ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

despre Politia Taraneasca - mituri si realitati

28 Mar 2008, 14:51

am avut o discutie cu un amic in care ne-am contrazis pe tema atributiilor pe care le au astia de la Politia Rurala

Stie cineva care sunt acelea si ce anume au dreptul sa controleze bravii politisti de la tara ? Pe sectorul lor sunt stapani absoluti ?
Dar odata iesiti din zona comunei de care apartin ?

Multumesc anticipat .

Re: despre Politia Taraneasca - mituri si realitati

28 Mar 2008, 14:56

S-ar putea sa te surprinda, dar au foarte multe drepturi (aceleasi cu oricare politist). SI nu actioneaza doar in raza comunei :))

28 Mar 2008, 15:28

Personal nu am vazut pana acum radare pe masini de politie rurala (doar pa masini inscriptionate "politia", "politia rutiera" sau in masini nemarcate), dar mai peste tot ei opresc la cativa km mai incolo masinile prinse de radar.

Pot de asemenea sa te opreasca daca observa vreo problema la masina ta (lumini, etc) si sa dea amenzi (sau sa ia spagi :P)

28 Mar 2008, 20:23

$1 scrie:$2Pe sectorul lor sunt stapani absoluti ?

io stiu ca da.....pe teritoriul lor sunt stapani absoluti in ceea ce priveste problemele rutiere, cat si ordinea publica si alte chestii....acu' nu stiu sigur daca fiecare comuna are cate un sef de post dotat cu masina, dar inclin sa cred ca nu...

28 Mar 2008, 21:28

Citisem mai demult ca pana in 2008 vor sa achizitioneze 6000 de Loganuri pt politia rurala. si in romania sunt vreo 3000 de comune, giva or take... eu cam prin toate satele am vazut masini cu politia rurala (nu stiu acum de satele de prin apuseni sau alte zone retrase, dar comunele traversate de drumurile europene si nationale cred ca au toate cate o masina)

28 Mar 2008, 21:32

Astia de la Politia rurala te pot opri pt incalcarea codului rutier sau pt verificare, dar trebuie sa aiba pus chipiul alb (nu e nici o gluma).

28 Mar 2008, 22:58

specific pt.cei de la circulatie sunt palariile albe si mai nou vestoanele alea galbene-verzui...probabil cei de la rurala isi iau o vesta reflectorizanta cel mult daca fac vreun filtru rutier.basca alba cred ca nici nu au...

29 Mar 2008, 09:51

Nu va bazati pe faptul ca nu au "palarie" alba. Va pot oprii in caz ca incalcati vreo regula de circulatie, si va pot sanctiona pentru ce faceti.
Mai nou, si politia comunitara (fostii gardieni publici) pot oprii masini pentru verificare.

29 Mar 2008, 11:15

s-ar putea sa va surprinda,dar putin off topic,in italia mai nou si politia forestiera are dreptul de a face controale rutiere,cat despre bravii nostri agente rurale in comuna,sat unde se afla are toate drepturile.de la investigatie pana la circulatie cu cond la circ. sa aiba vestimentatia pe el.casa ,paleta,eventual manusi si vesta reflectorizanta

29 Mar 2008, 12:27

cate probleme doamne...
rezolvarea e atat de simpla.... NU OPRITI! =))
nu o sa va urmareasca nici un Rural vreodata! :))

29 Mar 2008, 12:33

$1 scrie:$2ate probleme doamne...
rezolvarea e atat de simpla.... NU OPRITI! =))
nu o sa va urmareasca nici un Rural vreodata! :))

Pai oricum , conform Codului Rutier , in multe situatii ( de ex cind esti baut ) mai bine nu opresti ! Chiar si Orban stie asta .... ;)

29 Mar 2008, 12:35

acu imi zici si mie???????? X( =))
Răspunde