Well... poate ca datorita faptului ca sunt normali
N-am mai mentionat ca in Bruxelles, dupa ce am luat micul dejun m-am dus la dealerul de la care am luat masina cu cateva luni inainte. I-am zis, Olivier, am nevoie de ajutor, tre sa gasesc urgent un service Ford unde sa schimb pompa de apa. Si fara nici o rugaminte suplimentara, a stat cu mine vreo ora ducandu-ma la vreo 2 service-uri sa vedem unde se poate remedia situatia.
Noi stim bine ce inseamna o ora pierduta in Bucuresti, d'apoi in Bruxelles.
Omu imi vanduse masina, aveam deja vreo 8000 km cu ea, putea sa zica frate n-am timp, uita-te in pagini aurii and shit. N-a fost sa fie asa...
Alta - in Paris, in ultima zi de sedere, se imbolnaveste copilul (destul de serios - probleme respiratorii).
Sun la Tiriac HQ Romania (unde aveam asigurare), astia zic domle ati gresit, sunati la Tiriac Austria, centrul regional. OK, vorbesc la Viena, tipa zice domnule nu avem cum sa va ajutam cu nimic, faceti ce zic aia ?!?!?!?

Zic bine, si dvs pentru ce raspundeti la telefon? De complezenta? Spuneti-mi ce sa fac pentru a fi rambursat in cazul in care e ceva grav si trabuie sa platesc sute/mii de euro, ca de aia am facut asigurare...
V-ati dat seama ca aia era romanca... adica asta de la Tiriac Viena (probabil lucra in call center Bucuresti)...
Ma mai dispera asta vreo 10 minute in care nu-mi spune practic nimic folositor, concret, la obiect, si inchid.
Caut o farmacie, gasesc, incerc sa-i descriu farmacistei simptomele (nah, si aici, cu toate ca franceza mea e f buna, termenii medicali de specialitate evident ca nu-i stiam deci nu puteam sa-i zic cam care ar fi boala presupusa).
Ea suna la SAMU si le zice ca e vorba de o familie straina, cu un copil care e in situatie grava (dificultati respiratorii), turisti. In 10 minute apare masina. Doctorul face consultul, ne linisteste, ne explica despre ce e vorba, face prescriptia, pleaca. Merg la farmacie, platesc produsele (cam 20 euro rotunjit), farmacista (negresa la vreo 50 de ani) imi explica inca o data administrarea, paseaza restul la ultimii eurocenti, si imi da o cutie cu infuzii (ceva mix de plante) pentru copil. Refuz si zic ca vreau sa platesc, ea zica ca fiind vorba de un copil nu ia nici macar un cent.
In fine, dupa tratament, situatia s-a ameliorat si in 48 de ore n-au mai fost probleme deloc.
Eu am vreo 4 ani de muncit si trait prin diverse tari... deci relativ sunt obisnuit cum merge treaba pe acolo... si de aceea recomand tuturor celor care au posibilitati sa faca macar un concediu in afara (din .at incolo, exclus .it si .es)
PS: pretul acelorasi produse (acelasi producator, denumiri schimbate pentru piata din .ro) la prima farmacie din Bucuresti = aprox 130 ron - cam mare diferenta de la 20 euro.
Sa traiti cat mai bine