Help/Troubleshooting

Scaun copil masina

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Scaun copil masina

Mesajde matei.virgil » 23 Ian 2008, 20:33

Dupa marele eveniment -- nou membru in familie - Denisa Anamaria -- apar niste mici probleme!!!

Daca ati folosit careva scaune de copii pentru masina (0-9 luni) va rog sa-mi impartasiti din experienta voastra:

- unde se pune scaunelul (in spatele soferului, in fata, etc)
- unde sta mamica
- cum se prinde corect scaunelul
- alte lucruri pe care le considerati importante

Orice alte sugestii si indicatii sunt binevenite!

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Editat ulterior cu un sumar al informatiilor:

:!: :!: :!: Am adaugat o poza cu indicatii de montare precum si instructiunile de montare pentru toate tipurile de scaune 0-9 luni (0-12kg): :!: :!: :!:

Pentru scaunele de masina fara baza de siguranta: http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/instr ... .aspx?id=6
Pentru scaunele de masina cu baza de siguranta: http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/instr ... .aspx?id=8
Pentru masinile care au ISOFIX: http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/instr ... .aspx?id=9
Ultima oară modificat de matei.virgil pe 27 Ian 2008, 00:29, modificat de 7 ori în total.
Ford Fiesta - o masina FORDmidabila!
matei.virgil
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 1.25i

Mesajde mihai_florescu_09 » 23 Ian 2008, 21:05

scaunul stiu ca e cel mai bine sa il pui in spate-dreapta. astfel te poti uita si la el usor. in fata nu e recomandat daca nu ai buton de dezactivare a airbag-ului. alte indicatii nu mai stiu. inca nu am ajuns acolo :D slava domnului
mihai_florescu_09
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2005, 1.3i, 70cp@5600RPM, Tonic, Comfort, B-33-MZY

Re: Scaun copil masina

Mesajde Mihai L » 23 Ian 2008, 21:12

$1 scrie:$2upa marele eveniment -- nou membru in familie - Denisa Anamaria -- apar niste mici probleme!!!

Daca ati folosit careva scaun de copii pentru masina (in cazul meu cosulet - vezi poza) va rog sa-mi impartasiti din experienta voastra:

- unde se pune scaunelul (in spatele meu, in fata, etc)
In spate e cel mai bine.
- unde sta mamica
Daca e sofer, ma tem ca nu prea are de ales... :lol: Daca nu, pe orice loc disponibil :mrgreen: (nu este neaparat nevoie sa stea langa copil).
- cum se prinde corect scaunelul
Pana la un an parca, cu spatele in directia de mers (coloana lor nu suporta greutatea la franare). Scrie si pe documentatia de la scaunel.
- alte lucruri pe care le considerati importante
Felicitari si sa va bucurati de ea! Asta este lucrul cel mai important.
Orice alte sugestii si indicatii sunt binevenite!

Atentie la prinderea scaunului cu centura, sa va asigurati ca este OK si nu scapa...

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde stdanm » 23 Ian 2008, 22:44

felicitari in primul rand!
in afara de ce a zis Mihail L, as puncta sa fie in spate dreapta. am inteles ca locul acela ar fi cel mai ferit.
stdanm
Gold Member

Mesajde Mihai L » 23 Ian 2008, 23:00

$1 scrie:$2elicitari in primul rand!
in afara de ce a zis Mihail L, as puncta sa fie in spate dreapta. am inteles ca locul acela ar fi cel mai ferit.

Nu stiu daca este cel mai ferit, dar daca este doar soferul asa poate sa mai vada copilul sau sa-i dea una, alta (jucarie, apa, etc).

Mutat la Help/Troubleshooting.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde vică » 24 Ian 2008, 02:30

Apropo, ce inseamna ISOFIX? Orice masina cu 3 centuri in spate are standardul asta?
Live no trace
vică
Member

Maşina: Mazda 6

Mesajde matei.virgil » 24 Ian 2008, 02:35

$1 scrie:$2propo, ce inseamna ISOFIX? Orice masina cu 3 centuri in spate are standardul asta?

Buna intrebare!!!

Multam' de gandurile bune.
matei.virgil
Gold Member

Mesajde chiar_el » 24 Ian 2008, 04:37

ISOFIX
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

ISOFIX (known as LATCH [ "Lower Anchors and Tethers for CHildren" ] in the United States) is the ISO 13216 standard, covering anchoring system for Group 1 child safety seats. It defines standard attachment points to be manufactured into cars, enabling compliant child safety seats to be quickly and safely secured. ISOFIX is an alternative to securing the seat with seat belts. Seats are secured with a single attachment at the top (top tether) and two attachments at the base of each side of the seat. The full set of anchor points for this system were required in new cars in the United States starting in September 2002.
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05XXGCC5GL85496

Mesajde Mihai L » 24 Ian 2008, 10:11

ISOFIX-ul este o alternativ la prinderea cu centura a scaunului copilului (sunt niste bare care rigidizeaza mai bine scaunul decat o fac centurile, se evita fixarile gresite cu centura).
Dar trebuie sa ai sistemul pe masina (nu cred ca Fiesta ta are) si scaunul sa permita la randul lui.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde O'neill » 25 Ian 2008, 01:41

Si totusi din punct de vedere al sigurantei cred ca stanga spate e mai sigur. Gandeste-te ca locul din dreapta (fata) e considerat ca fiind cel mai periculos intr-o masina. De ce n-ar fi si in spate?
S-a constatat ca soferul are intotdeauna tendinta de a se "proteja" pe el insusi in primul rand, in caz de accident, apoi restul pasagerilor.
Intr-adevar e mai incomod cu scaunul in spatele soferului, dar gandestete ca si in dreapta spate e periculos sa te intorci sa ii dai copilului o jucarie sau altceva.
Iti spun din propria experienta, am o fetita de 2 ani si 4 luni si in primul an si jumatate nu prea am plecat des cu fiica-mea in masina fara sotie, apoi cu timpul se invata in scaun si nu o sa mai ai probleme.
Totusi, doua sfaturi importante:
1. Invat-o pe cea mica sa se obisnuiasca cu centura de siguranta de la scaun din primele zile chiar daca nu o sa ii placa!! Fiica-mea si la BILLA isi pune centura in cosul-masinuta pentru copii acum.
2. Pana pe la varsta de 1 an si jumatate macar, sa pui obligatoriu scaunul bebelusei cu spatele catre partea fata a masinii.

Sa va traiasca si sa va bucurati de ea!!
O'neill
1nsane Member

VIN: BECIULDOMNESCROSU

Mesajde tomcatmouse » 25 Ian 2008, 11:50

sa va traiasca si sa se faca mare ,mare :wink:
uite iti spun din propria experienta ,,cat este mica macar pana la 1 an ,,nu o tine in scaunel gen landou ..nu are partea de jos dreapta si risti sa alunece ...,am patit-o desi era legata cu centura..indicat este sa stea mamica cu ea in spate si eventual s-o tina in brate ...,pt o siguranta mai sporita bine este ca mamica sa-si puna centura ...
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde pino2rock » 25 Ian 2008, 12:28

sa-ti traiasca omuletu', sa fie sanatoasa si norocoasa! :wink:
si eu am doua fetite de 2 si 4 ani si intotdeauna la drum stau in spate impreuna cu mama lor.
acum cea mica nu mai sta in scaunel - nu mai incape :D - dar obligatoriu le prind centurile, chiar daca se mai razvratesc cateodata!
cand, insa, era mica tineam scaunelul in spatele meu, sau in dreapta, cu centura prinsa normal.
altfel, cand ii mai dadeam cu biberonul, tineam scaunelul tot pe bancheta din spate intre cele 2 scaune din fata, orientat invers fata de sensul de mers.
cred ca scrie undeva si in manual sau intr-o brosura care insoteste manualul despre "securitatea/protectia pasagerilor", sau cam asa ceva.
bafta!
FF1 clipper, alb, 2003, tddi, 90 cp
pino2rock
Ford Freak

Mesajde matei.virgil » 25 Ian 2008, 14:18

Inca ceva ....

Eu am la Fiesta, pe bancheta din spate, niste "cleme" (in care intra si centura si o bucatica mica de "centura" care se afla acolo langa ea) chiar langa locul unde se prinde centura, doua la numar. La ce se folosesc, ajuta cu ceva la prinderea scaunului sau sunt acolo doar pentru a prinde centura cand nu este folosita? (daca nu m-am exprimat bine o sa incerc sa pun si niste poze - dar cu siguranta toate Fiestele au aceste "cleme").
matei.virgil
Gold Member

Mesajde vică » 25 Ian 2008, 14:47

Clemele alea sunt doar pentru a tine lipite de scaun cataramele centurilor de siguranta. Au rol, pur...organizatoric, sa nu flencane alea aiurea..
Sper ca nu ai prins vreodata un scaun de copil in ele! :shock:
Live no trace
vică
Member

Maşina: Mazda 6

Mesajde matei.virgil » 25 Ian 2008, 16:59

$1 scrie:$2lemele alea sunt doar pentru a tine lipite de scaun cataramele centurilor de siguranta. Au rol, pur...organizatoric, sa nu flencane alea aiurea..
Sper ca nu ai prins vreodata un scaun de copil in ele! :shock:

Nu am prins scaunul!!! :lol: :lol: :lol:

Ma intrebam doar care este rolul lor - sau doar pur estetic pentru centura nefolosita. Cum sa prind scaunelul - :lol: :lol: .
Mersi de lamurire.
Ultima oară modificat de matei.virgil pe 25 Ian 2008, 23:44, modificat 1 dată în total.
matei.virgil
Gold Member

Mesajde danim » 25 Ian 2008, 18:10

Sa-ti traiasca mostenitoarea si sa fiti amandoi sanatosi sa puteti sa-i impliniti visele! Numai bine si ai grija ca faza cu obisnuitul cu centura e cat se poate de serios. Iar fixarea scaunului invers (cu spatele spre scaunul din fata) e recomandata si de medici in primele 24 de luni. Ideal ar fi sa mearga si mami cu ea in spate macar in primul an!
Vezi ca in fisa din contract a masinii scrie daca ai sistem Isofix la scaune.
New Kuga 2024 owner
Be as young as your heart is. And don`t be afraid show it.
danim

Maşina: New Ford Kuga 2024 Titanium cu ceva optionale
VIN: WF0FXXWPMFRS79361

Mesajde soryn » 25 Ian 2008, 23:20

sa va traiasca.scaunul se pune in spate dreapta cu fata inspre spate si daca este prins corespunzator cu centura nu ai nici o problema cu el nu se misca deloc.scaunul este cel mai bun pana la varsta de 12-14 luni sau 12Kg.si eu am avut acelasi model de scaun si a fost foarte bun atat ca cea mica se plictisea sa se uite in spate si facea scandal.
mondeo combi MK3 2.0 TDDI 90 cp/an 2001
soryn
Member

Maşina: MONDEO MKIII-2001,TDDI
VIN: WFOWXXGBBW1B66963

Mesajde soryn » 25 Ian 2008, 23:29

se prinde astfel:patrea de sus a centurii se trage prin partea dn fata a scaunului (ai acolo o chestie cu arc apasa pe centura) iar partea de jos a cunturii se trece prin chestiile alea de deasupra scaunului, unde sta copilul.vezi ca trebuie sa ai si un desen pe scaun.si niste puncte albastre su rosii care iti indica pe unde trece centura
soryn
Member

Mesajde soryn » 25 Ian 2008, 23:39

poate te ajuta
Fişiere ataşate
carseat_basket_pink_1512.JPG
(34.51 KiB) Descărcat de 229 ori
soryn
Member

Mesajde O'neill » 26 Ian 2008, 01:05

Vezi ca ai instructiuni. Prima data e mai greu. :P , dupa aia merge snur.
Eu dupa ce l-am pus sus nu il dadeam jos decat cand spalam masina. Dar era in spatele meu si nu prea ma incomoda. E mai aiurea in dreapta.

:!: Si inca un sfat: blocheaza usa din dreptul scaunului din yala ca sa nu poata fi deschisa din interior. Vezi ca ai un dispozitiv acolo la care umblii cu cheia de la contact. Asa nu risti sa deschida bebe usa in mers. Sant foarte atrasi de maneta aia. La mine e si nichelata si era numai cu mana pe ea fiica-mea. :!:
O'neill
1nsane Member

VIN: BECIULDOMNESCROSU

Mesajde matei.virgil » 27 Ian 2008, 00:01

Instructiuni de montare pentru scaunele de masina: http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/instr ... .aspx?id=6
Ultima oară modificat de matei.virgil pe 27 Ian 2008, 00:23, modificat 1 dată în total.
matei.virgil
Gold Member

Mesajde matei.virgil » 27 Ian 2008, 00:20

Pentru cei care au ISOFIX: http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/instr ... .aspx?id=9
Pentru scaunele de masina cu baza de siguranta: http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/instr ... .aspx?id=8
matei.virgil
Gold Member

Mesajde PaulCT » 01 Feb 2008, 23:42

Salut,
Eu am trecut prin toate fazele, incepand de la "scoica" Graco, Chicco Key1 si in momentul actual Mamas & Papas.
Toate se prind(eau) in centuri, iar pozitia era in spatele soferului deoarece sotia mea se putea uita mai bine de pe scaunul din dreapta fata. In plus cred ca instinctiv soferul fereste locul unde se afla, respectiv partea stanga, desi nu este foarte relevant.
Pe cat posibil noaptea il scoteam si il bagam in portbagaj deoarece la noi se mai fura scaune de copii din masina si pe langa paguba cu scaunul mai ai de platit si geamul si chiar o centura noua daca hotul e grabit si o taie.
Numai bine,
Paul

http://key1.chicco.com/
http://www.mamasandpapas.co.uk/range/2430/
PaulCT
Ford Freak

Înapoi la Help/Troubleshooting