Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

Blasfemie :) dar... poate ma ajutati

24 Iul 2021, 17:54

Buna, nu am mai intrat de mult pe forum. Mi-a placut Ford focusul meu, dar consuma al naibii de mult.
Din acest motiv imi e teama sa ma orientez la o alta masina marca Ford.
M-a tentat o Skoda Kamiq sau un Seat Arona.
Voi ce sfat imi dati ?
Ca si configuratie 110 cai, cutie automata, din pacate tot pe benzina.
Va multumesc.

Re: Blasfemie :) dar... poate ma ajutati

24 Iul 2021, 18:58

Defineste "consum al naibii de mult". Eu la un Mondeo 2.0 aspirat scot vreo 13-14 in oras, si nu merg batraneste cu ea. Poate chiar mai mult.
Din "fericire", chiar recomand sa-ti iei ceva pe benzina, fugi de diesel cat vezi cu ochii.

Ce buget ai? Vrei neaparat masina de noua?
Un Ford Puma nu te-ar tenta? 1.0 EcoBoost, 125 CP cele de baza, sau un ST de 150 CP. Garda la sol destul de inalta, comfortabile si relativ spatioase, consum mic.
Sau chiar un Mondeo MK5, dupa 2015, 1.5 EcoBoost, 150 CP, o sufragerie pe roti. Nu stiu cum sta la consum, totusi e o masina mai mare, dar fiind supraalimentat motorul, nu cred ca ar trebui sa consume mult. Poate alti colegi ne pot ajuta cu alte sfaturi.

24 Iul 2021, 20:50

Buget 20-25k euro.
Am configurat cum vreau eu un Puma, am ajuns la 28k.
Ce vreau obligatoriu: cutie automata, parcare automata, senzor unghi mort, asistent ACC - care regleaza viteza in functie de masina din fata.
Skoda e in buget, la fel si Arona.
La Skoda portbagajul este mai mare, dar am vazut un clip cu cate probleme are o masina noua, si m-a facut sa ma razgandesc.
Consum 9 %. Si la drum intins ii dau... efectiv zici ca se evapora benzina.

24 Iul 2021, 22:20

Am pe cineva care lucreza la o reprezentanta Skoda si ca sfat mi-a spus sa evit motoarele pe benzina de la vw.
Singurele care mi le-a recomandat oarecum sunt motoarele de 1.5 si 1.0 benzina, cica nu-s superbe dar clar sunt mai bune decat ce avea vw pana acum
Răspunde