ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Ce fac cu amenzile de viteza?

19 Mar 2008, 11:54

Va scriu pentru ca deja imi cam stau pe cap cateva amenzi. Adica 3...

Am primit scrisori(2 la numar) pentru ca am depasit viteza legala pe DN1 cu Granada, si sa ma prezint la politie cu datele.
Am mai primit una pentru ca am depasit viteza legala tot pe DN1 cu Corsa lui frate-miu.

Toate sunt luate undeva prin noiembrie 2007. Le-am primit cred dupa ianuarie. Cel putin cea pentru Corsa am primit-o chiar in martie.

De asemenea, m-am trezit cu un fluturas pentru ca am parcat la Lahovari la rond, unde nici nu mai exista semn de oprire si stationare interzisa. Dar sa zicem ca la ala ma fac ca nu l-am vazut.

Despre viteze, vreau sa spun ca cele cu Granada sutn facute noaptea, nu mergeam prea tare, adica m-am mirat sincer ca m-au luat. Ce sa fac? Inca nu am ajuns la politie, imi cam stau pe cap. Am inteles ca daca nu le platesc s-ar pune la impozitul masinii, dar punctele?

LE: Am aflat ca s-ar fi trimis totusi prin fax datele mele, deci inteleg ca mi-am luat punctele in primire? Cica ar fi trimis prin posta ceva dar cum n-am ajuns sa fac, s-a intors la ei...

Re: Ce fac cu amenzile de viteza?

19 Mar 2008, 21:56

te-ai gandit sa le platesti?

19 Mar 2008, 22:03

ar fi trebuit sa primesti (tu sau cel pe numele caruia e inscrisa masina) o hartie in care sa te roage sa declari cine conducea masina atunci cand au fost facute pozele.
daca nu te duci la politie sa declari, mi se pare ca iei o amenda babana.

19 Mar 2008, 22:24

$1 scrie:$2r fi trebuit sa primesti (tu sau cel pe numele caruia e inscrisa masina) o hartie in care sa te roage sa declari cine conducea masina atunci cand au fost facute pozele.
daca nu te duci la politie sa declari, mi se pare ca iei o amenda babana.

daca iti vine asa ceva acasa... si ai vreun prieten prin strainatate... sa-i dai datele si adresa lui... si gata :D
ai scapat :))

19 Mar 2008, 22:30

dc primesti acasa in posta recomandata sau scrisoare de la ei si nu ai semnat nicaieri pt ea fa-le disparute si nu se va intampla nimic , ca dupa un timp amenda se va prescrie prin neluare la cunostinta

19 Mar 2008, 22:50

sau arde-le :)) acuma sincer, eu m-as duce la politie, daca n-as avea multe puncte de penalizare.

19 Mar 2008, 22:53

$1 scrie:$2e-ai gandit sa le platesti?

s-a gandit el la inceput, undeva in adancul sufletului, da' apoi a alungat cosmarul... :))

ptiu, piei, piaza rea ! =))

20 Mar 2008, 00:39

N-am inteles treaba aia cu faxul... ai masina pe firma? Cine sa trimita datele tale la politie. In fine..

A. daca esti sigur ca nu a semnat nimeni de primirea scrisorilor, poti sa o lasi asa, poate se prescriu, poate te judeci cu ei.
B. daca ai dubii asupra variantei A, dar esti sigur ca nu aveai mai mult de 100 (deci <30 depasire), plateste-le, nu merita sa te complici.
C. daca e posibil ca sa fi avut intre 100-120, apeleaza la un mos/baba/ruda care oricum nu conduce. Platesti amenda, dar scapi de puncte. Eventual le adaugi un bonus la pensie pt punctele pe care le incaseaza.
Eventual poti sa combini variantele B si C
D. Daca e posibil sa fi avut peste 120, nu prea ai alta solutie in afara de pct C. paragraful 1. Iar cu bonusul la pensie ar trebui sa fie mai generos :D

20 Mar 2008, 08:01

vad ca multi recomandati sa faca uitate scrisorile trimise.

am impresia ca voi confundati amenzile cu cererile privind identitatea celui care a condus masina.
in cazul amenzilor, da, e adevarat ca se prescriu (dupa cativa ani), dar asta nu inseamna ca nu or sa apara in continuare la fisc atunci cand veti avea nevoie de ei. prescrierea inseamna ca nu te mai pot da in judecata, nu ca se sterge datoria din orice arhive.
in cazul cererilor privind stabilirea identitatii soferului, codul rutier e destul de clar:

Art. 105. - Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa a V-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane juridice:
...................
10. necomunicarea, In termen, la cererea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a Incredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice;

cat despre clasa a V-a de amenzi:

Art. 98. ........
(2) Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotarare a Guvernului.
.........
(4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amenda;
b ) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amenda;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amenda.

deci, daca faci uitate scrisorile si nu trimiti datele la politie, te alegi cu o amenda de la 777 ron la 3700 ron (salariul minim brut e 370 ron)

20 Mar 2008, 09:14

Cu o completare..de la 01.01.2008 salariul minim pe tara e 500 ron!

20 Mar 2008, 10:16

Din iulie va fi 540 :D
Ultima oară modificat de Officer pe 20 Mar 2008, 10:20, modificat 1 dată în total.

20 Mar 2008, 10:17

Art. 105. - Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa a V-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane juridice: [/quote]
E vorba de persoane juridice, de firme, nu de persoane fizice, iar prescrierea inseamna stergerea din acte; o datorie fiscala se prescrie dupa 5 ani

20 Mar 2008, 11:58

$1 scrie:$2rt. 105. - Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa a V-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane juridice:

E vorba de persoane juridice, de firme, nu de persoane fizice, iar prescrierea inseamna stergerea din acte; o datorie fiscala se prescrie dupa 5 ani[/quote]
S-ar putea sa nu am dreptate ,dar cineva de la finante mi-a spus ca se prescriu in 3 ani. Iar asta e valabil in cazul in care nu mai primesti nici o somatie. Daca ti-a venit somatia acasa termenul se mai prelungeste cu 3 ani. Si sigur nu uita sa iti trimita somatia aceea.

20 Mar 2008, 12:02

Termenul de prescriptie in cazul creantelor bugetare este de 5 ani.

20 Mar 2008, 12:07

$1 scrie:$2C. daca e posibil ca sa fi avut intre 100-120, apeleaza la un mos/baba/ruda care oricum nu conduce. Platesti amenda, dar scapi de puncte. Eventual le adaugi un bonus la pensie pt punctele pe care le incaseaza.

Corect , le spui ca-s puncte de pensie ! =)) =))

20 Mar 2008, 12:13

Datele pana la urma au fost trimise(numai ca n-am stiut, le-a trimis maica-mea la momentul respectiv), insa n-am primit raspuns. Deci punctele banuiesc ca mi le-am luat. Sa vad cum fac cu plata.

Eu aveam emotii pentru ca nu stiam daca au fost trimise, si cum e vorba de 3 amenzi de viteza (cu siguranta mici, pentru ca nu merg prea tare cand ies la plimbare, adica rareori trec de 110 in afara si 70-80 in orase pe DN1) imi era sa nu ma usurez de un carnet! :)

Intelesesem ca daca nu le platesti dar ai trimis datele, amenda s-ar pune pe impozitul anual al masinii.

20 Mar 2008, 12:46

Pai in scrisori nu scrie sa indici datele conducatorului si acesta sa se prezinte de urgenta la udriste?

Adica de genul asta:
Fişiere ataşate
Image(311).jpg

20 Mar 2008, 13:37

Eu aveam 120 cand am vazut o camera nou instalata si am inceput sa franez cu putin inaintea ei. Limitare de viteza 50 la ora si acum mi-a venit sa trimit datele. Ce sugerati?

20 Mar 2008, 14:35

Sugerez plata amenzilor.

20 Mar 2008, 15:04

Si sigur e de la acea camera ?
Camerele de filmat sunt pentru verificarea traficului in primul rand. Unde sunt radare, sunt si camere speciale care iau nr. de inmatriculare.
Chiar daca camerele pentru verificarea traficului au posibilitatea de a aproxima o valoare a vitezei, ele nu sunt omologate pentru asa ceva.
Mergi la politie si vezi ce vor. Daca e din alta perioada / localitate unde stii sigur ca au radar, platesti; altfel, in functie de situatie, poti sa faci si contestatie.

20 Mar 2008, 16:13

Un banc care se potriveste cu topicul :))

"Un automobilist a fost prins de un radar care i-a inregistrat viteza si i-a fotografiat si masina. A primit apoi prin posta o amenda de 40 de dolari si o fotografie a masinii. In loc sa plateasca, automobilistul a trimis la politie o poza cu 40 de dolari. Cateva zile mai tarziu, a primit o scrisoare de la politie care continea o alta fotografie, de data aceasta fiind fotografiata o pereche de catuse. Soferul nostru a achitat imediat amenda."

20 Mar 2008, 17:00

Daca ai primit "neoficial" (fara semnatura de primire) scrisoarea de la politie... se prea poate sa nu fi ajuns la tine, nu? :))
Si parca Officer zicea (si cred ca am mai vazut si eu prin alte parti), daca in termen de 6 luni nu au emis PV de constatare (pe care nu-l pot emite pana nu le trimiti datele, nu?) abaterea se prescrie.
Atentie, nu e vorba de prescrierea unei amenzi, care este altceva si intra in alta categorie.

20 Mar 2008, 19:00

E camera cu radar, sunt sigur ca e de acolo. Am auzit zvonuri cum ca nu ar fi certificate metrologic. O sa trimit datele si astept poza sa vad daca o pot contesta.

20 Mar 2008, 19:13

Stai linistit ca daca trimiti datele asta nu inseamna ca ei iti vor trimite poza!
Daca vrei si poza platesti o taxa suplimentara. Am avut eu o amenda pt parcare in loc nepermis (a venit amenda la servici) si m-am dus sa platesc. Cu toate ca aveam colegi informati am mai intrebat si eu o data - daca vroiam poza trebuia sa platesc. :((

20 Mar 2008, 19:17

S-ar putea sa ti-o arate la proces...

21 Mar 2008, 13:26

Oricum ar fi tot ne complicam cu ei fiindca avem legi de cacao.
Eu am primit somatie de plata a unei amenzi de anul trecut de la inceputul lui august (dupa 8 luni!) desi am hotarare judecatoreasca prin care amenda se transforma in avertisment. Am fost nevoit sa ma duc la finante cu o copie a hotararii judecatoresti...
Asa ca aveti grija unde puneti chitantele.
Dosarul de urmarire a neplatii a fost facut dupa fix o luna, desi am facut plangere in termenul legal si deja politia primise citatia. Potrivit legii treabuia oprita orice actiune impotriva mea de la data depunderii plangerii impotriva procesului verbal. Au respectat legea dupa bunul plac si acela nu a fost cel legal. Multumesc pe aceasta cale SPR-ului fiindca m-au pus pe drumuri aiurea...
Răspunde