Totul despre membri

Ford Focus Turnier Titanium 2.0 TDCi, Fiesta Ghia 1.4 TDCi

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Tempomat, Alarma, Floow Me Home etc

Mesajde radur » 04 Feb 2008, 23:11

Dupa mai multe aminari din diferite motive astazi am ajuns si eu la Transatlantis Constanta sa imi rezolv problemele restante.

Distractia a costat fabuloasa suma de 43 RON (de unde scot domle` astia tarifele astea nu stiu) plus o mica atentie baiatului de la tester pentru stres, rabdare si pentru BUTOANELE DE TEMPOMAT (multam fain)

Incep cu vestea proasta din pacate la Ford Focus 2 nu se poate seta nici din soft autoblocarea usilor la plecarea de pe loc.
Exista o singura optiune sa le vindem si sa trecem pe Focus 1 sau Mondeo :evil:

Singurul ajutor ramine deblocarea usii soferului la prima apasare iar la a 2 apasarea deblocarea celorlalte usi.

Acum vestile bune, iata ce am reusit sa imi activez si sa dezactivez din SOFT.

1 Tempomatul se poate monta si la `nefericitii` posesori de volan sport in 3 spite Model ST.

Se face destul de usor setarea (activarea) din soft ramine sa iti trage cineva firele si sa te gindesti unde sa `lipesti` butoanele eu incerc sa le pun tot pe volan asa cum sint la vaolanul in 4 spit, le-am pozat si nu ma incurca

Eu miine sau cel tirziu Miercuri (pls Mitica nu ma lasa balta) le voi monta.

2 Am activat alarma ce era deja pe masina (surprize surprize), ramine ca Marti sau Miercuri sa imi traga Mitica senzorul de la capota pentru ca acum o vede ca fiind deschisa, dupa asta o sa vad daca are si senzor de soc sau de perimetru.

3 Am activat functia Follow Me Home

4 Am dezactivat bib bip ul senzorului de necuplare a centurilor pentru ca ma stresa si eu cum in oras nu prea pun centura

Cam astea ar fi restul chestiilor ce le mai puteam activa sau dezactiva le aveam deja (cum ar fi senzorul de nivel al lichidului pentru spalat parbrizul si farurile plus alte chestii minore)

CU ACEASTA OKAZIE AM AFLAT CA AVIND FILTRU DPF CARE SE REGENEREAZA EL DAR NU LA INFINIT SFATUL ESTE SA ALIMENTEZ CIT MAI RAR ADICA LA BEC APRINS PENTRU CA ESTE UN SENZOR CE CONTORIZEAZA FIECARE ALIMENTARE SI CARE DA O COMANDA MICULUI REZERVOR SITUAT DEASURPA REZERVORULUI PRINCIPAL DE UNDE `SCUIPA` NU STIU CE ADITIV ADITIV CARE ESTE SI EL INTR-O CANTITATE CE LA UN MOMENT DAT SE TERMINA.

Chestii tehnice ce pe mine ma depasesc dar am retinut ideea.
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde kosmin » 05 Feb 2008, 00:20

Asta cu alarma mi se pare interesanta... vrei sa spui ca exista sanse ca eu sa imi fi pus de pomana alarma after market? :D

Ne poti spune ce ti-a zis tipul de la service? e alarma bydefault pe toate focusurile? sau e inclusa si neactivata in vreun pachet de dotari?

Oricum, bravo.
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde radur » 05 Feb 2008, 00:52

EDIT - nu stiu de ce dar azi am observat ca din sala de asteptare a disparut plasma pe care urmareai imaginile transmise de camere.
Camerele erau la locul lor si am 2 ipoteze a ori au furat plasma ori au facut mecanicii greva (stiti voi de ce)

Eu cind m-am dus am stat in masina linga `tester` si am luat pe rind toate optiunile

El imi spunea are asta o activam sau nu .

Te poti duce si tu la tester sa vezi ce poti activa sau nu posibil sa ai alarma posibil sa nu.

Daca ne gindim logic pe Titanium Ghia CL ST ar trebui sa fie avind in vedere ca ai anumite pachte in plus dar nu se stie niciodata.

Eu cind am facut programarea am bagat niste motive aiurea cum ca tremura in sarcina consuma mult bla bla
In prealabil vorbisem cu baiatul ce este la tester si m-am pregatit.

In prezent alarma este activata dar pentru ca nu am montat senzor la capota o vede cu, capota deschisa si nu merge corect.

Cind termin montajul la alarma si tempomat iti spun ce are si cum functioneaza.

Pentru mine daca are claxon cind tragi de minere este de ajuns.

La Casco am inteles ca pentru alarma ai o reducere de 10-15 % asa ca am deja un Bonus.

Apropo de Casco am primit o lista de la o firma de Brokeraj.

Cei mai ieftini sint Ardaf dar cum or fi la plata, stie cineva ?
Ultima oară modificat de radur pe 05 Feb 2008, 02:12, modificat 1 dată în total.

Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde Fritz » 05 Feb 2008, 00:55

CASCO iti ia in considerare sistem anti-furt sau alarma. Focus-ul vine by default cu sistem anti-furt.

Eu personal nici nu i-am mai pus alarma.
Nu se da reducere la CASCO, eventual se mareste prima daca nu ai alarma/sistem anti-furt. Cel putin asa am intalnit eu pana acum.
Subaru Forester 2010 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP
Ford Focus Ghia 2007 Hatchback 2.0 TDCi 136CP - parents-in-law's car
Ford Focus Trend 2005 Sedan 1.6 TDCi 90CP - parents' car
Fritz

focused

Maşina: 2010 Subaru Forester 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP

Mesajde Mihai L » 05 Feb 2008, 01:25

$1 scrie:$2ASCO iti ia in considerare sistem anti-furt sau alarma. Focus-ul vine by default cu sistem anti-furt.

Eu personal nici nu i-am mai pus alarma.
Nu se da reducere la CASCO, eventual se mareste prima daca nu ai alarma/sistem anti-furt. Cel putin asa am intalnit eu pana acum.

1) La sistemul antifurt asa e, PATS e OK (eu zic ca e mai bun ca o alarma...)
2) Eu am vazut doar reduceri aplicate la CASCO (de obicei se stabileste un pret dupa care urmeaza "bonusuri" gen alarma, client de-al lor, etc...)
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

CASCO

Mesajde radur » 05 Feb 2008, 02:10

Momentan nu fac Casco pentru ca studiez problema pot spune ca pina acum am economisit cam 300 euro pentru ca au trecut 3 luni si nu am bushit masina.

Recunosc ca fata de cealalta masina la care am CASCO unde am un stil de condus gen Kamikaze la Ford am inceput sa claxonez si biciclistii plus ca merg mai atent (ma mir si eu ca ma abtin), atent nu inseamna ca nu merg cu viteza ci sint cu ochii in paispe.

La Casco nu imi place pentru ca majoritatea firmelor au pus taxa de 100 euro suportata de propietari la orice avarie.

Daca doamna fereste de ceva procedez dupa cum m-a invatat PaulCT (stie el ff bine).

radur
1nsane Member

Mesajde alexandrusavu » 05 Feb 2008, 02:49

Casco e mai mult pentru accidente, incidente în parcare, vandalism, cataroi în geam, gheață înfiptă pe plafon.

Este o investiție care merită cu vârf și îndesat. Mi se pare o mare greșeală să nu-ți faci casco "asap", mai bine previi decât să repari.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Re: CASCO

Mesajde Mihai L » 05 Feb 2008, 10:57

$1 scrie:$2omentan nu fac Casco pentru ca studiez problema pot spune ca pina acum am economisit cam 300 euro pentru ca au trecut 3 luni si nu am bushit masina...

Chiar pe forum au fost un coleg care a facut vreo doi ani economie la CASCO si a avut un accident stupid, iti dai seama ca l-a costat cam scump economia asta...
Mai bate si vantul, mai pica vreun copac... Mai este si varianta accidentarii masinii de catre unul care nu are nici macar RCA; daca ai CASCO ii lasi pe ei sa scoata banii.
Doamne fereste.

Eu zic ca nu este de joaca.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Fritz » 05 Feb 2008, 11:53

$1 scrie:$22) Eu am vazut doar reduceri aplicate la CASCO (de obicei se stabileste un pret dupa care urmeaza "bonusuri" gen alarma, client de-al lor, etc...)

Eu am la UNITA.
Se pleaca de la o cota anuala de baza. (x %)
In functie de diversi factori, aceasta cota creste sau scade.

Cod: Selectaţi tot
$2

Sunt doar cateva exemple.
In cazul meu s-au aplicat majorari pentru ca am vrut clauzele de anvelope, vandalism, fara franciza la furt total, dar mi s-a redus pentru ca am platit integral.
Fritz

focused

Re: CASCO

Mesajde Nic_Bv » 05 Feb 2008, 12:19

$1 scrie:$2omentan nu fac Casco pentru ca studiez problema pot spune ca pina acum am economisit cam 300 euro pentru ca au trecut 3 luni si nu am bushit masina.

Recunosc ca fata de cealalta masina la care am CASCO unde am un stil de condus gen Kamikaze la Ford am inceput sa claxonez si biciclistii plus ca merg mai atent (ma mir si eu ca ma abtin), atent nu inseamna ca nu merg cu viteza ci sint cu ochii in paispe.

La Casco nu imi place pentru ca majoritatea firmelor au pus taxa de 100 euro suportata de propietari la orice avarie.

Daca doamna fereste de ceva procedez dupa cum m-a invatat PaulCT (stie el ff bine).

Masina ta arata excelent, dar mi-e greu sa cred ca te-ar costa CASCO 1.200 EUR/an. Poate la o anumita firma, dar daca mai cauti sigur gasesti mai ieftin.
Chestia aia cu pragul de 100 EUR la reparatii e buna si pentru tine, pentru o reparatie minora e pacat sa strici CASCO.

Nu trebuie sa ai stil de conducere gen kamikadze, eu am avut la Megane capota infundata si farul spart in parcare, de un pusti care se plimba cu scuterul si a alunecat. I-am facut si lui un bine, am declarat autor necunoscut, iar eu mi-am facut capota+farul pe casco.

Oameni buni, asigurati-va masinile. Linistea dvs merita investitia.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Oferte CASCO

Mesajde radur » 06 Feb 2008, 02:20

Cum vi se par urmatoarele Companii, ma refer la rapiditatea platii pentru ca nu are sens sa fac polita la o firma ce plateste anul viitor iar masina sa o tin ca la muzeu in parcarea de la Transatlantis Constanta.

ARDAF (am inteles ca Tender a vindut firma unui Fond de investitii ceh)
Polita full Casco FARA FRANSIZA
803 euro pe an cu plata in rate sau 763 euro integral

Polita asigura furtul in tara si strainatate, avarii in tara si strainatate, vandalism, tractare gratuita in Romania dupa incident.
Valoarea asigurata 15 000 euro.

Allianz Polita full Casco FARA FRANSIZA 1400 euro
Allianz Polita full Casco CU FRANSIZA de 200 euro per eveniment 1000 euro

UNITA Polita full Casco CU FRANSIZA de 100 euro per eveniment 851 euro

Generali Polita full Casco CU FRANSIZA de 300 euro per eveniment 984 euro

Mai sint si alte companii cu oferte similare dar am vorbit cu inspectorul de daune de la Transatlantis Constanta si la recomadarea lui am cerut oferte doar de la cei 4 pentru ca au contracte cu decontare directa.

Degeaba fac eu contract cu firma x la 500 euro full casco pe an daca platesc dupa 2 ani si eu nu imi pot lua masina.

radur
1nsane Member

Mesajde Trancer » 06 Feb 2008, 02:33

asiban :-ss
ce este fransiza... scuzati intrebarea... :|
Trancer
Member

Maşina: Ford Focus II 2007 1.8 TDCi Trend ChampionsLeague kiT ST + Navi
VIN: WF05XXWPD57L69879

Mesajde kosmin » 06 Feb 2008, 14:32

@Radu: incearca sa vorbesti cu un broker de asigurari... poate iti gaseste ceva fara fransiza.
Iar legat de firmele de asigurari, pot sa iti recomand generali(sunt destul de scumpi) DAR au platforma(in cazul unui accident in urma caruia nu mai poti pleca cu masina, trimit ei platforma si nu te costa nimic => mai putin stres si bani pt ca nu trebuie sa te mai rogi de nimeni sa vina sa te ia) si se misca destul de repede cu hartiile. Eu am fost la ei pt o dauna minora si nu am stat mai mult 15 minute(asta in bucuresti).
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde danim » 06 Feb 2008, 14:38

[quote="Trancer"]asiban :-ss
ce este fransiza... scuzati intrebarea... :|[/quote]

Fransiza este cota parte din valoarea reparatiei(sau daunei) pe care o plateste proprietarul masinii. Ai grija cu asta, ca in unele contracte chestiunea fransizei este intoarsa din fraze si te poti trezi ca la o dauna de 500 de euro platesti tu 300 si asiguratorul 200!!
New Kuga 2024 owner
Be as young as your heart is. And don`t be afraid show it.
danim

Maşina: New Ford Kuga 2024 Titanium cu ceva optionale
VIN: WF0FXXWPMFRS79361

Cine are polita la ARDAF ?

Mesajde radur » 06 Feb 2008, 15:17

Am vorbit cu responsabilul de la Transatlantis care se ocupa de reparatiile prin Casco si am inteles de la el ca exista un contract intre cele 2 parti si decontarea se face direct.

Ca o bila alba am facut cercetari si am abservat ca ARDAF a trecut de problemele avute iar acum nu se mai afla nici sub supravegherea CSA.

Punctele forte pentru ARDAF ar fi
1 FARA FRANSIZA
2 DECONTARE DIRECTA CU TRANSATLANTIS
3 TARIF NORMAL
4 FULL CASCO INCLUSIV FURTUL IN TARA SI STRAINATATE, VANDALISM, PLATFORMA IN CAZ DE ACCIDENT, INLOCUIREA CHEILOR IN CAZUL PIERDERII
5 PRIME DE ASIGURARE PENTRU 5 PASAGERI IN CAZ DE DECES, INVALIDITATE, SPITALIZARE

Am vorbit si cu 2 firme de brokeraj din oras dar FARA FRANSIZA momentan mai fac polite doar ARDAF, Fata Generali http://www.fata-asigurari.ro/ , si Rai Asigurari.

In plus nu este nici o diferenta de tarif daca inchei polita la Ardaf direct sau prin intermediul unei firme de brokeraj intrebarea se pune daca firma de brokeraj dupa incheierea politie mai presteaza si alte servicii sau ei se opresc doar la incheierea politei.

radur
1nsane Member

Re: Ford Focus Turnier Titanium 2.0 TDCi 100 kW 136 CP 6 viteze

Mesajde RoadTrain » 11 Feb 2008, 03:07

Poate vin si eu cu intrebarile cam tarziu in topic, dar sotia s-a hotarat ca-i trebuie si ei masina, deci:
am inteles ca ai cumparat de la persoana juridica, deci nu ai achitat tva-ul in germania.
vreau sa aflu detalii, caci pe vremea cand mi-am luat masina din semn. erau inca taxe vamale, si a fost adusa de cineva.
deci
la noi, ai platit taxa de prima, rar, si tva? si daca da, pe baza carei valori? cea de pe factura de achizitie?
in lei, la cursul zilei, sau tot dupa un curs pe care si l-au supt ei din deget?
multumesc anticipat. :)
"You can choose any colour, as long as its black" H. Ford
RoadTrain
Member

Maşina: Focus II 1,6 Ti-vct Titanium

Mesajde radur » 11 Feb 2008, 18:05

Servus

Sa o luam pe rind :

Eu am luat masina pe PFA si cum nu sint platitor de TVA nu ma incadrez la ceea ce doresti tu dar pentru ca am si o firma iti voi spune ce ai de facut si cum se procedeaza.

Daca vrei sa iei masina din Germania pe firma ta si daca firma ta are cod fiscal cu RO si platesti in tara TVA procedezi asa
- masina o poti lua de acolo doar de la o firma pentru ca doar ei iti vor da factura Netto adica fara TVA
- un particular iti face doar un contract de vinzare cumparare ca si la noi
- factura trebuie sa fie fara TVA Netto cum ii spun ei (trebuie sa gasesti si firmele care dau factura fara TVA) pentru ca nu toti fac asta ideal cind cauti masina sa intrebi vinzi la firme
- inainte de a pleca de acasa sa intrebi la firmele unde vei merge cum accepta tranzactie cash sau prin banca unii vor doar prin banca altii cash depinde de la caz la caz
- atentie banii pentru masinii trebuie trecuti prin registrul de casa si daca pleci cu euro trebuie sa ii schimbi prin banca la licitatia BNR nu merge sa mergi tu cu cash in oras si sa schimbi euro (o sa iti explice contabila cum se procedeaza)
- majoritatea iti cer copie xerox ideal sa o ai color dupa certificatul de inmatriculare dar tu trebuie sa ai cu tine si originalul, iar in cazul in care nu esti actionar ai nevoie de o procura in acest sens vor cauta in baza europeana de date daca codul este corect si daca platesti TVA la tine in tara
- dupa ce vi cu masina in tara stai cu numerele de Germania (poti lua de acolo numere pe 15 zile 30 sau 90 de zile) apoi la noi iei numere rosii sa mai amini plata taxei :D poate isi revine tari
- platesti taxa de inmatriculare (daca ai nevoie de trucuri si de ajutor sa ma contactezi pe email sa iti spun ce ai de facut) ^:)^ sint foarte multe trucuri la care poti apela mai ales ca esti firma
- in termen de 30 de zile de la achizitie trebuie sa mergi la Agentia Fiscala a Primariei la biroul agenti economici pentru a inregistra la ei masina in vederea achitarii impozitului daca trec 30 de zile vei plati amenda
- inainte de a plati taxa faci programare la RAR faci RAR ul obti de la ei CIV dupa platesti la CEC si la Agentia Fiscala taxele de inmatriculare
- ajunsa masina in tara tu nu mai platesti tva ul si o vei amortiza intre 4 si 6 ani (alegi tu perioada)
- daca nu o vinzi pina ce se amortizeaza nu mai platesti tva ul la ea
- daca o vinzi intre timp vei plati diferenta de tva la suma ce inca nu a fost amortizata
- taxa de prima inmatriculare o platesti la cit vrea tari :D :D http://www.mfinante.ro in partea dreapata sus ai calculatorul

Sa imi trimiti datele pentru facturare =))

radur
1nsane Member

Mesajde RoadTrain » 12 Feb 2008, 00:23

Am firma, apreciez nespus sfaturile tale, dar prostu' de mine a uitat sa mentioneze ca vrea masina pe PF. :((
din ce am cules pana amu am inteles:
1. iei de la PF direct = nu ai factura fiscala. TVA-ul s-a platit pe acel bun la achizitia lui de catre primul proprietar, tu acasa nu platesti tva.
2. iei de la dealer, masina a fost de firma anterior, ca PF ai factura fiscala cu TVA, acasa nu platesti TVA
3. iei de la dealer, masina e de la PF, primesti factura fiscala cu tva, dar TVA doar pe diferenta (adaosul) dealerului.
La 3. platesc acasa TVA? :-??
"You can choose any colour, as long as its black" H. Ford
RoadTrain
Member

Maşina: Focus II 1,6 Ti-vct Titanium

Mesajde radur » 12 Feb 2008, 00:40

Cel mai bine imi trimiti un PM si iti dau reply cu numarul meu de telefon sau intri pe site ul meu (este in semnatura) si la rubrica CONTACT gasesti numerele mele de telefon.

Ma suni si in 4 minute iti explic

Sincer din ultimul tau mesaj nu mai inteleg nimik :((

radur
1nsane Member

Dupa ce am tras de timp astazi am facut Casco

Mesajde radur » 13 Feb 2008, 20:54

Da astazi am facut Casco la Ardaf cu urmatoarele detalii :
cost 824 euro plata in 4 rate
valoarea asigurata 14 497 euro in conditiile in care eu am dat pe masina 12 000 euro o pot face varza oricind :D
fransiza ZERO
decontare directa cu Transatlantis Constanta
invaliditate persoana in caz de incident 1000 euro
deces persoana in caz de incident 500 euro
tractare gratuita in tara in caz de incident

In ceea ce priveste Tempomatul si Alarma momentan nu am noutati promit sa revin cu detalii complete cind finalizez operatiune.

radur
1nsane Member

Am si eu cont la Sprit Monitor

Mesajde radur » 27 Feb 2008, 14:24

Am avut putin timp liber si am introdus toate datele in cpanel.

Detalii aici : http://www.spritmonitor.de/en/detail/216611.html

Cu vremea asta sper sa mai scada consumul.

radur
1nsane Member

Parbriz Spart

Mesajde radur » 18 Mar 2008, 13:03

Astazi datorita minunatilor vecini m-am trezit cu parbrizul spart in dreapta jos.

Probabil un inteligent a aruncat cu mazare pe geam si m-a nimerit.

Noroc ca am Casco.

radur
1nsane Member

Re: Parbriz Spart

Mesajde Mihai L » 18 Mar 2008, 14:29

$1 scrie:$2stazi datorita minunatilor vecini m-am trezit cu parbrizul spart in dreapta jos.

Probabil un inteligent a aruncat cu Mazare pe geam si m-a nimerit.

Noroc ca am Casco.

Cred ca asa voiai sa scrii...? =))
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde radur » 18 Mar 2008, 22:27

Da cam asa ceva s-a nimerit =))
Si pot adauga noroc ca am apucat sa imi fac Casco :D

radur
1nsane Member

100 000 KM

Mesajde radur » 14 Apr 2008, 13:27

Ieri masinuata a implinit frumoasa virsta de 100 000 km si nici nu se vede.

Doar ca ieri in Mamaia am bushit si o bavete de noroi de pe spate pentru ca Mazare nu a avut timp sa bage in pamint toate canalizarile.

Cu aceasta okazie i-am facut cinste cu o plimbare pina la Bucuresti.

Dupa cum se vede si in semnatura de ceva vreme consumul in oras este la 7 % ceea ce pentru motorul din dotare spun ca esta perfect.

radur
1nsane Member

Mesajde muzica9 » 20 Apr 2008, 10:51

mai da ce trafic aveti voi in CT, de scoti consum 7% in oras cu motor de 2L? la mine fie vara, fie iarna, fie ca o fortez, fie ca merg calm, fie ca este aglomerat sau liber, tot 9-10% consuma
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Re: 100 000 KM

Mesajde Fritz » 20 Apr 2008, 14:38

$1 scrie:$2Dupa cum se vede si in semnatura de ceva vreme consumul in oras este la 7 % ceea ce pentru motorul din dotare spun ca esta perfect.

Ce medie de viteza ai?
Fritz

focused

Mesajde Nic_Bv » 20 Apr 2008, 17:29

$1 scrie:$2ai da ce trafic aveti voi in CT, de scoti consum 7% in oras cu motor de 2L? la mine fie vara, fie iarna, fie ca o fortez, fie ca merg calm, fie ca este aglomerat sau liber, tot 9-10% consuma

Si eu consumam in BV 9-10, dar de cand s-a incalzit vremea + schimbatul anvelopelor, sta pe la 7-7,5%.
3/4 trafic urban, 1/4 in afara orasului.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde radur » 20 Apr 2008, 18:03

:D Ce medie de viteza ai?

Daca iti spun ceva nu ma crezi

De cind am facut setarile din soft pentru tempomat si alarma (cred ca am 3 luni) nu am avut nici eu nici electricianul timp sa tragem firele si de aceea acum la mine viteza medie este (capota deschisa) :))

Practic doar cind opresc motorul vad cit am la bord si distanta parcursa de la ultima resetare (plin facut).

O sa vad viteza medie de cind am facut setarile si o sa iti spun.

Legat de consum PaulCT de pe forum consuma cam la fel cu motor de 1.6 dar el merge dimineata la lucru si seara cind se intoarce in timp ce eu pot face intr-o zi si 100 de km in oras cind am de facut multe cazari chiar si 200 km.

Poate si despre asta este vorba, masina in timpul zilei merge nu are pauze prea mari pentru a se raci motorul bla bla.

In plus am facut si eu diferite teste drumuri cta-buc-cta mers batrineste cu 90-100 cind este consumul cel mai mic cam 4.5-5 % sau raliuri de 140-160 de am facut sub 2 ore pina la Bucuresti dar cu un consum de 7-8 % doar pe autostrada.

Saptamina trecuta am facut plinul acum am 660 km si inca beculetul nu este aprins, cred ca acum voi scoate un consum sub 6.5 % pentru ca am fost pina la Tulcea si am mers cu maxim 90.

radur
1nsane Member

Mesajde radur » 20 Apr 2008, 22:13

Uite azi am alimentat plin plin am facut 700 de km cu un consum de 6.5 % in conditiile in care 200 de km i-am facut pe ruta CTA - Tulcea - CTA si 500 km in Constanta.

radur
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Totul despre membri