Help/Troubleshooting

Despagubire prin RCA !!!

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Despagubire prin RCA !!!

Mesajde Ford_ct » 02 Mar 2008, 13:21

Vreau sa fiu cat mai scurt !
Am fost lovit de un participant la trafic.Am dus masina la service Transatlantis in Constanta deoarece o repar pe RCA, vinovatul fiind asigurat la ASIBAN.
Surpriza la final !!!
Valoarea reparatiei 25 000 ron (250 000 000 lei).
Firma de asigurari imi da doar 16 000 ron (160 000 000 lei ) deoarece asa reiese din evaluarea masinii, Ford Focus break, TDDi, 2002, 66 kw.
Asta sa fie valoarea masinii conform catalogului sau a uzurii ???, pentru ca la Casco a fost evaluata la 8000 eur.
Sau asta este hotie pe fata din partea celor de la firma de asig. ???
Astept niste safturi, idei etc pentru ca am masina in service de 4 luni, deoarece nu am diferenta de suma ce trebuie achitata.
Oare de ce se mai face RCA ??? obligatorie !!!
Ford_ct
Incepator

Maşina: Ford Focus break Ghia, 2002, TDCi, 85 kw / 115 CP
VIN: WFONXXWPDN2U16264

Re: Despagubire prin RCA !!!

Mesajde ovidiu35 » 02 Mar 2008, 13:31

$1 scrie:$2reau sa fiu cat mai scurt !
Am fost lovit de un participant la trafic.Am dus masina la service Transatlantis in Constanta deoarece o repar pe RCA, vinovatul fiind asigurat la ASIBAN.
Surpriza la final !!!
.......
Oare de ce se mai face RCA ??? obligatorie !!!

Am avut acum 2 ani o experienta asemanatoare.Diferenta era de vreo 45 de milioane.Mi-am luat avocat si am dat in judecata pe cel care m-a lovit,iar acesta a chemat ca si parte co-invinuita firma de asigurare.La final (dupa vreo 4 luni si 3 infatisari si 2 expertize, firma de asigurare a trebuit sa plateasca tot ( restul de dauna,avocat,cheltuieli de judecata,expertize). Ca si un amanunt picant,cel care a refuzat plata totala si stingerea conflictului a fost concediat de firma ( Ardaf) pentru ca in final au trebuit sa plateasca mult mai mult.De obicei,cand primesc citatia,te cheama sa va intelegeti. Bafta!
1. Ford Focus Turnier 1.8 TDDI 75 PS
2. Nissan Navarro Pick-up ( de vanzare )
3. Mercedes G-Class 300 GD
ovidiu35
Incepator

Maşina: Ford Focus Turnier 12/2001 1,8 TDDI

Mesajde Alma » 02 Mar 2008, 13:59

vezi k mai ai de deschis acest topic si in coltul media si in intalniri ale fordistilor, tuning etc... si cam ai acoperit tot forumul cu aceasta problema! (viewtopic.php?f=33&t=13196)
care este rostul sa umpli forumul cu acelasi post!? :-??
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde Buhani73 » 03 Mar 2008, 21:50

pai e destul de disperat omul!
oricum bafta!
ford focus hatchback 2001 1,8 tddi 90 cp
ford focus combi 2006 1,6 tdci 109 cp
Buhani73
1nsane Member

Mesajde julienb » 10 Mar 2008, 15:49

la 9000 de ron si io as fi.. :(
Ford Scorpio '92 - 2.0i --122HP
julienb
Member

Mesajde chiar_el » 10 Mar 2008, 18:19

Daca ai casco, repar-o pe casco si lasa-i pe cei de la casco sa se judece cu asigurarea cealalta. Daca nu ai casco, cheama-i in instanta pe cei de la asigurare si pe proprietarul masinii care te-a lovit (in principiu, daca ii iei tare pe aia de la firma asiguratoare, cu o notificare facuta bine de catre un avocat, te vor chema la rediscutari)
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05XXGCC5GL85496

Mesajde kiki71 » 14 Mar 2008, 14:29

Intotdeauna apar diferente intre CASCO si RCA in ceea ce priveste valoarea masinii.
Asta datorita grilelor diferite de uzura care sunt folosite. (cea pt. RCA e data prin ordin al CSA, iar cea pt. CASCO e norma interna a fiecarui asigurator).

Ca sa vezi daca suma de la ASIBAN e corecta, cere-le calculul pe care l-au facut ca sa ajunga la 16000. Ar trebui sa arate asa:
Valoare de nou (catalog, factura etc) x coeficient de uzura (norma CSA) x 0.75.Asta e valoarea maxima a despagubirii. (detalii pe site-ul CSA - legislatie, norme CSA, ordin 11/2007, Titlul II, Stabilirea despagubirilor)

Sa fii foarte atent la valoarea de nou: de obicei este luata din catalogul Schwacke, iar acolo sunt trecute toate dotarile pe care le are masina, iar daca ai dotari suplimentare fata de modelul din catalog, iti da si pretul acestora.
Daca ai CASCO mergi la ei si roaga-i sa te ajute cu aceste calcule.(desi la 8000 de EURO cat ai precizat tu, oricum iese sub 25000 lei).

Solutia FINALA este instanta.

BAFTA !!!
kiki71
Incepator

Maşina: FF2, 2007, 1.8 TDCI, 115 CP

Mesajde Ford_ct » 10 Mai 2008, 21:07

$1 scrie:$2ntotdeauna apar diferente intre CASCO si RCA in ceea ce priveste valoarea masinii.
Asta datorita grilelor diferite de uzura care sunt folosite. (cea pt. RCA e data prin ordin al CSA, iar cea pt. CASCO e norma interna a fiecarui asigurator).

Ca sa vezi daca suma de la ASIBAN e corecta, cere-le calculul pe care l-au facut ca sa ajunga la 16000. Ar trebui sa arate asa:
Valoare de nou (catalog, factura etc) x coeficient de uzura (norma CSA) x 0.75.Asta e valoarea maxima a despagubirii. (detalii pe site-ul CSA - legislatie, norme CSA, ordin 11/2007, Titlul II, Stabilirea despagubirilor)

Sa fii foarte atent la valoarea de nou: de obicei este luata din catalogul Schwacke, iar acolo sunt trecute toate dotarile pe care le are masina, iar daca ai dotari suplimentare fata de modelul din catalog, iti da si pretul acestora.
Daca ai CASCO mergi la ei si roaga-i sa te ajute cu aceste calcule.(desi la 8000 de EURO cat ai precizat tu, oricum iese sub 25000 lei).

Solutia FINALA este instanta.

BAFTA !!!
Ford_ct
Incepator

Maşina: Ford Focus break Ghia, 2002, TDCi, 85 kw / 115 CP
VIN: WFONXXWPDN2U16264

Mesajde silviu buc. » 10 Mai 2008, 21:33

imi pare rau sa-ti spun ca se scade conform legii in vigoare si coeficentul de uzura al masinii. practic tu ti-ai pus pe masina piese cu uzura0% in locul celor care aveau x % uzura. sa nu te superi pe mine dar trebuie sa sti asta inainte de a incepe demersul in instanta. verfica si cum ti-a zis colegul fordist pt a afla coeficentul de uzura. oricum firma de asigurari iti va da o cotatie in avantajul lor. mai verifica si la CASCO ce bani primesti si apoi lasa-i pe asiguratori intre ei sa se compenseze.
silviu buc.
Incepator

Maşina: ford mondeo, platin, 1.8 gas, 125 CP, clima, xenon
VIN: WF04XXGBB44S05000

Înapoi la Help/Troubleshooting