Discutii libere/forum

Test comparativ becuri H7

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Test comparativ becuri H7

Mesajde colgate » 05 Ian 2008, 18:13

Am vazut ca se discuta despre cat de bune sunt anumite tipuri de becuri si ma gandeam ca e folositor urmatorul link

http://www.aboutcarlights.com/downloads/bilgarare_translation_en_15-2004.pdf

enjoy :idea:
ffocus2 2007, Trend, 1.6 TDCI, 5 usi, Sea Grey
colgate
Ford Freak

Mesajde mirceamc » 05 Ian 2008, 22:42

Foarte interesant!
Tocmai aflasem de la nasul meu ca becurile albastre pe care tocmai si le-a cumparat l-au scos din pepeni cu cat de prost luminau (becuri cumparate din Belgia si evaluate de acolo pana aici la un mers continuu).
Vad ca acest test tocmai spune ca toate becurile albastre sunt mai proaste!
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

bec

Mesajde Xdriver » 09 Ian 2008, 14:01

Sunt de acord ca becurile albastre sunt super naspa.
Si eu mi-am pus si vedeam mai rau decat inainte si am crezut ca s-au dereglat farurile. Cand am pus aparatul sa le reglez, nu puteam distinge linia aceea in V. Asa ca am pus inapoi becurile vechi si totul era ok.
Pana la urma mi-am pus un set de Xenoane.......alta viata:))
Xdriver
Ford Freak

Maşina: Ford Taunus `78, powered by Cosworth

Mesajde mirceamc » 09 Ian 2008, 16:27

Xdriver - cat te-au costat xenoanele?
Eu stiam ca trebuie sa ai lupa la bec ca sa-ti pot monta xenoane - ai reusit sa le reglezi bine?
In alta ordine de idei - pune-ti si tu masina la semnatura ca sa vedem si noi.
Imagine
mirceamc

xenon

Mesajde Xdriver » 09 Ian 2008, 20:56

Nu pe Ford am xenoane ci pe cealalta masina, dar cred ca tot pe ford o sa ajunga:)
De fapt e bixenon si costa 220Euroi.
Xenon se poate pune la orice fel de masina, in orice fel de far, chiar si pe Dacia 1300.
Poza la semnatura nu mi-am pus pt ca nu stiu sa micesc poze.. Am micit una in paint, dar nu pot incarca bmp-uri.
Uitati aici un link cu diferite stadii ale lucrarilor:
http://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=7155&page=3
Xdriver
Ford Freak

Re: xenon

Mesajde bkraptor » 09 Ian 2008, 21:54

$1 scrie:$2enon se poate pune la orice fel de masina, in orice fel de far, chiar si pe Dacia 1300.

Asta nu inseamna ca este si legal.
Focus 2 Hatchback Trend CL2007 Duratec 1.6 100CP
Benzina FTW!
bkraptor
Gold Member

Maşina: Focus 2 Hatchback Trend CL2007 Duratec 1.6 100CP

Mesajde pretorian » 09 Ian 2008, 22:40

nu stiu cat de legal este da este clar daunator participantiolor la trafic.... imi pare rau ca nu mai stiu de un link unde explica ce si cum cu xenonu asta nenorocit si daca nu tre pus pe far care nu a fost conceput pentru xenon.
Si eu am vrut sa iau un kit dar m-am documentat inainte si am renuntat pana am bani sa iau faruri speciale si asa am ajuns sa am becuri philips cu halogen
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Maşina: Honda ACCORD, 2.4 i-VTEC, Siver Grey

Mesajde bkraptor » 09 Ian 2008, 22:47

Nu toti se gandesc ca poate ii deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic. Lor sa le fie bine.
Benzina FTW!
bkraptor
Gold Member

Mesajde mirceamc » 10 Ian 2008, 10:12

Eu sunt de acord ca nu trebuie sa-i deranjez pe ceilalti participanti la trafic. De aceea spuneam ca stiu ceva de un far special.
In plus fata de asta cine isi pune lumini oricum trebuie sa se gandeasca ca daca il orbeste pe cel din fata acesta poate face accident si sa-l implice (fara sa vrea) si pe cel care l-a orbit!
Imagine
mirceamc

Re: xenon

Mesajde Mihai L » 10 Ian 2008, 10:50

$1 scrie:$2.. Am micit una in paint, dar nu pot incarca bmp-uri...

Pai tot din Paint ii dai Save As si il salvezi ca jpg.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

xenon

Mesajde Xdriver » 10 Ian 2008, 11:39

Nu este nimic ilegal in a-ti pune xenoane si nici nu deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic dc farul este reglat corect.
Nu stiu cati dintre voi au vazut si stiu in ce consta o instalatie cu xenon.
Importand de stiut e ca se monteaza in locul becului original, el functionand ca un bec normal, dar avand o intensitate luminoasa mai mare.
Dupa cum stiti, toate masinile de generatie mai noua au sticle clare la faruri. Pentru a obtine fasciculul de lumina optim, s-a modificat profilul oglinzilor din far deoarece nu mai este dispersor pe sticla.
La masinile vechi sticla de far este cu dispersor, astfel ca xenonul va lumina ca un bec normal.
Am montat xenoane pe mai multe tipuri de masini vechi si noi, iar dupa un reglaj corect al farurilor nu putea spune nimeni ca ii deranjeaza xenoanele.

La cealalta masina a mea pe care am montat xenoane oricum am facut faruri custom cu sticle clara facute la comanda, iar oglinzile de far le-am adaptat de la o masina cu faruri clare.
Fişiere ataşate
asc fata mica.JPG
(67.53 KiB) Descărcat de 225 ori
Xdriver
Ford Freak

Mesajde pretorian » 10 Ian 2008, 13:47

pai xenonul nu este un bec normal.... becul normal are filament iar xenonul are un arc electric si de aici apar o groaza de variabile si de modificari ale farului, iar treaba cu bixenon este un mare bulshit .... niciodata nu va cadea arcul electric fix in aceeasi pozitie si de aici apar variatii ale fasciculului de lumina.... poate gasesc si linkul din care am citit toate astea....

Edit:
Am gasit linkul....sper sa il cititi este si un filmulet acolo sa vedeti diferenta
http://www.danielsternlighting.com/tech ... sions.html
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

xenon

Mesajde Xdriver » 10 Ian 2008, 14:01

Si becurile cu xenon au filament.
Xenonul este gazul inert din interiorul becului.
Eu am bixenon si cand am reglat farurile pe aparat fasciculul de lumina batea de fiecare data in aceeasi pozitie.
Nu contest ceea ce ai citit tu, dar eu am vazut lucrurile astea in mod practic.
Daca dupa cum zic unii , cum ca xenoanele sunt naspa, sunt ilegale, nu sunt bune........de ce sa monteaza pe majoritatea masinilor noi????? de ce au Certificate de Conformitate UE?
Nu v-ati pus itrebarile astea????

Eu pot sa spun un singur lucru: Am xenoane, sunt fffff multumit de ele si am fost in toata Europa cu masina si nimeni nu m-a "blitzat" pt ca il orbeam. Am mers si in coloana cu prieteni de-ai mei si nu l-am deranjat pe nici unul cand mergeam in spatele lui.
Toata smecheria e sa ai farurile corect reglate.
Xdriver
Ford Freak

Mesajde pretorian » 10 Ian 2008, 14:06

pai nu a zis nimeni ca sunt rele.... si in plus pe masinile de fabrica cu xenon farurile sunt mai speciale daca nu cumva ai observat tocmai pentru a concentra fascilolul de lumina unde trebuie ... dar fiecare cu credintele lui :) si daca ai curiozitatea sa te uiti pe link o sa vezi si niste documente foarte interesante in care kiturile de conversie nu au trecut niste teste de bunsimt:)
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Mesajde rac » 10 Ian 2008, 14:58

va dau un exemplu.majoritatea masinilor echipate cu xenon din fabrica vin cu faruri cu lupa.da oare renault de ce a scos laguna 2 cu xenon din fabrica echipata fara far cu lupa?parerea mea este ca daca reglezi farurile putin mai jos totul este ok ,nu este deranjant pentru ceilalti participanti la trfic.si eu am kit xenon si este unul no name si sunt multumit de el.
mondeo, tournier alb 2.0 tdi 115cp ,,2001 . "Atata timp cat nu incetezi sa urci,treptele nu se vor termina;sub pasii tai care urca,ele se vor inmulti la nesfarsit.(Franz Kafka)"
rac
Ford Freak

xenon

Mesajde Xdriver » 10 Ian 2008, 15:29

Uite un citat din linkul de mai sus: "The performance of the headlamp is perceived to be "better" because of the much higher level of foreground lighting (on the road immediately in front of the car). "

Mai pe babeste: Intensitatea luminoasa este f mare in fata masinii si nu deasupra liniei dupa care se regleaza farurile.
Asta se vede si in filmulet cad pune aparatul de reglaj in fata farului.
Tocmai ce spuneam: reglajul corect e f important.
Si casa ma laud putin:) xenoanele mele sunr Siemens;)
Xdriver
Ford Freak

Mesajde bkraptor » 10 Ian 2008, 16:10

Intrebare pentru toti cei care si-au montat "xenonoane": de la ce sectie de politie ati luat aprobare pentru modificarea instalatiei de iluminat a masinii?
Benzina FTW!
bkraptor
Gold Member

xenon

Mesajde Xdriver » 10 Ian 2008, 16:30

$1 scrie:$2ntrebare pentru toti cei care si-au montat "xenonoane": de la ce sectie de politie ati luat aprobare pentru modificarea instalatiei de iluminat a masinii?

POFTIIIIIIMM????????????????????????????????????????????? :?: :?: :?: :?:
De la cine sa ceri aprobare???????????? De la SECTIA DE POLITIE????????????????????????????????????????????????????/ :lol: :lol: :lol: :lol:
Aia abia au competenta necesara sa scrie o amenda de parcare, nu sa dea aprobari sau sa iti retina Certif de Inmatriculare pt chestii tehnice (daca nu sunt insotiti de RAR).

Singura aprobare pe care terbuie sa o ceri este in cazul in care ai o masina noua, in garantie, dar si atunci nu de la Sectia de Politie ci de la consilierul service al marcii masinii tale.
Xdriver
Ford Freak

Mesajde pretorian » 10 Ian 2008, 17:03

dupa cum vezi better este pus in ghilimele .. si nimeni nu a contestat lumina pe care o dau pe sosea.... ci faptul ca din cauza unor diferente farul apare ca un reflector pentru ceilalti participanti la trafic in filmulet se vede clar ca la halogen delimitarea este destul de clara iar la xenon mai apare ceva destul de puternic deasupra liniei de delimitare... cred catre sa deschidem un topic separat :) ca aici era vb de H7 :)
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

xenon

Mesajde Xdriver » 10 Ian 2008, 17:16

Apare mai puternic sub linia de delimitare, dar se pare ca o "luam pe ulei" :lol: :lol: cu chestia asta :lol:
Xdriver
Ford Freak

Mesajde pretorian » 10 Ian 2008, 17:48

poate ne vedem al o bere... si dezvoltam ....
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Mesajde Xdriver » 10 Ian 2008, 17:58

de 1 aprilie cand merg la Bucale :D
Sau poate vii tu in Cj :lol:
Xdriver
Ford Freak

Mesajde pretorian » 10 Ian 2008, 17:59

este foarte posibil sa ajung pe acolo ....
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Mesajde colgate » 10 Ian 2008, 18:28

Aici se vorbea de becuri H7 dar ca sa lamurim problema cu becurile de tip HID ele sunt ilegale daca nu au fost omolagate de rar:

Art. 112. - (1) Certificatul de Inmatriculare sau de Inregistrare ori dovada Inlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera In urmatoarele cazuri:
a) vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica valabila;
b ) nu sunt respectate normele tehnice constructive referitoare la transportul produselor periculoase;
c) vehiculul circula noaptea fara faruri sau lampi de semnalizare, dispozitivele de iluminare si semnalizare luminoase, mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevazute In normele tehnice In vigoare;
d) vehiculul circula cu defectiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decat cele omologate;

in Europa la fel sunt ilegale daca nu au sistem de balans si spalator de faruri:

$1 scrie:$2uropean vehicles equipped with HID headlamps are required by ECE regulation 48 also to be equipped with headlamp lens cleaning systems and automatic beam levelling control. Both of these measures are intended to reduce the tendency for high-output headlamps to cause high levels of glare to other road users.
- Citat din wikipedia, inca nu am gasit exact documentul. Faptul ca produsele respective au certificari (TUV etc.) nu inseamna ca instalate ca atare pe masina sunt legale.
colgate
Ford Freak

Mesajde Xdriver » 10 Ian 2008, 18:52

Politia daca nu e cu RAR-ul nu poate sa iti retina talonul pt ca farurile tale lumineaza mai tare, sau nu bat cum trebuie din simplul motiv ca nu are in primul rand competenta necesara si in al doilea rand nu are cu ce sa masoare intensitatea luminii farurilor si nu poate sa iti dovedeasca, ca sunt reglate incorect fara aparatul specific.
Aceeasi treaba si cu toba sport.
Politia nu poate sa iti ia talonul pt ca "suna prea tare" decat daca e cu RAR-ul si ei iti masoara nivelul de zgomot emis la diferite turatii.
Xdriver
Ford Freak

Mesajde colgate » 10 Ian 2008, 19:27

Eu am vazut filtre de politie impreuna cu echipaje RAR in Bucuresti si daca esti descoperit atunci cu ceva in neregula se poate sa iti retina talonul, ideea care ramane e ca nu sunt legale.
colgate
Ford Freak

Mesajde Xdriver » 11 Ian 2008, 11:09

La fel de ilegal este si sa ai roti de 185/65/14 in loc de 175/65/14, dar......traim in Romania........ :lol: :lol: :lol: :lol:
Xdriver
Ford Freak

Mesajde colgate » 11 Ian 2008, 16:00

da dar pe mine nu ma deranjeaza ca tu ai roti mai mari, in schimb in Bucuresti s-au inmultit berbecii cu xenon la care ori bate prea sus farul ori e farul murdar si bate in toate directiile asta pe langa cei care tin mortis sa aiba stopurile de ceata aprinse fara motiv, e o adevarata placere sa conduci noaptea :evil:
colgate
Ford Freak

Mesajde mihai_florescu_09 » 11 Ian 2008, 17:34

din cauza unor becuri cu xenon nereglate care ma orbeau nu am mai putut vedea k s-a pus rosu la semafor (adik nu mai puteam vedea nici drumul corect) si pt asta mi s-a luat permisul o luna. dupa cum spunea si colgate, in bucuresti sunt noaptea filtre cu rar care opresc masinile vechi si cele cu modificari. mai ales cand se intalnesc cei din grupurile de racing apar si aceste filtre.
mihai_florescu_09
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2005, 1.3i, 70cp@5600RPM, Tonic, Comfort, B-33-MZY

Mesajde BoogY » 11 Ian 2008, 18:41

"Politia daca nu e cu RAR-ul nu poate sa iti retina talonul pt ca farurile tale lumineaza mai tare" Asta o data si a2a nu scrie nicaieri in vreo lege "xenon" ca sa nu vb ca sunt de 35w(bine mai sunt unii care au de 55w dar alea chiar sunt suparatoare) Aceeasi treaba si cu toba sport politia fara RAR nu poate inspecta nivelul DB ca sa aiba dovada sa poata retine talonul.
BoogY

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum