Si eu am vazut desene animate destul de multe cand eram copil, si si acum ma mai uit cand ma apuca cheful la vreun desen Disney!

Gata, am spus-o!
Ideea la desenele acelea(Tom & Jerry, etc) era ca desi exista o violenta in ele, multe aveau si o morala in ele, cumva invatau copilul sa creasca intr-un anumit fel, importanta nu era violenta, ci morala pe care o trageai de acolo.
Intr-adevar, erau sa zicem violente anumite desene, dar in acelasi timp invatau pe copii umorul, nu latura violenta, pt ca pana la urma ca parinte zic eu ca iti cam dai seama cand e momentul sa pui punct la o actiune de-a copilului.
Ce vad in schimb la multe generatii care vin din urma e ca se vede lipsa macar a desenelor de calitate, a faptului ca au ajuns sa dubleze Cartoon Network(nivelul de engleza parca e in scadere), se vede ca de pe desene realizate intr-un mod sa zic artistic, (cel putin Tom & Jerry avea niste vederi super, niste episoade foarte frumos realizate si premiate) si s-a trecut la desene de genul Cow& Chicken, desene la care poate razi de te prapadesti ca adult, dar sincer nu mi-as lasa copilul sa se uite la asa ceva. Nici la Happy Tree Friends(chiar daca e foarte tare altminteri)

.
In final spun ca ideea desenelor era sa si creasca copilul, nu toate erau violente, cel putin desenele Disney aveau foarte multe subtilitati prin care creau niste valori pentru copii(eu imi doream sa ajung sa cant f bine la pian de exemplu pentru ca il vedeam pe ROger din 101 dalmatieni si mi se parea un exemplu de urmat), promovau poate si iubirea asta mai platonica, nu numai sex pe toate gardurile. Acum, desenele in loc sa ajute la cresterea copilului, ajung la indobitocirea lui, pentru ca prezinta strict modele de prostie si depravare.
Sunt de parere ca pe langa promovarea in media a unor oameni inculti/retardati, desenele noi poarta o mare parte din vina pentru scaderea nivelului de educatie in tara asta.(ma refer la generatia care vine din urma, cei mai mici ca mine, ca eu am 21 de ani, si din fericire am primit o educatie buna)
Asta o spun nu ca un om pudic, pentru ca nu sunt asa, ci ca o gandire pe care o vad ca se cam aplica.