe poarta? au mai dat si ei o tura cu ea?
eu vreau sa plec direct cu ea acasa, daca o sa fie in showroom!
cu ce banca lucreaza dealerii aia? la cat au pus euroiul?

08 Ian 2007, 11:14

acte, inmatriculare provizorie, pregatire de vanzare(o spala, o aranjeaza)....

08 Ian 2007, 12:52

motivul pentru care dura o saptamana e trebuia facuta vama.
acum teoretic ar trebui sa mearga ceva mai repede.

14 Ian 2007, 18:56

A durat o saptamana pentru ca a trebuit sa astept dupa banca sa aprobe creditul :icon_smile: !
Euro este la cursul de vanzare al HVB.

19 Oct 2007, 19:25

Am comandat a doua masina la un dealer ford si imi pun pe gratis alarma si senzori de parcare,masina fiind la oferta.

24 Oct 2007, 12:59

Am cautat pe la toti dealerii din Bucuresti.
1. imi aducea ce vroiam eu prin decembrie, zicea el (eu nu prea cred) si nu am mai intrebat de discount.
2. mi-o aducea intr-o luna jumate si discount nu facea.
3. adusa in 2-3 saptamani (revizia de 2500 km gratuita; teapa stiam de ea!) poate o alarma la 1/2 din pret si covorase.
4. o avea pe stoc cu livrare imediata, mi-au dat presuri (nu cine stie ce dar macar nu se murdareste interiorul), pachetul legislativ (care la Ford cred ca e gratis!) 1 pix, 1 breloc Ford si 1 odorizant.
L-am intrebat pe vanzator daca mi-ar fi facut discount pana la urma si mi-a zis ca nu pentru ca era singura (chiar era pentru ca nu mi-au propus alte culori !).

07 Dec 2007, 21:21

am o amica ce vrea sa isi ia masina cu motoru 1.4 80 cp la 10 000 si ceva CIP 12 800 cu totul.

exista sanse la un discount ceva? sau o alarma?

exista vre-o oferta la vreun dealer?

08 Dec 2007, 02:48

Nimic din ce i-am spus dealer-ului de la BDT nu i-a inmuiat inima. Am platit cash,l-am vizitat de cateva ori inainte de-a ma hotari (indreptandu-ma pe bune catre o alta masina...). A fost transant : "e-o masina buna,se vinde bine,luati-va ce vreti,e alegerea dvs". Nu mi-a dat nici macar 2 brelocuri pt cele 2 chei daramite reduceri,covorase,alarma......vise!!!!!!! Mi-a predat-o pe intuneric in parcare fara prea multe vorbe. Cand si-a luat o prietena un Seat a avut parte de o atentie deosebita,reducere,alarma gratuit. Asta e!!!

08 Dec 2007, 11:28

$1 scrie:$2imic din ce i-am spus dealer-ului de la BDT nu i-a inmuiat inima. Am platit cash,l-am vizitat de cateva ori inainte de-a ma hotari (indreptandu-ma pe bune catre o alta masina...). A fost transant : "e-o masina buna,se vinde bine,luati-va ce vreti,e alegerea dvs". Nu mi-a dat nici macar 2 brelocuri pt cele 2 chei daramite reduceri,covorase,alarma......vise!!!!!!! Mi-a predat-o pe intuneric in parcare fara prea multe vorbe. Cand si-a luat o prietena un Seat a avut parte de o atentie deosebita,reducere,alarma gratuit. Asta e!!!

In caz ca nu ai observat pana acum, don'soarele au parte de o atentie speciala... Si nu ma refer neaparat la dealeri!
Uita-te doar la vreo masina ramasa in pana, nimeni nu opreste sa te ajute pe tine, dar daca e o tipa buna sa vezi ca se face coada la ajutat. :lol:
In concluzie, daca se ducea ea cu siguranta era tratata altfel de dealerul de la BDT.
Legat de discounturi, probabil te-a "citit" ca esti hotarat sa o iei indiferent de discunt, sau avea alte "portite" (masini disponibile sau pe drum care se vand ca painea calda, sau vreun deal mai mare cu care isi facea planul si o masina in plus/minus era nesemnificativ).

09 Dec 2007, 17:05

Eu am primit de la Roadhill (mi se pare ca am mai spus), in septembrie cand am ridicat masina, o alarma MAAT drept bonus

09 Dec 2007, 18:22

$1 scrie:$2m o amica ce vrea sa isi ia masina cu motoru 1.4 80 cp la 10 000 si ceva CIP 12 800 cu totul.

exista sanse la un discount ceva? sau o alarma?

exista vre-o oferta la vreun dealer?

Este cumva oferta de focus trend style , aia din reclame ? din cate stiu deja are reducere in ea, asa ca putin probabil sa mai obtii reducere suplimentara in bani, poate o alarma, covorase ceva... totusi covorasele de ford nu prea le-as recomanda...

Daca nu obtine nici atata, eventual pot sa incerc sa te pun in legatura cu cel de la care am luat eu masina, poate e mai darnic (da nu depinde doar de el).

16 Dec 2007, 01:30

da exact aceea din reclama este, si am reusit sa scot o reducere.

in mod normal plateam la dealer-ul ford din pitesti 12 874 euro la cursul bnr+1%
am obtinut reducere 1% deci voi platii la cursul bnr.

concret factura proforma este 12 600 euro.
e mai bine decat alarma mocca..

16 Dec 2007, 01:39

3% din pretul masinii pt ca intarzie 1luna (cica) si pt ca e a 2 a masina cumparata de la ei
dealeru e B.D.T

18 Dec 2007, 21:23

Dati-mi si mie un sfat! Am comandat o fiesta 1,4 80 CP la dealerul Neco Motors Bacau si intarzie peste data fixata in contract(21.12.2007). Consilierul de vanzari mi-a dat de inteles ca ar vrea sa se revanseze pentru acest lucru. Ce as mai putea negocia in acest caz?

18 Dec 2007, 22:54

sa iti dea alarma, covorase sau de ce nu chiar ceva banuti cash

18 Dec 2007, 23:09

Depinde cu cat iti intarzie masina.

18 Dec 2007, 23:10

maine merg sa imi iau masina-FF new trend style 1.6/100cp-primesc covorasele dar ce trebuie sa verific atunci cand o iau?
Precizez ca am comandat un FF hatchback dar vine mult prea tarziu si am acceptat o alta masina un pic mai scumpa dar cu aceleasi dotari...

18 Dec 2007, 23:11

Pai verifica toate optiunile in special. Daca ai avea VIN-ul masinii ti-ar spune colegii ce are pe ea.

18 Dec 2007, 23:31

ce e ala VIN-ul masinii ? sunt femeie , nu stiu

19 Dec 2007, 01:30

VIN-ul e seria caroseriei. o regasesti in acte, precum si sub parbriz, in dreptul soferului (e codul vizibil acolo).
din ce inteleg eu, masina ta e noua, deci nu o gasesti deocamdata in Microcat (adic anu-ti putem spune deocamdata "ce are pe ea").

ar trebui sa verifici in primul rand actele, corectitudinea seriilor (de pe talon/autorizatia provizorie de circulatie, masina, restul actelor). apoi ar trebui sa te uiti la dotarile pe care le-ai cerut, sa fii sigura ca sunt acolo si ca functioneaza. sa te mai uiti putin si la masina, sa nu fie ceva in neregula (zgarieturi sau chestii de genul asta). si apoi sa te gandesti unde faci plinul. in afara de asta, nu prea ai ce verifica acum, daca masina e noua.

19 Dec 2007, 03:44

$1 scrie:$2aine merg sa imi iau masina-FF new trend style 1.6/100cp-primesc covorasele dar ce trebuie sa verific atunci cand o iau?
Precizez ca am comandat un FF hatchback dar vine mult prea tarziu si am acceptat o alta masina un pic mai scumpa dar cu aceleasi dotari...

Ne poti detalia putin? :lol:

19 Dec 2007, 03:50

$1 scrie:$2e e ala VIN-ul masinii ? sunt femeie , nu stiu

Provocare la misoginism??? :twisted:

19 Dec 2007, 16:07

Nu ,nu provoc dar chiar nu ma pricep.Sa dau detalii:Am comandat FF/5 usi dar se intirzie livrarea prea mult si pt ca am fost f.insistenta(2 tel/sapt) mi s-a oferit un FF/4 usi.Un pic mai scumpa (+300 Eur)dar imi place modelul asa ca am acceptat.Dar ma gindesc sa nu fie masina refuzata de altcineva din cine stie ce motive -si cum eu nu ma pricep prea bine -sa incerce (au reusit) mi-o dea mie.

19 Dec 2007, 16:09

Toate showroom-urile au masini pe stock. Poate asta este una dintre ele. Se poate sa fie o masina comandata la care sa fii renuntat cineva din diverse motive (razgandire, gasit altceva la alta marca, etc.).

19 Dec 2007, 16:15

Sper sa fie cum spui tu si sa se fi razgindit cineva...Nu, masina nu era pe stoc,mie mi-au spus ca abia ieri a ajuns in Constanta si azi sa merg sa o iau ca au bagat-o la 'urgente' si o spala,ii fac niste verificari si pot sa o iau...

19 Dec 2007, 16:16

Pai daca ieri a ajuns, probabil a anulat cineva comanda. Prea putin probabil sa o fii vazuto inainte si sa fii depistat probleme.

19 Dec 2007, 16:22

Nu mi-am vazut masina inca,am vazut in showroom un model identic (doar culoarea difera).Sper sa fie o comanda anulata.Dupa ce o iau am sa pun si poze.Si va multumesc pentru informatii si sustinere.

28 Dec 2007, 14:27

$1 scrie:$2IN-ul e seria caroseriei. o regasesti in acte, precum si sub parbriz, in dreptul soferului (e codul vizibil acolo).
din ce inteleg eu, masina ta e noua, deci nu o gasesti deocamdata in Microcat (adic anu-ti putem spune deocamdata "ce are pe ea").

Zi-mi si mie te rog, unde poti afla, in baza VIN-ului, dotarile pe care le ai pe masina. Din cate am inteles exista un site, ai cumva adresa?

28 Dec 2007, 14:38

Sunt destui care renunta pentru ca masina nu le ajunge in termenul stabilit...
Răspunde