$1 scrie:$2u as vrea sa-ti stric elanul, dar:
1) nu poti impune unui service cum sa lucreze
2) treaba unui director de service nu este sa preia masinile/predea clientului, sa fim seriosi.
3) zici de discutiile cu directorul service-ului: asta mi se pare OK in conditiile de care ai avut parte. Insa ai observat vreo crestere a serviciilor in urma discutiilor? Vad ca te-ai plans la (probabil) fiecare intrare in service...
Eu l-as invita si pe konektor sa ne spuna unde crede el ca ar trebui actionat ca sa fie cat mai eficienta interventia noastra.
Am apucat azi sa citesc fugitiv pe ce s-a postat pe topicul acesta. Sunt unele chestii destul de pertinente sunt si unele care sunt un pic exagerate. Am sa comentez un pic pe tema data, daca aberez va rog sa ma corectati:
In primul rand la ce a spus mai sus Mihai L: intr-adevar nu poti impune nimanui cum sa lucreze, fiecare "cum isi asterne asa doarme". Am avut o discutie zilele trecute cu un reprezentant al Ford Europa (care apropos nu sunt in Germania cum toata lumea are impresia pe aici si sunt la Budapesta, la fratii maghiari, cel putin pentru Europa de Est), si mi-a spus foarte pe shleau ca vor ramane dealeri doar cei care vor fi intr-adevar capabili de lucrul acesta, in urmatorii 2 ani se doreste ca in fiecare judet sa fie cel putin 2 dealeri, sa aiba omul de unde alege. Si daca Ford doreste atunci asa va fi. Cei care isi bat joc de clienti vor avea doar de pierdut. Acum analizand la rece cu ce probleme ma confrunt si eu ma indoiesc foarte tare ca vrea cineva sa jecmaneasca clientul sau sa isi bata joc de el. Cred ca fiecare caz in parte are intr-un fel sau altul o explicatie, fie e factorul uman slab (ai un mecanic sau un receptioner slab pregatit) sau esti suprasolicitat de nu mai stii pe unde sa mai bagi masinile in atelier si iti scapa un client sau doi, nu-i acorzi atentia cuvenita. Am avut si eu cazuri cand la sfarsitul zilei am tras linie si mi-am dat seama la x sau la y nu am reusit sa ii rezolv problema asa cum as fi dorit, fie ca atunci cand ies din birou deja sar vre-o 5 pe mine cu nu stiu ce probleme si am uitat pentru ce am plecat din birou. Analizand numarul de lurari avut anul trecut si numarul de lucrari ce le am anul asta pana la 01.06.2008 am ajuns la concluzia ca s-au dublat. Eu sunt un caz fericit pentru ca inca mai pot "duce" la capacitatea actuala poate inca o data pe atat, dar sunt colegii din Bucuresti sau alte orase de exemplu unde dupa spusele voastre si ale lor se programeaza masinile la revizii peste 3 sapt 1 luna. Fiecare e om si are anumite limite cand esti suprasolicitat si ai 80-100 de lucrari pe zi la 3 4 receptioneri faci si greseli. Inseamna minim 25 de lucrari pe fiecare receptioner. Discutam cu un baiat de la receptie din Constanta vinerea trecuta si mi-o spus ca o avut 70 de lucrari deschise numai el in ziua respectiva ca nu mai stia pe ce lume traieste. E normal ca acel om sau oricare altul, oricare dintre noi, sa faca la un moment dat o greseala, sa trimita la plimbare pe cineva cu o problema mai delicata, sau sa ii spune la altul ca nu schimba pe garantie nu stiu ce piesa (in medie ai nevoie cam de 30 40 de minute sa deschizi un dosar de garantii, sa scoti codurile de piese, manoperele sa le trimiti pentru aprobare etc., daca ai 30 de lucrari de garantie pe zi ce faci?).
Nu e o explicatie satisfacatoare pentru client e drept lucru acesta, fiecare dealer in parte trebuie sa gaseasca solutii pentru problemele care se ivesc, eu unul cand am vazut ca a crescut numarul de autoutilitare care imi vin la reparat am mai luat un elevator cu 4 coloane tocmai pentru a preintampina problemele aparute. S-a dublat numarul de lucrari? Am mai luat un baiat la receptie, unul la garantii si unul la piese. Factorul uman conteaza foarte mult, pana sa iti faci o echipa capabila si sa gasesti oameni competenti trece multa vreme, eu a trebuit sa "fur" de la alte reprezentate personal, un receptioner de acolo un mecanic de dincolo. In momentul de fata cea mai mare problema a tuturor reprezentatelor sun mecanicii, e materialul didactic de proasta calitate si din pacate nici nu ai de unde alege. Am incercat sa iau ucenici din scoli sa stea pe langa baietii mei sa invete si daca e ceva de capul lor sa ii pastrez. Din cred ca au trecut pe la mine 30 sau 40 de copii d-astia, m-am ales cu 3 dintre care 1 a plecat prin Germania, unu acum pleaca in Spania si am mai ramas cu 1 ...
Mai las si pentru alt post ca acum am treaba
Bafta,