ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
20 Mar 2008, 12:04
Te pui cu porcii de capitalisti?:P
20 Mar 2008, 13:13
ce va tot plangeti, se face imediat 5 lei litra => 1 plin = 250 lei (considerand ca mai ai ceva in rezervor cand mergi sa faci plinu). rotund, nu mai umblam cu resturi.
20 Mar 2008, 13:23
Degeaba ne plangem noi aici pe forum.... ar trebui sa organizam un "ceva" de protest eventual sa ne unim si cu membrii altor forum-uri, sa facem astfel incat totul sa fie legal.....
20 Mar 2008, 13:35
E foarte greu de organizat ceva de genul acesta. Si daca am face asa ceva, nu stiu daca ar cosntituii un motiv pentru a mici preturile

. Poate se oftica aia mai rau si fac 7 lei litrul
20 Mar 2008, 14:27
Noi suntem mai multi ca ei dar nu suntem organizati. Putere avem dar nu o folosim. Doar ne dam pantalonii jos ne intoarcem si ne aplecam

.... a se vedea avatar-ul.
20 Mar 2008, 23:05
$1 scrie:$2egeaba ne plangem noi aici pe forum.... ar trebui sa organizam un "ceva" de protest eventual sa ne unim si cu membrii altor forum-uri, sa facem astfel incat totul sa fie legal.....
Cu protestul nu cred ca rezolvam nimic. E cineva pe forum care poate face rost de Kalasnikoave? Altfel nu rezolvam.
Si acum serios vorbind, am lucrat in Vietnam, Libia, Nigeria(momentan sunt aici). Si prin aceste tari motorina e mai scumpa, nu mai stiu exact cat erau combustibilii in Vietnam si Libia, dar in Nigeria: Benzina-75naira, Motorina-90naira. 1 euro=175naira.
Asta inseamna: 0.43euro-litru benzina si 0.51euro-litru motorina.
In Libia si Vietnam, combustibilii erau la fel, in jurul la 0.5euro/litru, pe mine asta ma doare cel mai mult ca la noi si in Europa dealtfel, diferenta pana la 1.xxeuro/ litru sunt TAXE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21 Mar 2008, 01:13
4.11 lei motorina euro4, azi la rompetrol. O sa imi adaptez o bicicleta medicinala in loc de motor daca tot asa au de gand s-o tina:D
21 Mar 2008, 01:21
sunt curios pana cand o sa mai putem suporta. Vad ca toate se scumpesc, si lumea merge in continuare... e incredibil ce se intampla in tara asta. Combustibilii o iau in sus, bursa merge in jos, iar euro creste.... ce Dzeu poate fi mai rau?!?!?!
Am ajuns cu un salar minim pe economie sa facem un plin jumate.... Cred ca marea majoritate dintre noi fac 2 000 km pe luna, ceea ce inseamna cam 160 litri de combustibil adica aproape 700 lei lunar. Oare astia isi inchipuie ca avem salarii de mii de euro?!?!
21 Mar 2008, 07:15
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Nigeria(momentan sunt aici). Si prin aceste tari motorina e mai scumpa, nu mai stiu exact cat erau combustibilii in Vietnam si Libia, dar in Nigeria: Benzina-75naira, Motorina-90naira. 1 euro=175naira.
Asta inseamna: 0.43euro-litru benzina si 0.51euro-litru motorina.
In Libia si Vietnam, combustibilii erau la fel, in jurul la 0.5euro/litru, pe mine asta ma doare cel mai mult ca la noi si in Europa dealtfel, diferenta pana la 1.xxeuro/ litru sunt TAXE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daca esti in Nigeria ii normal sa vorbesti de Kalashnikoave( acuma imi explic de ce ziceai ca ai 10000 de euro salar ) ...
De fapt problema nu-i ca ii mai scumpa motorina ca benzina ci ca-s ale draku de scumpe amindoua
21 Mar 2008, 08:51
are dreptate forbidden...pretul creste numai din cauza taxelor.
in state momentan e la fel ca mai sus...~0.5 euro litrul de motorina.
21 Mar 2008, 09:41
Romania este in plina lupta cu incalzirea globala

. Din cauza asta se scumpesc combustibilii. Sa nu mai aiba oamenii bani sa produca co2
21 Mar 2008, 10:13
[quote="Tiry213"]Romania este in plina lupta cu incalzirea globala

. quote]
Asa e de aceea si uzinele dacia au scos modele de masini hibride si cu motoare pe H2 si motoare cu ardere interna ce consuma 0.5-1l/100km. Sa scumpit pentru ca asa ii modelu la noi. Traiasca rapita si trestia (sau ce-o fi) din care se face biodiesel.
22 Mar 2008, 20:43
Sa revenim la motorina...astazi mai mari petromolui au declarat ca pretul motorinei a crescut din cauza accizelor la motorina care au crescut le la 1 ianuarie si de la faptul ca instalatiile din rafinari pentru producerea motorinei nu fac fata la cerere. tot ei au declarat ca acuma isi perfectioneaza instalatiile si motorina va ajunge iara mai ieftina ca benzina. astept sa o vad si pe asta. speram ca va fi asa
22 Mar 2008, 22:05
Peste cati ani, nu s-a specificat?
23 Mar 2008, 14:33
Subscriu si eu la adresa guvernantilor. mama lor.....
Cred ca pe toti ne pune pe ganduri Diesel sau Benzina
Astept scaderea pretului.
24 Mar 2008, 10:30
Din ce am auzit, pretul benzinei & motorinei la fabrica este 40% din pretul la pompa.
Daca s-ar scoate accizele am avea motorina si benzina la 1,6 lei + adaosul delerilor.
Deci acum ne mandrim cu 60% accize.
24 Mar 2008, 10:37
Right. De-aia zic, numai in Europa sunt scumpi carburantii, in afara Europei sun cam la 50-60%. Acum trebuia sa ne aliniem si noi la preturile din Europa dar deja suntem in randul tarilor cu cel mai scump combustibil. Si urcam, urcam...
24 Mar 2008, 14:05
nu-i mai simplu sa ne mutam intr-o tara fara accize?

Stiu nemti care fac "turism" pentru a-si face cumparaturile in Luxembourg si pt a alimenta cu carburanti deoarece sunt mai ieftine acolo!
Noi unde o sa mergem!? in Moldova sau Ucraina?
24 Mar 2008, 15:00
$1 scrie:$2u-i mai simplu sa ne mutam intr-o tara fara accize?

Stiu nemti care fac "turism" pentru a-si face cumparaturile in Luxembourg si pt a alimenta cu carburanti deoarece sunt mai ieftine acolo!
chiar, cat o fi motorina la moldoveni?
ca o data am zbughit-o pana la Iasi si de-acolo peste Prut....
da' parca poti sa stii ce pui in rezervor pe la amarastenii aia?
24 Mar 2008, 15:17
Hai sa va mai zic una.
2004-20005 am lucrat in Vietnam, ce m-a surprins acolo a fost numarul mare de englezi in varsta care se invarteau pe acolo. La inceput am crezut ca sunt turisti dar prea erau mereu aceeasi. Am intrat in vorba cu ei si am aflat ca sunt pensionari care au plecat din Anglia din cauza taxelor si preturilor care sunt in Anglia.
Nu pot sa spun aici parerea lor despre guvernele Europei, ca imi iau ban.
Asa ca si-au luat baietii case pe acolo si trai nenica pe ei, cald tot timpul anului, preturi si taxe infim de mici.
In Europa deja am ajuns sa muncim numai pt a asigura bunastarea parazitilor.
Si combustibilul e o sursa care asigura bunastarea acestor paraziti.
Chiar discutam cu cineva de la fortele de munca din Slobozia, la ora actuala Trezoreria din localitate are mai multi angajati decat combinatul de ingrasaminte chimice. Si aia sunt bugetari toti, platiti din accize si taxe.
24 Mar 2008, 15:26
$1 scrie:$2u-i mai simplu sa ne mutam intr-o tara fara accize?

chiar, cat o fi motorina la moldoveni?
ca o data am zbughit-o pana la Iasi si de-acolo peste Prut....
da' parca poti sa stii ce pui in rezervor pe la amarastenii aia?

o "gusti" si tu inainte!
24 Mar 2008, 15:28
$1 scrie:$2Chiar discutam cu cineva de la fortele de munca din Slobozia, la ora actuala Trezoreria din localitate are mai multi angajati decat combinatul de ingrasaminte chimice. Si aia sunt bugetari toti, platiti din accize si taxe.
si inca se fac angajari ca cica au un deficit de personal
24 Mar 2008, 15:49
Pai vedeti de ce cresc taxele?
Simplu nu, ca sa angajeze altii sa gestioneze taxele incasate
24 Mar 2008, 15:56
$1 scrie:$2ai vedeti de ce cresc taxele?

taxele cresc in mica masura datorita acestui aspect!
Taxele cresc datorita deficitului bugetar!
Cea mai mare parte a deficitului bugetar este datorata importulurilor masive!
A se vedea influenta acestora la inceputul anului acesta cand dupa luna Decembrie (luna sarbatorilor), dupa o crestere semnificativa a leului acesta a scazut brusc in raportul acestuia cu Euro.
O alta parte a acestor deficituri bugetare se datoreaza si sistemului prost de recuperare a creantelor si datoriilor bugetare cat si diverselor legi populiste sau modificari ale codului fiscal!
24 Mar 2008, 17:08
mai baga si cheltuielile facute aiurea de catre statul roman
daca ne uitam cati bani s-au bagat in autostrazi,borduri,asfaltari ...si asta e doar o mica parte
24 Mar 2008, 17:23
Nimeni nu va face nimic sa indrepte lucrurile in tara asta atata timp cat crede ca mai are ceva de pierdut.cand ne va ajunge cutitul la os si nu vom mai avea nimic (ma refer la bunuri materiale si la drepturi)atunci vom tremina cea ce au inceput unii in 89
24 Mar 2008, 17:29
$1 scrie:$2imeni nu va face nimic sa indrepte lucrurile in tara asta atata timp cat crede ca mai are ceva de pierdut.cand ne va ajunge cutitul la os si nu vom mai avea nimic (ma refer la bunuri materiale si la drepturi)atunci vom tremina cea ce au inceput unii in 89

Nu o sa mai fie ce a fost atunci. Cel putin cativa ani buni. Lumea nu mai e asa de unita ca pe vremuri. Acum lumea nu mai incearca sa fure de la stat, incearca sa fure de la cel de langa...
Inainte lumea era la egalitate. Acum unii sunt prea sus (ii doare in fund de taxe), altii sunt prea jos(nu au nici o putere), iar restul sunt pe la mijloc (si se "cearta" intre ei)
24 Mar 2008, 19:15
$1 scrie:$2ai vedeti de ce cresc taxele?

taxele cresc in mica masura datorita acestui aspect!
Taxele cresc datorita deficitului bugetar!
Cea mai mare parte a deficitului bugetar este datorata importulurilor masive!
A se vedea influenta acestora la inceputul anului acesta cand dupa luna Decembrie (luna sarbatorilor), dupa o crestere semnificativa a leului acesta a scazut brusc in raportul acestuia cu Euro.
O alta parte a acestor deficituri bugetare se datoreaza si sistemului prost de recuperare a creantelor si datoriilor bugetare cat si diverselor legi populiste sau modificari ale codului fiscal!
Cat si faptului ca marii investitori de pe bursa si-au retras banutii, i-au schimbat in EUR si i-au luat la ei acasa
26 Mar 2008, 00:44
oameni buni, nu se mai poate cu pretul la motorina. a ajuns motorina cea mai ieftina sa treaca de 4.2 ron. mi se pare o nesimtire. asta inseamna 1.15 Euro adica lka fel ca in europa de vest si acolo familiile castiga bani multi.
asta este nesimtire curata. acum 4 ani cand am avut primul diesel, faceam plinul(45 litri) cu un pic peste 80 RON si, in romania pretul a crescut de atunci f lent. dar, de un an pretuul explodeaza in fiecare luna. nu stiu unde se va opri acest pret.