Totul despre membri

My Ka futura

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Mesajde catalin1972 » 08 Ian 2008, 17:11

$1 scrie:$2rt. 25. - (1) Pentru conducatorii de autovehicule sau tramvaie care au o vechime mai mica de un an de la obtinerea permisului de conducere se stabilesc prin regulament reguli suplimentare de circulatie.

(2) Autovehiculele conduse de persoanele prevazute la alin. (1) vor purta un semn distinctiv, In conditiile stabilite prin regulament.

Dar nu e specificat faptul ca daca ai semn de incepator desi ai mai mult de un an de la obtinerea permisului, e ilegal. Sau poate mi-a scapat... Dar in majoritatea cazurilor, ajuta. Si eu am... :lol:

Nu cred ca e vreo problema daca ai semn da nu esti incepator ...da cu certitudine NU TE AJUTA CU NIMIC , ba din contra , te incurca !am costatat asta in 2 ani de condus "cu semn" !
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde alexandrusavu » 08 Ian 2008, 17:31

După 6 ani de condus dacă mi-aș pune acum lămâia cred că m-aș expune unor pericole suplimentare/potențiale și inutile.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde pretorian » 08 Ian 2008, 17:44

in legatura cu autocolantul de pe luneta..... daca ai un prieten care lucreaza cu autocolante sau la o firma de publicitate sigur au solutie si ustensila de indepartat autocolantele.... ustensila respectiva arata ca o racleta de gheata doar ca are o lama flexibila si foarte taioasa asa ca poti sa te apuci cu o lama de ras :)
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Maşina: Honda ACCORD, 2.4 i-VTEC, Siver Grey

Mesajde Tiry213 » 08 Ian 2008, 17:49

$1 scrie:$2upă 6 ani de condus dacă mi-aș pune acum lămâia cred că m-aș expune unor pericole suplimentare/potențiale și inutile.

Aceeasi parere. Plus ca un incepator il injuri mai rau decat pe unu cu experienta. Ca "cine il pune sa iese cand nu stie si e aglomerat"
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde andreea_kristal87 » 08 Ian 2008, 18:06

:D Gata! Tin sa va anunt ca mi am luat inima n dinti, gargarita in spinare si am plecat singurica cu ea.M am plimbat vreo ora si jumatate pe ion mihalache, grivita, marasti, expozitiei...asa..in zona casei... Sunt intreaga si eu si gargarita, aproape neinjurate..m am certat doar cu un nene, ca intrase pe contrasens.
Acum, dupa ce mi am ridicat glicemia la loc cu o ciocolata, ma simt foarte mandra de isprava mea(adica de plimbare) ;)

@pretorian: zau daca mi a trecut prin cap ca il pot solicita pe amicul meu si pt dezlipirea stickerului... :lol:

Am uitat! nu mi am luat semn de incepator...n am gasit la benzinarie...si chiar ma gandesc daca sa mi mai iau sau nu... nu ma u speriat ceilalti soferi...sau n am facut chiar asa multe gafe ;)
Ka'01
andreea_kristal87
Ford Freak

Mesajde KomandantuR » 08 Ian 2008, 18:11

Pai in primul rand daca as iesi numai cand e liber in Bucuresti, probabil as insuma vreo 2-3 sute de km / an. In al doilea rand ca sa "stie" trebuie sa conduca, nu? Ca altfel i se pune eticheta "sofer de duminica", lucru adevarat. Deci colegul nostru Tiry123, ori "a stiut" de la inceput, ori...na, ca nu mai gasesc alta explicatie. Si nu in ultimul rand, sotia are carnet de ceva ani. Pana sa iau si eu permisul, nu va spun cum era tratata in trafic, si nu numai pt ca e femeie (de multe ori, noaptea in special, nici nu stii daca e femeie la volan sau barbat). De cand am luat permisul si mi-am pus lamaile in geam, conducem amandoi, si cel putin pana acum suntem tratati mai cu ingaduinta in trafic, in sensul ca iesim mult mai usor de pe o strada fara prioritate (sa nu se inteleaga ca nu o acordam!), cel din spate lasa o distanta mai mare (mai ales la urcare pe Podul Grand), samd. Probabil pe principiul ca decat sa se infiga "incepatorul" in mine, mai bine stau in urma lui, si devine problema celui din fata. Corect? Si nu fiecare a fost incepator la un moment dat? Si cati dintre cei care au condus prima data la mai mult timp dupa ce a obtinut permisul, nu si-a mai luat cateva ore sa mai vada ce si cum ?
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde catalin1972 » 08 Ian 2008, 18:18

$1 scrie:$2D Gata! Tin sa va anunt ca mi am luat inima n dinti, gargarita in spinare si am plecat singurica cu ea.M am plimbat vreo ora si jumatate pe ion mihalache, grivita, marasti, expozitiei...asa..in zona casei... Sunt intreaga si eu si gargarita, aproape neinjurate..m am certat doar cu un nene, ca intrase pe contrasens.
Acum, dupa ce mi am ridicat glicemia la loc cu o ciocolata, ma simt foarte mandra de isprava mea(adica de plimbare) ;)

@pretorian: zau daca mi a trecut prin cap ca il pot solicita pe amicul meu si pt dezlipirea stickerului... :lol:

Am uitat! nu mi am luat semn de incepator...n am gasit la benzinarie...si chiar ma gandesc daca sa mi mai iau sau nu... nu ma u speriat ceilalti soferi...sau n am facut chiar asa multe gafe ;)

Felicitari!nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme , e exact cum ai zis : claxonul care se aude nu e pt tine !
catalin1972
1nsane Member

Mesajde catalin1972 » 08 Ian 2008, 18:20

$1 scrie:$2De cand am luat permisul si mi-am pus lamaile in geam, conducem amandoi, si cel putin pana acum suntem tratati mai cu ingaduinta in trafic, in sensul ca iesim mult mai usor de pe o strada fara prioritate (sa nu se inteleaga ca nu o acordam!), cel din spate lasa o distanta mai mare (mai ales la urcare pe Podul Grand), samd. Probabil pe principiul ca decat sa se infiga "incepatorul" in mine, mai bine stau in urma lui, si devine problema celui din fata. Corect? Si nu fiecare a fost incepator la un moment dat? Si cati dintre cei care au condus prima data la mai mult timp dupa ce a obtinut permisul, nu si-a mai luat cateva ore sa mai vada ce si cum ?

cred ca ai avut noroc , io nu patesc decit invers : imi taie calea pt ca vad semnul de incepator !
catalin1972
1nsane Member

Mesajde andreea_kristal87 » 08 Ian 2008, 18:22

$1 scrie:$2Felicitari!nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme , e exact cum ai zis : claxonul care se aude nu e pt tine !

Mersi mult...o colega de forum zisese asta cu claxonul..dar e un adevar general acum... (apropos..si eu sunt din tulcea, dar m am mutat de 2 ani in bucuresti).
Ka'01
andreea_kristal87
Ford Freak

Mesajde pretorian » 08 Ian 2008, 18:58

ma bucur ca am fost de ajutor :) ... si cat mai multe iesiri fara incidente ... cu toate ca in bucuresti sunt destul de mici sansele sa nu ai incidente in trafic.... la cate masini sunt si soferi mai experimentati sau nu e destul de greu sa ii feresti pe toti :)
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Maşina: Honda ACCORD, 2.4 i-VTEC, Siver Grey

Mesajde andreea_kristal87 » 08 Ian 2008, 19:17

mi am macat 90%din neuroni azi...
locuiesc pe o strada pe care trec masinile gen rar(2,3/min)...nu m a incurcat niciuna...dar de 30min.ma tot chinui sa o parchez cum trebuie...dar e zapada si bubu o ia pe unde vrea ea..am cedat...il astept pe domnu'.... se pricepe mai bine.
Ka'01
andreea_kristal87
Ford Freak

Mesajde Tiry213 » 08 Ian 2008, 20:07

$1 scrie:$2ai in primul rand daca as iesi numai cand e liber in Bucuresti, probabil as insuma vreo 2-3 sute de km / an. In al doilea rand ca sa "stie" trebuie sa conduca, nu? Ca altfel i se pune eticheta "sofer de duminica", lucru adevarat. Deci colegul nostru Tiry123, ori "a stiut" de la inceput, ori...na, ca nu mai gasesc alta explicatie.

Nu am stiut sa conduc de la inceput. Dar zic asta pentru ca am condus un timp fara semne, si parca nu ma injura lumea. Dar dupa ce mi-am pus semnele mi-a zis unu sa ma duc pe camp sa invat sa conduc. Si de multe ori cand pierdeam timp in intersectii (asta era problema mea) claxonau toti si faceau ca dracui. Am dat semnele jos si s-au mai potolit ( nu erau asa de rai). Eu nu am nimic cu incepatorii, ca toti au fost asa, si ii inteleg cand gresesc.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Alen » 08 Ian 2008, 22:51

daca tot n-ai apucat sa-ti iei "lamai", as zice sa nu mai iei....asa cum ai iesit ieri sau azi, asa poti iesi si de acum inainte...
e important sa incerci sa-ti "compui" traseul pe care vrei sa-l urmezi in minte, inainte de a pleca la drum....macar cat de cat....
in rest, uita-te in oglinzi, asigura-te tot timpul si eu zic ca n-ai ce sa patesti...nu tre' sa-ti fie frica....
e putin mai greu la inceput, dar n-o sa tina mult, daca vei conduce zilnic (si eu zic ca asa ar trebui) te vei obisnui repede si acest "trac" normal pt. inceput va disparea...
bafta !
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde wanna » 09 Ian 2008, 00:01

$1 scrie:$2ai am o intrebare: Am un autocolant pe luneta,pe interior..Any ideas despre cum sa l scot in cel mai elegant mod ? :)

cu acetona !

Alen are dreptate cu facutul schitei drumului inainte de a pleca. eu nu sunt bucuresteanca si cand am inceput sa conduc in bucuresti ... nu stiam nicio strada, nu stiam pe unde e aglomerat si pe unde nu, mi-am cumparat un ghid de taxi si m-a ajutat enorm. imi faceam mereu planul unde trebuie sa ajung, si de obicei mergeam pe stradute nu foarte circulate ... so poti sa cauti o harta sau un ghid de bucuresti si sa-ti faci traseele ... o sa te descurci mult mai bine si nici nu o sa te enervezi in aglomeratie

Si daca o sa conduci zilnic o sa te iei la intrecere cu sotul .. cine parcheaza mai repede :D, cine ajunge mai repede de la punctul X acasa ...
Ultima oară modificat de wanna pe 09 Ian 2008, 00:09, modificat 1 dată în total.
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde toxicristi » 09 Ian 2008, 00:07

Vezi numai asa sa nu faci :D :
Imagine

Acum, serios vorbind, semnele alea iti vor da doar un sentiment de siguranta, siguranta care, in realitate, nu exista datorita prezentei lamaitelor pe geamuri, ci datorita faptului ca circuli preventiv si cu atentie. Daca iti pui siguranta doar in mainile celorlalti participanti la trafic, soferi "cu experienta", te asigur eu ca nu ajungi acasa cu masina intreaga! Asa ca nu vad de ce ai nevoie de ele.... Curaj si multa bafta in jungla! :)
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde catalin1972 » 09 Ian 2008, 10:08

$1 scrie:$2a bucur ca am fost de ajutor :) ... si cat mai multe iesiri fara incidente ... cu toate ca in bucuresti sunt destul de mici sansele sa nu ai incidente in trafic.... la cate masini sunt si soferi mai experimentati sau nu e destul de greu sa ii feresti pe toti :)

astia experimentati sint cei mai periculosi ! :wink:
catalin1972
1nsane Member

Mesajde andreea_kristal87 » 09 Ian 2008, 12:48

@oana...sau gabi...cum vrei (?) am navigator, dar ma gandesc ca mi mai distrage si ala atentia...si nu l folosesc la volan.
@toxicristi: cred ca ai dreptate cu semnele.... btw, e foarte tare ala cu audi-ul :lol:

Ma descurc eu pana la urma...nu s nici prima si nici ultima care trece prin asta...si nu i chiar atat de complicat daca stau sa ma gandesc... poate mi programez cate jumatate de xanax inainte de a pleca in "jungla"... si sigur va fi mai bine! :P
Acum tine si de vreme... Sa se mai topeasca nenorocita asta de zapada (pe care o adoram inainte sa am masina)...
Ka'01
andreea_kristal87
Ford Freak

Mesajde catalin1972 » 09 Ian 2008, 14:56

$1 scrie:$2oana...sau gabi...cum vrei (?) am navigator, dar ma gandesc ca mi mai distrage si ala atentia...si nu l folosesc la volan.
@toxicristi: cred ca ai dreptate cu semnele.... btw, e foarte tare ala cu audi-ul :lol:

Ma descurc eu pana la urma...nu s nici prima si nici ultima care trece prin asta...si nu i chiar atat de complicat daca stau sa ma gandesc... poate mi programez cate jumatate de xanax inainte de a pleca in "jungla"... si sigur va fi mai bine! :P
Acum tine si de vreme... Sa se mai topeasca nenorocita asta de zapada (pe care o adoram inainte sa am masina)...

xanax ?! :shock:
"Ca si în cazul altor medicamente active pe SNC, pacientii care primesc Xanax trebuie sfatuiti sa nu conduca masini sau sa opereze utilaje periculoase din cauza posibilelor efecte de somnolenta sau ameteala ce pot aparea în timpul tratamentului cu Xanax."
catalin1972
1nsane Member

Mesajde wanna » 10 Ian 2008, 01:18

prefer oana!
cred ca a glumit cu xanaxul :D
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde andreea_kristal87 » 10 Ian 2008, 02:46

$1 scrie:$2refer oana!