Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

reducere consum

06 Apr 2008, 11:25

am auzit k in functie de stilul de condus se poate reduce consumul mai ales in traficul din buc.as vrea sa stiu cum faceti voi sa mai reduceti din consum ?

Re: reducere consum

06 Apr 2008, 17:06

blana pana la 6000 si aia e ! ca la honda accord...ori ca-i dai ori ca nu-i dai tot la fel consuma! si acu sa fim seriosi ....cat crezi ca economisesti din schimbatul treptelor? 1 litru? are rost?

06 Apr 2008, 17:36

ai dizel sau benzinos?

06 Apr 2008, 20:01

$1 scrie:$2lana pana la 6000 si aia e ! ca la honda accord...ori ca-i dai ori ca nu-i dai tot la fel consuma! si acu sa fim seriosi ....cat crezi ca economisesti din schimbatul treptelor? 1 litru? are rost?

asa auzisem si eu de honda accord, imi spunea unul ca-i consuma 8 si afara si in oras. Nu credeam, dar daca si tu zici....

06 Apr 2008, 20:41

$1 scrie:$2m auzit k in functie de stilul de condus se poate reduce consumul mai ales in traficul din buc.as vrea sa stiu cum faceti voi sa mai reduceti din consum ?

oricum ai conduce in bucuresti sub 9% nu vei avea. fie diesel, fie benzina. poate doar cu un motor mic de genul 1,4 tdci sa ai consum sub 9%

06 Apr 2008, 20:47

$1 scrie:$2m auzit k in functie de stilul de condus se poate reduce consumul mai ales in traficul din buc.as vrea sa stiu cum faceti voi sa mai reduceti din consum ?

nu-mi pot da cu parerea despre consumul in traficul din Bucuresti (desi imi pot inchipui), insa ceea ce aplic eu e sa schimb treptele la 2000 turatzii (am benzinar) si sa o tin pe-acolo.

06 Apr 2008, 22:05

Daca vrei sa reduci consumul fa-ti abonament la R.A.T.B. :D

07 Apr 2008, 10:55

eu am benzinar....si asta ie consuma! e 1.8 115 cai 10 prin oras 7 p-afara da nu vede 2000 de ture decat 5 minute pana se incalzeste motorul...desi de cele mai multe ori cand plec de acasa tre sa ma supere vrunu s-o calc ...

26 Feb 2009, 23:05

10% mediu(mai mult oras fac ), si cam 7 , 7 si un pic in afara !

13 Mar 2009, 17:06

Confirm si eu. Cam 10 - 10.5 in oras si 7-7.5 afara (in general Buc-Constanta).

In ultimul timp am un consum de vreo 9.7, dar folosesc masina mai ales seara si in w-end. In cursul saptamanii exista Metrorex :D

13 Mar 2009, 18:15

$1 scrie:$2oricum ai conduce in bucuresti sub 9% nu vei avea. fie diesel, fie benzina. poate doar cu un motor mic de genul 1,4 tdci sa ai consum sub 9%

La mine este sub 9, si asta fara sa o menajez foarte tare (nu merg la consum)...

11 Apr 2009, 07:28

oricum ai conduce in bucuresti sub 9% nu vei avea. fie diesel, fie benzina. poate doar cu un motor mic de genul 1,4 tdci sa ai consum sub 9%

am model de focus nou 1.4 80 CP si-mi consuma in Bucuresti 10% - 10 si.. cu oricare ar fi viteza, poate ma ajutati voi si-mi spune-ti dc???

11 Apr 2009, 08:37

pt ca este un motor prea mic pt o caroserie destul de grea. :) consum de 10% in Buc pt 1.4 benzina este mai mult decit ok.

11 Apr 2009, 08:43

$1 scrie:$2t ca este un motor prea mic pt o caroserie destul de grea. :) consum de 10% in Buc pt 1.4 benzina este mai mult decit ok.

ti se pare super ok??..mie nu sincer nu, cand mi-am luat masina consumul era trecut daca nu ma insel la 8% oras si 6% afara..:(

11 Apr 2009, 09:00

pai ce era trecut pe cartea tehnica testele alea nu cred ca le fac prin Bucuresti ca s-ar speria oamenii cand ar vedea consumuri mari in carte scrie consum de combustibil dupa norma ce 80/1268/cee versiunea 93/116/cee mai bine intreaba la ford unde fac testele de consum :D

11 Apr 2009, 17:51

Eu am un Ford Focus (noul Ford Focus) cumparat de circa o luna...motor pe benzina, 1,4l...cu care am facut cam 1.200 Km. Consumul mediu este de 9,3 l, in conditiile in care n-am depasit 3500 rot/min ( mi s-a spus ca nu trebuie sa "sar" de cifra asta, in primii 1.500 Km). Sincer, mi se pare cam mare, cel putin comparativ cu consumul unui Logan cu care mai merg ocazional (care are o medie de 6,8l/100Km). Sper sa mai scada dupa perioada de rodaj!

11 Apr 2009, 18:15

dan daca esti din bucuresti nu o sa scada niciodata consumul...stai sa vina vara sa dai drumul la ac...atunci sa vezi veselie :P

13 Apr 2009, 13:52

Pentru cei care vor sa obtina un consum mai mic la masina, cititi aici:

http://www.carbibles.com/gasmileage.html

Eu am aplicat cateva chestii si chiar functioneaza !

13 Apr 2009, 21:52

O medie de 12-13 in bucuresti (podul grand la ore de varf, bara la bara)

14 Apr 2009, 13:25

Dupa ce am aplicat tot ce am putut din sfaturile de pe site-ul de mai sus am inceput sa simt o diferenta, chiar si de aprox 2 litri / 100 km in oras. Acum merg cu aprox 9 - 9.5 % in oras.

Sfaturi pentru un consum redus:

-Daca inainte mergeam ca bezmeticul, acum am invatat sa nu mai accelerez cand am 60-70/h si vad ca e rosu semaforul la 100 m in fata mea

-Folosesc benzina cu cifra octanica normala. Cea cu cifra octanica mare nu mareste absolut DELOC performanta, se arde aceeasi cantitate / distanta parcursa.

-Nu uita de filtrul de aer!!! pentru a compensa lipsa de aer (la filtrul murdar), motorul va arde mai multa benzina. Montarea unu filtru sport de calitate poate avea si beneficii in privinta consumului.

-Schimba uleiul si filtrul de ulei! - un ulei bun va ajuta motorul sa isi efectueze rotatiile mai usor, fara rezistenta si frecare.

-Schimba bujiile ! - O bujie mai veche poate sa ofere aprinderea deficitara, in concluzie nu va aprinde fiecare incarcare a pistonului. Combustibilul nears este eliminat prin evacuare.

-Curata injectoarele, macar cu o solutie de curatat injectoare daca nu iti permiti ultrasunete. Un recipient cu solutie costa intre 30-60 ron, dar merita fiecare banut.

-Daca ai sistemul de racire al motorului pe ventilator cu curea, inlocuieste-l cu unul pe electroventilator. Acesta va functiona doar cand este necesar si atat timp cat e necesar. Nimic in plus.

-Am grija mereu sa golesc portbagajul de chestii inutile - greutate in plus

-Nu mai folosesc farurile pe timpul zilei in oras !!!!! (asta e foarte importanta) - Contrar parerii unora, faza scurta implica 6 becuri aprinse constant (scurta + pozitie). Daca mai adaugam si un radio, un geam electric, o dezaburire - se simte diferenta.

-Ruleaza cu geamurile inchise- daca temperatura ambientala iti permite acest lucru. In plus, vei evita incarcarea cu praf a cabinei. Lasa aerul sa intre de afara prin simpla sa circulare prin cabina (cu ventilatia oprita)

-Daca ai un portbagaj detasabil, da-l jos de pe plafon daca nu il folosesti. Acesta opune rezistenta in aer si creste consumul.

-Un simplu "Google search" te ajuta sa gasesti cele mai ieftine benzinarii in jurul casei tale. Convinge-te!

Stiu ca unele de mai sus sunt pentru zgarciti, insa daca aplicati macar O PARTE din ele, simtiti diferenta. Bafta!

15 Apr 2009, 17:21

Sfaturi foarte bune.
Inca o resursa aici: http://auto.howstuffworks.com/how-to-ge ... conomy.htm

20 Apr 2009, 00:32

imi vine greu sa cred ca becurile consuma benzina :-??
alternatorul incarca bateria nu ?

20 Apr 2009, 08:52

$1 scrie:$2entru cei care vor sa obtina un consum mai mic la masina, cititi aici:

Multumesc frumos pentru sfat, desi folosesc mai toate regulile care sunt pe site, lumini, geamuri dezaburire...etc si tot acelasi consum...cat despre schimbare, fiind o masina noua nu cred ca este cazul, o singura nedumerire mai am, am fost la Ford pentru a-mi spune si de acolo de ce consumul e atat de mare, mi s-a zis ca va fi mai mic dupa 10.000 de Km , voi chiar credeti asta?...eu nu :(

20 Apr 2009, 11:56

rotile din stock din fabrica ele reduc consumul :D

20 Apr 2009, 20:35

$1 scrie:$2Multumesc frumos pentru sfat, desi folosesc mai toate regulile care sunt pe site, lumini, geamuri dezaburire...etc si tot acelasi consum...cat despre schimbare, fiind o masina noua nu cred ca este cazul, o singura nedumerire mai am, am fost la Ford pentru a-mi spune si de acolo de ce consumul e atat de mare, mi s-a zis ca va fi mai mic dupa 10.000 de Km , voi chiar credeti asta?...eu nu :(

Un consum in oras mai mare de 12 (mers relativ normal) si mai mare de 7 - 7.5 afara reprezinta o problema. Atata timp cat masina e in garantie poti sa iti ceri drepturile, adica sa ceri consumul din cartea tehnica a masinii. O mica diferenta e de inteles, dar deja cand creste consumul alarmant (14-15 in oras) poti sa ceri producatorilor sa verifice problema.
Exista si protectia consumatorului, nu uita ;)
O masina noua cu un consum ridicat poate fi considerata un produs defect, nu?

20 Apr 2009, 21:23

Nu poti demonstra ca masina are defect , poate soferul e defect si merge maxim cu treapta 2-a sau exemplul meu care fac 4 km pana la lucru si 4 inapoi in care dau de 10 semafoare in plin centru si de o panta abrupta, in felu asta sigur nu scoti consum ca la carte. Pe cand constructorul face teste de consum in conditii de trafic pe care nu le vei intilni in romania (mers pe autostrada si orase fara coloane de stai o jumatate de ora).

20 Apr 2009, 23:20

$1 scrie:$2Un consum in oras mai mare de 12 (mers relativ normal) si mai mare de 7 - 7.5 afara reprezinta o problema. Atata timp cat masina e in garantie poti sa iti ceri drepturile, adica sa ceri consumul din cartea tehnica a masinii. O mica diferenta e de inteles, dar deja cand creste consumul alarmant (14-15 in oras) poti sa ceri producatorilor sa verifice problema.

Dar orasul...? Crezi ca Ford face consumuri de Bucuresti/Ploiesti/Buzau/etc... ? =))
Testele de consum se fac in baza unei simulari standard pentru toate marcile (altfel nu le-ai putea compara), NU pe strazi.

20 Apr 2009, 23:29

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2entru cei care vor sa obtina un consum mai mic la masina, cititi aici:

Multumesc frumos pentru sfat, desi folosesc mai toate regulile care sunt pe site, lumini, geamuri dezaburire...etc si tot acelasi consum...cat despre schimbare, fiind o masina noua nu cred ca este cazul, o singura nedumerire mai am, am fost la Ford pentru a-mi spune si de acolo de ce consumul e atat de mare, mi s-a zis ca va fi mai mic dupa 10.000 de Km , voi chiar credeti asta?...eu nu :(

10 mii de km nu , eu am 17 mii acum si a inceput sa se mai lase cam pe 20 de mii ai sa vezi ceva schimbari
adica in buc ia cam 9 ,schimbat la 3000, afara mi-a luat cam 7 si un pic si nu am mers incet deloc si nici in coloana nu am stat

24 Apr 2009, 16:56

$1 scrie:$2u poti demonstra ca masina are defect , poate soferul e defect si merge maxim cu treapta 2-a sau exemplul meu care fac 4 km pana la lucru si 4 inapoi in care dau de 10 semafoare in plin centru si de o panta abrupta, in felu asta sigur nu scoti consum ca la carte. Pe cand constructorul face teste de consum in conditii de trafic pe care nu le vei intilni in romania (mers pe autostrada si orase fara coloane de stai o jumatate de ora).

daca soferul ar avea defecte nu s-ar urca la volan, arata-mi tu un sofer care merge in treapta a 2a cu 60 Km /h...sa fim seriosi, nu cumva o spui doar pt ca sunt fata si conduc??....in fine.. ma interesa consumul nu persoana care conduce masina , am 10 km dus si 10 intors si crede-ma ca o tin in 80 viteza a 5a pana in 2000 de turatii pe drum drept fara semafoare si tot consuma 10 #:-S .

24 Apr 2009, 17:01

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Multumesc frumos pentru sfat, desi folosesc mai toate regulile care sunt pe site, lumini, geamuri dezaburire...etc si tot acelasi consum...cat despre schimbare, fiind o masina noua nu cred ca este cazul, o singura nedumerire mai am, am fost la Ford pentru a-mi spune si de acolo de ce consumul e atat de mare, mi s-a zis ca va fi mai mic dupa 10.000 de Km , voi chiar credeti asta?...eu nu :(

Un consum in oras mai mare de 12 (mers relativ normal) si mai mare de 7 - 7.5 afara reprezinta o problema. Atata timp cat masina e in garantie poti sa iti ceri drepturile, adica sa ceri consumul din cartea tehnica a masinii. O mica diferenta e de inteles, dar deja cand creste consumul alarmant (14-15 in oras) poti sa ceri producatorilor sa verifice problema.

Masina are 6 luni, 6000 de Km si consuma 10%, mie una mi se pare exagerat de mult avand in vedere ca are motor de 1.4 si asa cum am zis mai sus pe cartea tehnica scrie mult mai putin in oras, din ceea ce spui tu reiese ca ar trebui sa ma intorc cu ea la Ford?
Răspunde