Discutii libere/forum

Masina noua sau second-hand ?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Masina noua sau second-hand ?

Masina noua
29
37%
Masina second-hand
49
63%

Voturi totale : 78

Re: Masina noua sau second-hand ?

Mesajde valiinves » 01 Mar 2008, 23:50

Parerea mea este ca masina ti-o cumperi dupa puterea (in bani) pe care o ai.
Eu unu am reusit anul trecut sa fac rost (cu ce mai aveam eu cu priteni) de 10.000E.
O masina noua de banii astia,.......logan full si pe motorina, cred. Daca nu cumva trebuia sa mai pun vreo mie acolo.
Nu am cumparat logan si am plecat in belgia, olanda sa iau ceva SH si am luat masina din semnatura pe care am dat 7000E deoarece am pus raul inainte am zis sa mai am 1000 de cheltuiala si doua de inmatriculare. Si ce pot sa va mai spun?......f..bip pe ala care-i pare rau.
Eu cam atat aveam de zis.
PS. am dotari pe ea la care inca loganul mai viseaza si aprope 30000Km pana acum si am schimbat consumabile doar.
Ford Mondeo 2002 2.0 TDCI 131 CP
WFOWXXGBBW1E43387

Mama prostilor....... e mereu gravida !
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii - nu li se intampla prea des.
valiinves
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo wagon 2002 2.0 TDCI 131CP gri metalizat
VIN: WFOWXXGBBW1E43387

Mesajde coldone » 02 Mar 2008, 00:10

$1 scrie:$2PS. am dotari pe ea la care inca loganul mai viseaza si aprope 30000Km pana acum si am schimbat consumabile doar.

asa e..dar are si ani km/ani la care un logan(sau alta masina noua) ar fii visat muult timp :)
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde Mihai L » 02 Mar 2008, 00:20

$1 scrie:$2forbidden27:

$1 scrie:$2ratilor, masina noua e masina noua.

Corect si iarna nu-i ca vara, ce e alb nu e negru, samd.
Nimeni nu contesta noutatea unei masini noi. Dar cat timp ramane noua o masina noua? De obicei pana la primul concediu. Suficient de mult ca sa merite carca de bani data in plus?

Eu zic ca da, chiar daca tu ai impresia ca iei luat masina SH dupa primul concediu al proprietarului... =))
O alta problema este urmatoarea: dai 12.000 pe o masina SH cu mai multe dotari; poti sa mai bagi 3000 in ea pe diverse probleme (si nu ajungi greu la banii astia). Constati ca de banii astia aproape ca-ti luai masina de noua si cativa ani nu trebuia decat sa-i bagi combustibil si consumabile, iar asta reparata nu esti sigur ca va merge ceas inca un an fara sa mai necesite ceva reparatii.

$1 scrie:$2resit d-lor, stasurile de calitate sunt aceleasi.

Scuza-ma, dar ma faci sa rad. Stii ca o masina noua in Romania este mai ieftina, la aceleasi dotari, cam cu 10%-15% fata de o masina identica din Germania? De unde crezi ca vine aceasta diferenta de pret? Sa nu-mi spui ca ne fac noua concesii, ca apelez la emoticonul ala care se tavaleste de ras...

Diferenta de pret provinde de la standarde: chestii impuse de legislatie si altele impuse de cumparator...
De ex.
- daca in Germania standardul este de 4 airbaguri + 2 laterale alea nu-ti mai apar ca optiuni;
- in Norvegia parbrizul incalzit poate fi standard ca asa vor 99% din clienti, asa ca daca faci configuratia vor iesi masini diferite la preturi diferite.

$1 scrie:$2aca vrei sa experimentezi mai multe modele, da ia tata SH, te dai cu ea un an, nu-ti mai place, iei alta si tot asa.

Revanzarea masinii se face in medie cam la 4-5 ani de folosinta. Asta e valoarea medie, indiferent ca o iei de noua sau SH. Pe valoarea asta discutam, atat la vanzarea unei masini noi cat si la revanzarea unei masini SH.

Prin urmare, la o masina noua care o vinzi dupa 4-5 ani, devalorizarea este undeva la 40-50%.
La un SH care il iei la 2 ani vechime, dupa 4-5 ani cand il vinzi (la varsta masinii de 6-7 ani) pierzi cam 20%-25% nu mai mult. Devalorizarea mare este in primii 2 ani de viata ai masinii.

Este mica diferenta de pret si nu gasesti cumparator; cine crezi ca se mai uita la 2000 EUR cand ia o masina de 20.000 EUR?
Sa nu uitam ca uzura/folosirea inseamna bani, iar o masina SH de 6-7 ani necesita niste cheltuieli substantiale...

Si nu e neaparat vorba sa experimentezi mai multe modele, la acelasi model in 4-5 ani prinzi cel putin 2 upgrade-uri.

Se ajunge la situatia interesanta ca unul care-si cumpara masina noua dar o tine 8 ani, sa se plimbe cu harbu' mai mult decat unul care cumpara SH si il schimba la 3 ani.

Te-ar surprinde sa afli ca in ansamblu cel care a tinut masina 8 ani a cheltuit cu ea mult mai putin decat cel care a schimbat trei masini SH?

@Mihai L:
$1 scrie:$2i se pare mult daca te gandesti ca poate va trebui sa schimbi volanta/injectoare/suspensii/distributie?

Hai sa fim seriosi. Deja discutia aluneca spre zona alora care umbla cu biblia sub brat si ne cheama la pocainta, ca vine sfarsitul lumii...
Cate masini SH ai auzit tu ca au schimbat injectoarele? Si daca iti iei masina de noua, si cand implineste 4 ani si 2 luni ii pica injectoarele? Te incalzeste cu ceva garantia?

Pai sa amintim de OctavianC, care s-a chinuit cu un Focus... Acum cateva luni, "scarbit", si-a luat un Mondeo SH si a avut exact aceleasi probleme (si nu poti spune ca nu stia despre ce e vorba...)... Nu mai departe de ieri cred, un alt forumist care a luat masina SH de la Romcar (!!!) a patit chestii similare, plus ca a aflat din alte parti ca masina a fost lovita...

Eu vad astfel cele doua probleme (fara sa exageram cu reparatiile la masinile noi si nici macar la cele SH):
- masina noua in primii ani nu prea costa in afara consumabilelor;
- masina SH e normal sa necesite reparatii, sunt uzuri ale pieselor. Si daca nu al doilea proprietar, atunci al treilea, tot va fi nevoie sa bage cineva bani in ea.
Nesiguranta e mai greu de pretuit: nu stii cum s-a mers cu ea, nu stii daca a avut accidente si cat de grave. Au fost oameni care au luat un SH fara sa stie ca nu le mai functioneaza airbagurile...

@valiinves: Eu nu am avut de dat decat 5-6000 de EUR si tot am luat masina noua; SH pentru mine ramane o loterie la care nu am de gand sa joc...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde valiinves » 02 Mar 2008, 00:24

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2PS. am dotari pe ea la care inca loganul mai viseaza si aprope 30000Km pana acum si am schimbat consumabile doar.

asa e..dar are si ani km/ani la care un logan(sau alta masina noua) ar fii visat muult timp :)

Cum zici tu. Da eu mondeo meu nu-l dau nici pe doua loganuri noi tipla si fabricate in germania poa sa fie. :)
I love my car!!! :)
WFOWXXGBBW1E43387

valiinves
1nsane Member

Mesajde valiinves » 02 Mar 2008, 00:37

$1 scrie:$2valiinves: Eu nu am avut de dat decat 5-6000 de EUR si tot am luat masina noua; SH pentru mine ramane o loterie la care nu am de gand sa joc...

Eu nici pe aia nu i-am avut. Am avut cam 4000 si de restul m-am imprumutat. Puteam sa ma imprumut si de mai mult, dar atat am considerat eu ca am putere de cumparare.
WFOWXXGBBW1E43387

valiinves
1nsane Member

Mesajde Nic_Bv » 02 Mar 2008, 11:22

@Mihai L:
$1 scrie:$2iferenta de pret provinde de la standarde: chestii impuse de legislatie si altele impuse de cumparator...
De ex.
- daca in Germania standardul este de 4 airbaguri + 2 laterale alea nu-ti mai apar ca optiuni;
- in Norvegia parbrizul incalzit poate fi standard ca asa vor 99% din clienti, asa ca daca faci configuratia vor iesi masini diferite la preturi diferite.

Nu ai dreptate. Eu vorbesc luand in calcul cazuri concrete, cunoscute. De exemplu C-Max-ul care il am acum are pe factura de achizitie a primului cumparator suma de 22.500 EURO.

Are acelasi numar de airbaguri, aceleasi ornamente si dotari ca un Trend care la noi este 19.500 EURO.
Diferentele se obtin din calitatea ansamblarii si a tratamentelor. Nu intamplator masinile care vin in Romania au probleme cu vopseaua, pe cand o masina livrata pentru nemti nu are asemenea probleme.

$1 scrie:$2 alta problema este urmatoarea: dai 12.000 pe o masina SH cu mai multe dotari; poti sa mai bagi 3000 in ea pe diverse probleme (si nu ajungi greu la banii astia)

Pe o masina SH pe care ai dat 12.000, nu are voie sa-ti mai "manace" 3.000 EUR. Totalmente exclus.
Cat despre forumistul care a luat masina de la Romcar ... tocmai asta e problema, ca el si-a luat masina noua! Si a aflat ca e lovita ...

Nu exista reteta universala, conform careia masina noua (sau SH) este solutia perfecta.
In suma de bani alocata, exista doua variante:
- masina noua cu mai putine dotari / clasa inferioara dar cu riscuri zero;
- masina SH cu mai multe dotari / clasa superioara, si cu riscurile aferente. Care riscuri, sunt oricum mult mai mici decat cred cei din prima categorie. :P
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde forbidden27 » 02 Mar 2008, 12:50

Hai sa fim corecti si obiectivi.
Cati dintre noi daca ar avea posibilitati materiale si-ar lua SHuri? Uitati-va pe statisticile de vanzari din tara noastra,vanzarea masinilor SH la noi bate la greu vanzarea masinilor noi. De ce asta? Pt ca romanul nu are posibilitati sa ia o masina peste 20.000 euro.
Uitati-va la exemplul Logan. Sunt multe, s-au inmultit ca ciupercile, multi care le cumpara stiu ca sunt asa cum sunt, dar cel putin stiu ca au o masina noua cu care poti oricand sa pleci la drum fara griji. Si e totusi o masina pentru care multi fac eforturi financiare mari pt a le cumpara.
Am avut si eu pana acum masini SH si stiu pe pielea mea ce inseamna, eu unul de cate ori am plecat cu masina la drum nu m-am simtit in siguranta si mereu ma gandeam la acel daca......
Asa ca hai sa fim obiectivi si sa gandim ce am prefera daca nu am mai avea grija zilei de maine.
Oare ce am prefera daca am avea toti posibilitatea sa tinem o masina cat e in garantie si dupa perioada asta sa luam alta fara a face eforturi financiare mari.
Cat despre forumistul care a luat masina de la Romcar, problema nu e ca si-a luat masina noua, problema e ca intr-o tara in care nesimtirea e lege nationala asta se poate intampla, nu stiu daca prin alte tari civilizate un dealer ar fi avut curajul sa faca asa ceva. Eu nu as fi acceptat asa ceva, dar asa tine tot de mentalitate. Daca accepti asa ceva, n-ai decat.
Si Nic_Bv, multi avem impresia ca aia a lu' vecinu e mai buna. Ai avut vreodata ocazia sa pui acelasi tip de masina din Germania si din Romania una langa alta si sa le studiezi amanuntit?
Gandeste-te ca Mondeo se fabrica numai la Genk in Belgia, furnizorii de accesorii pt masini sunt aceeasi, piesele sunt aceleasi. E adevarat, la acelasi nivel de echipare au si alte chestii care sunt cerute de toti clientii sau sunt obligatorii.
La focus e altceva, din cate stiu se fac in Spania, Germania, da e posibil sa gasesti diferente la calitate.
Noi am ramas cu ideea de pe vremea lui Ceasca, Dacia pt export e mai buna, si chiar era. De ce era? Pt ca trebuia sa indeplineasca niste stasuri foarte stricte cu care afara nu se joaca nimeni.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde 1741010 » 02 Mar 2008, 14:13

... ne spui si noua cum?[/quote]

Un test la reprezentanta.O cerere de verificare a istoricului. La VW ,de exemplu, costa 60-70 lei.
Ford Mondeo Trend Tournier, an 2004,1998cmc,85kw/116cp, ABS ,ESP
WV Golf V, 1.9 TDI,2006
Vand palinca de prune : [url]http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=111&t=69948[/url]
1741010
Member

Maşina: Ford Mondeo Trend Tournier, an 2004,1998cmc,85kw/116cp, ABS ,ESP ,climatronic,pachet electric
VIN: WF0WXXGBBW4C81017

Mesajde Mihai L » 02 Mar 2008, 16:00

$1 scrie:$2.. ne spui si noua cum?

Un test la reprezentanta.O cerere de verificare a istoricului. La VW ,de exemplu, costa 60-70 lei.[/quote]

... La Ford nu se poate...
Iar testele la reprezentante sunt neconcludente (avem oameni pe forum care pot certifica asta pentru ca au fost pacaliti).
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Nic_Bv » 02 Mar 2008, 17:13

$1 scrie:$2ar testele la reprezentante sunt neconcludente

Corect. Nu toate service-urile declara reparatiile / VIN-ul masinii.

$1 scrie:$2i Nic_Bv, multi avem impresia ca aia a lu' vecinu e mai buna. Ai avut vreodata ocazia sa pui acelasi tip de masina din Germania si din Romania una langa alta si sa le studiezi amanuntit?

N-ai inteles. Nu difera tapiteria sau ornamentele de la usi. Piesele sunt aceleasi, provin de la aceiasi furnizori. Alta e buba.
Gandeste un pic, pune informatiile cap la cap:

1. Se stie de pe linia de ansamblare care va fi destinatia masinii, in ce tara va fi livrata.
2. Ale naibii masini, ale noastre ies mai ieftine decat ale lor. De ce oare?!? (ATENTIE: Incetati cu argumentul stupid ca ale lor sunt mai dotate, nu e adevarat. Cine nu crede, ii dau VIN-ul meu sa-l compare cu VIN-ul unui C-Max Trend facut pentru romani).

Filtrele de verificare a calitatii, finisajele, vopsitul, antifonarea si alte operatiuni similare ce pot face obiectul reducerii de costuri conduc la reduceri de costuri. Asa fac toti, de la Mercedes la Renault.

Nu va mai amagiti atata inchipuindu-va ca vom fi vreodata altceva decat o piata de desfacerea a produselor proaste si ieftine. Asta e si unul din motivele pentru care ne-au primit in UE.

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde coldone » 02 Mar 2008, 17:23

LOL, deci dupa conceptia unora, au linii separate, in functie de zona unde o sa fie livrata masina. Iar liniile pt romania au roboti mai prosti :))
Mie mi se pare doar un pretext al celor care nu si ia masina noua :D
coldone
Gold Member

Mesajde Nic_Bv » 02 Mar 2008, 17:53

$1 scrie:$2OL, deci dupa conceptia unora, au linii separate, in functie de zona unde o sa fie livrata masina. Iar liniile pt romania au roboti mai prosti :))
Mie mi se pare doar un pretext al celor care nu si ia masina noua :D

Daaaaa.... desigur. Masina ta a fost ansamblata numai de roboti, mai putin marmota care ti-a invelit-o in staniol. =))
C'mon...

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde mirceamc » 02 Mar 2008, 18:26

Coldone, eu am luat si am votat pt masina noua.
Dar: in afara de faptul ca am auzit din mai multe surse de problema "facut pt Europa de Est" stiu un caz pe care o sa-l detaliez un pic:
La firma la care lucreaza un prieten s-au luat Peugeot 206 si 307 (destule din ambele tipuri). La 206 nu s-au observat diferente, dar la 307 DA. Adica TOATE masinile 307 luate aveau un zgomot la rulare. Nu foarte puternic, dar era. Scandal la reprezentanta sa le repare. Raspunsul: asa sunt toate. Dupa ce au mai testat cateva cei de la firma s-au convins ca cei de la reprezentanta aveau dreptate: toate masinile Peugeot 307 importate la noi aveau acel zgomot! La un moment dat prietenul meu s-a dus la firma-mama (in Italia) unde aveau tot Peugeot 307 (o parte din masini). Si aici urmeaza surpriza: acele masini nu aveau acel zgomot!
Si un lucru real: in general constructorii de masini (in special masini de serie mare) nu au un singur furnizor pt piese din motive de siguranta productiei. Asa ca la fel cum iti poate dota masina cu accessoriile/dotarile cerute de tine, asa se poate construi masina cu piese mai ieftine (ghici de ce sunt mai ieftine) ca masina sa iasa mai ieftina si sa se poata vinde in EE.
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde zaboss » 02 Mar 2008, 20:09

$1 scrie:$2La firma la care lucreaza un prieten s-au luat Peugeot 206 si 307 (destule din ambele tipuri). La 206 nu s-au observat diferente, dar la 307 DA. Adica TOATE masinile 307 luate aveau un zgomot la rulare. Nu foarte puternic, dar era. Scandal la reprezentanta sa le repare. Raspunsul: asa sunt toate. Dupa ce au mai testat cateva cei de la firma s-au convins ca cei de la reprezentanta aveau dreptate: toate masinile Peugeot 307 importate la noi aveau acel zgomot! La un moment dat prietenul meu s-a dus la firma-mama (in Italia) unde aveau tot Peugeot 307 (o parte din masini). Si aici urmeaza surpriza: acele masini nu aveau acel zgomot!

Te-ai gândit că poate acel zgomot are cauze benigne, cum ar fi calitatea benzinei? Dacă ai ieşit cu maşina afară nu ai cum să nu fi observat diferenţe.

$1 scrie:$2oldone, eu am luat si am votat pt masina noua.
Si un lucru real: in general constructorii de masini (in special masini de serie mare) nu au un singur furnizor pt piese din motive de siguranta productiei. Asa ca la fel cum iti poate dota masina cu accessoriile/dotarile cerute de tine, asa se poate construi masina cu piese mai ieftine (ghici de ce sunt mai ieftine) ca masina sa iasa mai ieftina si sa se poata vinde in EE.

Gândeşte-te la un singur aspect. Cel puţin 50% din maşinile vândute pe piaţa românească sunt cumpărate de firme multinaţionale. Dacă ar exista diferenţe calitative mă îndoiesc că nu ar fi reacţionat vreunii până acum. Şi chiar mai tare mă îndoiesc că vreun producător auto riscă la calitate pe ideea că "e proşti şi înghit tot ce le dăm". Singura diferenţă între o maşină vândută în Germania şi una vândută în România o reprezintă nivelul de echipare "standard" care diferă în funcţie de legislaţie şi obişnuinţe de consum. Şi între o componentă realizată în Turcia, România, Belgia sau Germania nu există nici o diferenţă. Controalele de calitate şi securitate sunt foarte stricte.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde Nic_Bv » 02 Mar 2008, 23:14

$1 scrie:$2ingura diferenţă între o maşină vândută în Germania şi una vândută în România o reprezintă nivelul de echipare "standard" care diferă în funcţie de legislaţie şi obişnuinţe de consum.

Nu se poate... altul. :-t
Repetam pana inteleg si baietii din fundul clasei: masinile facute pentru Europa de Vest au aceleasi dotari cu masinile pentru Europa de Est. Proba: luati VIN-ul unei masini adusa din Germania si comparati-l cu VIN-ul unei masini cumparate de noua din Romania, la acelasi nivel de dotare, de exemplu Trend. Sau folositi configuratorul ford.de in paralel cu configuratorul ford.ro

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 02 Mar 2008, 23:24

Nu au aceleasi echipari, Ambientul de acolo are ESP + Toate airbagurile + EBA , dar tot nu cred ca e destul cat sa justifice diferenta de pret.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde DanielArdelian2 » 02 Mar 2008, 23:26

$1 scrie:$2Repetam pana inteleg si baietii din fundul clasei: masinile facute pentru Europa de Vest au aceleasi dotari cu masinile pentru Europa de Est. Proba: luati VIN-ul unei masini adusa din Germania si comparati-l cu VIN-ul unei masini cumparate de noua din Romania, la acelasi nivel de dotare, de exemplu Trend. Sau folositi configuratorul ford.de in paralel cu configuratorul ford.ro

Nic_Bv,

Aici nu ai dreptate, cel putin la Fiesta. Te asigur ca nivelele de echipare din Germania au mai multe elemente care in Romania sunt disponibile eventual ca optionale. Dar chiar si asa, cand nu eram hotarat ce masina si ce dotari sa-mi iau, am facut o configuratie cu aceleasi optionale pe ford.de si pe ford.ro si cea din Germania a iesit cu 30 % mai scumpa. Si inainte de a alege Fiesta, m-am uitat si la Focus. Si am constatat ca echiparea Trend de la Colina avea alte componente decat cea de la BDT sau Romcar. Parol. Evident, si preturile erau diferite.
Si uita-te si la ford.uk, acolo nici macar nu au nivelul de echipare "Trend", acolo au chestii de genul "Studio", "Style", "Zetec" (ca si nivel de echipare, nu se refera la motorizare !).
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde mihai_florescu_09 » 03 Mar 2008, 00:12

cred ca dotarile privind echiparea tin de dealerul local. eu mi-am luat comfort cu ceva optionale gratuite de la trend, iar acum la oferta e comfort in varianta in care eu as fi luat-o cu dotarile ghia pe a mea. deci nu conteaza Romania, Germania...etc....dealerul isi face configuratia. evident trebuie sa se incadreze in niste limite stabilite de importatorul oficial. nu poate colina motors sa ofere pe comfort ce ofera romcar pe ghia, dar diferente mici pot exista, cum ar fi o clima automata, sau jante de aliaj. stabilirea limitelor cred ca tine de importatorul oficial al tarii respective.
mihai_florescu_09
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2005, 1.3i, 70cp@5600RPM, Tonic, Comfort, B-33-MZY

Mesajde gabilondo » 03 Mar 2008, 00:58

Gandeste un pic, pune informatiile cap la cap:

1. Se stie de pe linia de ansamblare care va fi destinatia masinii, in ce tara va fi livrata.
2. Ale naibii masini, ale noastre ies mai ieftine decat ale lor. De ce oare?!? (ATENTIE: Incetati cu argumentul stupid ca ale lor sunt mai dotate, nu e adevarat. Cine nu crede, ii dau VIN-ul meu sa-l compare cu VIN-ul unui C-Max Trend facut pentru romani).

Filtrele de verificare a calitatii, finisajele, vopsitul, antifonarea si alte operatiuni similare ce pot face obiectul reducerii de costuri conduc la reduceri de costuri. Asa fac toti, de la Mercedes la Renault.

Nu va mai amagiti atata inchipuindu-va ca vom fi vreodata altceva decat o piata de desfacerea a produselor proaste si ieftine. Asta e si unul din motivele pentru care ne-au primit in UE.[/quote]
Foarte mare dreptate ai si cu "primitul" in UE la fel =D>
FOCUS 2002 TDCI 115CP hatchback,comp.bord,climatronic,etc. MACHINE SILVER METALLIC
gabilondo
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS (iulie2002) 1.8 TDCI 115cp

Mesajde zaboss » 03 Mar 2008, 07:30

$1 scrie:$2andeste un pic, pune informatiile cap la cap:

Şi cele pentru Danemarca şi Suedia sunt cu 20% mai bune decât în Germania? Că sunt cu cca 20% mai scumpe acolo.
Preţul final la consumator depinde de:
- discountul de ţară (producătorul ştie că într-o ţară oamenii sunt mai săraci, aşa că oferă un discount mai mare pentru a menţine un anumit nivel al vânzărilor);
- nivelul de taxe şi impozite (nu compara un impozit de 16% cu un impozit de 30% sau TVA de 22% cu TVA de 17% sau 19% sunt încă 10%, cel puţin, per total care influenţează preţul maşinii);
- adaosul dealerilor, bazat costurile post-vânzare (nu cred că se compară serviciile post-vânzare din România cu cele din Germania, Suedia);
- Comisia Europeană nu face diferenţe de tratament între ţările-membre.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde Mihai L » 03 Mar 2008, 07:41

$1 scrie:$2andeste un pic, pune informatiile cap la cap:

Corect, desi nu sunt convins ca uneori nu schimba din mers destinatiile in functie de cereri (in special la cele fara comenzi speciale, evident)

Ai dreptate, controlorii de calitate au liber in zilele cand se produce pentru RO, BG, CZ?, PL?. Suplimentar, robotilor li se schimba programul astfel incat sa nu mai verifice nimic, totul se face la misto. =))

Nu va mai amagiti atata inchipuindu-va ca vom fi vreodata altceva decat o piata de desfacerea a produselor proaste si ieftine. Asta e si unul din motivele pentru care ne-au primit in UE.

Foarte mare dreptate ai si cu "primitul" in UE la fel =D>[/quote]
Sunt si ratiuni economice, e foarte adevarat, dar asta tine de piete de desfacere, anumite impuneri legate de productie, etc. si nu neaparat de calitate. In caz ca nu stiati exista si in UE legi si organisme pentru protectia consumatorului si care zic eu ca functioneaza mai bine ca OPC-ul nostru...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde zaboss » 03 Mar 2008, 07:51

Fiincă nu mai pot să-mi editez postul, revin cu ultimul raport al CE pe care l-am găsit:

$1 scrie:$2he latest report provides an indication that pre-tax price differentials across the EU Member
States have been stable on average compared to the earlier Car price Reports released in
March 2007 and August 2006. Price differentials within the euro-zone have even slightly
decreased compared to the last publication, thus returning to historic low levels. More
precisely, the dispersion indicator — the average standard deviation of prices — for the EU-25
stabilised compared to the last Report (at 6.4%), while the same indicator for euro zone has
eased somewhat (4.4% compared to 4.6% in the Report published in March 2007). It should
be mentioned that, the entry of Romania and Bulgaria in the EU leaves the indicator virtually
unchanged (6.5% for EU-27 and 6.4% for EU-25)
. The same applies for the enlarged euro
zone, where the entry of Slovenia only increased the indicator by 0.1 percentage point (to
4.5%)
Within the EU-27, 579 out of 1824 price quotes listed in the report show prices that exceed by
20% the cheapest national market in the EU. This compares to 581 out of 1 823 price quotes in
March 2007 issue for EU-25, and 598 out of 1 789 in the August 2006 issue.
Of the 10 top best selling cars in the EU in 2006, the widest price difference in the euro zone is
for the Peugeot 307, which costs 31% more in France than in Finland.
This difference
represents a potential saving of €4700 (including VAT) for the French consumer buying in
Finland.

Raportul se poate citi aici. Sunt convins că dacă se caută cu atenţie se pot găsi şi mai recente. Dar, mă rog, nu cred că documente oficiale europene sunt suficient de convingătoare pentru cei convinşi că există o conspiraţie împotriva României. Ei ştiu mai bine şi nu pot fi păcăliţi de chestii din astea precum argumentele.

PS Să înţelegem că la maşinile produse de pejo pentru Finlanda roboţii sunt scoşi de tot din priză?
zaboss
Gold Member

Mesajde zaboss » 03 Mar 2008, 08:03

Am găsit şi anexa cu preţurile comprate: http://ec.europa.eu/comm/competition/se ... _table.pdf
zaboss
Gold Member

Mesajde forbidden27 » 03 Mar 2008, 10:36

Zaboss thanks, m-ai scutit de niste cautari pe net, eu voiam chiar sa arat niste comparatii de preturi la OPTIONALE care sunt aceleasi ca si ale noastre dar mai scumpe (astept totusi pe cineva sa spuna ca aliajul de la jentile nemtilor e mai bun).
Cine doreste poate verifica pe ford.de si ford.ro.
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde ciocrosu » 03 Mar 2008, 22:19

Am citit tot topicul si nu pot sa ma abtin:
1. Eu sunt adeptul SH, fac prea putini km. pe an,10k, sa merite sa bag o caruta de bani intr-o masina noua pe care dupa 4-5 ani la max. 50k s-o vand cu 40-50% mai ieftin.

Referitor la calitatea materialelor si a masinilor fabricate pentru noi ele exista, chiar daca uni dintre noi nu vor sa recunoasca si vor sa imbete, ologeasca, sa schimbe programul sau chiar sa sa-i scoata din priza, pe sarmani roboti care le fabrica, DAR sa nu uitam ca acelasi maret robot poate sa faca din materiale de slaba calitate cu aceasi perfectiune un lucru perfect dar cu o calitate egala cu cea a materialelor adica slaba !!

Nu cred ca exista concern care sa nu aiba o fabricuta printr-o tara mai dubioasa tocmai pentru a mai reduce din cheltuieli si a vinde mai ieftin.
Sa nu uitam ca sunt produse fabricate sub licenta, chiar si in china, la calitate si standarde ridicate dar mult mai ieftin, si atunci cine o sa stie ca pompa de apa, rulmenti sau multe altele piese "originale" au fost facute in tara mama sau pe vapor.

Nu trebuie sa fi Schumacher sa faci o proba, aici in Romania, cu o masina comercializata in RO si una adusa de afara facuta pentru ei sa te lamuresti ff usor de toate diferentele.
ciocrosu
Member

Mesajde coldone » 03 Mar 2008, 23:37

Tu vorbesti de cu totul altceva si anume despre diferenta de calitate intre diverse fabrici apartinand aceluiasi producator. De ex, in cazul renault, care produce megane sedan in turcia si hatchback in franta. Aici e posibil sa ai dreptate, dar cand totul se intampla in aceeasi fabrica...
coldone
Gold Member

Mesajde forbidden27 » 03 Mar 2008, 23:40

$1 scrie:$2m citit tot topicul si nu pot sa ma abtin:
1. Eu sunt adeptul SH, fac prea putini km. pe an,10k, sa merite sa bag o caruta de bani intr-o masina noua pe care dupa 4-5 ani la max. 50k s-o vand cu 40-50% mai ieftin.

Referitor la calitatea materialelor si a masinilor fabricate pentru noi ele exista, chiar daca uni dintre noi nu vor sa recunoasca si vor sa imbete, ologeasca, sa schimbe programul sau chiar sa sa-i scoata din priza, pe sarmani roboti care le fabrica, DAR sa nu uitam ca acelasi maret robot poate sa faca din materiale de slaba calitate cu aceasi perfectiune un lucru perfect dar cu o calitate egala cu cea a materialelor adica slaba !!

Nu cred ca exista concern care sa nu aiba o fabricuta printr-o tara mai dubioasa tocmai pentru a mai reduce din cheltuieli si a vinde mai ieftin.
Sa nu uitam ca sunt produse fabricate sub licenta, chiar si in china, la calitate si standarde ridicate dar mult mai ieftin, si atunci cine o sa stie ca pompa de apa, rulmenti sau multe altele piese "originale" au fost facute in tara mama sau pe vapor.

Nu trebuie sa fi Schumacher sa faci o proba, aici in Romania, cu o masina comercializata in RO si una adusa de afara facuta pentru ei sa te lamuresti ff usor de toate diferentele.

Dragule, tu chiar crezi ca o firma cu renume se preteaza la ce spui tu? Tu stii ce inseamna un standard de calitate si ce implica in ziua de azi asa ceva? O companie ca sa reduca cheltuielile de productie crezi ca nu are alte metode? Ia de exemplu scandalul Nokia care inca nu s-a stins in Germania. Tu crezi ca Ford care are o singura fabrica unde produce Mondeo pt masinile de la noi ia piese din Complex Dragonul Rosu? Cum am mai spus, daca acelasi model se produce in mai multe tari, da pot fi diferente de calitate ex. Renault Franta si Renault Turcia, mai nou, Toyota a inceput sa ansableze masini in Turcia si deja multi au observat diferente majore.
Dar in momentul in care alegi sa iei o masina noua trebuie sa deschizi bine ochii si apoi punga. Eu unul as prefera sa iau un pic teapa la calitate la o masina noua decat sa iau un SH la care nu sunt sigur nici daca merge airbagul sau ii pica maine franele. Defecte pot exista si la alea noi si la alea vechi, avantajul e ca la masina noua ai garantie, dealerul e OBLIGAT sa remedieze totul pe carca lui, pe cand la un SH daca apare ceva, cam bagi mana foaaaaaaarte adanc la buzunarul propriu.
Si apropo de valoarea de revanzare, prefer sa pierd niste bani decat sa-mi pierd, doamne fereste, familia.
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde forbidden27 » 03 Mar 2008, 23:42

Deci coldone, gandim amandoi la fel, am postat in acelasi timp.
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde catalin1972 » 04 Mar 2008, 07:21

[quote="forbidden27Dar in momentul in care alegi sa iei o masina noua trebuie sa deschizi bine ochii si apoi punga. Eu unul as prefera sa iau un pic teapa la calitate la o masina noua decat sa iau un SH la care nu sunt sigur nici daca merge airbagul sau ii pica maine franele. Defecte pot exista si la alea noi si la alea vechi, avantajul e ca la masina noua ai garantie, dealerul e OBLIGAT sa remedieze totul pe carca lui, pe cand la un SH daca apare ceva, cam bagi mana foaaaaaaarte adanc la buzunarul propriu.
Si apropo de valoarea de revanzare, prefer sa pierd niste bani decat sa-mi pierd, doamne fereste, familia.[/quote]

Indubitabil , o masina noua e mai buna decit una SH ! Dar totul pleaca de la bani , io am oscilat mult intre a-mi lua una noua sau una SH dar pina la urma am luat una SH pt ca la aceiasi bani imi oferea mai multe dotari de siguranta . Conteaza mult de la cine iei masina si pina la urma poti s-o verifici " la singe " !
Standardul de fabricatie e desigur numai unul intr-o intreprindere ...dar , din cite stiu , cele sub standard sint trimise in Est !
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 04 Mar 2008, 07:38

$1 scrie:$2..
Indubitabil , o masina noua e mai buna decit una SH ! Dar totul pleaca de la bani , io am oscilat mult intre a-mi lua una noua sau una SH dar pina la urma am luat una SH pt ca la aceiasi bani imi oferea mai multe dotari de siguranta . Conteaza mult de la cine iei masina si pina la urma poti s-o verifici " la singe " !
Standardul de fabricatie e desigur numai unul intr-o intreprindere ...dar , din cite stiu , cele sub standard sint trimise in Est !

Conteaza intr-adevar de la cine ai luat masina, dar hai sa ne gandim ce sta in spatele acestei teorii:
1) Masina a fost luata de noua de un cunoscut :D
2) A stat in posesia unui cunoscut o perioada de timp suficienta cat sa-si manifeste defectele "ascunse" la vanzare (cu alte cuvinte, sa te feresti de tepe de la necunoscuti)... =))
Pretul in general poate fi mai mare ca cel de pe piata prin prisma acestei "garantii". :D
Legat de verificarea la sange... Sa stii ca multi au verificat-o si tot degeaba; oricum kilometrajul real nu-l vei stii decat (eventual!!!) in varianta 1 de mai sus
Apropo de dotarile de siguranta... O fi mai bine cu 4 airbaguri sau preferi 6 facute din spuma poliuretanica? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum