Noutăţi auto

Nissan Navara nu a reusit sa obtina decat jumatate de stea

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Nissan Navara nu a reusit sa obtina decat jumatate de stea

Mesajde Wlaad » 27 Feb 2008, 15:02

Nissan Navara, jumatate de stea la EuroNCAP
Miercuri, 27.02.2008Nissan Navara nu a reusit sa obtina decat jumatate de stea

de Bogdan Mirica (AUTOMARKET)

ESENTIAL
3 stele a obtinut Navara pentru protectia copiilor
2 stele a primit pick-up-ul japonez pentru protectia pietonilor.

Constructorul japonez Nissan este recunoscut pentru siguranta modelelor sale, noul crossover Qashqai reusind sa obtina recordul de puncte la testele EuroNCAP. Se pare insa ca esecuri se intampla si la case mai mari, japonezii inregistrand un rezultat dezastruos in cadrul ultimelor teste EuroNCAP.

Nissan Navara, pick-up-ul care se vinde si pe piata europeana, nu a reusit sa obtina decat o stea pentru protectia ocupantilor adulti. Rezultatul a fost apoi recalculat si, din cauza ranilor pe care le-ar fi suferit soferul in zona capului si pasagerul in zona gatului, EuroNCAP a decis sa acorde modelului doar jumatate de stea. Versiunea testata a fost Navara 2.5 diesel.

Rezultatul dezastruos a fost cauzat de o defectiune a sistemului de control a airbagurilor care a declansat prea tarziu pentru a putea proteja pasagerii in momentul coliziunii. Potrivit oficialilor EuroNCAP, defectiunea airbagurilor a dus la un risc inacceptabil de ranire a pasagerilor, de aceea a primit un punctaj pe masura. La celelalte capitole, Navara a reusit sa obtina trei stele pentru protectia copiilor si doua pentru protectia pietonilor.

Se pare ca Nissan a investigat problema si a comunicat oficial ca defectiunea apare doar la pick-up-urile produse in perioada mai-decembrie 2007. Mai mult decat atat, Nissan insista ca problema aparuta in timpul testelor a fost rezolvata prin inlocuirea unitatii de control a sistemului de declansare a airbagurilor si cere o reevaluare pentru a-si spala pacatele.

Ramane de vazut cum se va descurca Navara atunci cand airbagurile se vor deschide la timp. Pana atunci insa, japonezii impart rusinea rezultatelor dezastruoase cu producatorii chinezi de automobile.

via | EuroNCAP
FOTO:
http://www.automarket.ro/stiri/nissan-n ... -9803.html
Nu uita ca e imposibil sa nu uiti nimic, niciodata... Si daca totusi uiti, nu le cere celorlalti sa isi aduca aminte...
Wlaad

Maşina: Ford Mondeo MK5 2.0 TDCI

Re: Nissan Navara nu a reusit sa obtina decat jumatate de stea

Mesajde andropov » 27 Feb 2008, 16:56

Uimitor, mai ales daca compari rezultatul cu cel obtinut de Pathfinder (4 stele)

Hai ca daca reprogrameaza computerul ce controleaza airbagurile, poate nu isi mai rupe gatul manechinul si soferul nu mai da cu capul de volan.. dar partea cu caroseria slaba cum ramane (Navara's passenger compartment became unstable in the impact and would have been unable to withstand greater loading. The chassis rail collapsed on the impacted side, allowing a significant level of intrusion into the driver's footwell)?
andropov
Incepator

Maşina: FF2 Trend Colection 1.6i

Mesajde ovibc » 29 Feb 2008, 19:02

din intamplare conduc o Navara(ca masina de serviciu) si ca sa ajungi sa deformezi stalp+sasiu ar trebui sa fii putin intr-o dunga :D . Parerea mea este ca Navara incepe sa ocupe prea mult din segmentul de piata destinat pana acum americanilor, si s-a incercat o contrareclama.Eu personal am o parere buna despre aceasta masina, conducand la viata mea mai multe 4X4(si nu ARO :P )
Furibund pe sosea inseamna uneori muribund la spital

Ford Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale
ovibc
Gold Member

Maşina: Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale

Mesajde toxicristi » 29 Feb 2008, 19:40

Adica americanii ar fi in spatele rezultatului slab la testele EuroNCAP ale unor masini japoneze?? Asta de globalizare!
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde ovibc » 01 Mar 2008, 07:27

daca te uiti in sondajele de pe piata auto din state, ai sa constati ca pe primul loc oscileaza de la un an la altul japonezele cu americanele;un an una, apoi cealalta.Oricum parerea nea este ca in anumite cazuri, la testele NCAP sunt si usoare influente politico-economice.Daca vedeai reportajul de la Protv constatai ca toate masinile incriminate au fost Japonezo-coreene :) Nissan, Mazda,Hyundai, si nici o vb de BMW,Daimler,Jeep...care au si ele bubele lor

ovibc
Gold Member

Mesajde toxicristi » 01 Mar 2008, 11:50

Da, ai dreptate, americanii au sabotat calculatorul de bord al navarei, astfel incat, in urma unui impact, airbagul sa se declanseze cu 20 de milisecunde mai tarziu, iar soferul si pasagerul sa isi rupa gatul. :|

Ocupant adult - impact lateral a obtinut maximum de puncte, deci problema mare e a airbagului.

Nu te lasa pacalit de masivitatea masinii, ca, in acest caz, a lucrat impotriva sa. Dar, daca se intampla, care sunt sansele sa te busesti de ceva asemantor cu Navara? :D

Dac vrei, fa o comparatie intre Focus : http://mmpuk.com/Ford_Focus_2004_Front_1.wmv si Navara : http://mmpuk.com/Nissan_Navara_2008_Front_1.wmv . Deschide-le cu WIndows Media Player (Open URL , Ctrl+U), daca nu merg altfel.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde ovibc » 01 Mar 2008, 18:02

ai inteles gresit;problema de airbag probabil s-a rezolvat, si nici nu vreau sa aflu daca e reala sau nu, :D . pana la urma nici Dacia nu e tare la aceste teste.Ce mi-a dat de gandit este interpretarea acelui reportaj, cum ca acele masini ar fi ``vai de mama lor``, desi conduc(in ciuda pretului) la vanzari.Oricum, de la o anumita viteza nici un sistem nu te mai salveaza...si off topic, saptamana trecuta a murit un amic cu un golf 5 GTI super accesorizat(dar ce folos)?

ovibc
Gold Member

Mesajde ovidiu35 » 03 Mar 2008, 23:44

Sper sa nu aflu pe pielea mea daca e adevarat.Oricum,deja de vreo 2 luni ma bate gandul sa vand Nissan-ul...acum testul asta imi goneste clientii :))). Lasa ca nu e chiar asa de rau...eu am fost multumit de ea...dar acum vreau ceva mai " musculos".
1. Ford Focus Turnier 1.8 TDDI 75 PS
2. Nissan Navarro Pick-up ( de vanzare )
3. Mercedes G-Class 300 GD
ovidiu35
Incepator

Maşina: Ford Focus Turnier 12/2001 1,8 TDDI

Mesajde Ludicass » 17 Mar 2008, 21:41

Eu unul as prefera sa fiu totusi intr-un Navara in cazul unui impact cu o masina de clasa mica, compacta, medie... Oricit de proaste ar fi airbagurile alea, la garda lui Navara, slabe sanse pt cei din autoturisme.. trece peste autoturism fara probleme.
Eveniment: 1 zi alaturi de ISTVAN SOOS!
pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!

http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
Ludicass
1nsane Member

Maşina: Fiesta ST 2.0 150cp

Mesajde andropov » 18 Mar 2008, 11:23

Cei de la Nissan am modificat softul de la computerul de airbaguri si acum nici soferul si nici pasagerul nu-si mai rup gatul la impact: link, ceea ce a ajutat modelul sa ia 3 stele. Dar habitaclul iar nu a fost destul de rezistent si anumite parti au intrat in zona pasagerilor si au impins pedalele spre inapoi.
andropov
Incepator

Mesajde Ludicass » 18 Mar 2008, 11:37

ATENTIE: testul Euroncap presupune ca vehiculul sa se izbeasca de un zid... de un perete. Din acest motiv rezultatele respective. In cazul unui impact cu un alt autoturism pasagerii din Navara scapa fara probleme... e valabil pt toate suv-urile, jeepurile... Ca Navara are niste probleme, f. adevarat... dar domnul Mirica, marele cunoscator, sa faca bine sa nu caute senzationalul stirii si sa evalueze masina in conditii reale de utilizare... cind sansele sa te izbesti in trafic de un zid sint reduse.

Ludicass
1nsane Member

Mesajde andropov » 18 Mar 2008, 11:57

Nu e zid, e un perete deformabil ;)

$1 scrie:$2here is a full scale frontal impact test performed at 64 km/h into a deformable barrier face, the vehicle is offset allowing 40% of its width to contact the barrier.

De altfel,
$1 scrie:$2y carrying out frontal impact tests at 64km/h (about 40 mph) we are simulating a car impacting a similar sized car where both cars are travelling the same speed of 55 km/h

Daca iti rapeai ceva timp sa te uiti macar pe imaginile de pe site-ul lor, vedeai cum se deformeaza si bariera in care se izbesc.
Nu zic ca poate ENCAP ar trebui poate sa mareasca viteza de impact, odata ce tot mai multe masini iau maximul de stele si intr-adevar, pe un drum national extraurban (unde vitezele sunt de obicei >100) sansele sa te izbesti cu o alta masina la ~55km/h sunt mici, dar macar uita-te mai atent inainte sa postezi ceva ;)
andropov
Incepator

Mesajde Ludicass » 18 Mar 2008, 12:24

Andropov prietene.. mai usor cu tonul ironic de atotcunoscator! Cred ca tu nu ai citit ce scrie..daca vrei, iti traduc..dar te costa!

Mai citeste te rog citatul tau:

By carrying out frontal impact tests at 64km/h (about 40 mph) we are simulating a car impacting a similar sized car where both cars are travelling the same speed of 55 km/h

Te-ai prins sarcasticul lui tata?!!! Se refera la masini de aceeasi dimensiune..adica pickup vs pickup, adica Navara vs Navara.. suv vs suv... Zidul acela simuleaza un impact cu ceva de aceasi dimensiune. Nu Navara vs autoturism. Iar eu am spus citez "Eu unul as prefera sa fiu totusi intr-un Navara in cazul unui impact cu o masina de clasa mica, compacta, medie... Oricit de proaste ar fi airbagurile alea, la garda lui Navara, slabe sanse pt cei din autoturisme.. trece peste autoturism fara probleme."

Eu zic sa te mai gindesti daca vezi un Navara (pick-up, suv) venind spre tine.. In confruntarea reala din trafic Navara juma de stea vs autoturism 5 stele nu ai nici o sansa. Sint 2 tone vs o tona...garda inalta.. tu incapi numai bine sub el. Se suie pe tine fara probleme...

Scuzele se accepta! ;)

Ludicass
1nsane Member

Mesajde andropov » 18 Mar 2008, 12:35

Din nou, nu am vorbit de diferenta de tonaj dintre 2 masini, stiu ca cei de la encap spun ca nu se pot extrapola rezultatele intre clase, eu vorbean strict de ce ai spus tu, de ideea de imapct cu un zid. normal ca nu e acelasi lucru daca o masina medie se izbeste cu un tir sau cu un tico... dar cum nu circula numai 3 navare prin tara si restul masini mici ca la un impact cei din pick-up sa sara peste buburuza aia nefericita, ideea ramane ca la un impact cu un autovehicul cu masa asemnanatoare navara are o structura slaba... mai slaba decat pathfinderful de exemplu, care, conform testelor de la ei, la un impact cu un autovehicul cu masa asemanatoare, e net mai bun
andropov
Incepator

Mesajde Ludicass » 18 Mar 2008, 13:14

Auzi? Eu zic sa mergi tu mai cu grija cu focusul tau de 5 stele... ca s-ar putea sa dai peste un navara de sfert de stea si sa iti para rau. :) Stirea mie mi se pare o chestie exagerata...care lasa loc de interpretari si deformeaza realitatea. Omul aude 1 stea la navara, deja are impresia ca aia e cutie de conserve si focusul lui e tanc....In real life lucrurile sint putin altfel! Inca ceva, hai sa intrebam forumistii cite stele au masinile lor, sa vedem ce raspunsuri primim. Eu pariez ca vom avea surprize! cei cu focus vor zice..am 5 stele! 8-}

Revenind, da, sint probleme cu Navara... dar iti spun eu din experienta... una e sa mergi cu un jeep, suv, pick-up in trafic, alta cu o buburuza gen fiesta, focus. Ai alta incredere in tine, alta siguranta, alta perspectiva asupra drumului intr-un 4x4...iar cel mai important, in caz de evenimente, sansele sa scapi mult mai mari. Pt ca si cel mai amarit 4x4, in lupta cu un autoturism, ca despre astea vorbeam eu, beneficiaza de avantajul tonajului, al gardei la sol, a faptului ca de la bara fatza pina la habitaclu ai o distanta de siguranta considerabila.

Cit despre mesajul tau "dar cum nu circula numai 3 navare prin tara si restul masini mici" eu as zice sa te uiti totusi realist cam cite 4x4 vezi in trafic si cite masini mici. Probabilitatea sa ma izbesc de o masina mica e mult mai mare decit sa ma lovesc de un 4x4, 4x4 sint mult mai putine. Oricum ar fi, intr-un 4x4 fie el si de un sfert de stea sint protejat din start fata de tot ce inseamna masina mica...ca siguranta sint peste autoturisme. Mai ramin cele din aceeasi clasa.. si cele peste.

Problema e cind faci alegerea... probabil multi se vor indrepta din acest motiv, al sigurantei, spre o toyota hylux, spre un L200..etc. Valoare mai mare pt aceeasi bani..asta e singura diferenta. Dar trebuie sa inteleaga lumea ca sfertul acela de stea a lui Navara nu se poate compara in real life si in nici un test cu focusul lor de 5 *****!..Chiar asa, cite stele are focusul?! 8-}

Ludicass
1nsane Member

Mesajde andropov » 18 Mar 2008, 13:51

eu pot doar sa spun ce inseamna impact cu o bariere nedeformabila (copac) la o viteza de maxim 30km/h.. rezultat: dauna totala la masina, bloc motor crapat, motor un pic impins spre spate (o deviatie mica de la pozitia lui normala), sofer lovit la picior (genunchi) si pasager cu disclocare de ligamente intercostale (de la centura). Model Ford Focus I (2003).

Pe pasager l-a strans centura mai tare de coaste deoarece nu statea perfect pe scaun (era un pic aplecat si centura nu ii trecea pe unde ar "vrea" producatorii in caz de impact). Daca te uiti pe euroncap pe site la testele de la focus I, unde manechiul era mai inegrit, exact in aceleasi locuri si pasagerii s-au lovit mai tare.

Si ca o concluzie, lasand masa deoparte, conteaza enorm si cum esti pozitionat pe scaun in momentul impactului, ca daca tu, ca pasager din dreapta, circuli cu picioarele pe bord (cum am vazut vara foarte multe domnisoare), poti fi si in cea mai sigura masina, ca fortele imense rezultate si airbagul sarit tot iti vor rupe picioarele..
andropov
Incepator

Înapoi la Noutăţi auto