ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Liniute, depasiri, scheme si manevre in trafic

13 Mar 2008, 01:58

Eh, nu mai da :) Da cand dat-o cu 135-ule cum a fost?:)

13 Mar 2008, 09:19

[quote="Cornel001"][quote]Gigi se asigura inainte de a intra in intersectie,pt ca asa spune legea.Se uita lung la dreapta, vede nimic.Se uita lung la stanga ,vede un punct de lumina.Punctul poate fi un bec aprins care palpaie prin fereastra unei case.De fapt ce nu stie Gigi este va punctul de lumina esti TU,idiotul care strabate DN1 cu 280km'ora.quote]

Un accident de genul asta , de care a patit nea Gigi din poveste , a fost anul trecut in Tulcea : un nene a apreciat gresit viteza motocicletei care venea pe contrasens si a facut stinga sa intre intre niste blocuri ( pe Garii pt cei care stiu )... a fost nevoie de echipa de descarcerare ca sa extraga motocicleta din Dacie ( io cind am vazut Dacia am crezut c-a lovit-o un camion ... ) !Din fericire s-a soldat doar cu un picior rupt ( motociclistul )!

P.S. : Io continu sa zic ca nu viteza omoara ci mintea proasta ! ( pe Discovery ziceau ca de vina ar fi toxoplasmoza )

14 Mar 2008, 09:59

Tinand cont de faptul ca sunt 40 de pagini pe topicul asta...(si nu am chef sa citesc asa de mult- scuzati lenea)... am si io o intrebare: Cu masina din semnatura am cum sa depasesc un golf IV scurt din 2002 cu 101 cp ??? ma gandesc ca are avantaj ca e mai usor..astept pareri..

14 Mar 2008, 10:42

depinde ce intelegi prin a depasi. poate la un demaraj e mai sprinten decat tine. in schimb pe o autostrada goala, la viteza maximala nu cred ar face fatza.

14 Mar 2008, 10:51

$1 scrie:$2inand cont de faptul ca sunt 40 de pagini pe topicul asta...(si nu am chef sa citesc asa de mult- scuzati lenea)... am si io o intrebare: Cu masina din semnatura am cum sa depasesc un golf IV scurt din 2002 cu 101 cp ??? ma gandesc ca are avantaj ca e mai usor..astept pareri..

Io zic ca-l faci pt ca ai cuplu mai mare !La demaraj conteaza cilindreea si cuplul , ori tu ai si una si alta !

14 Mar 2008, 10:59

viewtopic.php?f=29&t=13391

Greu de spus daca-l faci sau nu, pentru ca diferenta de putere (15 CP) nu e chiar asa de mare, iar masina ta e mai grea cu vreo 200 de Kg. Exista riscul sa ti-o iei.

Cred ca rezultatul final va fi dictat de maiestria soferilor mai mult decat de performantele tehnice ale motoarelor.

14 Mar 2008, 11:01

Si eu cred ca il faci, insa nu cu foarte mult. Mi se pare o diferenta mica, asa ca o sa depinda foarte mult de sofer, adica de felul in care plecati. Multa bafta!

PS: Cred ca in cazul unui start din mers nu are nici o sansa.

14 Mar 2008, 11:39

$1 scrie:$2ttp://clubford.ro/viewtopic.php?f=29&t=13391

Greu de spus daca-l faci sau nu, pentru ca diferenta de putere (15 CP) nu e chiar asa de mare, iar masina ta e mai grea cu vreo 200 de Kg. Exista riscul sa ti-o iei.

Cred ca rezultatul final va fi dictat de maiestria soferilor mai mult decat de performantele tehnice ale motoarelor.

Excelent topicul indicat de tine dar nu am timp sa-l citesc pe tot ...asa ca s-ar putea sa spun ce au mai spus si altii : motorul diesel livreaza cuplul si puterea de la turatii mai mici deci in cazul unei liniute e in avantaj pt ca " benzinarul " nu apuca sa ajunga la turatia la care poate sa-si arate muschi pe deplin !

14 Mar 2008, 11:51

Ba apuca. Al meu urca repede in ture in a 1-a , iar de acolo....
Problema e ca le cam pierde aderenta in a 1-a, la ce forta baga... :D

14 Mar 2008, 12:18

$1 scrie:$2

Excelent topicul indicat de tine dar nu am timp sa-l citesc pe tot ...asa ca s-ar putea sa spun ce au mai spus si altii : motorul diesel livreaza cuplul si puterea de la turatii mai mici deci in cazul unei liniute e in avantaj pt ca " benzinarul " nu apuca sa ajunga la turatia la care poate sa-si arate muschi pe deplin !

Deci sa ne intelegem, ca eu sunt un pic confuz.

1) daca e Golf 4, 1.9 TDI 101 CP vs. Mondeo 2.0 TDCi 115 CP, e greu de spus care castiga...am o banuiala dar ma abtin, pentru ca suntem pe forumul Ford :D

2) daca e Golf 4, 1.6 benzina 101 CP vs Mondeo 2.0 TDCi 115 CP, pariez pe Mondeo.

Cornel001,

Daca faci liniuta intre un benzinar normal aspirat si un turbo-diesel de aceeasi putere, trebuie ca soferul de pe benzinar sa fie foarte meserias, sa-si cunoasca masina foarte bine si sa poata pleca de pe loc cu 4000 RPM fara sa faca santuri in asfalt, ca sa ajunga repede cu turatia in zona in care benzinarul are putere.

14 Mar 2008, 12:27

Golf 4, 1.9 TDI 101 CP 0-100: 11.3s top speed 188 km/h
Mondeo 2.0 TDCi 115 CP 0-100: 10.6s top speed 197 km/h

14 Mar 2008, 12:36

Pai n-auzi ca ajung repede in 4000 ? Eu cu cine vb ? De fapt cred ca plec mai prost daca incerc sa plec cu ea deja turata, din niste experiente.
Nici TD-ul nu are atata putere de la 1000 rpm. Doar daca reuseste sa plece la fel de bine si de la 2000 rpm de pe loc.
Tu ai acelasi motor . N-ai incercat pana acum ? Sau zici ca se rupe masina ? :D Nu stiu daca sunt cutiile diferite.

Ce e si cum de fapt, nu pot sa aflu practic decat la o liniuta cu un TD.
Care se da cu mine de la un semafor, la intalnire ? pe distanta mica ? (n-o sa apucam sa atingem viteze mari, doar asa un sprint 0-60/80 km, de curiozitate). :D

14 Mar 2008, 13:43

$1 scrie:$2

depinde din cate ture pleaca....daca e in treapta a 2-a la 4500 de rotatii???? :-"

14 Mar 2008, 14:51

Benzinarul isi va arata forta daca soferul stie sa il exploateze. Unde poate dieselul scoate botul in fata pe treapta 1, cand ii da a 2-a se cam echilibreaza situatia. Treapta 1 se tine usor in turatie de cuplu, ca nu iei 200 cu ea, ci 50-60. De acolo insa trebuie sa soferul de pe benzina sa nu greseasca.

Referitor la Golf-Mondeo eu as miza pe Mondeo, dar iarasi diferenta este destul de mica, si soferii vor face rezultatul.(Mondeo totusi este intr-un usor avantaj)

14 Mar 2008, 21:55

promit ca o sa incerc sa fac si treaba asta.... sa ma intrec cu el ...iar daca o fac..cu sigurantza o sa va anuntz...
Am facut-o cu un astra 2001 2.0 l diesel hatchback, ala l-am rezolvat... nu erau probleme...

Scuze ca nu m-am exprimat corect...am vrut sa zic prin "il depasesc", ca il iau la o liniutza.... de pe loc...fara viteze prea mari ...pana in 120...

Oricum cand o sa se intample (intrecerea) o sa va anuntz de indata...

14 Mar 2008, 21:58

Vezi ca daca ne faci marca de rusine, te exilam de pe forum.
Deci mare grija ce faci acolo.

:D

14 Mar 2008, 22:02

$1 scrie:$2romit ca o sa incerc sa fac si treaba asta.... sa ma intrec cu el ...iar daca o fac..cu sigurantza o sa va anuntz...
Oricum cand o sa se intample (intrecerea) o sa va anuntz de indata...

unde va tineti voi de prostii din astea prin Bacau, mai fratzilor ? :-t :))

15 Mar 2008, 14:46

daca din reseala te face de rusine Golful, trimite-l la mine in cantonament...ii scot eu figurile din cap..:))

15 Mar 2008, 14:56

Daca nu-l faci tu cu a ta, il rezolv eu sigur cu a mea. :)

P.S. Pe el si pe mama lui!

15 Mar 2008, 17:11

WA.. e un tovaras de al meu asa ca fara PS de alea....cat despre locuri de intrecut in bacau nu cred ca e greu sa plec un pic inspre roman si se rezolva...

Numai bine, weekend placut

15 Mar 2008, 19:23

Scuze!! ^:)^ Era in spirit de gluma.

20 Mar 2008, 19:32

Nu are rost comparatia golf 4 cu mondeo de 2L.Cu 1.6 16v il pap la demaraj pe golfulica, la drum lung mi-o fur dar pe sprinturi e copil.Nici golf 5 de 105 cai nu e mai breaz asta daca n-are DSG.

20 Mar 2008, 20:25

"Nici golf 5 de 105 cai nu e mai breaz asta daca n-are DSG."

Tocmai incercam sa aranjam pe softpedia niste liniute cu un G5 1.9 TDI de 105 6viteze.... ce parere ai am vreo sansa ?

"Cu 1.6 16v il pap la demaraj pe golfulica, la drum lung mi-o fur dar pe sprinturi e copil."
pe testate ?

20 Mar 2008, 21:11

Nu stiu eu pot sa zic ca m-am luat cu un BMW motor de 1.6 cred ca din 1994 `95...5 oameni in focusache...era un preten cu BMW si el avea 3 in el ...si l-am facut de 2 ori la 170 l-am depasit ghiulea...nu prea avea sanse...oricum s-a ofticat de nu mai putea cand am ajuns la bran numai fiteze in cap...:D nu vreau sa ma laud dar ma mandresc cu masinutza mea ;)

13 Apr 2008, 23:55

Continui aici discutia care a inceput aici (scuzati repetitia):
viewtopic.php?p=216568#p216568
(in prima serie e vb de focusul meu vs al lui omg 1.6tdci 90)

da, deci ne-am dat.
conditiile nu au fost tocma ideale pt un start perfect egal, dar adunand si scazand in cele doua incercari, m-a facut cam cu o lungime de masina. ceea ce ma mira, dar mai ales tinand cont ca una din roti era cea de rezerva de dimensiuni reduse, ca ii lipsea ulei din motor (!! ?? tot nu-mi vine sa cred).
Se pare ca producatorul minte si la acceleratii nu doar la consum. Sau daca aveti voi alte explicatii.
bine , a mea e sedan vs 5 usi, si am ceva in plus la optionale (dezavantaj pt mine aici) dar nu ar fi trebuit sa afecteze atat.

Imediat ce am plecat m-a sunat si vlad, baiatul cu vw-ul, care a venit insotit de altcineva cu o astra g 2.0 dti 101 cai sau asa ceva.
M-am intors din drum, am mai asteptat, si am facut si cu VW-ul (1.9tdi 105) 2 incercari (el avand ca pasager soferul astrei, insa nu e chiar mare/corpolent/greu).
La prima incercare m-a luat tot cu o lungime de masina. (el dezactivase TC-ul)
La a doua am fost egali pana ... nu mai stiu cat aveam , vreo 80 poate, cand eu ma uitam cu coada ochiului la el ca intarzia sa treaca pe alta banda fiindca avea masina in fata (de care se apropia), si n-am fost atent ca intrasem pe 7000 rpm, taiat motorul putere, luat piciorul de pe acceleratie nitel ca ma speriasem sa nu faca buf motorul :D, el a trecut intre timp pe alta banda si a luat un mic avans... dar am ajuns la capat oricum dupa aia si franam.
L-am intrebat de ce de data asta l-am egalat si mi-a zis ca in parte plecase un pic mai prost in parte plecasem eu mai bine, dar ma mir ca mi s-a parut ca am plecat mai prost , plecasem ceva mai turat in a 1-a si am crezut ca am pierdut mai mult timp.
Am inteles ca mergea si cu motorina premium ca se simte diferenta, eu aveam b. de 95 ca nu prea am simtit in trecut.

14 Apr 2008, 00:04

facut 2 liniute cu papi(audi a6 2l 140ps) la casa poporului. cistigat amindoua. :)

facut 1 linuta cu darian(focus st) in acelasi loc. pierdut dar cu jumatate de masina avans. onorabil as zice eu.

distanta nu a fost foarte mare. ne-am dat in parcarea de la CP.

14 Apr 2008, 00:08

$1 scrie:$2ontinui aici discutia care a inceput aici (scuzati repetitia):
viewtopic.php?p=216568#p216568
(in prima serie e vb de focusul meu vs al lui omg 1.6tdci 90)

da, deci ne-am dat.
conditiile nu au fost tocma ideale pt un start perfect egal, dar adunand si scazand in cele doua incercari, m-a facut cam cu o lungime de masina. ceea ce ma mira, dar mai ales tinand cont ca una din roti era cea de rezerva de dimensiuni reduse, ca ii lipsea ulei din motor (!! ?? tot nu-mi vine sa cred).
Se pare ca producatorul minte si la acceleratii nu doar la consum. Sau daca aveti voi alte explicatii.
bine , a mea e sedan vs 5 usi, si am ceva in plus la optionale (dezavantaj pt mine aici) dar nu ar fi trebuit sa afecteze atat.

Imediat ce am plecat m-a sunat si vlad, baiatul cu vw-ul, care a venit insotit de altcineva cu o astra g 2.0 dti 101 cai sau asa ceva.
M-am intors din drum, am mai asteptat, si am facut si cu VW-ul (1.9tdi 105) 2 incercari (el avand ca pasager soferul astrei, insa nu e chiar mare/corpolent/greu).
La prima incercare m-a luat tot cu o lungime de masina. (el dezactivase TC-ul)
La a doua am fost egali pana ... nu mai stiu cat aveam , vreo 80 poate, cand eu ma uitam cu coada ochiului la el ca intarzia sa treaca pe alta banda fiindca avea masina in fata (de care se apropia), si n-am fost atent ca intrasem pe 7000 rpm, taiat motorul putere, luat piciorul de pe acceleratie nitel ca ma speriasem sa nu faca buf motorul :D, el a trecut intre timp pe alta banda si a luat un mic avans... dar am ajuns la capat oricum dupa aia si franam.
L-am intrebat de ce de data asta l-am egalat si mi-a zis ca in parte plecase un pic mai prost in parte plecasem eu mai bine, dar ma mir ca mi s-a parut ca am plecat mai prost , plecasem ceva mai turat in a 1-a si am crezut ca am pierdut mai mult timp.
Am inteles ca mergea si cu motorina premium ca se simte diferenta, eu aveam b. de 95 ca nu prea am simtit in trecut.

care a fost distanta pe care v-ati dat?

14 Apr 2008, 00:09

In principiu cica undeva pe 400 metri, dar nu stiu cat de exact s-a masurat.
faza e ca de fiecare data tdci-ul a luat avansul repede (a avut si un mic avantaj la plecare), si apoi s-a mentinut relativ constant atat timp cat n-am slabit acceleratia cum am facut-o dupa un timp la prima incercare, ca mi se parea ca mergem cam repede si se apropia o trecere cam neluminata (bine, pe acolo circulatia pietonala destul de redusa mai ales la ora aia, dar nu stii niciodata...)
Ultima oară modificat de Cornel001 pe 14 Apr 2008, 00:17, modificat de 2 ori în total.

14 Apr 2008, 00:13

baaaiii pai nu asa. s-a scurs timpul de editare chiar in cele cateva secunde in care editam ? pai baaaaiiii nu asa....

"tinand cont ca una din roti era cea de rezerva de dimensiuni reduse"
tinand cont ca una din rotile lui (pe spate) era cea de rezerva de dimensiuni reduse

"plecasem ceva mai turat in a 1-a si am crezut ca am pierdut mai mult timp"
plecasem ceva mai turat in a 1-a si am crezut ca am pierdut mai mult timp (pentru ca mi s-a parut ca am pierdut mai mult aderenta).

14 Apr 2008, 02:27

referitor la ce s`a intamplat in seara asta ... io am inteles ca au fost vreo 2-3-4 masini diferenta din ce mi`au zis baietii ... urmeaza sa ne mai dam si sambata viitoare in conditii mai bune (trafic app inexistent , drum drept proaspat facut , garda mai putina) ... am deschis topic aici viewtopic.php?f=54&t=14815&p=219080#p219080 si sper ca pe viitor macar saptamanal sa facem ceva asemanator cu seara asta (un pic mai bine organizat) ... astept un hatch 100cp 1.6i sa ma dau cu el ... sedanu lui cornel e posibil sa aiba un mic dezavantaj la masa proprie (cred) ... sambata ma anunt prezent si cu baiatu cu clio si sper sa vii si tu cornel cu cei 2 baieti pe care nu i`am mai apucat ...
Răspunde