Discutii libere/forum

It's now safe to turn off Romania

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: It's now safe to turn off Romania

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 12:30

In primul rand, NU sunt inversunat. E doar parerea mea. Mai cinica, poate, dar din punctul MEU de vedere, realista.
In al doilea rand, de ce nu ai facut tu ceva? Pentru ca nu ai putut face nimic. Politia NU este Salvarea, de aia se si numesc altfel. Politistul ala lucreaza la fluidizarea traficului, nu la resuscitat victime ale accidentelor.
In al treilea rand - ia spune, care sunt acele "foarte foarte multe" lucruri pe care le putea face Politia?
In al patrulea - imi pare rau pentru experienta ta, nu mi-as dori sa o traiesc! :(
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alma » 31 Mar 2008, 12:30

$1 scrie:$2sta si vreau, ca un medic sa posteze aici cum se poate vedea, FARA echipament medical, daca o victima sufera de leziuni la coloana. Bun, inca ceva, in cazul in care se stabilea ca nu sunt probleme la coloana, ce trebuia facut, urcata intr-o masina si trimisa la spital? Pe piatra cubica dintre Arc si Charle de Gaulle? Pana la Urgenta? Glumesti??
Apoi, daca avea probleme la coloana, ce faceai? Ce trebuia sa faca politistul daca stabilea ca i se misca degetele in sus, dupa cum zici tu?

retine ca NICIODATA o victima care a suferit leziuni majore nu trebuie transportata cu mijloace neadegvate! trebuie sa i se acorde aprim ajutor si sa se astepte sosirea si apoi transportatre ei cu o ambulanta la spital!
Daca o victima sufera de afectiuni ale coloanei n-ai voie sa o misti dar asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-i acorda primul ajutor ;)
Trebuiesc verificate functiile vitale si depistarea si stoparea hemoragiilor

inca nu stim cauza reala care a dus la moartea acelei victime!
Te-ai gandit ca poate sa fi fost deoarece datorita unei hemoragii puternice a sangerat 20 de minute si a murit!?
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 12:32

Incerc acum sa contactez un medic sa-mi explice ce trebuie si ce nu trebuie facut in caz de accident.

PS. Tu chiar nu intelegi ca nu a durat 20 minute pana a aparut SMURD? Si inca ceva - victima a ajuns si la spital, deci NU asta (cu hemoragia) e cauza!! Daca e hemoragie interna cum afli la fata locului fara aparate specializate?
Ultima oară modificat de adicristea pe 31 Mar 2008, 12:41, modificat 1 dată în total.
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde Alma » 31 Mar 2008, 12:36

$1 scrie:$2n primul rand, NU sunt inversunat. E doar parerea mea. Mai cinica, poate, dar din punctul MEU de vedere, realista.
In al doilea rand, de ce nu ai facut tu ceva? Pentru ca nu ai putut face nimic. Politia NU este Salvarea, de aia se si numesc altfel. Politistul ala lucreaza la fluidizarea traficului, nu la resuscitat victime ale accidentelor.
In al treilea rand - ia spune, care sunt acele "foarte foarte multe" lucruri pe care le putea face Politia?
In al patrulea - imi pare rau pentru experienta ta, nu mi-as dori sa o traiesc! :(

Ce organ fara exceptie ajunge primul in cazul unui accident!?
Ai idee cat de importante sunt secundele in salvarea unui om!?
daca era un accident intre doua masini in care una dintre ele statea sa sara in aer cu soferul imobilizat in ea Politia ce facea!? dirija circulatia si indeparta masinile ca nu cumva sa le afecteze explozia!?
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde catser » 31 Mar 2008, 12:38

Iata ce scrie in Codul de etica si deontologie al politistului , care se gaseste pe site-ul ministerului de interne
http://www.mai.gov.ro/Documente/Cariera/Cod_etica.pdf

Art 6
Principiile care guverneaza conduita profesionala a politistului :

f) prioritatea interesului public : se manifesta prin aceea ca pentru indeplinirea atributiilor functionale politistul acorda prioritate realizarii serviciului in folosul comunitatii ;

Art 11
Relatia politistului cu diferite categorii de persoane

1) Politistul trebuie sa acorde sprijin, conform competentelor legale, victimelor infractiunilor atunci cand intra in contact cu acestea pe timpul si in afara exercitarii atributiilor de serviciu.
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde Black Cat » 31 Mar 2008, 12:42

$1 scrie:$2n primul rand, NU sunt inversunat. E doar parerea mea. Mai cinica, poate, dar din punctul MEU de vedere, realista.

Adi n-am putut face nimic pentru ca n-am stiut destul si nici acuma nu stiu destul si pentru ca n-am avut cu ce!
Ai dreptate in ceea ce priveste Politia, nu este salvarea! Dar poate ajuta ca aceasta sa aiba un acces facil la locul accidentului! Dar in momentul in care pe garcea-l doare la basca de accident si sta de-a p**a in mijlocul drumului si asteapta o coloana oficiala nu te supara dar e strigator la cer!
In alta ordine de idei PRIMUL care trebuia sa fie la locul accidentului trebuia sa fie garcea!
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Maşina: C-Max 1.0 ecoboost, 125CP, 2015 & Ford Ka 2010, 1.2 L

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 12:44

$1 scrie:$2e organ fara exceptie ajunge primul in cazul unui accident!?

Ai deraiat MULT. Cum adica fara exceptie? Tu nu ai mai vazut salvari care ajung inaintea politiei?

$1 scrie:$2i idee cat de importante sunt secundele in salvarea unui om!?

Nu te arunca in intrebari d-astea. Nu stii prin ce evenimente am trecut.

$1 scrie:$2aca era un accident intre doua masini in care una dintre ele statea sa sara in aer cu soferul imobilizat in ea Politia ce facea!? dirija circulatia si indeparta masinile ca nu cumva sa le afecteze explozia!?

Da, si dupa ce-l scotea se apuca sa scuipe pe rezervor ca sa nu cumva sa se aprinda, doar trebuie sa faca ceva, nu?

M-am enervat deja si am impresia ca va indreptati in mod gresit asupra mea doar pentru ca nu sunt in ton cu lumea ca politistii "e" rai si trebuie pedepsiti.
Imagine
adicristea

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 12:45

$1 scrie:$2ata ce scrie in Codul de etica si deontologie al politistului , care se gaseste pe site-ul ministerului de interne
http://www.mai.gov.ro/Documente/Cariera/Cod_etica.pdf

Art 6
Principiile care guverneaza conduita profesionala a politistului :

f) prioritatea interesului public : se manifesta prin aceea ca pentru indeplinirea atributiilor functionale politistul acorda prioritate realizarii serviciului in folosul comunitatii ;

Art 11
Relatia politistului cu diferite categorii de persoane

1) Politistul trebuie sa acorde sprijin, conform competentelor legale, victimelor infractiunilor atunci cand intra in contact cu acestea pe timpul si in afara exercitarii atributiilor de serviciu.

Asa, si pe care dintre astea le-a incalcat Politia joi?
Imagine
adicristea

Mesajde catser » 31 Mar 2008, 12:49

...pai eu zic ca pe amandoua : a tratat cu prioritate coloana oficiala, asistand cu nepasare la moartea fetei...nu crezi ca trebuia exact invers ?
catser
Gold Member

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 12:50

$1 scrie:$2di n-am putut face nimic pentru ca n-am stiut destul si nici acuma nu stiu destul si pentru ca n-am avut cu ce!

Si de ce nu ai invatat dupa aceea? Daca ti se mai intampla nu esti la fel de vinovata pentru ca deja ai fost pusa in situatia aia? Cum te-ai simti daca ai fi a doua oara in aceeasi postura si, la fel, nu ai putea interveni?

$1 scrie:$2i dreptate in ceea ce priveste Politia, nu este salvarea! Dar poate ajuta ca aceasta sa aiba un acces facil la locul accidentului!

Oameni buni, SMURD a ajuns in maxim 10 minute. Parcurgeti traseul in ordine cronologica si vedeti ca EXTREM de rapid. Telefon la 112, anuntat despre accident, de aici anuntat Salvarea, probabil spitalul de Urgenta, de aici anuntat soferi si medici care sa plece cu masina, coborat la masina, plecat de pe Stefan Cel Mare pana la Muzeul Satului. Asta in 10 minute. Nu vi se pare indeajuns de repede? Pentru fata aia nu a fost indeajuns, dar ganditi-va ca nici cu elicopterul nu ajungeau mai rpd pentru ca nu aveau unde sa aterizeze!!
Imagine
adicristea

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 12:51

$1 scrie:$2..pai eu zic ca pe amandoua : a tratat cu prioritate coloana oficiala, asistand cu nepasare la moartea fetei...nu crezi ca trebuia exact invers ?

catser, e pentru ULTIMA data cand iti mai spun asta: CE AR FI TREBUIT SA FACA? Sa se fâţâie prin jurul victimei sa se faca ca il intereseaza?? Sa stranga buluc lumea in jurul victimei? CE TREBUIA SA FACA?
Imagine
adicristea

Mesajde Black Cat » 31 Mar 2008, 12:52

Almanahe, ai dreptate victima care a suferit leziuni la coloana nu trebuie transportata cu mijloace neadecvate! Dar hai sa te intreb: Ce ai face daca suni la politie si la salvare si anunti accidentul, iar ei te intreaba daca ai glume in program?
Ei bine eu am improvizat o targa din niste planse tari si am bagat-o sub accidentat dupa care l-am legat bine de targa si l-am suit in masina si fuguta la spital! Dar :( pana am ajuns acolo ...... Dumnezeu sa-l ierte! iar cand am ajuns la spital politia abia atunci se taraia spre locul accidentului, iar salvarea nici nu plecase de la serviciul de ambulanta! X(
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde Black Cat » 31 Mar 2008, 13:00

Adi, am invatat si inca mai invat! Dar "niciodata" nu voi considera ca stiu destul! Printre altele am facut si salvamont si am poate mai mult decat notiunile de baza cu privire la acordarea primului ajutor! Dar degeaba! Trebuie sa ai si CU CE sa acorzi primul ajutor! In masina nu transport perfuzii si alte alea ca n-am facut-o salvare!
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 13:00

Si politistii transporta?
Imagine
adicristea

Mesajde Black Cat » 31 Mar 2008, 13:07

$1 scrie:$2i politistii transporta?

Nu, nu transporta ei FACILITEAZA TRANSPORTUL! Creaza culoare pe care salvarea sa circule in siguranta si asigura perimetrul in jurul victimei, pentru ca altii sa nu se apuce sa dea primul ajutor in necunostinta de cauza si sa faca mai mult rau!
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 13:12

In jurul victimei nu era nimeni. Salvarea a venit in 10 minute. Rationamentul meu de mai sus cum ca a ajuns EXTREM de repede cred ca e corect. S-au respectat termenii ce depindeau de ei?
Imagine
adicristea

Mesajde catser » 31 Mar 2008, 13:13

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2..pai eu zic ca pe amandoua : a tratat cu prioritate coloana oficiala, asistand cu nepasare la moartea fetei...nu crezi ca trebuia exact invers ?

catser, e pentru ULTIMA data cand iti mai spun asta: CE AR FI TREBUIT SA FACA? Sa se fâţâie prin jurul victimei sa se faca ca il intereseaza?? Sa stranga buluc lumea in jurul victimei? CE TREBUIA SA FACA?

...puteau sa faca o multime de lucruri, au fost deja amintite in acest topic

Mai era un articol in codul ala al politistului, de genul ca politistul sa nu faca ceva de natura sa afecteze increderea populatiei in organele de politie...dirijand cu nepasare circulatia in asteptarea coloanei oficiale in timp ce fata murea pe caldaram nu cred ca este genul de atitudine care sa sporeasca increderea in politie
catser
Gold Member

Mesajde Black Cat » 31 Mar 2008, 13:17

$1 scrie:$2n jurul victimei nu era nimeni. Salvarea a venit in 10 minute. Rationamentul meu de mai sus cum ca a ajuns EXTREM de repede cred ca e corect. S-au respectat termenii ce depindeau de ei?

In imaginile pe care le-am vazut eu era o persoana care acorada primul ajutor victimei, iar politistii erau destul de departe si aveau alte ocupatii! Cu cei de la salvare n-am avut treaba ca ei saracii au facut ce au putut!
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde Alma » 31 Mar 2008, 13:17

$1 scrie:$2lmanahe, ai dreptate victima care a suferit leziuni la coloana nu trebuie transportata cu mijloace neadecvate! Dar hai sa te intreb: Ce ai face daca suni la politie si la salvare si anunti accidentul, iar ei te intreaba daca ai glume in program?
Ei bine eu am improvizat o targa din niste planse tari si am bagat-o sub accidentat dupa care l-am legat bine de targa si l-am suit in masina si fuguta la spital! Dar :( pana am ajuns acolo ...... Dumnezeu sa-l ierte! iar cand am ajuns la spital politia abia atunci se taraia spre locul accidentului, iar salvarea nici nu plecase de la serviciul de ambulanta! X(

aici e vb de incompetenta autoritatilor in masura sa solutioneze astfel de cazuri!
In locul tau sigur n-as fi procedat asa!
As fi acordat primul ajutor si as fi asteptat venirea organelor competente! N-as fi riscat sa misc victima si sa cauzez moartea acesteia!
In America chiar daca esti medic nu ai voie sa acorzi primul ajutor! au fost cazuri in care s-a intamplat sa moara victima si medicul a fost actionat in judecata de catre urmasi si a pierdut desigur :-"
1nsane Member

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 13:18

@catser - Ok, cu tine m-am lamurit. Citesti printre randuri. Nu vrei sa spui tu ce ar fi putut face. Iti zic eu: NIMIC!

Intre timp am vorbit si cu o asistenta medicala care mi-a confirmat, fara sa ii spun despre ce caz e vorba decat la sfarsitul discutiei, ca o victima suspecta de fractura de coloana este OBLIGATORIU sa nu fie miscata, altfel poate trai, dar ramane paralizata pentru toata viata.
Intrebare pentru toti: e mai bine vie, dar neajutorata, paralizata toata viata, urmand tratament medical 40-50 de ani de acum incolo sau moarta? Si pentru ca eu am pus intrebarea si sunt sigur ca voi fi intrebat, raspund primul: a doua varianta!

Si inca ceva, ca sa nu fiu iar luat la misto: am trait-o deja!
Imagine
adicristea

Mesajde Black Cat » 31 Mar 2008, 13:24

Adi, din punctul asta de vedere asa gandesc si eu in ceea ce ma priveste! Dar cand e vorba de altul NU POT sa nu-l ajut si incerc sa fac tot posibilul pentru al salva!
Si DA, in teorie asa este! Nu misti victima care s-ar putea sa fi suferit leziuni la coloana! Dar in practica sunt foarte multe cazuri in care n-ai de ales si-ti asumi anumite riscuri cu conditia ca din ce ai sa improvizezi guler targa si altele necesare pentru a nu-i afecta si mai mult leziunile!
Ultima oară modificat de Black Cat pe 31 Mar 2008, 13:27, modificat 1 dată în total.
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde Nic_Bv » 31 Mar 2008, 13:27

Ceva trebuiau sa faca, pana la sosirea ambulantei. In astfel de cazuri, asistarea functiilor de respiratie si cardio sunt foarte importante.
Exista instrumentele necesare in orice trusa de prim ajutor. Garcea ala cu motocicleta nu are trusa din asta in dotare?

Da-i in puii mei de umflati, in afara de stat la panda si completat procese verbale nu se pricep la nimic.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde Alma » 31 Mar 2008, 13:28

$1 scrie:$2k, cu tine m-am lamurit. Citesti printre randuri. Nu vrei sa spui tu ce ar fi putut face. Iti zic eu: NIMIC!

Intre timp am vorbit si cu o asistenta medicala care mi-a confirmat, fara sa ii spun despre ce caz e vorba decat la sfarsitul discutiei, ca o victima suspecta de fractura de coloana este OBLIGATORIU sa nu fie miscata, altfel poate trai, dar ramane paralizata pentru toata viata.
Intrebare pentru toti: e mai bine vie, dar neajutorata, paralizata toata viata, urmand tratament medical 40-50 de ani de acum incolo sau moarta? Si pentru ca eu am pus intrebarea si sunt sigur ca voi fi intrebat, raspund primul: a doua varianta!

Si inca ceva, ca sa nu fiu iar luat la misto: am trait-o deja!

dar cum vrei sa raspund daca nu stiu in ce stare era victima si nici daca era afectata coloana!
vrei sa facem cursuri de prim-ajutor aici pe forum!?
odata cu infiintarea Asociatiei o sa propun si efectuarea unor cursuri de prim-ajutor cu membrii doritori cu ajutorul unui/unor medic/i voluntari! sa vedem cati doritori or sa fie!
O sa vedem totodata ca acele cursuri vor schimba modul de a vedea astfel de situatii!

PS: ai intrebat-o pe asistenta despre acea metoda de verificare a coloanei!? stie de ea?
1nsane Member

Mesajde Alma » 31 Mar 2008, 13:30

$1 scrie:$2eva trebuiau sa faca, pana la sosirea ambulantei. In astfel de cazuri, asistarea functiilor de respiratie si cardio sunt foarte importante.
Exista instrumentele necesare in orice trusa de prim ajutor. Garcea ala cu motocicleta nu are trusa din asta in dotare?

Da-i in puii mei de umflati, in afara de stat la panda si completat procese verbale nu se pricep la nimic.

deci te rog... au adus politisti si din alte judete care sa fie prezentabili!
NU ai sa vazi umflati pe traseu ;)
1nsane Member

Mesajde Black Cat » 31 Mar 2008, 13:33

$1 scrie:$2ici e vb de incompetenta autoritatilor in masura sa solutioneze astfel de cazuri!
In locul tau sigur n-as fi procedat asa!
As fi acordat primul ajutor si as fi asteptat venirea organelor competente! N-as fi riscat sa misc victima si sa cauzez moartea acesteia!
In America chiar daca esti medic nu ai voie sa acorzi primul ajutor! au fost cazuri in care s-a intamplat sa moara victima si medicul a fost actionat in judecata de catre urmasi si a pierdut desigur :-"

De acord cu tine! Eu am avut noroc ca nu "s-a dus" din cauza mea (a noastra, cei acre eram acolo)! Si ulterior asta a fost confirmata de cadrele medicale!
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 13:36

http://www.antena1.ro/index.php?page=ne ... rentPage=1

$1 scrie:$2ezultatul autopsiei este clar: fata n-avea nicio sansa sa supravietuiasca.

Totusi, sunt de acord cu un lucru, dupa ce am revazut filmuletul - nu se vede ca s-ar fi incercat oprirea hemoragiei externe, daca ea exista.

Inca ceva - aia nu avea 60-70 la ora SIGUR. In plus, pe tronsonul respectiv, viteza maxima este 60. Faptul ca la radar, daca te ia, poti avea pana in 70 nu inseamna ca in cazul comiterii unei infractiuni, daca ai peste limita legala cu doar 10 km/h, esti absolvit de vina. Oricum, fata era pe trecere de pietoni. Deci SINGURUL verdict trebuie sa fie dosar penal si inchisoare.
Imagine
adicristea

Mesajde Black Cat » 31 Mar 2008, 13:36

$1 scrie:$2vrei sa facem cursuri de prim-ajutor aici pe forum!?

DA! Eu vreau! Daca se poate ar fi super!
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde adicristea » 31 Mar 2008, 13:37

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2vrei sa facem cursuri de prim-ajutor aici pe forum!?

DA! Eu vreau! Daca se poate ar fi super!

Sunt de aceeasi parere!
Imagine
adicristea

Mesajde Officer » 31 Mar 2008, 13:39

Ma bucur ca sunt putini cei care nu vad grozavia situatiei. Aici nu conteaza calitatea de politist, medic, programator etc ci calitatea de om. Chiar daca politistii au actionat conform regulamentului aici nu e vorba ca un om moare pe strada si politia sta si se uita ci e vorba ca un om moare pe strada si alti oameni stau si se uita... si o strangere de mana cred ca ajuta in momentele alea. Mai mult, primul ajutor nu trebuie neaparat sa insemne miscarea pozitiei victimei.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde catser » 31 Mar 2008, 13:43

$1 scrie:$2catser - Ok, cu tine m-am lamurit. Citesti printre randuri. Nu vrei sa spui tu ce ar fi putut face. Iti zic eu: NIMIC!

Esti de un cinism care imi ingheata sira spinarii...
Nu cred ca are sens sa mai continuam polemica...tu consideri ca au facut tot ce se putea face, iar eu ca nu...si probabil ca niciunul nu va renunta la opinia sa...pur si simplu atitudinea lor nepasatoare de a intoarce spatele victimei pt a trata cu prioritate coloana oficiala, in loc de exemplu sa incerce sa faciliteze accesul cat mai usor al ambulantei prin degajarea circulatiei de pe traseul acesteia ma face sa cred ca nu au actionat nici in litera nici in spiritul codului de conduita si deontologie al politistului...
In ceea ce ma preiveste pun aici capat polemicii cu speranta ca astfel de tragedii si de atitudini nu vor mai avea loc.
catser
Gold Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum