Discutii libere/forum

Despre educatia copiilor nostri

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Despre educatia copiilor nostri

Mesajde KomandantuR » 11 Feb 2008, 13:50

Initiez acest topic in speranta ca va fi util multora dintre noi. Pe acest forum ne uneste pasiunea si grija pentru masinile noastre, dar multi dintre noi mai au si alte griji pe acasa. Cea pentru care deschid aceasta discutie este grija pentru copil si viitorul lui. Multi dintre voi sunteti deja parinti, iar altii sunt in bloc-starturi. :D De aceea m-am gandit ca putem schimba aici impresii si sugestii privind scolile/liceele/gradinitele unde "activeaza" copiii nostri. Invatamantul din ziua de azi imi pare ca nu are conturata o strategie clara unde vrea sa se pozitioneze peste niste ani. Programele scolare se tot schimba de la an la an, metodele de predare la fel, e cam haotic dupa parerea mea. Din pacate la 40 de ani imi este greu sa o iau din loc, daca faceam treaba asta pe la 30, mai treaca-mearga, dar acum... Vi se pare ca invata destul copilul vostru la scoala, si daca da, considerati pregatirea lui ca fiind una cel putin buna? Cred ca aici putem da si exemple bune sau rele despre o anume scoala sau un anume invatator/profesor. Eventual ne putem informa despre un meditator de care sunteti (ne)multumit. Si alte subiecte pe aceasta tema, sunt destule. Concret, baiatul meu este clasa a IV-a la Sc Gen. 163 din Bucuresti. Intentionez sa il inscriu la un concurs de admitere in clasa a V-a la Lic. Tudor Vianu (matematica-informatica), acela de langa Consulatul Italiei. Se va forma o singura clasa de 25 de elevi. Concursul va consta intr-o proba la matematica si o lucrare cu tema facuta in Paint pe calculator. Acesta (concursul) se va desfasura in perioada 6-8 martie. Il voi inscrie la acest concurs, fie si pentru a vedea nivelul lui de pregatire comparativ cu alte scoli. Aici unde invata el are numai FB, a mai participat la concursuri de matematica si in general sunt multumit de el. Spun in general pentru ca desi aud numai cuvinte de lauda de la invatatoarea lui, fiind baiat (deh), din dorinta de a iesi mai repede cu mingea in spatele blocului, se grabeste la teme si din neatentie face greseli. Adica logica e buna dar greseste la cate o inmultire (probabil gandul lui e deja afara). Intrebarea mea este: are cineva copilul elev la acest liceu? Se invata ceva carte pe acolo? Profesorii sunt exigenti, sau permisivi? Atmosfera din liceu este una de bun augur, sau e preponderent nociva?
Va multumesc anticipat si sper ca nu am abuzat prea mult de timpul vostru.

Cu stima
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Re: Despre educatia copiilor nostri

Mesajde junkystar » 11 Feb 2008, 14:16

fratele lui junkystar:
salut. felicitari pentru notele baiatului. din cate stiu Vianu e cel mai bun liceu la ora asta din Bucuresti. a intrecut alte licee cu pretentii ca Sava sau altele. din cate mai stiu profesorii sunt bine pregatiti.
din ce stiu de la diriga mea, care are baiatu la Vianu, la informatica, la clasa de performanta (e al 3-lea pe tara la vartsa lui) e multumita de liceu.
daca vrei mai multe detalii o intreb pe diriga sa vad ce imi zice.
Ford Focus 2002 1.8 TDDI ENDURA 90 CP, Hatchback B 95 GHD
Imagine
junkystar
Member

Maşina: Ford Focus 1, 1,8 diesel ENDURA, 90 CP, hatchback, 2002 B 95 GHD
VIN: WFOAXXGCDA2T17121

Mesajde Alen » 11 Feb 2008, 14:26

@komandantuR: felicitari pentru baiat si pt. rezultatele bune la invatatura...
despre liceul solicitat nu-ti pot spune nimic, din motive evidente... :D
altceva vreau sa te-ntreb: si eu am fata in clasa a IV-a si dintr-a cincea intentionez s-o mut (tot printr-un examen, bineinteles) la un colegiu (liceu) din Bacau....
ce ma uimeste este data la care zici ca se sustine acel concurs : 6-8 martie 2008 ? adica acus, peste 3 saptamani ?
o fi o data unica pe tara sau fiecare inspectorat scolar isi stabileste singur datele pt. acest tip de examene ?
te rog, daca stii mai multe, da-mi de stire cumva
multumesc si succes cavalerului ! ;)
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde danim » 12 Feb 2008, 15:36

Ca sa va lamuriti, accesati pagina de net a ministerului educatiei, respectiv link-urile catre inspectoratele scolare care va intereseaza (de sector sau de judet, et.) si puteti afla de acolo amanunte despre aceste examene de trecere in clasele V-VIII.
In alta ordine de idei: Eu am fetita eleva abia in a -II- a la sc.gen 169. Ma deranjeaza cumplit faptul ca acestor copii care nu sunt foarte fortosi sau Swartzennergeri li se cer in clasa o gramada de carti si dictionare suplimentare. Stiti ce greutate are ghiozdanul copilului dvs.? Al nostru are 7kg, cu tot cu penare, carioci, dictionare, caiete si manuale. Si asta zilnic.....Mie imi amorteste umarul cand il car spre scoala(si nu sunt deloc o silfida), daramite daca l-ar duce ea in spate...Iar invatatoarele... Am schimbat 2 pana acum:clasa I-prima i-a dus 6 luni si dupa aceea a plecat la un alt job-evident dupa salariu, a doua-imediat dupa asta-era pensionara si i-a dus pana la finele anului. La inceputul clasei a-II-a ne-am trezit cu alta, venita de la o scoala de prin Militari, unde nu erau complete locurile de inca o clasa I... Copilul a jelit ingrozitor dupa prima. Era clasa I, primul contact cu scoala.... Era tinerica, dragutica si toti se atasasera de ea. A fost cumplit si pentru parinti..Pana cand am inceput sa ii spunem ca e pregatire ca ptr. clasa a-V-a cand va avea un alt profesor la fiecare materie. Asa am reusit s-o scoatem la capat, altfel se trezea noaptea si plangea ca nu mai vrea la scoala!
KomandatuR:
Merita sa muti copilul la Vianu doar daca stai in zona sau ai posibilitatea sa-l duci tu dimineata. Ca nu-mi inchipui ca preferi sa bantuie pe RATB dimineata la 7.00 sau dupa amiaza....Varul meu a facut liceul acolo si n-a fost asa incantat. Sunt prea multe fite si talente, chiar daca o mana de profi sunt buni. Iar sentimentul de inferioritate nu merita sa-l simta copii asa de mici. Plus ca vecinatatea masinilor elevilor din liceu te va obliga, la un moment dat, sa raspunzi si la intrebari de genul:Tati, de ce nu-mi cumperi si mie un MercedesXXXnu stiu de care?
Pregatirea si invatatul se deprind tot de acasa, prin educatie si exemple bune. Putini invata cu adevarat si cu placere din proprie initiativa, fiind constienti c-o fac pentru ei .Daca o fac de teama parintilor sau a pedepselor, e mult mai greu pe viitor. Asa ca...
danim

Maşina: New Ford Kuga 2024 Titanium cu ceva optionale
VIN: WF0FXXWPMFRS79361

Mesajde stdanm » 13 Feb 2008, 13:34

la vianu am vrut si eu sa dau la liceu... acum vreo 8 ani. fratele meu a terminat liceul anul asta, nu acolo. dar in mediul licean e recunoscut ca un liceu foarte bun, daca nu foarte bun. dar ar trebui sa iei in considerare si partea financiara spusa de @danim. din punctul de vedere al educatiei e foarte bun
stdanm
Gold Member

Înapoi la Discutii libere/forum