Poate nu ati citit cu atentie ce am scris pe pagina anterioara de aceea voi face un mic rezumat.
Sa fiti atenti la compozitie mai ales la tricourile POLO.
Sfatul meu este sa cumpararti doar 100 % bumbac pentru ca de obicei tricourile POLO care sint mai ieftine au in compozitie mult plastic 65 % iar in timp nu rezista in comparatie cu un tricou 100 % bumbac.
Iata si rezumatul :
Citeva din avantajele tricourilor Fruit of the Loom
- marimile sint pentru piata europeana si sint numere normale nu marimi chinezesti sau turcesti si sint stas pentru orice produs al lor, de exemplu eu am 1.82 si 84 kg si port L
- durabilitate intra putin la apa si nu se decoloreaza, eu am tricouri de 2 ani purtate des si nu dau semne de oboseala
- la cele polo gulerul este rezistent in timp
Se pot face 2 variante de tricouri (sa inteleg ca albastre (Royal Blue).
Tricou clasic compozitie 100 % bumbac fara cusaturi pe laterale (tip sac) si intaritura la git, produs in Maroc, granulatie 165 gr/m2 marimi S- XXL
Mai sint si tricouri identice dar cu o granulatie de 145 gr/m2 dar nu le recomand
Tricou Polo 100 % bumbac (nu le recomand pe cele ce au in compozitie polyester), intaritura la git si mineca, 2 nasturi, majoritatea produse in Egipt, granulatie 180gr/m2 marimi S-XXL
Tricourile POLO ce se gasesc des la noi sint 65/35 adica 65 % polyester si doar 35 % bumbac.
Multi dintre voi o sa fiti dezamagiti cind o sa le vedeti cum stau pe voi.
La POLO mai sint si alte modele cu diferite compozitii (3 % lycra - care vin mai bine pe `manechin` , 65/35 heavy cu o granulatie superioara de 230 dar care sint destul de groase pentru vara, 65/35 cu buzunar pt fumatori
Problemele vin la personalizare de care nu ma ocup eu ci am 2 colaboratori in Constanta.
Datorita materialului din care este facut tricoul POLO tip fagure cea mai rezistenta in timp este broderia.
Momentan vad ca nu este definitivata modalitatea probabil se asteapta niste costuri.
Ei bine costurile se pot stabili doar dupa ce se definitiveaza forma finala ce am scris mai jos este cu titlu informativ pentru a va face o idee.
Dupa ce se ajunge la forma finala si dupa ce se decide modalitatea de imprimare ma voi stradui sa obtin cel mai bun pret pentru tricocuri si personalizare.
In linii mari la broderie cantitatea minima este de 30 de bucati si se poate face in combinatii de pina la 6 nuante eu recomand maxim 3. Cu cit sint mai multe nuante normal ca si pretul creste.
Pretul broderiei per bucata se stabileste in functie de numarul de impunsaturi (in baza modelului dorit) numarul de impunsaturi este determinat de softul in care se prelucreaza matrita.
La costul per bucata se aduaga matrita modelului imprimat care se imparte normal la numarul total, in functie de complexitatea broderiei si a marimii matrita costa intre 50 - 150 ron care ramine in propietatea Club Ford iar la urmatoarea serie se foloseste fara costuri suplimentare.
Broderia se poate face si cu fir metalic la fel nu recomand sau se poate personaliza in sensul imprimarii unui nume diferit pe fiecare tricou dar nu recomand acest lucru din 2 motive
a cost suplimentar
b probleme la sortare si executarea comenzii (userul x vrea marimea L si este posibil ca din neglijenta sa se prodeze numele userului x pe marimea XXL)
Un scurt exemplu un logo intr-o singura nuanta de 5 / 10 cm costa fara matrita cam 5-6 ron.
Personalizare prin transfer termic digital cea mai ieftina dar care tine si cel mai putin in timp aproximativ 1 an chiar mai mult in functie de numarul de spalari si de temperatura (pe POLO nu prea se poate face)
Avantajul este ce se poate face in policromie.Se folosesc hirtii speciale de 200 g/m2 destinate transferului digital pe textile de culoare deschisa si inchisa.Spalarea se face la maxim 50 grade
Costul in functie de cite logouri intra pe un A4 o coala costa 10 ron la care se adauga xerox cu laser cam 2-3 lei per coala parca si presa termica cam 1-2 lei per bucata.
Comanda minima 1 bucata
Personalizare prin transfer termic cu : PS FILM material cauciucat sau STRIPFLOCK catifelat
In functie de dimensiune costurile ar fi cam 0.6 ron per cmp cu ps film si 0.7 ron cu stripflock
Comanda minima 1 bucata
PS FILM - Folie opacã din poliuretan PVC free si suport din poliester adeziv. Datoritã suportului adeziv, materialul se comportã foarte bine la aplicatiile cu o graficã dificilã sau litere mici. Temperatura de transfer fiind de 150° C. Temperatura de spãlare: maxim 80° C se poate curãta si chimic.
STRIPFLOCK - Folie cu suprafata catifelatã, cu suport din poliester adeziv, pentru inscriptionat materiale textile obisnuite. Îndeplineste standardul de toxicitate Öko-Tex Standard 100, clasa a II-a, fapt ce permite imprimarea (personalizarea) materialelor textile care intrã în contact direct cu pielea. Temperatura de transfer: 160° C. Temperatura de spãlare: maxim 60° C.
Personalizare prin SERIGRAFIE se poate realiza in maxim 4 culori (fixe, suprapuse sau alaturate)
Costuri : Matrita - 45-50 ron (pentru minim 1-50 de bucati), 32-35 ron (pentru minim 51-100 de bucati) iar pentru mai mult de 100 bucati costul matriteti este zero.
Text, Logo dimensiuni maxime 12 / 12 cm, 4 ron (pret valabil pentru o singura culoarea).
Text, Logo dimensiuni maxime 30 / 21 cm, 6 ron (pret valabil pentru o singura culoarea).
Fiecare culoare in plus adaugata + 50% din costul initial.