Salutare,
cine este interesat de un log de reper de la un motor cu catalizator recent inlocuit (NOU) aveti urmatoarea captura de ecran :
Info:
- Ford Focus mk3 , facelift, 1.0 Ecoboost (~2017)
- logul este trimis online, inregistrat cu Forscan (prin diverse indicatii si incercari de inregistrare, multumesc si de atat

, as fi vrut inregistrare si din mers constant-viteza si turatie constante);
- din pacate n-am reusit sa obtin loguri cu aceeasi parametri pe acelasi traseu si stil de mers pentru o comparare mai fidela (e mai greu sa obtii astfel de inregistrari de la o persoana oricare , ...sa aiba si rabdare , in functie de posibilitati)
- pt cine cunoaste: fisiserul din forscan a fost exportat ca CSV, apoi ajustat incat sa fie posibil din importat in CANape ca apoi sa fie usor vizualizabil pentru analiza in forma atasata)
- senzorii O2 sunt 1 de tip broadband si 2 de tip narrowband
- nu inteleg de ce proprietarul n-a reusit sa gaseasca parametrul pentru tensiunea senzorului 1, dar, ne putem orienta si din parametru de curent (mA)
- am scos din grafic param LONGFT1 pentru ca nu inteleg de ce a oferit valor doar intre -1.56...0.78%, o fi atat de perfect motorul

!?
- cine intelege parametrii si are nevoie de valori pe anumite zone, va puteti folosi de mouse pentru selectie in imagine si astfel sa identificati valorile de pe axe
!!! motorul nu a avut consum de ulei sau de antigel
!!! parca avea ceva probleme cu valva EVAP sau clapeta de la buson rezervor, din ce relata: cand valva era pe deschis se auzea zgomot la calpeta de alimebtare combustibil, am dedus ca clapeta nu etansa... Din pacate, n-am inteles in final, daca s-a confirmat problema cu clapeta sau valva...
SI INTREBAREA GENERALA:
DE CE LA MOTORARELE ASTEA de Ford focus mk3 , mai ales 1.0 ecoboost, catalizatorul devine ineficient atat de rapid (chiar si sub 100.000km). Ce cauzeaza aceasta uzura asa rapid?
- intrebare valabila in cazul in care nu sunt alte erori decat cea a topicului P0420
1) Ford Focus 1.6TDCi - 2007 .........
2) Ford Focus 1.0 EcoBoost - 2014....