ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

11 Iul 2006, 12:24

Limita fiind acum de 70 se poate merge pana la 80 fara probleme. Incercat de mine. Ai voie sa depsesti cu 10hm/h limita legala. Se presupune ca ai nevoie de o marja de eroare mica ori pt o depasire, ori se mai ntampla sa nu poti tine fix viteza respectiva. Asa ca 80 e o viteza mai mult decat decenta pentru localitati. inainte cand era 50 si 60 era crima, ca simteai ca mergi ca melcul.
Iar faza cu senzorii nu am inteles-o. Ce fac aia? Cu ce ma "amendeaza" aia? In afara de radare cu ce ma pot prinde pe mine ca merge peste limita? Iar faza cu calculul timpilor e vrajeala. Nu o sa se poata aplica niciodata.

11 Iul 2006, 12:48

$1 scrie:$2imita fiind acum de 70 se poate merge pana la 80 fara probleme. Incercat de mine. Ai voie sa depsesti cu 10hm/h limita legala.

70?? in localitate??
Scuze... eu n-am auzit inca....

sau poate doar pe sectorul spre brasov....dar asta nu ajuta decat pe cei care chiar fac drumul ala.. .ca in rest.....asta si referitor la ce zicea Zanga ("Pai unii au probleme serioase la 50 km/h consuma mai mult decat la 80-90")

Bafta!

11 Iul 2006, 12:59

Pe DN1 s-a marit limita de la 50 + 10 KM/h la 70 + 10 KM/h ....ideea era generala, zuza zicea ca de ce sa alergam, iar eu ziceam...de ce nu :icon_mrgreen:

11 Iul 2006, 13:19

Sincer sa fiu viteza nu ar fi chiar atat de mica pe total. Drumul se poate scoate daca se pleaca din Bucuresti la o ora buna(cu trafic putin) in 2 ore si jumatate(Bucuresti-Bran) mergand APROAPE legal.

Eu l-am facut cu Dacia mea berlina acum 2 luni (si cum cu aia viteza constanta desi nu vibreaza si nu se simte nu o duc peste 110, desi am luat intre camere si 140) si nu a fost chiar greu. 80 in oras si 100-110 in afara nu suna chiar atat de drastic.

In schimb cand au bagat prima data camerele am zis ca innebunesc, eram cu Meganeul maik-mii(ea e destul de vitezomana, iar intre Ploiesti-Comarnic cu exceptia Baicoi nu intra sub 140, viteza ajungea constant la 160 iar masina nu era deloc stresata si nu consuma) ramasesera restrictiile vechi si cand am vazut cum am ajuns sa mergem am zis ca cineva trebuie impuscat. Si dupa atata drum mers la viteza melcului am ajuns pe langa Comarnic si am dat intr-un dop de pana la Sinaia s-a mers bara la bara. Mai aveau (si parca mai e limitarea aia, dar cred k au schimbat valoarea) si o limitare pe centura Ploiesti unde aveai limita de viteza 40 si 50 de metri mai tarziu era si camera. Daca vreti sa va placa drumul, luati-va masini slabutze, ca sa nu mai fiti tentati sa rupeti soseaua :icon_lol:

11 Iul 2006, 13:38

ca libelula, asa :D

11 Iul 2006, 16:06

Zanga pe dn 1 prin zona de sud, la noi in ardeal nu s-a schimbat pe E 60.....dn1 .....nimic, in localitate tot 50 a ramas

11 Iul 2006, 16:19

Adevarul e ca pe E60 in zona Alesdului si pana pe la Ciucea e destul de nasol sa fie o viteza mai mare in localitate, pt ca de cele mai multe ori taranii umbla cu carutele direct pe carosabil si in plus mai sunt si multe curbe tocmai pe sate!

11 Iul 2006, 18:13

Intr-adevar este vorba de zona Bucuresti-Brasov pentru ca pe acolo merge lumea la munte si s-ar supraaglomera drumul la viteza de 50 km/h in orase.(metropole, orase, comune, sate, campinguri :icon_lol: ).

11 Iul 2006, 23:41

Deci pana la Ploiesti aveatzi 4 radare fixe acum sunt doar 3 fiindca cel de langa Feeria s-a desfiintzat temporar
Numai in fatza radareeor trebuie sa mergem cu 70-80 in rest dai biceeeeeeeee
Restul camerelor sunt de supraveghere si nu itzi iau viteza testat de mine si intrebat la nivel inalt :D
Cu Stima

11 Iul 2006, 23:42

pe A2 sunt radare fixe? ca eu am mers la mare in weekend si am mers pe autostrada constant 170-180 si sper sa nu ma pomenesc ca imi vine acasa un biletel nedorit! cand vedeam elicopterul sau masini de politie mergeam regulamentar!

11 Iul 2006, 23:45

Nope pe A2 inca nu se preconizeaza nimik

11 Iul 2006, 23:49

atunci sunt un om fericit :icon_lol:

12 Iul 2006, 12:19

Pe A2 urmeaza sa monteze nustiu cate zeci de mii de camere, dar deocamdata cica se duc cu radarul "cu trepied" .....deocamdata.....cica.... :icon_mrgreen:

12 Iul 2006, 12:28

EU CAND M-AM DUS AM VAZUT DOAR INTR-UN LOC NISTE MASINI DE POLITE DAR ORICUM ERA CAM AGLOMERATIE SI ERAM IN LIMITA LEGALA! LA INTOARCERE AM VAZUT DOAR UN ELICOPTER DE PLOITIE DAR LA FEL ERAM IN LIMITA LEGALA! SPER SA PUNA CAMERE SA VAD SI EU CE CONSUM AM DACA MERG REGULAMENTAR, CA FARA CAMERE NU CRED CA MA POT STAPANI SA NU DEPASESC 130 DELOC!

12 Iul 2006, 21:00

Domnul maddogul zi-ne si noua unde sunt radarele fixe. In ce localitati. Nu ca ar fi greau sa le vezi dar sa le stim din timp.

12 Iul 2006, 21:06

Sunt asha:
Sensul Bucuresti Ploiesti
Prima e dupa Prisma pana in curba de la saftica la Pasarela
A doua e la intrare in ultima padure spre ploiesti imi scapa Localitatea
Si ultima e undeva la jumatatea drumul in Barcanesti
Astea toate au un Loop in asfalt se vede fiindca au turnat bitum peste fire si se vad in asfalt + ca vezi stalpii pe marginea drumului
Cu Stima

12 Iul 2006, 21:23

La un moment dat a scos autoshow o revista(prin februarie parca) cu toate radarele de pe DN1 pozate si localizate.
Am folosit-o (cu ajutorul catorva copiloti:)) )si am facut drumul repejor dar nu am tinut cont de faptul ca se poate masura si viteza pe distanta dintre doua camere. Deja era limita de 70 in localitati, asa ca drumul sincer sa fiu a fost onorabil.

In schimb chiar dupa Baicoi tin sa va spun ca am prins o zona unde (eu cu Dacia aveam 140...de...motor de 1.3) toata lumea mergea cu 130-140. Probabil ca lumea stia ca intre baicoi si urmatorul oras nu mai sunt deloc camere.

Probabil ca unii stiu ceva cum ca nu ar fi atat de drastic din moment de mergeau asa de tare. Oricum, mai exista si radare mobile si atunci intre camere nu putem sa exageram...

in aceeasi ordine de idei, dar in Bucuresti.....

13 Iul 2006, 11:38

"Big Brother" si la intersectia strazilor Maria Rosetti cu Vasile Lascar
Daca pana acum se stia doar de cele patru camere de supraveghere a traficului de pe Bulevardul Magheru - la intersectia cu strada Take Ionescu, in dreptul Cinematografului Scala, la Sala Dalles si in Piata Romana - mai nou intalnim astfel de aparate si la intersectia strazilor Maria Rosetti cu Vasile Lascar. Surse din Politie ne-au declarat ca aceasta initiativa s-a luat tocmai pentru a-i descuraja pe vitezomani, dar si pe pietonii imprudenti. Fiecare miscare a soferilor e atent supravegheata de "ochii vigilenti" ai camerelor de luat vederi. Imaginile sunt preluate in dispeceratul Politiei Rutiere unde se inregistreaza orice abatere. Soferii care incalca legea vor fi identificati dupa numerele de inmatriculare ale masinii si risca sa primeasca acasa o amenda usturatoare. Imaginile suprinse de camerele de supraveghere sunt preluate si de un laborator mobil, care se afla intr-o masina a politiei din trafic."

sursa : Averea

deci.....ochii cat pepenii :D

04 Aug 2006, 01:39

$1 scrie:$2omnul maddogul zi-ne si noua unde sunt radarele fixe. In ce localitati. Nu ca ar fi greau sa le vezi dar sa le stim din timp.

Pe Buc-BV sunt radare fixe in urmatoarele locuri:

0. [La pasarela pietonala de la Metro Baneasa, dar s-a scos din cauza lucrarilor]
1. In Balotesti la pasarela pietonala de la iesire.
2. In Ciolpani la pasarela pietonala de la Petrom
3. In Puchenii Mari la pasarela pietonala de la iesire (spre padure)
4. In Barcanesti, la pasarela pietonala de la intrarea dinspre Romanesti. Indiferent de directia din care vii, este la a 2-a pasarela pietonala.
5. In Comarnic, pe linia dreapta inainte de serpentine, inainte de panoul electronic.
6. In Sinaia, unde se largeste drumul (2+2 benzi), dincolo putin de intersectia cu drumul spre Targoviste.

Restul sunt doar camere.

Radarele arata in felul urmator: pe partea dreapta a drumului sunt 2 stalpi cu niste cutii in varf. Prima e mai mare a doua e mai mica si mai subtire. Ambele tintesc in aceeasi directie.
Pe acea directie, vei putea observa in asfalt niste dreptunghiuri. Practic au taiat asfaltul sa bage niste fire si dupa aceea au acoperit cu smoala. Pe fiecare banda de circulatie este cate un dreptunghi dublu. Cel de pe banda 2 este cu cca 1-1.5 m mai in fata decat cel de pe banda 1.

Bafta. :icon_mrgreen:

04 Aug 2006, 11:24

eu sunt sigur ca radar este si in dreptul aeroportului otopeni! Sunt doua camere normale pt trafic si pt fiecare banda cate un radar ! cine trece sa se uite pe bara aia de sus dar pe sensul celalat. Radarul acolo te ia dupa ce treci de camere! asa am eu impresia. Si de cate ori trec pe acolo eu o las moale pana ma indepartez de zona si apoi o calc.

04 Aug 2006, 11:40

Radarele fixe de pe DN1 sunt Webasto si sunt numai cu bucla in Asfalt restul sunt camere de supraveghere/monitorizare trafic altfel nu au probe elocvente in cazul unui proces
Si da radarele fixe de pe DN1 sunt cele spuse de Extremero si atat
Cu Stima

04 Aug 2006, 11:44

Wolfy, sunt 3 tipuri de dispozitive montate pe DN 1:
1. Radare - le-am descris mai sus
2. Camere de supraveghere (jumatate de sfera inchisa la culoare cu camera mobila inauntru)
3. Niste camere fixe, montare deasupra fiecarei benzi. Astea sunt cele de care spui tu. Din astea sunt in 2 locuri:
- in Otopeni unde spui tu, la Agip inainte de noul pod
- In Romanesti, inainte de intersectia cu centura ploiestiului (la LukOil) (vezi poza atasata)

Astea din urma nu cred ca masoara viteza ci probabil fac altceva. Imaginea surprinsa de ele este cea atasata mai jos.
Din ce se vede pe ecran, presupun ca ar putea avea alerta automata daca tai benzile aiurea, nu pastrezi distanta fata de cel din fata ta, ar putea numara traficul etc. Ar putea masura teoretic si viteza prin tracking, dar este o metoda controversata.

Oricum, eu fac saptamanal B-BV de 2 ori si pana acum ar fi trebuit sa am un dosar intreg de amenzi daca masurau si alea viteza.
Practic, eu ma tin de lista pe care am pus-o mai sus si pana acum sunt "curat" :icon_rolleyes:

04 Aug 2006, 12:41

m-ati convins dar tot merg mai incet pe acolo ca prea seamana cu camerele de pe masinile de politie. Aveti idee daca se poate vedea si pe internet ce vad camerele alea? de exemplu in suedia camerele de monitorizre a traficului sunt online:
http://trafiken.nu/

04 Aug 2006, 12:50

Ca tot veni vorba...
Ma tot framanta o intrebare: am vazut la iesirea catre Baba Novac (cel putin) din pasajul de la Muncii o camera montata acolo. Coboara un mot din tavan cca 0.5-1m
Este camera de supraveghere sau radar???

04 Aug 2006, 18:12

toata stima pentru informatia data de Extremero.
ca om care face zilnic naveta pe ruta asta pot sa confirm.
atata doar, ca m-am obisnuit asa de mult cu ele incat, ca si maddogul, am uitat numele localitatilor...
oricum, sfatul meu sincer e sa mergeti cu atentie si in rest.
radarele fiind deja cunoscute de toata lumea, au bagat baietii si din cele mobile.
iar mai nou, de cand a plouat cu Logane, stau baietii si in parcarile dintre localitati (pe ambele sensuri, uneori), si chiar daca nu au radare, tot nu-ti vine s-o calci; si chiar daca-i vrea, se gasesc o greamada care se sperie sin incetinesc in fata ta

la lista de sus as mai adauga (strict pentru informare, caci sunt inofensive) si o camera de supraveghere ramasa in Otopeni, pe sensul spre Buc, in dreptul Lukoil, si inca una inainte de intersectia spre Snagov.

04 Aug 2006, 20:27

$1 scrie:$2oata stima pentru informatia data de Extremero.
la lista de sus as mai adauga (strict pentru informare, caci sunt inofensive) si o camera de supraveghere ramasa in Otopeni, pe sensul spre Buc, in dreptul Lukoil, si inca una inainte de intersectia spre Snagov.

Cele de care spui tu (ca sa nu speriem lumea) sunt cele despre care am scris mai sus ca sunt bagate in niste "borcane" inchise la culoare.

Iata lista camerelor si al radarelor in directia Buc - Brasov (mai erau unele pe listele care circulau pe net, dar le-am taiat ca nu am reusit sa le gasesc desi fac zeci de drumuri si am cascat ochii destul dupa ele):

CAMERA – ANTENA 1/Aeoroport Baneasa (Aerogarii / Ion Ionescu de la Brad )
[NU MAI EXISTA] RADAR – INMH/Mero Baneasa - Pasarela pietonala [NU MAI EXISTA]
CAMERA – Academia Politie / Erou Iancu Nicolae adica la intersectia spre ZOO
CAMERA – OTOPENI (LUKOIL)
CAMERA – OTOPENI (AGIP)
RADAR – BALOTESTI (dincolo de Prisma, la pasarela pietonala inainte de iesirea din sat)
CAMERA – SAFTICA – TANCABESTI (intersectia cu drumul spre Snagov)
RADAR – CIOLPANI (pasarela pietonala in dreptul statiei Petrom)
CAMERA – POTIGRAFU (pe pasarela pietonala)
RADAR – Puchenii Mari (pasarela pietonala la iesirea din sat spre padure)
RADAR – BARCANESTI (pasarela pietonala intrare in sat dinspre Romanesti)
CAMERA – BARCANESTI iesire portal 19m Lukoil
CAMERA – DN1A Rompetrol (in dreptul intersectiei cu DN1 A spre Buftea)
CAMERA – METRO PLOIESTI (in scuarul de la Metrou Ploiesti)
RADAR – COMARNIC inainte cu cativa m de panoul electronic existent pe linia dreapta de la iesire
RADAR – SINAIA (intersecie cu DN de Targoviste) [Atentie, aici pe sensul dinspre BV spre Buc, stau foarte des baietii si cu radar mobil si te iau inainte sa franezi din cauza radarului fix]
CAMERA – SINAIA (Intersectie cu varianta)
CAMERA – BUSTENI (bld. Marasesti, in dreptul drumului spre Gura Diham)
CAMERA – AZUGA (in dreptul caii ferate)
CAMERA – PREDEAL (intersectie Rasnov) [asta nu e in "borcan" ci e o camera mai veche. Nici nu stiu daca functioneaza]

Cu toate astea, conduceti cu atentie.[/b]

04 Aug 2006, 20:34

PS, in afara de camere, mai nou sa aveti grija la "solentze albe", "loganuri rosii", "loganuri albastre"....si mai era o culoare...
PS2: nu poarta inscriptii de nici un fel !!!

11 Aug 2006, 01:28

parca trebuia sa fie masini semnalizate corespunzator si neascunse....acum nu mai e kestia asta? au iesit la vanatoare?

11 Aug 2006, 01:38

Da mai nou sunt ascunsi

PS: ATENTZIE azi 10 august 2006 pe bvd timisoara se plimba o solenta alba cu radar care te prinde din mers !!!

si in Bacau

11 Aug 2006, 09:18

Logan Bleumarin, numar B-??-SGA. Sper sa nu gresesc.. am trecut zilele trecute pe langa el, i-am luat numarul din mers....
Revin cand am exact numarul.
Umbla la iesirea spre Piatra Neamt, in general.

Bafta
Răspunde