Au trecut 10 luni de cand nu am mai scris aici, tot 10 luni de cand am luat masina si are cam 10k km pe bord.
Masina se misca bine, sunt foarte multumit de puterea motorului si de manevrabilitate, e o placere sa o conduci pe serpentine.
Confortul interior este tipic unei masini de clasa ei si este relaxant sa o conduci pe distante mici-medii. Sonorizarea e decenta iar Sync + Android iti asigura cam orice nevoi multimedia pe care le poti avea.
Consumul urban este de 10 in Bucuresti (merg de obicei cu putin in afara orelor de varf).
In exterior cel mai bun consum a fost de 6,7 pe un drum Bucuresti - Bran - Bucuresti.
Avand in vedere ca nu merg ca sa bat highscore-ul la floricele in bord ma declar multumit si la capitolul asta.
Cam atat la capitolul de bine, urmeaza si aspecte mai putin bune.
Calitatea masinii nu este tocmai la nivelul la care ma asteptam.
Probleme intampinate pana acum:
- Vibratie in habitaclu la relanti (
viewtopic.php?f=180&t=120236), nu e foarte pronuntata dar nu consider ca e ok la o masina de 10k km. Raspunsurile din service au fost de la "e normal sa vibreze, astea in 3 cili... aaa e 1.5" la "toate vibreaza un pic" si ultima "nu se prea simte, sa te intorci daca face mai rau, poate se slabesc tampoanele". Diagnoza nu arata nimic in neregula asa ca nu imi fac griji prea mari.
- Nivel ulei peste maxim cu vreo 3-4 mm din fabrica, dupa cateva discutii de genul "merge si asa, nu afecteaza" a fost scos surplusul in service insa dupa cateva mii de km a mai scazut un pic sub maxim, probabil era gandit in asa fel incat sa ajunga la maxim dupa rodaj. La service nu mi-au oferit prea multe explicatii.
- Nivel de antigel scazut sub minim cu 0,5 - 1 cm, am observat pe la 10000 km si am cumparat antigel sa completez (41 de lei un litru.. WTF?). Inca n-am avut timp sa il pun sa vad cat intra.
- Scartait metalic la roti dupa ce se incalzea masina/ dupa un drum lung, a durat cam 2 luni problema, am fost la reprezentanta de 2 ori si nu s-a gasit nimic. A trecut de la sine in timp.
- Zgomot "bolborosit" aleator in habitaclu din dreapta spate, se intampla uneori la pante foarte abrupte (parcare subteranta) sau la trecerea peste limitatoare de viteza. Si asta pare ca s-a ameliorat si nu s-a mai auzit de ceva vreme.
- Vibratie la clema banchetei din spate reparata in service cu banda avdeziva...
- Uneori Sync o mai ia pe aratura si nu se mai conecteaza la BT, dar dupa un restart se rezolva.
- De cand am luat-o si pana acum a devenit mai zgmotoasa, speram sa tina un pic mai mult linistea, dar ford silentions aparent e oximoron.
De curand am facut si prima revizie la 9000 si un pic de kilometri. Stiu ca intervalul este de 12 luni/20k km, dar eu vreau sa pastrez un interval de 10000 km/1 an. Daca asteptam sa treaca un an, se adunau prea multe cheltuieli in Decembrie asa ca am grabit-o putin.
Lucru interesant la revizie, nivelul uleiului este irasi putin peste max (~4mm) similar cum am primit-o din fabrica. Am stat langa mecaninc si mentionez ca a facut totul ca la carte, a asteptat destul de mult sa se scurga uleiul si a bagat fix 4L... ma intreb daca nu cumva am joja un pic mai lunga. De data asta o sa il las asa si il urmaresc in timp.
Daca ar fi sa sumarizez as spune ca e o masina de nota 7/10.
Probabil daca service-ul ar fi fost mai competent si ar fi rezolvat problemele in loc sa dea din umeri as fi fost si mai multumit.
Insa Ford a nimerit foarte bine un aspect, placerea de a conduce, masina este incomparabil mai distractiva fata de ce am avut inainte.
Va urez multi km cu drumuri bune si fara probleme!