Sfat din experienta personala: cereti oferte si calculatii de la cit mai multe firme de leasing pt aceeasi masina in aceleasi conditii de pretz, avans, perioada, etc.
Eu am fost "indrumat" de catre agenta de vinzari spre TBI leasing pe motiv ca la TBI nu vor fi "probleme" la aprobarea dosarului

(in conditii de avans de 50%, firma pe profit si cu cifra de afaceri mai mult decit necesarul

). Actele erau pregatite de ei..in ziua cind sa semnez, m-am trezit cu niste comisioane aberante in oferta care mi s-au parut suspecte. Aveam pe linga obisnuitul comision de management f. maricel, un comision import aplicat de firma de leasing. De cind firma de leasing importa auto?! Asa ca am luat oferta la puricat si am zis STOP joc..
Am cerut oferte de la Motoractive, Atlassib leasing, HVB, Romstal leasing. Rezultatele in aceleasi conditii de finantare au fost...Atlassib leasing rata 230 euro/luna, TBI 217 (oferta initiala data de dealer), Motoractive 210, HVB 204euro/luna. Romstal leasing nu au vrut sa imi spuna care e dobinda efectiva la ei pe motiv ca nu au aceasta obligatie, ei nu sint institutie bancara, asa ca m-am ridicat de la discutii si mi-am vazut de drum. In final am semnat cu HVB la 204euro/luna, cu un desfasurator clar al platilor, pas cu pas, plata cu plata. Pina acum nu sint probleme.