Discutii libere/forum

taxa de inmatriculare pt. auto din usa?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

taxa de inmatriculare pt. auto din usa?

Mesajde octa » 19 Dec 2007, 13:48

zilele trecute am stat la masa in crashma cu 2 ingineri de la rar. amandoi ziceau ca pt. o masina importata din usa nu se plateste taxa de prima inmatriculare... se plateste doar vama de 10%. unu' din ei chiar zicea ca vrea sa-si aduca masina de acolo. am mai auzit de treaba asta si din alte parti dar nu am dat crezare si nici atentie - chiar am luat in ras 'iformatia'... asa sa fie? sau ma-u pacalit... n-or fi ei de la finante dar totusi - ceva ceva se pricep ei... mai stie cineva de treaba asta?

m-am uitat pe situri americane de vanzari auto sh... cele europene sunt scumpe rau si la ei, dar cele americane sunt chiar ieftine... ma gandesc la auto cu motore mari, puternice care la noi ar avea o taxa cat china. am facut o socoteala si daca pun un transport de ~2500$/auto tot ar iesi la 1/2 - 2/3 din pretul din romanica...

succes!
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde Tiry213 » 19 Dec 2007, 13:50

Mai sunt si alte taxe. Si prea convenabil nu iesi pana la urma(cred). Nici nu m-am documentat asa bine dar mai citisem pe undeva pe forum ca ar mai fii o taxa de mediu ?
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Smiley » 19 Dec 2007, 14:15

nu numai ca se plateste taxa de prima inmatriculare, dar in foarte multe cazuri mai trebuie sa platesti si o taxa pentru omologarea masinii respective (daca nu este comercializata deja aici).
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde badd0gg » 19 Dec 2007, 16:40

din cate stiu eu, parca pe autovit am vazut: pentru masinile non ue in loc de taxa speciala se plateste "10% din pretul in vama" (nu stiu ce vrea sa-nsemne), in rest aceleleasi proceduri ca la cele din ue
De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori?
badd0gg
Member

Maşina: Ford Focus 2003 1.8 TDDi 90CP

taxa speciala e pt toate autovehiculele UE si non UE

Mesajde Officer » 19 Dec 2007, 17:19

Nivelul taxei speciale

Art. 2141. - (1) Intră sub incidenţa taxei speciale autoturismele şi autovehiculele comerciale cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone inclusiv, cu excepţia celor special echipate pentru persoanele cu handicap şi a celor aparţinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi membrilor acestora, precum şi altor organizaţii şi persoane străine cu statut diplomatic, care îşi desfăşoară activitatea în România. Nivelul taxei speciale este prevăzut în anexa nr. 4 care face parte integrantă din prezentul titlu. Pentru autoturismele şi autoturismele de teren a căror primă înmatriculare în România se realizează după data de 1 ianuarie 2007 şi pentru care accizele au fost plătite cu ocazia importului sau a achiziţionării de pe piaţa internă în cursul anului 2006, taxa specială nu se mai datorează.
(2) Intră sub incidenţa taxei speciale şi autovehiculele comerciale cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone, inclusiv cele destinate transportului de persoane cu un număr de peste 8 locuri pe scaune în afara conducătorului auto, cu excepţia autovehiculelor speciale destinate lucrărilor de drumuri, de salubrizare, pentru industria petrolului, a macaralelor, precum şi a autovehiculelor destinate a fi utilizate de forţele armate, forţele de securitate a statului, poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră, de serviciile de ambulanţă şi medicină. Nivelul taxei speciale este prevăzut în anexa nr. 4.1 care face parte integrantă din prezentul titlu.
(3) Sumele datorate bugetului de stat drept taxe speciale se calculează în lei, după cum urmează:
(100 - D)
Taxa speciala = A x B x C x ---------,
100

unde:
A = capacitatea cilindrică;
B = taxa prevăzută în coloana 3 din anexa nr. 4 sau, după caz, în coloana 2 din anexa nr. 4.1;
C = coeficientul de corelare a taxei prevăzut în coloana 2 din anexa nr. 5;
D = coeficientul de reducere a taxei în funcţie de deprecierea autoturismului/autovehiculului, prevăzut în coloana 3 din anexa nr. 5.
(4) Nivelul coeficienţilor de corelare şi de reducere a taxei speciale este prevăzut în anexa nr. 5 care face parte integrantă din prezentul titlu.
(5) Vechimea autoturismului/autovehiculului rulat se calculează în funcţie de data fabricării acestuia.

Art. 2142. - Taxele speciale se plătesc cu ocazia primei înmatriculări în România.

Scutiri

Art. 2143. - Sunt scutite de plata taxelor speciale autoturismele, atunci când sunt:
a) încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale în vigoare;
b) provenite din donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică, acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde badd0gg » 19 Dec 2007, 17:31

@Officer da-ne si anexa 4 ca sa ne luminezi :)
badd0gg
Member

anexa 4 si anexa 5

Mesajde Officer » 19 Dec 2007, 17:51

http://www.rubinian.com/codul_fiscal_07_anexe.php

daca le dadeam paste pe forum nu se intelegea nimic...
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde badd0gg » 19 Dec 2007, 18:16

Mda.. se pare ca taxa de prima inmatriculare RO se plateste pentru TOATE auto indiferent de provenienta, iar vama platesc doar cele non UE (cei 10% din "pretul in vama")
badd0gg
Member

Mesajde octa » 19 Dec 2007, 20:55

mda... deci sa nu ma mai iau dupa cei de la rar... ca doar finantele cer taxa, nu rar...
daca ii mai intalnesc pe cei doi, le voi spune sa se mai documenteze. sau sa nu mai pacaleasca pe altii.

multumesc de preocupare si raspunsuri.

bafta!
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Înapoi la Discutii libere/forum