Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

De unde cumpar BECURI Philips X-treme POWER? :)

07 Mar 2008, 20:54

Mi s-a ars un bec pe faza scurta si maine vreau sa iau un set de becuri Xtreme Power si sa inlocuiesc becurile vechi!

De unde sa iau? :)

Poate stie cineva magazin prin zona titan dristor pantelimon salajan :)

E destul de urgent! :)

Multumesc!

Re: De unde cumpar BECURI Philips X-treme POWER? :)

07 Mar 2008, 21:01

check here http://aspad-shop.ro/list/BEC%2BFAR-.-H7.lst
dupa ce le pui sa ne dai si nou un feedback ..vreau sa pun si eu

07 Mar 2008, 21:08

normal ca o sa fac poze si va spun cum sunt...ideea e ca as vrea sa le iau maine si sa le pun...astia de mi-ai dat tu link sunt cam departe...poate stie cineva mai aproape :D

07 Mar 2008, 21:55

Incearca la Promotor pe Strada agricultori aproape de o intersectie numai stiu exact ce strada
Daca nu, sigur gasesti la magazinul de piese de la Serviceul NRG AUTO din Popesti Leordeni.
Cu Stima

07 Mar 2008, 23:09

Incearca asta: http://www.autoaccesorii.ro sau asta: http://www.pal-guide.com

08 Mar 2008, 11:14

nu caut magazine online, prefer sa ma duc sa le iau eu!

PS: stiu sa folosesc google ;)

08 Mar 2008, 12:09

Eu am luat de la un Lukoil (cel de pe calea rahovei). H4 au fost 85 roni.

08 Mar 2008, 16:23

mda..n-am gasit pe nicaieri...am dat comanda la aspad si sper sa vina luni marti..

10 Mar 2008, 11:58

Am gasit eu pe stoc la Augsburg langa Carrefour-ul de pe autostrada. Am luat H7 si H4.

10 Mar 2008, 13:48

Sunt asa de bune cum le lauda lumea?

10 Mar 2008, 21:35

Fata de cele cu care a venit masina se vede clar diferenta. Nu vezi mai "departe" dar unde bate lumina e ceva mai puternica.

10 Mar 2008, 22:08

Poti, te rog, sa pui niste poze, ca sa vadem si noi diferenta...?! Eu mi-am pus Night Guide, sunt foarte multumit, dar ma bate gandul sa iau de rezerva X-Treme Power... :D

12 Mar 2008, 18:44

azi au venit becurile! 127Ron cu tot cu transport!
maine seara le montez si o sa pun poze ;)

Stay tunned! :P

13 Mar 2008, 01:50

am eu de vreo 6 luni si sunt super ok becurile...oricum sa nu te astepti la cine stie ce xenoane.....lumina alba si cam atat

13 Mar 2008, 19:30

gata Focuselu a primit ochi noi :)

prima impresie:

-lumina mai puternica
-lumina mai alba
-merita banii

si 3poze in care se vede luminozitatea farului
FiÅŸiere ataÅŸate
DSC00207r.jpg
DSC00206r.jpg
DSC00205r.jpg

14 Mar 2008, 14:04

Mi-am pus si eu extreme power de la Aspad. Se simte diferenta dar tot nu am rezolvat o problema, daca o pot numi asa: am un triunghi neiluminat in fata masinii, adica farurile bat mai mult pe exterior iar centrul este cam neacoperit. Asta doar pe faza de intalnire. Asa e si la voi ? Depinde de bec sau de altceva? Reglajul pe inaltime nu ma ajuta.

14 Mar 2008, 14:17

triunghiul neiluminat se poate lumina cu proiectoarele

03 Apr 2008, 11:05

$1 scrie:$2i-am pus si eu extreme power de la Aspad. Se simte diferenta dar tot nu am rezolvat o problema, daca o pot numi asa: am un triunghi neiluminat in fata masinii, adica farurile bat mai mult pe exterior iar centrul este cam neacoperit. Asta doar pe faza de intalnire. Asa e si la voi ? Depinde de bec sau de altceva? Reglajul pe inaltime nu ma ajuta.

Portiunea aceea neacoperita este posibil sa fie data de reglajul pe orizontala al farurilor , care cel mai bine este de facut la un service , in felul asta obtinand si iluminarea pe o suprafata cat mai mare dar si siguranta ca nu iei injuraturi in trafic pe timp de noapte de la participantii din sens opus
Reglajul respectiv costa in jur de 15-20 lei , dureza max 10 min si este recomandat dupa fiecare demontare a farului

03 Apr 2008, 20:23

Am incercat eu si degeaba... bani aruncati pe geam... solutia: proiectoare... :D

04 Apr 2008, 11:43

subscriu la Florin :)) good job mate!

06 Apr 2008, 16:57

inca ceva...acum 2 seri mi s-a ars un renumit xtreme power pe partea dreapta , faza scurta.....cam putin au tinut vreo 3 luni....gropile astea....

06 Apr 2008, 20:03

Da, sunt foarte sensibile. Mie mi s-au ars ambele la un drum pana in Elvetia: primul la iesirea din tara pe vibratoarele dinspre Arad - Nadlac, al 2-lea la intrare in tara pe exact aceeasi portiune.

06 Apr 2008, 20:07

Tot ma gandesc intre Blue Night vison si X-treme POWER :-?? ce recomandati???

07 Apr 2008, 10:34

motorcraft :)) sunt de 7 ani pe masina si n-au nimic ;)

07 Apr 2008, 13:46

mai exista si meteor ... totusi din ce`am citit pe alte forumuri acolo ar avea cam "chinezarii" de philips ... difera calitatea becurilor philips in functie de lotul din care sunt ... toata lumea se plange ca h7`le se arde f repede mai ales un h7 din gama gen +30%,+50%,+60%,+80% luminozitate ... explicatia : nu s`a gasit un mod de racire optim al becului (se stie ca h7 se incalzeste f tare) ; cu cat ofera mai multa lumina , cu atat se incalzeste mai tare ... si evident mai e si problema vibratiilor ... asa ca folositi`le cat mai putin (doar cand e nevoie) si evitati gropile si marcajele cu "borbonele" (gen dn1)

07 Apr 2008, 13:58

In principiu, un bec care lumineaza mai bine nu prea are cum sa se incalzeasca mai mult, atata timp cat puterea consumata ramane constanta. E contrar legii fizicii (ca tot erau teorii pe topicul celalalt :D ). Becurile H7 sunt de 55W, adica pe ele se degaja, intr-un fel sau altul, 55W de energie. Becul "pierde" energie sub 2 forme: caldura si lumina. Daca creste cantitatea de lumina degajata (adica energie pierduta prin lumina) atunci este normal sa scada cantitatea de energie pierduta prin cladura, pentru ca energia totala consumata de bec ramane constanta la 55W.

07 Apr 2008, 19:37

pt luminozitate mai mare + suprafata mai mare acoperita puterea suplimentara e obtinuta prin îngustarea si mai mare a filamentului si cresterea presiunii gazului din interiorul becului => 55W disipati in volum mai mic/presiune mai mare . n`a fost o exprimare tocmai corecta da banuiesc ca ai inteles ce vreau sa zic .

07 Apr 2008, 20:10

Nu stiu cat de bine ai gandit-o. Atat dimensiunea sticlei cat si pozitia si dimensiunea filamentului sunt standard. In cazul asta nu vad cum se schimba volumul de gaz sau lungimea filamentului.

07 Apr 2008, 20:16

$1 scrie:$2ot ma gandesc intre Blue Night vison si X-treme POWER :-?? ce recomandati???

power 2 night gt 150 :)

08 Apr 2008, 02:59

rectific ce am zis cu volumul de gaz ... am gandit ceva si am scris altceva ... pt un filament mai subtire (care lumineaza mai puternic decat unul obisnuit) trebuie mai mult gaz pt a nu se arde ... compromis -> presiune mai mare a gazului (mai mult gaz in aceeasi sticla - vol ramane ct , pres/dens cresc) ... probabil ca raportul grosime filament / cantitate gaz de la un bec normal nu se pastreaza si de aceea durata de viata a unui bec cu luminozitate marita e mai mica ... in plus , variatiile de temperatura si vibratiile conduc si ele la arderea filamentului ... totusi un h4 se arde mai greu decat un h7 (o spun din practica) ceea ce nu mi se pare f normal ...
Răspunde