Help/Troubleshooting

HELP - Pot circula in tara?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

HELP - Pot circula in tara?

Mesajde mariusp1109 » 10 Ian 2008, 18:17

Salutare!

Am o dilema...
Nu demult am achizitionat un autoturism Ford Focus, 1.8 TDCi, 2002. Autoturismul l-am achizitionat de la un cetatean roman rezident in Italia. Am afcut actul de vanzare-cumparare cu datele din actul lui de identitate italian. Masina este inca inmatriculata in Italia(nu e radiata) cu ITP valabil. Tipul spune ca pot circula in tara fara probleme atata timp cat masina e inmatriculata in italia si are taxele platite. Dilema mea este: eu chiar pot sa circul cu masina in situatia data, fara sa o declar la finante si sa platesc impozit (stiu ca probabil se pare absurd sa platesc si eu impozit din moment ce-i inmatriculata in Italia)...pot sa circul chiar fara sa trebuiasca sa fac RCA sau altele de genul asta?

Va rog, daca stie cineva detalii despre asta, mi-ar prinde bine niste indicatii.

Multumesc!

O zi buna, sa aveti!
MONDEO MK3 2.0 TDCi - 85 KW - Platinum Metallic
mariusp1109
Incepator

Maşina: Past: Focus, Mondeo, 5er. Current: masina sotiei - 206 HDI

Mesajde adispan » 10 Ian 2008, 18:36

odata ce ai facut actul de V/C masina trebuie inscrisa pe numele tau; inteleg ca in momentul de fata circuli cu o masina care e pe numele tau, dar care e inmatriculata in italia pe numele unui x-ulescu ... nu stiu ce ar zice un politist de la rutiera despre chestia asta

io zic sa faci toate demersurile necesare ca sa o inmatriculezi in Ro pe numele tau si gata
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde xdocx » 10 Ian 2008, 18:41

eu zic ca nu poti!
cam asa am vrut si eu sa fac cu masina cumnatului meu( audi A6 full option)
dar daca faceam actul de V/C trtebuia sa platesc totul, taxa pe prima inmatriculare, rca, etc
si m-am lasat bagubas pana scad taxele
FORD FIESTA 1.3i, 2005, HATCHBACK , 3 USI, Albastra (sau Deep Navy cum ii zic ei)! "Fieruta" pe numele ei!
xdocx
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2004 1.3 60cp

Mesajde mariusp1109 » 10 Ian 2008, 18:53

Mersi mult pentru promtitudine...ideea e ca asteptam si eu sa vad ce se intampla cu taxa asta de prima inmatriculare, dar se pare ca o sa dureze ceva pana o sa modifice efectiv...

si inca ceva...daca am depasit 30 de zile de la data contractului de VC, o sa platesc amenda la finante sau undeva. Fiindca tot citind pe forum am inteles sa trebuie declarata la administratia financiara si platit impozit...
mariusp1109
Incepator

Mesajde xdocx » 10 Ian 2008, 18:56

da !
dar e mica!
te faci ca nu ai stiut si o platesti e 20ron parca
FORD FIESTA 1.3i, 2005, HATCHBACK , 3 USI, Albastra (sau Deep Navy cum ii zic ei)! "Fieruta" pe numele ei!
xdocx
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2004 1.3 60cp

Mesajde mariusp1109 » 10 Ian 2008, 19:12

oki...
dar pentru ca sa circul cu ea pana imi rezolv toate actele banuiesc ca pot sa-mi iau numere rosii iar pentru asta trebuie sa o duc la RAR (tractata probabil), sau cum se procedeaza in cazul asta? daca trebuie sa o duc la RAR, de ce au ei nevoie? ce acte o sa-mi dea?...eu trebuie sa traduc actele masinii(TARGA etc) si pentru RAR?

Va rog lamuriti-ma putin ce trebuie sa fac eu pentru numerele rosii si respectiv ce acte trebuie sa-mi dea ei pt masina.

mersi
mariusp1109
Incepator

Mesajde denis2602 » 10 Ian 2008, 20:39

acelasi lucru il am si eu acum, cu difrenta ca eu am masina cumparata din romania si proprietarul roman e plecat in canada, dar am facut actul de V/C cu el de anul trecut din august si nici pana acum nu a zis nimeni nimic. Cel mai rau e in cazul unui accident cauzat de tine pentru ca trebuie sa vina proprietarul masinii (cel care plateste impozit si e trecut la politie in acte, adica cel de pe CI a masinii). Si pentru RAR cel mai bine ar fi sa te duci la o firma care intermediaza inmatricularea autovehiculelor. O sa coste putin dar aia au relatii si la politie si la RAR si treci mai usor peste toate. Acelasi lucru o sa il fac si eu dar cred ca pe saptamana viitoare (daca am timp) si daca reusesc aia sa o scoata de sub impozit de la fostul proprietar.
Bafta
1995 Ford Mondeo Hatchback 1.8i zetec 112 ponei - vandut
2009 peugeot 207 1.4 vti, 95 cai
2009 vw jetta 1.9 tdi, 105 armasari pur sange
denis2602
Incepator

Mesajde mariusp1109 » 10 Ian 2008, 20:50

La mine o problema deloc de neglijat e si faptul ca sunt in Cluj si muncesc aici iar domiciliul stabil il am in Mures. Si nu stiu cum sa fac sa rezolv cat mai multe fara a face prea multe drumuri.
In urma cu aprozimativ o ora am fost pana la politia rutiera(e la 2 minute de sediul firmei unde lucrez) si acolo am intalnit un agent de circulatie, care zicea ca trebuie sa o inmatriculez in 30 de zile de cand intru in posesia ei. Cele 30 de zile expira saptamana viitoare si pana atunci nu cred ca am timp sa trec pe la RAR si sa-mi obtin numere provizorii..etc...
Sunt foarte curios in ce conditii se poate circula cu masina inmatriculata in alta tara...adica actul de V/C atesta ca e masina mea, dar in actele masinii e trecuta alta persoana: cea pe numele careia ii inmatriculata masina in tara respectiva. Daca eu am actele masinii, iar masina e inmatriculata ok in alta tara, nu se poate circula in Romania cu ceva gen "procura"?...eu asa auzeam ca daca ai procura se poate - bine, eu un am decat actul de V/C. Acum mi-i ciuda ca nu am cerut si o procura, desi tipul care mi-a vandut-o zicea ca facem si procura, daca vreau...

sper s-o scot la capat...dar as prefera tare mult sa pot astepta pana se modifica taxa de prima inmatriculare...daca se modifica..
mariusp1109
Incepator

Mesajde Smiley » 10 Ian 2008, 21:30

procura insemna ca masina ramanea pe numele lui, dar el iti dadea tie voie sa circuli cu masina si sa te ocupi de diverse probleme legate de ea. poti, prin procura, sa dai cuiva chiar si dreptul sa vanda un bun, caz in care iti puteai vinde tie masina cand iti era convenabil.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde driver » 10 Ian 2008, 23:29

Numerele rosii (autorizatia provizorie de circulatie pe teritoriul romaniei) se acorda in baza actului de v/c si a actelor masini (brief, talon, etc depinde de la tara la tara), pentru o perioada de 30 de zile pentru efectuarea diferitelor formalitati.
La RAR se prezinta masina cu actele din tara de provenienta unde primiti CIV+ verificare ITP pt 2 ani+ un certificat de autenticitate. Pe baza tututor actelor de mai sus se inmatriculeaza masina pe noul proprietar.
1.6 Tdci un motor capabil!
driver
Gold Member

Maşina: Fusion durashift-est
VIN: WFOUXXGAJU6J28875

Mesajde mariusp1109 » 11 Ian 2008, 01:35

Multumesc mult pentru lamuriri...acum parca sunt mai clare toate. Banuiesc ca pentru unii toate astea sunt floare la ureche...dar na, sunt la prima masina..

Mersi, inca o data...
mariusp1109
Incepator

Mesajde fasconal » 11 Ian 2008, 01:47

mariusp1109: Aparent poti circula pentru ca ai o masina inmatriculata cu numere permanente.
Dar hai sa punem raul in fata si sa ne gandim ce se intampla daca provoci un accident. Tu ce asigurare arati organului, dar mai ales cine-l despagubeste pe nevinovat. Iatalianul care are un Contract de V-C ? Nu cred....
Stai si cugeta....
fasconal
1nsane Member

Mesajde raszvan » 11 Ian 2008, 02:06

Nu poti inmatricula masina daca nu faci dovada ca este radiata de acolo. Ori, din moment ce tu circuli cu ea, nu cred ca este radiata.
focus 2005, 1,6tdci - 90cp
raszvan
Gold Member

Mesajde driver » 12 Ian 2008, 14:18

Din Italia iti trebuie o hartie de la "PRA" care atesta ca masina a fost radiata.
driver
Gold Member

Maşina: Fusion durashift-est
VIN: WFOUXXGAJU6J28875

Înapoi la Help/Troubleshooting