Help/Troubleshooting

Probleme la cutia de viteze manuala 6+1. . . sfaturi pls!

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Probleme la cutia de viteze manuala 6+1. . . sfaturi pls!

Mesajde R4C3R » 13 Feb 2008, 10:44

Va salut! Deschid acest topic desi mai este unul deschis, INSA, respectivul posesor de Mondeo face referire la cutia automanta. . . eu am manuala in 6 trepte. M-am gandit sa postez si aici la "Troubleshooting" chiar daca am scris si la rubrica "Mondeo"
Problema a inceput de aproximativ 2 luni, mai precis din decembrie si a inceput prin a intra greu in prima treapta de viteze.
Aseara, 12 februarie 2008, nu a mai vrut sa intre in marsarier. Am incercat sa bag intr-antaia, am mai bagat, pe loc, a II-a, a III-a, am mai dat doua pedale (am facut dublu ambreiaj) si apoi am incercat iar marsarierul. In momentul in care incerc sa cuplez se aude un tacanit, un "tic" la cutie, sub masina. . . am deschis usa si chiar se auzea, nu mi s-a parut. Intr-un final a intrat si am parcat-o. In trafic intra la fel de greu in prima treapta de viteze uneori, la rece intra la fel de greu. . . insa mai are momente cand intra cat se poate de frumos.
Mentionez ca pedala de ambreiaj face cursa intreaga, nu are niciun covoras sub ea care "s-o deranjeze". Uneori, cand intra in viteaza, intra din "doua bucati" adica pana ajunge in treapta intai face doi mici pasi. . . daca intelegeti la ce ma refer.
Intrebarea mea este: la ce trebuie sa ma astept, ce trebuie schimbat la ea? Sau ce sa-i mai fac ca sa nu ajung, inca, la a baga bani multi, zic eu, in ea?
Multumesc anticipat!
Ford Mondeo Tournier Ghia Edition 2004, 131 CP. WF0WXXGBBW4K16944
viewtopic.php?f=108&t=9564
R4C3R
Member

Maşina: Vand Ford Mondeo Ghia 2004, 131 CP, 6 trepte, navi touchscreen
VIN: WF0WXXGBBW4K16944

Re: Probleme la cutia de viteze manuala 6+1. . . sfaturi pls!

Mesajde DanielArdelian2 » 13 Feb 2008, 13:10

Pai mai intai si mai intai verifica daca nivelul de ulei in cutie este cel corect. Ridic-o pe rampa si vezi daca nu curge ulei pe undeva. Apoi, verifica daca timoneria e in regula, daca nu agata sau alte asemenea. Ar mai fi si posibilitatea sa nu decupleze ambreiajul cum trebuie, verifica nivelul lichidului de frana si incearca sa-l aerisesti. Abia apoi cred ca ar fi cazul sa ne gandim la chestii mai grave de genul sincronizatoare sau pinioane defecte.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Re: Probleme la cutia de viteze manuala 6+1. . . sfaturi pls!

Mesajde R4C3R » 13 Feb 2008, 14:05

k, multumesc frumos. . . o sa ajung in cel mai scurt timp la un mecanic. Poate mai aflu si alte pareri. Multam!
Ford Mondeo Tournier Ghia Edition 2004, 131 CP. WF0WXXGBBW4K16944
viewtopic.php?f=108&t=9564
R4C3R
Member

Maşina: Vand Ford Mondeo Ghia 2004, 131 CP, 6 trepte, navi touchscreen
VIN: WF0WXXGBBW4K16944

Înapoi la Help/Troubleshooting