Audio/Video/Navigatie

BASS, mai mult bassssss....

Cum se poate da muzica mai tare ?

BASS, mai mult bassssss....

Mesajde Cornel001 » 10 Mar 2008, 19:26

Am scris si pe sectiunea focus ca tot am gasit ceva de audio acolo, si reiau aici:

Vorbim de unitatea CD6000 de pe FF2, cea originala, dreptunghiulara, cu lumina verde. + sistemul de redare/boxe aferent.

Vreau mai mult bass... adica mai mult "bum-bum", vibratii, stiti voi.
Acum probabil o sa veniti sa-mi recomandati subwoofer in portbagaj, etc.
Eu insa nu sunt convins ca e strict nevoie de asta. Adica:
1. Am lasat treble pe +4 si am pus bass pe +7. ca sa se simta 'brrr-brrrr' mai tare, tre sa dau volumul ceva mai tare decat as prefera.
2. Am facut alta smecherie : am lasat bass pe +7 si am pus treble pe -7. astfel am putut da mai tare sa se simta 'brrr-brrr' mai puternic, fara sa tipe mai tare vocile.
3. Insa se aude mai... putin infundat asa... mai putin clar, evident daca am pus treble asa mic. Ca concluzie l-am adus pana la +2 pana la urma.
Concluzia e ca ma gandesc ca el sistemul pare ca poate sa 'brrr-brrr', nu foarte tare, dar asa serios mai simtibil, dar nu stiu cum sa fac sa-l conving sa vibreze mai tare fara sa dau volumul mai sus, sau fara sa creasca decibelii. Nu ca distorsioneaza, ci pt ca ies parca cam multi decibeli.

Aveti idei ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Re: BASS, mai mult bassssss....

Mesajde Xmad » 11 Mar 2008, 15:40

$1 scrie:$2m scris si pe sectiunea focus ca tot am gasit ceva de audio acolo, si reiau aici:

Vorbim de unitatea CD6000 de pe FF2, cea originala, dreptunghiulara, cu lumina verde. + sistemul de redare/boxe aferent.

Vreau mai mult bass... adica mai mult "bum-bum", vibratii, stiti voi.
Acum probabil o sa veniti sa-mi recomandati subwoofer in portbagaj, etc.
Eu insa nu sunt convins ca e strict nevoie de asta. Adica:
1. Am lasat treble pe +4 si am pus bass pe +7. ca sa se simta 'brrr-brrrr' mai tare, tre sa dau volumul ceva mai tare decat as prefera.
2. Am facut alta smecherie : am lasat bass pe +7 si am pus treble pe -7. astfel am putut da mai tare sa se simta 'brrr-brrr' mai puternic, fara sa tipe mai tare vocile.
3. Insa se aude mai... putin infundat asa... mai putin clar, evident daca am pus treble asa mic. Ca concluzie l-am adus pana la +2 pana la urma.
Concluzia e ca ma gandesc ca el sistemul pare ca poate sa 'brrr-brrr', nu foarte tare, dar asa serios mai simtibil, dar nu stiu cum sa fac sa-l conving sa vibreze mai tare fara sa dau volumul mai sus, sau fara sa creasca decibelii. Nu ca distorsioneaza, ci pt ca ies parca cam multi decibeli.

Aveti idei ?

Nu poti :), daca fortezi boxele cu mai mult bass in cateva luni nu o sa mai auzi "brrr brr" ci "prrr prrr", vrei bass pune un wofer de 20-30W rms si o sa ai suficient bass fara spatiu in portbagaj ocupat prea mult
Mist ... nothing can escape
Xmad
Ford Freak

Maşina: ford focus

Mesajde DanielArdelian2 » 12 Mar 2008, 23:03

Iti recomand sa iei in calcul si antifonarea suplimentara a usilor.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Cornel001 » 14 Mar 2008, 10:31

1. La woofer 20-30 rms nu sunt prea putin ? Unde gasesc asa ceva , ca ce am vazut toate au minim 150-200W.

2. Antifonare de ce ?
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde DanielArdelian2 » 14 Mar 2008, 12:28

Antifonare

1) ca sa nu mai sune boxele din usi a "butoi de tabla".

2) ca sa reduci zgomotul de rulare in masina
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Cornel001 » 14 Mar 2008, 12:50

Da-mi mai multe amanunte despre antifonarea aia te rog... sau unde s-a scris deja. Cat de mult il reduc ? Ca daca vreau sa reduc zgomotul serios ar trebui cred sa antifonez suplimentar in mai multe locuri (ex: pasajele rotilor).

Aia cu "butoi de tabla" n-o inteleg,... eu nu am probleme cu sistemul actual in general, daca calitatea melodiei pe suport este buna. Vreau cam asa: ca sa simt vibratiile de la melodie (bass), tre sa dau bass pe +7 si volumul pe la 15 sa zicem, ori eu vreau sa las volumul pe la 8-11, dar tot sa simt vibratiile la fel tare (in scaun, volan, alea,).

Deci ce solutii aveti la problema asta ? Daca e musai un woofer imi puteti recomanda unul cat mai mic/ieftin, dar sa poata rezolva problema de mai sus, fara sa scada calitatea auditiei. Nu e nevoie sa fie f puternic, sa se demembreze masina :D
Eventual amplificator daca e necesar ?
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde ciocrosu » 14 Mar 2008, 16:51

http://vwforum.vwforum.ro/index.php?sho ... 22672&st=0

aici gasesti o groaza de explicati referitoare la antifonare si gasesti si poze ;)

PS. Ti-ai luat modulator fm sau nu ?
ciocrosu
Member

Mesajde Alen » 14 Mar 2008, 21:04

nu ai cum sa maresti intensitatea basului direct de pe inregistrarea CD-ului ? adica sa-ti faci CD-uri cu melodii cu nivel de bas foarte ridicat......ma gandesc si io 8-}
bine, e clar ca nu se aplica pt. melodiile ascultate pe radio :-"
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde pretorian » 15 Mar 2008, 01:01

eu zic ca tot un woofer face treaba.... si nu trebuie ceva super avansat, se gasesc si cu amplificator incorporat dar nu stiu cat de bune sunt, un prieten a pus pe masina un woofer jbl de 250w si la volumul de 6 se simte destul de bine in masina si poti purta si o conversatie :)
Fiesta 1.4 TDCi

HONDA Accord 2.4 i-VTEC
pretorian
Gold Member

Maşina: Honda ACCORD, 2.4 i-VTEC, Siver Grey

Mesajde Cornel001 » 15 Mar 2008, 01:29

1. mda, deci, dupa ce am citit acolo, nu prea vad ce are a face tratamentul portierelor cu ce vreau eu. Sau daca are, nu ma pricep la chestii d-astea si nici n-as vrea sa umblu prin portiere.

2. modulator : nu, maine o sa testez un soundfly prin bunavointa lui Krupy.

3. asta cu manaritul... chiar daca merge nu mi se pare o solutie eleganta. vreau sa fac ceva o data si sa fie valabil pt tot.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde ciocrosu » 15 Mar 2008, 12:23

" In mare, exista 2 fenomene ce trebuie evitate intr-o portiera : Vibratia panourilor ce alcatuiesc incinta difuzorului si rezonantele datorate undelor stationare. Vibratia panourilor se datoreaza in mare modificarilor permanente ale presiunii aerului din interiorul incintei. In momentul in care un corp intra in vibratie, devine el insusi "difuzor". Astfel, prin vibratia peretilor incintei, se produc modificari ale volumului acesteia. Perceptia maselor largi asupra acestui fenomen poate fi descrisa prin cuvinte ca : bass anemic,etc. "

O buna antifonare a portierelor duce la un bass puternic, clar exact cea ce-ti doresti tu :D

2. sa-mi spui si mie daca " fly sound-ul "
merci
ciocrosu
Member

Mesajde boqqdan » 28 Apr 2008, 23:09

deci, ca sa fie clar...bass puternic in usi fara izolare portiere, pe termen lung o sa ajunga sa-ti baraie usile cand dai mai tare muzica(experienta proprie)...vibtatiile, de orice natura slabesc incheieturile...solutia.....un sub mititel(180 de w rms am eu) si ai cel mai profund bass ....si nu ocupa nici atat de mult loc in portbagaj....pun poze sa te convingi maine, ca acum nu mai ies in fata blocului......
de cand i-am pus ceasuri de ST trage ca nebuna :))
boqqdan
1nsane Member

Maşina: ford focus trend 2005, 1,6; 16 v, 101 cp

Înapoi la Audio/Video/Navigatie