Discutii libere/forum

Rovinieta - O taxa ilegala?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Rovinieta - O taxa ilegala?

Mesajde RoadTrain » 14 Ian 2008, 13:02

Deschid acest topic in speranta ca poate voi ma veti lamuri.
Din cate stiu eu, in orice stat democratic legea interzice dubla taxare a cetateanului. Adica sa iti ia statul de doua ori bani pentru acelasi lucru. Cautarile pe net nu mi-ai dat un raspuns concret, nici macar apelul meu la avocatul poporului nu a avut un raspuns explicit. Ba chiar pareau ofticati ca i-am intrebat.
Textul ala cu "se plateste oriunde in Europa!" este o scuza chioara si o minciuna partiala menita sa inchida gura romanului. Intradevar se plateste peste tot, dar pentru moftul tau personal de a te deplasa mai repede de la A la B si mai sigur, adica pentru autostrazi. In rest e moca si drum bun. De ce la noi e altfel?
Ultima "lege" gasita pe net referitoare la acciza din combustibil e de pe undeva din 2003, care spune ca acciza de drumuri se imparte : 60% drumuri nationale, 35% judetene si restul nu mai tin minte. Probabil trotuare.
Pai daca iau 10 litri de motorina, stric strazile tarii doar de 10 litri, ca n-am rafinarie acasa.
"You can choose any colour, as long as its black" H. Ford
RoadTrain
Member

Maşina: Focus II 1,6 Ti-vct Titanium

Mesajde Tiry213 » 14 Ian 2008, 13:42

Cat este acciza la motorina?
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Smiley » 14 Ian 2008, 14:02

RoadTrain, nu cred ca poti amesteca rovnieta si accizele din combustibil si sa consideri ca e dubla taxare. si echivalentul rovinietei se mai gaseste si in alte tari (de exemplu, Bulgaria), fara sa fie de fapt o taxa de autostrada.

@Tiry: crede-ma, nu vrei sa afli :)
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde clady_09 » 14 Ian 2008, 15:33

oricum e tziganeala....
FORD MONDEO OCT 2004 2.0 TDCI 116 CP TOURNIER BLEUMARIN
clady_09
Ford Freak

Mesajde RoadTrain » 15 Ian 2008, 12:41

Ordonanta nr. 3 din 9 ianuarie 2003
............................................................
Art. III. - (1) În anul 2003 o cota de 20% din accizele încasate la bugetul de stat pentru uleiuri minerale se utilizeaza în scopul finantarii unor cheltuieli privind drumurile publice, în limita prevederilor bugetare cu destinatie speciala, astfel:
a) 65% pentru drumurile nationale;
b) 35% pentru drumurile judetene, comunale si pentru strazile care se vor amenaja în perimetrele destinate constructiilor de cvartale de locuinte noi în localitati rurale si urbane.
................................asta-i de la Nastase.
mai caut
"You can choose any colour, as long as its black" H. Ford
RoadTrain
Member

Maşina: Focus II 1,6 Ti-vct Titanium

Mesajde cipriannegau » 15 Ian 2008, 13:40

o mare ilegalitate...din cate stiu eu acum cativa ani cand s-a introdus "taxa basescu" politicienii astia de mare caracter aveau reducere la ea....asa ca in final pentru a nu face discriminare fata de restul platitorilor de taxe s-a convenit ca aceasta "taxa basescu" sa intre in pretul carburantului..astfel toata lumea platea aceasta taxa de drum...deci care e rolul rovignetei??adica platim de 2 ori taxa de drum??
EX- Ford Focus ST(facelift) RevO STAGE 4 432+ hp
Ford Focus RS mk3 REVO 400+ bhp
cipriannegau
1nsane Member

Maşina: Focus MK3 RS 400+ bhp REVO

Mesajde Tiry213 » 15 Ian 2008, 13:49

Da platim de doua ori sau chiar de 3 ori cand o sa intre si taxarea penru autostrada. In Romania este posibil orice.
In orase platesti o taxa.
In afara oraselor platesti 2 taxe.
Pe autostrada 3 taxe (in curand)
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Înapoi la Discutii libere/forum