[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
ClubFord • Vezi subiect - Joc axial mare la vibrochen mk1, 1.6 16 v Zetec SE
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Joc axial mare la vibrochen mk1, 1.6 16 v Zetec SE

05 Mai 2018, 01:21

Vă salut! Am desfăcut motorul la Focus 1.6 16 v benzina an 2001, având sărită o bucată dintr-o supapă de la evacuare, hotărât fiind să-l fac total....Am observat un joc axial foarte mare la vibrochen...In manualele de reparații pe care le am scrie clar că nu se desface vibrochenul deoarece are capacele la fusurile paliere turnate într-o singură bucată și nu se pot pune înapoi precis, cu mijloace convenționale.... Dacă apar defecțiuni ale acestuia, se va schimba în set împreună cu carterul!! De aceea nu sunt specificate nici valorile de cuplu la strângerea șuruburilor acestora! Unii mecanici de motoare spun că se pot desface pentru schimbarea cuzineților sau înlocuirea acestuia...Nu știu ce să mai cred...A făcut cineva ceva asemănător, sau are informații în legătură cu acest lucru..??

Re: Joc axial mare la vibrochen mk1, 1.6 16 v Zetec SE

05 Mai 2018, 10:13

Nu am făcut, dar se poate face. Adică schimbare de cuzineți. Ai de cumpărat cuzineți ai in manual cuplul de strângere la capace arbore. Ai tot ce trebuie

06 Mai 2018, 15:19

Și eu sunt de părere că se poate, dar eu nu am cuplul de strângere a capacelor, dacă ai momentele de strângere, ai putea să mi le spui, te rog!?

06 Mai 2018, 15:25

Nu e dat în manual vad

Cred că le poți strânge că cele de biela. 8Nm + strângere la 90 grade

06 Mai 2018, 15:48

Da, mulțumesc de sfat. Voi încerca totuși să aflu cuplul, voi face un semn pe capul șurubului continuat pe capac, după care îl voi desface puțin, voi regla cheia la un cuplu aproximativ și prin mai multe încercări cred că se va putea afla cuplul....

06 Mai 2018, 18:06

Am gasit in vreo 2 locuri : 25 Nm si unghi de 60 de grade. Dar nu in manual.
Răspunde